Nové interaktivní hračky pro kočky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2019 11:00
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Ahoj a hezký víkend všem! Ráda bych se zeptala, jaké hračky u vás pro kočky vedou, nejlépe něco interaktivního. Kam se pohnul vývoj od různých koulodráh, apod. Mmch. drahé je to jak čert! "Problém" je v tom, že nejstarší kocour si nehraje, ten se vyřádí v noci venku, Elsa jaksi předčasně dospěla ;-), no a prostředňák - to bude moje věčné dítě, ač mu už byly 3 roky. Tahat mávátka a házet myšky mě nebaví donekonečna - i když samozřejmě beru, že jsem to já, kdo je odpovědný za to, aby zvíře u mě bylo spokojené. Tak pokud byste někdo měl nějaký tip na hračku/hru, která se vám hodně osvědčila, tak prosím sem s ní! Díky moc!

18.5.2019 11:03
fikovnice

XXX.XXX.135.155

P.S. Do prčic, kdy už zas začnou létat znovu můry??? To je pro moje kočky největší zábava a furt nic, i když včera už bylo dost teplo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2019 11:32

No, já zkoušela už dost věcí, ale největší úspěch mají stejně mávátka, papírové kuličky a gumičky. Koulodráhy si občas všimnou, ale stejně si s ní většinou hrají jen, když si pinkám míčkem taky. Tříletá ragdollka je fakt lenoch, občas se proběhne s mainským koťetem po bytě a prolézačkách, ale jinak když nejsme doma tak prostě spí, nebo pozorují za oknem ptáky (btw. krmítko kousek od okna, kam lítá ptactvo ji dokáže zabavit na dlouhý čas). Případně se snaží co nejvíc hraček nacpat pod gauč a křesla -.-"... Jinak maiňák si docela vyhraje i s fontánkou, furt si tam máčí tlapky a útočí na tu vodu z tunelu a tak :D, je sranda ho pozorovat. Ale se starší kočkou prostě musím po práci a před lítat s mávátkem a ještě se s ní zavřít do ložnice, protože by jí maiňák skákal na hlavu a to si radši přestane hrát :D ... Jinak kamarádka má takového toho motýla na udičce co se sám točí, když se hračka zapne, ale to jí kočky zlikvidovaly asi během tří dnů a jedna se toho bála. Ale vymyslela, že dala udici s peříčkama na skříň, zatížila to a kočky po tom skáčou a snaží se to ulovit, to je bavilo docela dlouho...
Každopádně jestli tu někdo bude mít nějaký dobrý tip na hračku, tak jsem taky zvědavá.

Edit: přítel mi posílal toto, docela mě to zaujalo, ale těch peněz... :D
https://www.kickstarter.com/projects/1847607923/wicked-ball-your-pets-first-automatic-companion-by

18.5.2019 11:43

u nás je nejlepší hra nějaký malý předmět (hopík, kulička, šroubek, to je jedno) schovaný pod kobercem. a potom už notně oškubaná krocaní letka. interaktivní část tomu dodává odchycený člověk.

mechanický hračky, pokud baví, tak jen velmi krátkou dobu, okouká se to.

18.5.2019 12:33

mouchy jsou super
mám kastlíková okna a lovit v tom meziprostoru je zábava na dost dlouho

ale jednička je prostě myš
zcela přírodní a zcela živá
Terezka (si myslím) se poctivě stará, každý den nějaká......

18.5.2019 14:12
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
u nás je nejlepší hra nějaký malý předmět (hopík, kulička, šroubek, to je jedno) schovaný pod kobercem. a potom už notně oškubaná krocaní letka. interaktivní část tomu dodává odchycený člověk.

Interaktivní část....odchycený člověk...
Tak a já se chystám na venkov, tak se tam pokusím nasbírat nějaká péra....doufám, že se tím nepřenáší nějací paraziti. Mám zkušenost, že když se mi zadaří venku nějaké brko najít, tak je to opravdu zábava. Onehdá jsem našla taky letku - byla krvavá - takže nějaký predátor tu usmrtil většího ptáka (za domem máme lesík). A to se POPRVÉ u nás mezi mýma 3 kočkama vrčelo. Ten, kdo letku ukořistil - tuším prostředňák - vrčel, jen se Elsa přiblížila na dohled!
Ale z "interaktivních hraček" u nás bezkonkurenčně vedou ty můry! Jen fakt doprčic, ať už se oteplí! Včera jsem už čekala, že nějaká nalétne na sklo - mám tam schválně blízko okna lampu...a zatím nic.

18.5.2019 14:15
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Jo a hopíky jsem zkoušela, nicméně u nás zas mají z neživých hraček největší úspěch lískové oříšky! Objevila jsem lísku hned za domem, takže různě po bytě vždy říkám návštěvám, aby se nedivily, pokud by někdo šlápl na ořech... Čekám, že nějakej kočky zašoupli do vhodného místa někde pod koberec, za gauč, apod. a že mi tam začne klíčit!

18.5.2019 14:19
fikovnice

XXX.XXX.135.179

mouchy jsou super
mám kastlíková okna a lovit v tom meziprostoru je zábava na dost dlouho

ale jednička je prostě myš
zcela přírodní a zcela živá
Terezka (si myslím) se poctivě stará, každý den nějaká......

No jo, já myslím, že můj nejstarší nemá doma zájem o hraní neb si v noci taky zaloví. Ale ti dva mladší nesmí nikdy poznat venek (bohužel; to by se pak trápili v bytě), tak se snažím pořád něco vymýšlet. Ale je fakt, že interaktivní hračky jsou extrémně předražené, ale fakt extrémně - kus plastu - třeba ta koulodráha a ono to stojí pomalu 1000,- Kč, ne-li víc. A kočky to fakt baví vždy jen čas. Chovatelka, co mám od ní Elsu, radí část hraček vždy na čas schovat, že se tak neokoukají, anebo pošplíchat šantou. Šanta je u nás bez efektu, zato kozlík má efekt stoprocentní. Jen ne na hračky, akorát mají kočky tendenci jej pojídat (třeba když jim jej dám usušený) .

18.5.2019 19:08
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.3.205

No stejně je vždy nejlepší živá myš. To chodí, utíká a kočičky si můžou hrát klidně celý den. Když už je to nebaví, tak myšičku zabijou a donesou ji páničce domů . Pak by mohla být dobrá taková ta "natahovací myš", anebo prostě laser.

Mimochodem asi za 3 měsíce bude u nás doma zase řádit další kotě

19.5.2019 04:33
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
No stejně je vždy nejlepší živá myš. To chodí, utíká a kočičky si můžou hrát klidně celý den. Když už je to nebaví, tak myšičku zabijou a donesou ji páničce domů . Pak by mohla být dobrá taková ta "natahovací myš", anebo prostě laser.

Mimochodem asi za 3 měsíce bude u nás doma zase řádit další kotě

Super! Těším se, že sem pak vložíte fotku mlaďoška/nebo mlaďošky (?).

19.5.2019 11:34
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.3.205

fikovnice napsal(a):
Super! Těším se, že sem pak vložíte fotku mlaďoška/nebo mlaďošky (?).

Jojo, určo se pochlubím. Bude to pán domácnosti . Teďkom fotečka bude trochu problém no.. Až to bude doma, tak bude i fotečka bude .

19.5.2019 13:50
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Jojo, určo se pochlubím. Bude to pán domácnosti . Teďkom fotečka bude trochu problém no.. Až to bude doma, tak bude i fotečka bude .

Jasný, však já právě myslela, až jej budete mít doma - pána domácnosti...

19.5.2019 15:03
asnipetr

XXX.XXX.57.228

Zdravím při neděli,
náš asi 3letý siamák má nejradši - naprosto bezkonkurenčně a dlouhodobě gumu - takovou tu pružnou necelého půl cm silnou kulatou tkaničku - nejlíp žlutozelenou, ale může být i jiná barva - dlouhá je asi tak 1,5 - 2 m. Bohužel není samočinná, je třeba člověk. Zkusili jsme zavěsit na futro - to fungovalo jen chvilku. Někdy si to sám přinese, ale je třeba s tím mávat, tahat apod.
Pak má ještě rád takovou docela levnou myšku z králičiny Asi za 20 Kč, uvnitř je takový smáčklý hranolek z igelitu a ten trochu chrastí. Tohle tedy miluje, ale vydrží to tak asi 5 minut, než to zničí. Pak si ještě nějakou dobu vyhraje s troskami. Koupil jsme něco podobného značkového za cca 80 Kč s catnipem, který jsem sice necítil, lae on asi jo, protože si s tím taky vcelku vyhrál, sice o něco méně radostně, ale pořád velmi dobré a vydrželo to cca týden.
Podle zkušeností hračka musí být především velmi malá - tak asi jako myš. Větší plyšáky ho neberou. Když byl kotě, tak si s nimi hrál, ale už pochopil, že to k ničemu není :-)
Víčka od petek, malé míčky, kuličky, šroubky - to ho moc nebere. Miluje obyčejné gumičky, ale to se zas nelíbí mně, tak se mu je snažím sebrat dřív než je pozře.
No a teď k té mechanice - elektronice. Před časem jsme měli takového malého "švába" na baterky - to se mu vcelku dost líbilo. Existuje celá série podobných hmyzáků pro děcka - sbírají to a má to i takové prolézačky... Tohle byla verze pro kočky a tahalo to za sebou takovou chlupatou kuličku. Bohužel to asi někde skončilo za nábytkem a tam to zdechlo. Tak to musí vydržet do malování, pak to snad zas oživíme novou baterkou.
Podobnou mrchu jsem zakoupil na aliexpresu za pár kaček, ale ta zase neměla tu bambuli a pohybovala se pomaleji. Ale taky to nebylo zlé. Už je taky asi za nábytkem.
I zmiňovaný motýlek od Vietnamců - solár který na pružném drátku poletoval kolem kytek - docela zaujal.
Vodní hrátky u nás nefrčí - tedy podle kohoutků a hadic na zalévání.
Můry a mouchy jsou No 1 - to tedy zapomíná na dobré vychování a i létají kytky z parapetu.
Živá myš byla jen 2x a asi trochu omylem se k nám dostala na zahradu. Nedošlo až k exitu, jen hra. Hlavní důvod byl asi ten, že byla taková světlá - skoro bílá a asi někomu zdrhla a kočka se nebála. Takže když neutíkala nebylo moc důvodů ji lovit. Anebo byla nemocná - což nevypadalo, ale kdoví.
Ostatních hraček je plno - paví peří, uschlé kytky, plyšáčky, hadérky - ale to vše jen na chvilku, pak už neba. Doporučuji na 3 měsíce schovat a pak zase vytáhnout.
Jo zapomněl jsem na laser, ten byl taky v oblibě, že bych opět zkusil?
Když se tak dívám na příspěvek, tak je to pěkná facha zabavit jednoho kastráta.
Užijte nedělní večer!
Petr

20.5.2019 11:33
fikovnice

XXX.XXX.135.179

asnipetr napsal(a):
Zdravím při neděli,
náš asi 3letý siamák má nejradši - naprosto bezkonkurenčně a dlouhodobě gumu - takovou tu pružnou necelého půl cm silnou kulatou tkaničku - nejlíp žlutozelenou, ale může být i jiná barva - dlouhá je asi tak 1,5 - 2 m. Bohužel není samočinná, je třeba člověk. Zkusili jsme zavěsit na futro - to fungovalo jen chvilku. Někdy si to sám přinese, ale je třeba s tím mávat, tahat apod.
Pak má ještě rád takovou docela levnou myšku z králičiny Asi za 20 Kč, uvnitř je takový smáčklý hranolek z igelitu a ten trochu chrastí. Tohle tedy miluje, ale vydrží to tak asi 5 minut, než to zničí. Pak si ještě nějakou dobu vyhraje s troskami. Koupil jsme něco podobného značkového za cca 80 Kč s catnipem, který jsem sice necítil, lae on asi jo, protože si s tím taky vcelku vyhrál, sice o něco méně radostně, ale pořád velmi dobré a vydrželo to cca týden.
Podle zkušeností hračka musí být především velmi malá - tak asi jako myš. Větší plyšáky ho neberou. Když byl kotě, tak si s nimi hrál, ale už pochopil, že to k ničemu není :-)
Víčka od petek, malé míčky, kuličky, šroubky - to ho moc nebere. Miluje obyčejné gumičky, ale to se zas nelíbí mně, tak se mu je snažím sebrat dřív než je pozře.
No a teď k té mechanice - elektronice. Před časem jsme měli takového malého "švába" na baterky - to se mu vcelku dost líbilo. Existuje celá série podobných hmyzáků pro děcka - sbírají to a má to i takové prolézačky... Tohle byla verze pro kočky a tahalo to za sebou takovou chlupatou kuličku. Bohužel to asi někde skončilo za nábytkem a tam to zdechlo. Tak to musí vydržet do malování, pak to snad zas oživíme novou baterkou.
Podobnou mrchu jsem zakoupil na aliexpresu za pár kaček, ale ta zase neměla tu bambuli a pohybovala se pomaleji. Ale taky to nebylo zlé. Už je taky asi za nábytkem.
I zmiňovaný motýlek od Vietnamců - solár který na pružném drátku poletoval kolem kytek - docela zaujal.
Vodní hrátky u nás nefrčí - tedy podle kohoutků a hadic na zalévání.
Můry a mouchy jsou No 1 - to tedy zapomíná na dobré vychování a i létají kytky z parapetu.
Živá myš byla jen 2x a asi trochu omylem se k nám dostala na zahradu. Nedošlo až k exitu, jen hra. Hlavní důvod byl asi ten, že byla taková světlá - skoro bílá a asi někomu zdrhla a kočka se nebála. Takže když neutíkala nebylo moc důvodů ji lovit. Anebo byla nemocná - což nevypadalo, ale kdoví.
Ostatních hraček je plno - paví peří, uschlé kytky, plyšáčky, hadérky - ale to vše jen na chvilku, pak už neba. Doporučuji na 3 měsíce schovat a pak zase vytáhnout.
Jo zapomněl jsem na laser, ten byl taky v oblibě, že bych opět zkusil?
Když se tak dívám na příspěvek, tak je to pěkná facha zabavit jednoho kastráta.
Užijte nedělní večer!
Petr

Díky moc za různé tipy, rady a nápady!

Přidejte reakci

Přidat smajlík