Liisanovak

XXX.XXX.60.32
Dobrý den toto už tu několikrát zaznělo, ale nemůžu si pomoct. Máme dvě kočky jedný jsou tři a druhé dva roky. Pořád máme od nich pomočené peřiny, ale nevíme která to dělá. Každá má určitého pána v naší rodině takže vždy počůrají postel někoho jiného než toho pána. Ta tříletá je měsíc po kastraci a druhá týden. Toto dělali vždy a pak přestali a teď zase. Vážně se bojíme jestli to není kvůli psychice a jestli si nějak neubližujou. Podle veterináře jim, ale nic není. Jestli to někdo taky zažil...napište mi co jste udělali.
Vážně se bojíme jestli to není kvůli psychice a jestli si nějak neubližujou.
Je to možné.
"""""""""""""""""
Jestli to někdo taky zažil...napište mi co jste udělali.
Nepíšete kde žijí.
V malé garsonce nebo v rozlehlém domě.
Mohou být ve stresu, může tam být i šikana.
To ale musíte vypozorovat sami.
Někdo musí kočky oddělovat, stále hlídat (dost zoufalé řešení).
MišaH.

XXX.XXX.143.4
Kočky tímhle gestem často vyjadřují nesouhlas - něco jim vadí na osobě jejíž místo si "označují".
V tomhle případě by to mohla být žárlivost - píšete, že má každá kočka svého pána - který jí tedy nejspíš věnuje víc pozornosti než té druhé. Zkuste tohle odbourat, ani jednu nijak neupřednostňovat a problém možná odezní.
Mně tohle udělala kočka jednou - byla to pomsta za to, že jsem jí přiskřípla packy dveřma, to hned věděla kam běžet a když jsem jí nachytala tak ještě demonstrativně zesílila proud