Zraněná kočka - sražená autem - co s tím

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2019 07:43
asnipetr

XXX.XXX.240.252

Bohužel se mi podařilo najít vesnickou kočičku zraněnou autem. Docela ošklivě. Možná fatálně. Byla za plotem a nebylo úplně zřejmé, jak na tom je.
Zkusil jsem najít v okolí majitele, ale marně. Nakonec jsem ji ponechal osudu a teď to nemůžu vytěsnit z makovice. Co s tím pro příště? Byla taková vesnická, trochu zanedbaná, rozhodně podobnou nechci k sobě domů, i kdyby se to zranění nechalo vyléčit, nehledě na to, že má možná přeci jen nějaké majitele.
Díky za rady pro příště
Přeji vám dny s lepšími zážitky!
Petr

26.5.2019 09:34
canka

XXX.XXX.35.234

Smutné je,že jste ji ponechal osudu...nechal ji trápit víc,než musela...tolik by vám ublížilo a vzalo čas,tu kočičku vzít a rychle odvézt k veterináři?I kdyby to bylo fatální zranění,alespoň by veterinář ukončil její trápení.....smutné,jak se dokáže člověk zachovat nezodpivědně..s tímhle bych teda já žít nemohla..zvíře si samo nepomůže a je na nás lidech,aby jsme jim v případě nouze pomohli ukončit trápení..

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.5.2019 09:37

V podstatě dvě možnosti. Buď je vám osud toho zvířete jedno a pak ho necháte na místě, ať si tam chcípne

Nebo nejste svině, naložíte kočku, najdete nejbližší veterinu, utracení cizího zvířete pro zamezení utrpení je většinou zadarmo

26.5.2019 10:38

asnipetr napsal(a):
Bohužel se mi podařilo najít vesnickou kočičku zraněnou autem. Docela ošklivě. Možná fatálně. Byla za plotem a nebylo úplně zřejmé, jak na tom je.
Zkusil jsem najít v okolí majitele, ale marně. Nakonec jsem ji ponechal osudu a teď to nemůžu vytěsnit z makovice. Co s tím pro příště? Byla taková vesnická, trochu zanedbaná, rozhodně podobnou nechci k sobě domů, i kdyby se to zranění nechalo vyléčit, nehledě na to, že má možná přeci jen nějaké majitele.
Díky za rady pro příště
Přeji vám dny s lepšími zážitky!
Petr

.nechat jí tam pomalu trýznivě umírat no nevím, pokud máte ke kočkám vztah mohl jste ji pomoci......vzhledem k tomu, že byla dle vás fatálně zraněná, mohla mít díky rychlému utracení po trápení.........množení koček sice neuznávám, ale nechat týrat jakoukoli číču bych opravdu nedokázala.......

26.5.2019 11:46

no přeci byla ta obyčejná, venkovská, tak co s ní........

26.5.2019 13:47
asnipetr

XXX.XXX.19.40

Tak dík - všechny rady na... Ne, sprostý nebudu. I vám se to může stát. A očekával jsem praktickou radu pro příště. Ale prostě nic kromě ubohého hysterčení. Máte vůbec představu, kolika kočkám se to stane a nikdo se o to nezajímá ani natolik jako já. Já tu snahu vážně měl. Psal jsem - byla za plotem - to jsem ji měl přes ten plot ukamenovat a zkrátit její utrpení - když jsem ani nevěděl, jak na tom přesně je? Chtěl jsem radu - dostal jsem nikoli radu, ale odsouzení. Sháněl jsem majitele - nesehnal - i o tom jsem psal. Možná jsem měl angažovat útvar rychlého nasazení.
Mimochodem - asi ji někdo srazil autem - předtím tam po nepřehledném úseku prolítlo auto ve vesnici jak šílené. A nikdo z vás se neotřel o nezodpovědného řidiče.
Mám jednu zkušenost - našel jsem v příkopě sraženou srnu. Spousta cyklistů a zřejmě i aut projelo. Já jsem to chtěl řešit. Tenkrát jsem ještě neměl mobil s GPS. Nemohl jsem tedy udat moc přesně polohu. Policie mě předhazovala myslivcům nebo starostům, ani mi neřekli, z které obce, když se to stalo mezi cedulemi - jak jsem je měl dohnat, když to tam neznám. Nakonec to snad nějak vyřešili - mě to stálo nervy, peníze za tehdy ještě drahé telefony a i tehdy jsem se dočkal nevraživosti - jako na tomto fóru (tenkrát ze strany policie, že jim přidělávám práci). Pokud se tu najde někdo, kdo ví, jak rozumně na to, tak sem s radou, ostatní vzdechy si nechte pro sebe.
A přeci jen maličkou poznámku - příroda je prostě někdy krutá. Viděli jste někdy, jak so kočka hraje s myší nebo ptákem, než je nadobro zabije. Pokud chcete, můžete stejně intenzivně vyjádřit své rozhořčení. Jsem zvědav, kolik se vás těch myší a ptáků zastane.
Díky Petr

26.5.2019 13:52
asnipetr

XXX.XXX.19.40

Naložíte kočku - na rám kola, když ani nevíte, co jí je, a hrozí, že vás pokouše - poškrábe a mimochodem ještě budete muset přelézt plot na cizí pozemek. Chci vás vidět!
P

26.5.2019 14:04

Petříku, je to prostě tak, že buď tomu zvířeti pomůžeš ty, když už tam seš, nebo se na něj vyser, ale v tom případě tam prostě naplní svůj osud jak říkáš krutým způsobem, ale pak ti to nesmí ležet v hlavě.

Žádná specializovaná info linka, kam bys mohl přenést svou zodpovědnost, neexistuje. Prostě buď ty nebo nikdo.

26.5.2019 14:18
asnipetr

XXX.XXX.19.40

OK, opět jsi zatím jediná k věci. I když nepotěšilo, přesto aspoň jasná odpověď. Škoda, čekal jsem, že nějaká instituce, která to má v popisu povinností, anebo postup, existuje.
Já se s tím časem vyrovnám, zase takový neurotik nejsem. Celá příhoda byla pro mne velmi smutná a jestli se místní ufňukankyně snaží ukázat, že jsem cynik bez citu, tak asi žijí ve skleníku. Mimochodem, byl jsem jediný (konkrétně z minimálně 10), kdo se s tím zabýval aspoň takto. A tím se vážně nechci chlubit. Jen ukazuji, jak jsou asi místní slečinky odtržené od reality.

26.5.2019 19:00

asnipetr napsal(a):
OK, opět jsi zatím jediná k věci. I když nepotěšilo, přesto aspoň jasná odpověď. Škoda, čekal jsem, že nějaká instituce, která to má v popisu povinností, anebo postup, existuje.
Já se s tím časem vyrovnám, zase takový neurotik nejsem. Celá příhoda byla pro mne velmi smutná a jestli se místní ufňukankyně snaží ukázat, že jsem cynik bez citu, tak asi žijí ve skleníku. Mimochodem, byl jsem jediný (konkrétně z minimálně 10), kdo se s tím zabýval aspoň takto. A tím se vážně nechci chlubit. Jen ukazuji, jak jsou asi místní slečinky odtržené od reality.

...pokud vy a nikdo jiný jste na místě u zmírající kočky máte několik možností:
1) přelézt plot a ukončit její život sám - pakliže na to máte
2) naložit jí a odvézt k vetovi
3) zavolat na městskou nebo obecní polici - tedy na l. 156 - musí na váš telefonát zareagovat
.....pokud z místa odjedete aniž by jste udělat jeden z těchto tří bodů, nemá tady cenu tuto celou situaci rozebírat, co jste čekal, že vám zde lidi odpoví - dorazit sám anebo odvézt k vetovi - prostě nějak jednat - pokud nejednáte prodloužil jste číče utrpení......

26.5.2019 19:03

asnipetr napsal(a):
Tak dík - všechny rady na... Ne, sprostý nebudu. I vám se to může stát. A očekával jsem praktickou radu pro příště. Ale prostě nic kromě ubohého hysterčení. Máte vůbec představu, kolika kočkám se to stane a nikdo se o to nezajímá ani natolik jako já. Já tu snahu vážně měl. Psal jsem - byla za plotem - to jsem ji měl přes ten plot ukamenovat a zkrátit její utrpení - když jsem ani nevěděl, jak na tom přesně je? Chtěl jsem radu - dostal jsem nikoli radu, ale odsouzení. Sháněl jsem majitele - nesehnal - i o tom jsem psal. Možná jsem měl angažovat útvar rychlého nasazení.
Mimochodem - asi ji někdo srazil autem - předtím tam po nepřehledném úseku prolítlo auto ve vesnici jak šílené. A nikdo z vás se neotřel o nezodpovědného řidiče.
Mám jednu zkušenost - našel jsem v příkopě sraženou srnu. Spousta cyklistů a zřejmě i aut projelo. Já jsem to chtěl řešit. Tenkrát jsem ještě neměl mobil s GPS. Nemohl jsem tedy udat moc přesně polohu. Policie mě předhazovala myslivcům nebo starostům, ani mi neřekli, z které obce, když se to stalo mezi cedulemi - jak jsem je měl dohnat, když to tam neznám. Nakonec to snad nějak vyřešili - mě to stálo nervy, peníze za tehdy ještě drahé telefony a i tehdy jsem se dočkal nevraživosti - jako na tomto fóru (tenkrát ze strany policie, že jim přidělávám práci). Pokud se tu najde někdo, kdo ví, jak rozumně na to, tak sem s radou, ostatní vzdechy si nechte pro sebe.
A přeci jen maličkou poznámku - příroda je prostě někdy krutá. Viděli jste někdy, jak so kočka hraje s myší nebo ptákem, než je nadobro zabije. Pokud chcete, můžete stejně intenzivně vyjádřit své rozhořčení. Jsem zvědav, kolik se vás těch myší a ptáků zastane.
Díky Petr

..nechtěl jste hodnotit jednání řidiče - který to mohl být, ale také nemusel, ale vaše - vy jste na tom místě byl a kočce nepomohl ať již jakkoli......tak nemá cenu na nás svalovat vaše chmurné myšlenky a neustále si to omlouvat......

26.5.2019 20:18
asnipetr

XXX.XXX.19.40

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..nechtěl jste hodnotit jednání řidiče - který to mohl být, ale také nemusel, ale vaše - vy jste na tom místě byl a kočce nepomohl ať již jakkoli......tak nemá cenu na nás svalovat vaše chmurné myšlenky a neustále si to omlouvat......

To jsem tedy nechtěl! Vůbec mi nepřipadá, že bych tam snad napsal, že máte hodnotit moje jednání. Chtěl jsem rady pro příště, myšleno: "kam se obrátit" pro ty méně chápavé. Ostatně si vůbec nemyslím, že byste to nepochopila. Napodruhé jste přeci jen odpověděla. Klidně jste to mohla napsat hned, bylo to přesně to, na co jsem se ptal. Příště volám 156, i když nevím, jak to funguje na vesnicích. Aspoň zkusím.
Chmurné myšlenky mám z té události a ne z odpovědí zde. Možná snad jen kvůli tomu, že když se zeptám na A odpovídá se tu na B a ještě hystericky.
Nikam přes plot nepolezu, to je pěkná blbost. Upřímně řečeno, jsem zvědav, jestli by tam ta městská/obecní lezla kvůli vesnické kočce, když vidíte v TV, jak mají problém vyřešit týrání daleko cennějších zvířat.

26.5.2019 20:27
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Mně osobně řekli MP do telefonu, že je kočky nezajímají.
Snad kadáver.
Ale na soukromém pozemku ?

26.5.2019 20:37

rapotacka11 napsal(a):
Snad kadáver.

...v Paze mám zkušenost, že pokud se volá na 156, tak prostě reagovat musí.......navíc mají spojení s útulkem Měcholupy.........takže to vždy nějak pořešit musí........

26.5.2019 20:39

asnipetr napsal(a):
To jsem tedy nechtěl! Vůbec mi nepřipadá, že bych tam snad napsal, že máte hodnotit moje jednání. Chtěl jsem rady pro příště, myšleno: "kam se obrátit" pro ty méně chápavé. Ostatně si vůbec nemyslím, že byste to nepochopila. Napodruhé jste přeci jen odpověděla. Klidně jste to mohla napsat hned, bylo to přesně to, na co jsem se ptal. Příště volám 156, i když nevím, jak to funguje na vesnicích. Aspoň zkusím.
Chmurné myšlenky mám z té události a ne z odpovědí zde. Možná snad jen kvůli tomu, že když se zeptám na A odpovídá se tu na B a ještě hystericky.
Nikam přes plot nepolezu, to je pěkná blbost. Upřímně řečeno, jsem zvědav, jestli by tam ta městská/obecní lezla kvůli vesnické kočce, když vidíte v TV, jak mají problém vyřešit týrání daleko cennějších zvířat.

...je to veřejná diskuze........každý reaguje jak chce a na co chce.......a hysterická rekce mi tu nepřipadá žádná........

26.5.2019 20:44
asnipetr

XXX.XXX.19.40

rapotacka11 napsal(a):
Snad kadáver.

Taky bych to tak viděl po zkušenostech s MP. Ale kdoví, třeba má paní Hugo jiné zkušenosti a snad to nebyly jen kecy v kleci. A třeba to už potřebovat ani nebudu - nestává se mi to často, tak asi jednou za 28 let.

26.5.2019 20:58
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

...v Paze mám zkušenost, že pokud se volá na 156, tak prostě reagovat musí.......navíc mají spojení s útulkem Měcholupy.........takže to vždy nějak pořešit musí........

Našla jsem v prosinci kočku.
Pěknou.
Chtěla jsem zjistit zda nemá čip.
Kočku už jsem měla v přenosce, volala jsem,
že tam jdu (na MP) a důvod.
Fakt mě odbyl, jak jsem napsala.
Blízká veterina je hodně drahá, nechtěla jsem
za kontrolu případného čipu platit.
K mému překvapení jsem u nich (za to)
nakonec neplatila nic.

26.5.2019 21:09
asnipetr

XXX.XXX.19.40

...je to veřejná diskuze........každý reaguje jak chce a na co chce.......a hysterická rekce mi tu nepřipadá žádná........

To úplně pravdu nemáte. I když už si plně nepamatuji, jak je to na tomto fóru, máme se všichni držet tématu - čili co se zraněnou kočkou. Místo toho pořád hodnotíte jen mne. Pokud se místo věcné odpovědi dozvím, že abych nebyl svině, měl jsem odvézt kočku na veterinu - dá se odvodit, že tedy svině asi jsem. (věcná odpověď je odvézt kočku na veterinu bez poznámky o sviních pro ty méně chápavé). Dají se tu proti mně najít i jiné silné výrazy jako třeba "vyser se" apod. Slovo "hysterčení" je ještě slabý výraz. Tak nevím, na co si stěžujete.
Omlouvám se za osobnější a peprnější příspěvek, ale už jsem se začal bránit.
Možná vám to připadá, že vás provokuji, ale fakt jsem chtěl vědět, co s tímto problémem. A ne každý má chuť cizí možná kdovíčím prolezlou kočku zraněnou a vystresovanou chytat do holých rukou a ještě na cizím pozemku za cizím plotem. Zkuste se taky nad tímhle zamyslet než zase budete druhého shazovat.

26.5.2019 21:15

Na tomhle foru je těžce volná diskuze:D Takže si tady můžeme říkat co chceme a občas se od tématu odbočí teda fakt hodně.

S pomáháním čemukoliv je to tak, že buď pomoct chcete a pak pomáhejte, nebo nechcete (buď svině) a pak se to nechá být. Ale nejde zodpovědnost přehazovat na někoho jiného (ty pojď a pomáhej místo mě). Státní policie se na nějakou kočku vykašle a měšťáci nejsou všude. To už je větší šance obrátit se na obecní úřad.

Ale ta správná osoba k řešení poraněné kočky je prostě veterinář, no. Politovat rozjetou kočičku a odjet dál umí každý vůl. Tady se pozná kvalita člověka.

26.5.2019 21:16

rapotacka11 napsal(a):
Našla jsem v prosinci kočku.
Pěknou.
Chtěla jsem zjistit zda nemá čip.
Kočku už jsem měla v přenosce, volala jsem,
že tam jdu (na MP) a důvod.
Fakt mě odbyl, jak jsem napsala.
Blízká veterina je hodně drahá, nechtěla jsem
za kontrolu případného čipu platit.
K mému překvapení jsem u nich (za to)
nakonec neplatila nic.

......no jo no....je to asi o lidech......

26.5.2019 21:26

asnipetr napsal(a):
To úplně pravdu nemáte. I když už si plně nepamatuji, jak je to na tomto fóru, máme se všichni držet tématu - čili co se zraněnou kočkou. Místo toho pořád hodnotíte jen mne. Pokud se místo věcné odpovědi dozvím, že abych nebyl svině, měl jsem odvézt kočku na veterinu - dá se odvodit, že tedy svině asi jsem. (věcná odpověď je odvézt kočku na veterinu bez poznámky o sviních pro ty méně chápavé). Dají se tu proti mně najít i jiné silné výrazy jako třeba "vyser se" apod. Slovo "hysterčení" je ještě slabý výraz. Tak nevím, na co si stěžujete.
Omlouvám se za osobnější a peprnější příspěvek, ale už jsem se začal bránit.
Možná vám to připadá, že vás provokuji, ale fakt jsem chtěl vědět, co s tímto problémem. A ne každý má chuť cizí možná kdovíčím prolezlou kočku zraněnou a vystresovanou chytat do holých rukou a ještě na cizím pozemku za cizím plotem. Zkuste se taky nad tímhle zamyslet než zase budete druhého shazovat.

...já si na nic nestěžuju.......na této diskuzi se může problém řešit z různých úhlů pohledu a občas prostě sklouzne i jinam........poraděno vám bylo........

26.5.2019 21:43
asnipetr

XXX.XXX.19.40

Na tomhle foru je těžce volná diskuze:D Takže si tady můžeme říkat co chceme a občas se od tématu odbočí teda fakt hodně.

S pomáháním čemukoliv je to tak, že buď pomoct chcete a pak pomáhejte, nebo nechcete (buď svině) a pak se to nechá být. Ale nejde zodpovědnost přehazovat na někoho jiného (ty pojď a pomáhej místo mě). Státní policie se na nějakou kočku vykašle a měšťáci nejsou všude. To už je větší šance obrátit se na obecní úřad.

Ale ta správná osoba k řešení poraněné kočky je prostě veterinář, no. Politovat rozjetou kočičku a odjet dál umí každý vůl. Tady se pozná kvalita člověka.

Jo jo, kvalitu lidí jsem již zahlédl.
Pravda je, že se tu může podle Pravidel plácat, jak chce. Tak se omlouvám, volně diskutujte tedy o čem kdo chce bez ohledu na téma, když vám to vyhovuje. Z jiných fór jsem zvyklý, že se diskutující mají držet tématu, jinak je moderátoři utnou.

Podle Pravidel se nemají vulgarismy. Omlouvám se tedy za hysterčení.

Podle Pravidel se má pomáhat, dík tedy všem, co pomohli, i když té pomoci na počet příspěvků moc nebylo.

Pokud se osobní "lichotky" takto rozjíždějí, tak to asi nemá moc cenu.

Tak snad ani vy ani další případní čtenáři ať nic podobného řešit nemusí.

Petr

26.5.2019 23:32

Ale tak řešila jsem. Ale ne fňukáním na netu, ale prostě okamžitou pomocí na místě. A ano, stojí to čas, stojí to peníze.

27.5.2019 10:49
deauville

XXX.XXX.30.49

Tak já bych se do tazatele taky tak nenavážela... Kdysi se mi to taky stalo a ten šok byl tak velký, že naprosto chápu, že člověk, který ke zvířatům (kočkám) nemá úplně vztah, se rychle nezorientuje, zvlášť když je to někde na výletě a v životě třeba nebyl na veterině (netvrdím, že je to tazatelova situace).

Tak to prostě berme jako osvětu. Příště už si tazatel bude vědět rady.

petraaa

14.12.2019 11:23
petraaa

XXX.XXX.25.40

dobrý den chtěla jsem se zeptát co mám udělat když moje koťátko které ma měsíc a půl. je zraněná pokousana nemůže moct chodit ale pije a ji ? pondělí jedeme na veterinu myslíte že ji tam pomůže? děkuju moc za pochopení.

14.12.2019 11:32
fikovnice

XXX.XXX.135.227

petraaa napsal(a):
dobrý den chtěla jsem se zeptát co mám udělat když moje koťátko které ma měsíc a půl. je zraněná pokousana nemůže moct chodit ale pije a ji ? pondělí jedeme na veterinu myslíte že ji tam pomůže? děkuju moc za pochopení.

Do pondělí je dlouhá doba a nikdo z nás tady neviděl jak moc a jak vážně je Vaše kotě zraněné. Pokud hodně, vyhledejte veterinární pohotovost. Vždyť ta už funguje nejen ve velkých městech, ale co vím, tak i na vesnicích (aspoň u nás tedy). Holt je to za vyšší cenu - právě o ten pohotovostní příplatek.

14.12.2019 11:32

jako sranda se to moc nepovedlo......

a jestli je to realita, tak na tu veterinu HNED

16.12.2019 13:01

petraaa napsal(a):

No já bych neměla nervy na čekání až do pondělí.

Coortes_

28.5.2021 17:42
Coortes_

XXX.XXX.230.147

Proboha 🤦🏻‍♀️ Ja mám teda doma dvě kočky, sražené a zraněné zvířata se mi také nelíbí ale taková hysterie? Ono se lépe “hodnotí” co člověk neudělá nebo udělá špatně než co udělá nebo se pokusí udělat ... na soukromý pozemek vlézt nemůžete - majitelé vás mohou udat (nebo tam může být hlídací pes) pokud byla kočka jejich což asi ano, protože většinou běží domů když se něco stane a vy kočku vezmete a necháte případně uspat - opět Vás mohou udat .. čili pokud nenajdete majitele je nejlepší zkoušet sousedy, obec případně policii nebo útulek. A důležité nenechat se policisty odbýt ☹️ Bohužel je to kruté ale taková je realita na záchranu cizích zvířat a upřímně není se čemu divit když se přihlíží týrání, množírnám aj. - ve výsledku nikoho nezajímá, že člověk jednal s dobrým záměrem 🤷🏻‍♀️

21.6.2021 15:44
VeVee

XXX.XXX.34.250

Já ty lidi fakt nechápu. Jednou jsem kouřila na terase a najednou slyším šílený křik a nářek. Běžela jsem na zahradu a viděla, jak naše maliňačka drtí kočku. Nebyla naše, kočku jsme neměli. Okamžitě jsem psa od ní odtrhla, zavřela do sklepa a běžela ke kočičce. Byl to hrozný pohled. Plazila se jako zombie a nemohla dýchat, asi rozdrcené plíce. Okamžitě jsem začala koukat kolem po něčem těžkém, abych ukončila její trápení. Jenže pak mi ztuhly ruce a mě došlo, že to vlastně nezvládnu. Pomalu jsem kočičku zvedla ze země a běžela k autu, 15 minut na veterinu, když na to šlápnu, řekla jsem si. Jenže kočička mi v náručí zemřela.
Hned potom jsem volala sousedce, měla kočky a tak mě napadlo, že je její. A taky byla. Všichni mě obdivovali, že mám na to odvahu. Udělala jsem jen to, co bych si taky přála, aby jednou někdo udělal, kdyby se nám ztratila kočka, kterou už dnes máme.. Nebo jiné zvíře. Každopádně sousedka byla ráda, říkala, že by ji takhle hledali a nevěděli co s ní je. Takto ví, že je v nebíčku.

21.6.2021 16:55
VeVee

XXX.XXX.34.250

Coortes_ napsal(a):
Proboha 🤦🏻‍♀️ Ja mám teda doma dvě kočky, sražené a zraněné zvířata se mi také nelíbí ale taková hysterie? Ono se lépe “hodnotí” co člověk neudělá nebo udělá špatně než co udělá nebo se pokusí udělat ... na soukromý pozemek vlézt nemůžete - majitelé vás mohou udat (nebo tam může být hlídací pes) pokud byla kočka jejich což asi ano, protože většinou běží domů když se něco stane a vy kočku vezmete a necháte případně uspat - opět Vás mohou udat .. čili pokud nenajdete majitele je nejlepší zkoušet sousedy, obec případně policii nebo útulek. A důležité nenechat se policisty odbýt ☹️ Bohužel je to kruté ale taková je realita na záchranu cizích zvířat a upřímně není se čemu divit když se přihlíží týrání, množírnám aj. - ve výsledku nikoho nezajímá, že člověk jednal s dobrým záměrem 🤷🏻‍♀️

Ale samozřejmě na cizí pozemek bych se taky neodvážila vlézt. Jediné, co bych zkusila, zvonit a zvonit u branky, pokud by tam zvonek teda byl.

elien

24.9.2021 16:41
elien

XXX.XXX.17.68

tak pokud se setkáte s viditelně zraněným zvířetem .. tak určitě neotočit hlavu a dívat se jinam. Jak tu psalo více lidí a je to ta nejlepší rada. Jinou opravdu neznám. Tazateli se asi nelíbí, tak ji ignoruje.
Zraněné zvíře patří na veterinu .. a jelikož ho najdu já, poblíž nikdo jiný není, ano je to na mně.
Zkuste vymyslet něco lepšího, zatím tohle je osvědčený postup.
Prostě zvíře vzít, naložit do auta a směr veterina.
Pokud je zvíře ta plotem .. předpokládám nějaký vetchý plaňkový plot v tomto případě .. tak ho přelezu. Za plotem u domu zvoním na barák. Tady asi barák nebyl .. jinak by tazatel napsal, prostě kočka se odplazila od cesty do zdánlivého bezpečí, aspoň trochu.
Nikdo jiný než veterinář nepomůže. Ten řekne, jak na tom kočka je .. zda je to fatální, tak ji humáně uspí a zvíře se už netrápí.
Doporučuji ji sebrat do deky, či do bundy, nebo svetru .. to co mám po ruce. Ne čistě do rukou, kdyby náhodou strachem chtěla kousat. Ale to se spíš nestane. Kočka poná, že ji chcete pomoc.
Na veterině pak můžete přemýšlet co dál. Pokud není poranění fatální, vet určitě poradí a bude mít postup. Bude znát nějaký spolek v dané oblasti, který se o zraněná zvířata stará. Nebo bude poblíž městský útulek jako je v Praze. Nebo necháte kočku ošetřit a vemete si ji k sobě, k příbuzným.
To vše záleží na okolnostech, místě nálezu a možnostech dotyčného.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2021 18:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.69

elien napsal(a):
tak pokud se setkáte s viditelně zraněným zvířetem .. tak určitě neotočit hlavu a dívat se jinam. Jak tu psalo více lidí a je to ta nejlepší rada. Jinou opravdu neznám. Tazateli se asi nelíbí, tak ji ignoruje.
Zraněné zvíře patří na veterinu .. a jelikož ho najdu já, poblíž nikdo jiný není, ano je to na mně.
Zkuste vymyslet něco lepšího, zatím tohle je osvědčený postup.
Prostě zvíře vzít, naložit do auta a směr veterina.
Pokud je zvíře ta plotem .. předpokládám nějaký vetchý plaňkový plot v tomto případě .. tak ho přelezu. Za plotem u domu zvoním na barák. Tady asi barák nebyl .. jinak by tazatel napsal, prostě kočka se odplazila od cesty do zdánlivého bezpečí, aspoň trochu.
Nikdo jiný než veterinář nepomůže. Ten řekne, jak na tom kočka je .. zda je to fatální, tak ji humáně uspí a zvíře se už netrápí.
Doporučuji ji sebrat do deky, či do bundy, nebo svetru .. to co mám po ruce. Ne čistě do rukou, kdyby náhodou strachem chtěla kousat. Ale to se spíš nestane. Kočka poná, že ji chcete pomoc.
Na veterině pak můžete přemýšlet co dál. Pokud není poranění fatální, vet určitě poradí a bude mít postup. Bude znát nějaký spolek v dané oblasti, který se o zraněná zvířata stará. Nebo bude poblíž městský útulek jako je v Praze. Nebo necháte kočku ošetřit a vemete si ji k sobě, k příbuzným.
To vše záleží na okolnostech, místě nálezu a možnostech dotyčného.

Jako popravde. Ja bych na veterinu moct kocku odvezla. Ale bud ji nechala pichnout neco na boleat a odvezla majitelum nebo uspavacku. Nejsem milionar abych resila rentgen ooerace a lecbu neznamy kocky. Svejm zviratum na kvalitnim zivote kvuli tomu fakt neuberu.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík