Střídání místa pobytu kocourka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2019 08:55
Niiika

XXX.XXX.178.115

Dobrý den, máme kastrovaného asi 12ti letého kocourka (mourek), kterého jsme zdědili po sousedech, kteří se odstěhovali. Bydleli jsme v bytovce u které je zahrada a kocourek tam jako malé koťátko přišel a už zůstal. Přes léto byl venku, krmení měl ve sklepě, kde byla i polystyrenová boudička. Přes zimu byl celý den u nás v bytě, ven si došel jen na záchod a zas přišel a spal.
Letos v lednu jsme se odstěhovali do panelového domu a protože byla venku zima a kocourek byl do poslední chvíle u nás, vzala jsem ho s sebou. Čekala jsem, že bude vyvádět, mňoukat, ale rychle si zvykl a byl, zdálo se, v pohodě. Zabezpečili jsme balkon tak, aby tam mohl bez problémů pozorovat okolí a rád tam chodí.
Problém nastal s jarem a sluníčkem. Kocourek jak je zvyklý být od jara do podzimu jen venku se v bytě evidentně nudí, hračky mu nic neříkají, zkoušela jsem opravdu vše možné. Na chvíli zabere jen myška postříkaná šantou. Takže když nespí, tak chodí po bytě od žrádla k balkonu a mňouká. Třeba celé odpoledne a mně je z toho smutno.
A teď k jádru věci, se kterou potřebuji poradit. Mám možnost ho odvézt zpět na "starou" zahradu, dát mu zpátky boudičku, krmila by ho sousedka a já bych tak jednou týdně mohla zajet na "kontrolu". S tím, že na zimu, bych ho zase vzala zpátky do paneláku, protože domu si ho sousedka brát nechce a venku by trpěl.
Nebo bych ho mohla brát s sebou k nám na chalupu, kde ale trávíme tak dva dny v týdnu a jedem zpátky domu.Takže myslím, že pro kočku tohle časté přemisťování není vhodné.
No a nebo ho prostě nechat tak jak je, doma s námi v paneláku, přístupem na balkon, pohlazení kdy chce, stále čerstvé žrádlo a vyčištěný záchod, ale znuděný a umňoukaný...
Prosím poradíte, co by pro něj mohlo být nejlepší?
Děkuji! Martina

7.6.2019 12:45
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Za a) je správně.

9.6.2019 14:54
fikovnice

XXX.XXX.135.155

rapotacka11 napsal(a):
Za a) je správně.

Přesně to jsem chtěla napsat, že za A je správně. Snad jen já bych se snažila tam zajet častěji, ale nevím, zda je to v možnostech zadavatelky. Každopádně do bytu ten kocourek určitě není, snad úplně k stáru - to jsem zažila - celý život venkovní kocour na úplné stáří byl rád, že je v paneláku a naprosto IHNED se naučil čistotě a vůbec přivyknul novému životu.

9.6.2019 22:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já mám kastrovaného briťáka, odjakživa bydlel v zahradě, domů chodí jen do klidu pospat, ale neudržela bych ho tu. Kočky jsou fixované na dům, asi by mu bylo v bytovce líp, ale chtělo by to zkusit. Zkusila bych třeba dřív režim chata, některé kočky to dávají. Tam je ovšem riziko, že se zatoulá

Přidejte reakci

Přidat smajlík