Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bublina007

20.5.2019 10:10
Bublina007

XXX.XXX.26.91

Dobrý den,

náš byt obývá 1,5 roční číča (nalezenec z parkoviště). Celý den vyžaduje neustálou pozornost v podobě hraní. Bohužel je ale k neutahání a také velmi ukecaná. Všímám si, že když jsme s rodinou pryč (i na několik dní), po příjezdu nám dělá naschvály (provokuje, stěžuje si, kouše do čeho může...). Čím déle je sama, tím je to horší. Rozhodně se sama doma nudí + je na mně velmi fixovaná.

Proto jsem začala uvažovat, že by asi nebylo špatné pořídit jí společníka.V bytě jsme dříve měli jen jednu kočku, která byla velmi klidná a spíše ocenila, když jsme byli pryč. Proto nebylo zapotřebí druhého člena. Nemám tedy zkušenosti s chovem dvou koček. Vím, že bych měla pořídit stejně starou kočku s podobnými vlastnostmi a po příjezdu je asi cca dva týdny pomalu seznamovat.

Kotě byste asi v tomto případě nedoporučovali, že?

A má někdo z Vás dva aktivní čerty v bytě? Jak to zvládáte? Bojím se, že tady nezůstane kámen na kameni. Mám i problém, že v době naší nepřítomnosti by musely být čičiny zavřey v jedné místnosti. Zvládly by to spolu v menší místnosti?

Za všechny rady a tipy budu ohromně ráda.

Moc děkuji za odpovědi
Stella

20.5.2019 11:14
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Mám i problém, že v době naší nepřítomnosti by musely být čičiny zavřeny v jedné místnosti. Zvládly by to spolu v menší místnosti?

Asi ne, téměř jistě ne vždycky.

20.5.2019 13:47
ladd

XXX.XXX.34.42

Určitě bych vzal spíš odrostlé kotě, než dospělou kočku, protože i když třeba Vaše kočka se sžíváním mít problém nebude, může ho mít ta nová. Spíše odrostlé kotě proto, že případné hry Vaší kočky mohou být pro malé kotě příliš drsné. To se ale dá ošetřit tím, že kotě bude mít schovávačky, kam se velká kočka nedostane (třeba za nábytkem) .
Netuším, z jakého důvodu musí být v době Vaší nepřítmnosti zavřená jen v jedné místnosti. Naopak bych se snažil aby v době samoty, byla kočka omezována co nejméně. Zavření v jedné místnosti mohou kočky snášet dle toho, jak si sednou a dle povah. Jestli bude druhá kočka spíše samotářská, mohla by jí příliš družná a hravá kočka jít na nervy. V celém bytě to může být v pohodě a v jedné místnosti ne.

Mirai

20.5.2019 15:40
Mirai

XXX.XXX.11.5

Já jsem si takovou aktivní kočku vychoval a je z ní výborná společnice. Výchova ale byla o tom že když zlobila a byla moc akční tak jsem ji přes den zavřel do chlívku - myšleno klece 1x1 metr. na jedné straně záchod, na druhé misky, a uprostřed škrabadlo.
Trvalo asi měsíc, ale nakonec pochopila smysl této výchovy a už je téměř hodná a už ji tam skoro nezavírám.

21.5.2019 03:16
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Bublina007 napsal(a):
Dobrý den,

náš byt obývá 1,5 roční číča (nalezenec z parkoviště). Celý den vyžaduje neustálou pozornost v podobě hraní. Bohužel je ale k neutahání a také velmi ukecaná. Všímám si, že když jsme s rodinou pryč (i na několik dní), po příjezdu nám dělá naschvály (provokuje, stěžuje si, kouše do čeho může...). Čím déle je sama, tím je to horší. Rozhodně se sama doma nudí + je na mně velmi fixovaná.

Proto jsem začala uvažovat, že by asi nebylo špatné pořídit jí společníka.V bytě jsme dříve měli jen jednu kočku, která byla velmi klidná a spíše ocenila, když jsme byli pryč. Proto nebylo zapotřebí druhého člena. Nemám tedy zkušenosti s chovem dvou koček. Vím, že bych měla pořídit stejně starou kočku s podobnými vlastnostmi a po příjezdu je asi cca dva týdny pomalu seznamovat.

Kotě byste asi v tomto případě nedoporučovali, že?

A má někdo z Vás dva aktivní čerty v bytě? Jak to zvládáte? Bojím se, že tady nezůstane kámen na kameni. Mám i problém, že v době naší nepřítomnosti by musely být čičiny zavřey v jedné místnosti. Zvládly by to spolu v menší místnosti?

Za všechny rady a tipy budu ohromně ráda.

Moc děkuji za odpovědi
Stella

No tak popis Vaší čičiny naprosto sedí na mého prostředního kocoura. Jsou mu 3 roky a mimochodem je taky užvaněný jak nějaká drbna. Je to asi věčná hračička - viz koukněte vedle na vlákno, kde se ptám na nové interaktivní hračky. Už jste asi pochopila, že kočky mám tři...a jak to tak bývá, tak každá je originál. A bohužel ani jedna ze zbývajících dvou mu neumí nahradit kámoše na pořádné vybití. Jednoduše proto, že kočky jsou opravdu každá jiná, každá je originál. Jsou sice honičky s nejmladší Elsou - to jsou fajn chvíle, které mám místo TV . Ale Elsu to baví chvíli, kdežto tady ten hračička si vyžaduje hraní si téměř permanentně (mmch. třeba i teď).
Tak a co tím chci říct - vůbec se nemusíte trefit do toho, že si spolu kočky sednou (i proto se radí vzít si rovnou dvě koťata - což ve Vašem případě nešlo, když je kočka nalezenec). Já bych Vám přála, abyste pořídila čičinu, která bude takovým nějakým sparring partnerem pro tu Vaši. Ale boužel Vám to nikdo nezaručí. A když se budou event. třeba i nenaávidět, tak je problém na světě... No, nějak jsem se rozepsala, ale resumé je, že pořízení druhé kočky Vám nezaručí stoprocentně to, že to budou kámošky. I tak ale držím pěsti, ať máte šťastnou ruku při výběru nové kočeny.

21.5.2019 04:55
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Mám i problém, že v době naší nepřítomnosti by musely být čičiny zavřey v jedné místnosti.

Do toho bych nešla.

4.6.2019 12:23
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Pokud chcete,aby se kočička co nejdříve spřátelila s jinou kočkou,kupte kotě.U nás to bylo stejné,kočka se sama vyloženě nudila ,denně jsem si s ní musela hrát aspoň 2 hodiny,když jsem šla do práce,celý den mňoukala za dveřmi.Tak jsem jí po roce pořídila kotě,kocourka,prvních 12 dní ho chtěla zabít a najednou otočila a stala se z ní vzorná máma ,která se o něj starala jako o vlastního .Navíc kotě řádí samo o sobě a vtáhne do hry i znuděnou kočku.Já bych šla do koťátka.Mým kočkám už je 9 a 10 let,kočka začala dost lenošit,tak jí taky vyhrožuji,že jí pořídím kotě,aby se trochu hýbala.Kocour je stále aktivní.Je to plemeno napůl siamáka,ti to mají v krvi:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík