Jak vypudit kocky z domu a zahrady?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.6.2019 20:18
Adriana.w

XXX.XXX.92.67

Dobry den, mame novy dum, kde pred nami meli 4 kocky ktere maji nonstop pristup z venku az domu, rozbitele okno ve sklepe. Nejdriv nam to nevadilo, ale vsechno je obcurane a pokadene a stale lezou do baraku, kde utoci na dite 3mesice a vsude curaji a znackuji i kdyz jsou vsichni 4 kastrovani. K okenku se neda dostat abychom ho zatarasili, zavirame alespn dvere od sklepa. Ale cely sklep dokadeny a docurany, kazdy den. K tomu okenku strikame odpuzovace, citronovou stavu a celkove smrady ktere by mely odpuzovat kocky. Zkouseli jsme i tygri trus ze ZOO, ale nic nezabralo. Do sklopce nevlezou. Pribuzni puvidnich majtelu to nezajima a kock nikdo nechce. Prosim co lze jeste vyzkouset? Krmeni jim tam samozrejme nedavame, ale stale sem chodi.

20.6.2019 20:20
Adriana.w

XXX.XXX.92.67

Samozřejmě se jich chci zbavit i ze zahrady, ta je uplny kocici zachod. Uz jsme zoufali.

20.6.2019 21:23
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

PES, NEBO VZDUCHOVKA, ČI MYSLIVEC

20.6.2019 21:34
Adriana.w

XXX.XXX.92.67

Psy mame 2 ale kocky ignoruji. 😞

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.6.2019 22:22

jahodapavel napsal(a):
PES, NEBO VZDUCHOVKA, ČI MYSLIVEC

Vy asi nebudete moc normální člověk...

Pro zadavatelku doporučím opravit okno do sklepa a pokud se o ně nechcete starat vy tak najít někoho, kdo se jich ujme, nebo oslovit útulek, spolek, depozitum. Říct, že kočky nejsou vaše a nechcete je tam mít.
Rozhodně bych kočkám neubližovala, ale snažila se to vyřešit tak, aby kočky měly šanci.
Byl to po celou dobu jejich domov, je jasné, že se vracejí.

20.6.2019 23:00
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

kočka je jediný hostitel toxoplasmy, vylučuje ji trusem a od ní se mohou nakazit dospělí i děti. Nevím jak někdo mohl rychle odchytit 4 divoké kočky.

20.6.2019 23:05
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vy asi nebudete moc normální člověk...

Pro zadavatelku doporučím opravit okno do sklepa a pokud se o ně nechcete starat vy tak najít někoho, kdo se jich ujme, nebo oslovit útulek, spolek, depozitum. Říct, že kočky nejsou vaše a nechcete je tam mít.
Rozhodně bych kočkám neubližovala, ale snažila se to vyřešit tak, aby kočky měly šanci.
Byl to po celou dobu jejich domov, je jasné, že se vracejí.

A to vám není líto těch ptáků a jejich mláďat, které kočky sežerou?

MišaH.

20.6.2019 23:08
MišaH.

XXX.XXX.240.46

jahodapavel napsal(a):
kočka je jediný hostitel toxoplasmy, vylučuje ji trusem a od ní se mohou nakazit dospělí i děti. Nevím jak někdo mohl rychle odchytit 4 divoké kočky.

No, no nešiřte paniku. Ano, kočka je definitivním hostitelem toxoplazmózy, ale infekční je pouze několik dní za celý svůj život - při průběhu první infekce, následně si vytváří imunitu. V našich podmínkou se toxoplazmózou nakazíte nejčastěji ze špatně tepelně opracovaného masa.

20.6.2019 23:22
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

kočka vylučuje původce 1-3 týdny, kteří ve vnějším prostředí zůstávají infekční i déle než 1 rok. Nikdy nemůžete vědět kdy kočka prodělala akutní fázi. Nejčastěji se člověk nakazí kontaktem s kontaminovaným prostředím.

20.6.2019 23:35
Adriana.w

XXX.XXX.92.67

Ublizovat jim nechceme, ale utulek je nechce. Kdyby manzel nemel alergii a nebylo vsechno prochcany tak je mi to jedno. Jsou vykastrovany, malitele se o ne starali tak nemocne nevypadaji kazdopadne pribuzni o ne nejevi zajem a my je tu mit nemuzem ale halvne nechceme. Chodi sem za nima i dalsi toulavy kocky a to je hnus. Kdyz jsme se stehovali tak nam o nich nikdo nerekl. Toxoplasmosa je nebezpecna pro tehotny, ne pro jiz narozene deti a dospele. Toxoplasmosoi si prosla vetsina lidi aniz by vedela ze ji ma. Premyslime leda pujcit nejakeho velkeho psa od zname treba na mesic aby je vyhnal...myslite ze to muze pomoct? Nevrati se pak zase zpet?

MišaH.

20.6.2019 23:38
MišaH.

XXX.XXX.240.46

jahodapavel napsal(a):
kočka vylučuje původce 1-3 týdny, kteří ve vnějším prostředí zůstávají infekční i déle než 1 rok. Nikdy nemůžete vědět kdy kočka prodělala akutní fázi. Nejčastěji se člověk nakazí kontaktem s kontaminovaným prostředím.

A které zvíře nepřenáší něco čím by se mohl potenciálně nakazit člověk? Vyhubíme kočky protože můžou být zdrojem toxoplazmóza, psy echinokokózy, králici tularémie, krávy TBC.......?

20.6.2019 23:43
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Adriana.w napsal(a):
Ublizovat jim nechceme, ale utulek je nechce. Kdyby manzel nemel alergii a nebylo vsechno prochcany tak je mi to jedno. Jsou vykastrovany, malitele se o ne starali tak nemocne nevypadaji kazdopadne pribuzni o ne nejevi zajem a my je tu mit nemuzem ale halvne nechceme. Chodi sem za nima i dalsi toulavy kocky a to je hnus. Kdyz jsme se stehovali tak nam o nich nikdo nerekl. Toxoplasmosa je nebezpecna pro tehotny, ne pro jiz narozene deti a dospele. Toxoplasmosoi si prosla vetsina lidi aniz by vedela ze ji ma. Premyslime leda pujcit nejakeho velkeho psa od zname treba na mesic aby je vyhnal...myslite ze to muze pomoct? Nevrati se pak zase zpet?

pochybuji. 1,2 ,ale ostatní si dají pozor. O toxoplazmóze si něco přečtete.

https://www.wikiskripta.eu/w/Toxoplazm%C3%B3za

21.6.2019 03:49
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

MišaH. napsal(a):
A které zvíře nepřenáší něco čím by se mohl potenciálně nakazit člověk? Vyhubíme kočky protože můžou být zdrojem toxoplazmóza, psy echinokokózy, králici tularémie, krávy TBC.......?

tubera u krav 50 let není a ještě se testuje, tularemie u zajíců - zajíci už téměř nejsou a psi se odčervují.

21.6.2019 06:13

jahodapavel napsal(a):
tubera u krav 50 let není a ještě se testuje, tularemie u zajíců - zajíci už téměř nejsou a psi se odčervují.

...a jsem se celé dětství muchlala s venkovními kočkami, neb mi doma nechtěli nikdy žádné zvíře dovolit a nikdy jsem ku podivu nic nechytla a zrovna tak mé kamarádky......

21.6.2019 06:27
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Pořiďte (půjčte) psa.
To jediné pomůže.
(kočky mám ráda)
Když tam nebude pes, budou se vracet.

MišaH.

21.6.2019 07:09
MišaH.

XXX.XXX.240.46

jahodapavel napsal(a):

ta jo, tak zlikvidujem ty kočky a je lidstvo spaseno

S TBC možná souhlasím, ale ohniska tularémie nejsou až takovou vzácností a případy echinokokózy se taky každoročně najdou a můžeme se bavit o hromadě dalšího, v záplavě čeho mi toxoplazmóza nepřijde jako nic strašnýho.

21.6.2019 07:39
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

...a jsem se celé dětství muchlala s venkovními kočkami, neb mi doma nechtěli nikdy žádné zvíře dovolit a nikdy jsem ku podivu nic nechytla a zrovna tak mé kamarádky......

na hygieně vám udělají test. Jestli máte v úmyslu se reprodukovat vřele doporučuji.

21.6.2019 07:54
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

MišaH. napsal(a):
ta jo, tak zlikvidujem ty kočky a je lidstvo spaseno

S TBC možná souhlasím, ale ohniska tularémie nejsou až takovou vzácností a případy echinokokózy se taky každoročně najdou a můžeme se bavit o hromadě dalšího, v záplavě čeho mi toxoplazmóza nepřijde jako nic strašnýho.

nevím ve kterém časopise před pár lety vyšly sáhodlouhé články o toxoplazmóze.

Krom tohoto:

http://www.zdrav.cz/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4093

toxoplasma poškozuje mozek-vyvolává zpomalení reakcí. Jen pro zajímavosts kolika zajíci jste přišla letos do kontaktu?

21.6.2019 07:55

jahodapavel napsal(a):
na hygieně vám udělají test. Jestli máte v úmyslu se reprodukovat vřele doporučuji.

...před 29 lety jsem povila krásnou a naprosto zdravou dceru, ona také kočkopsí a mám od ní tříletého vnoučka....

MišaH.

21.6.2019 08:14
MišaH.

XXX.XXX.240.46

jahodapavel napsal(a):
nevím ve kterém časopise před pár lety vyšly sáhodlouhé články o toxoplazmóze.

Krom tohoto:

http://www.zdrav.cz/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4093

toxoplasma poškozuje mozek-vyvolává zpomalení reakcí. Jen pro zajímavosts kolika zajíci jste přišla letos do kontaktu?

U nás je zajíců spousta, nedaleko bylo loňského roku i ohnisko.

Z odborných článků si trochu selektivně berete jen to, co se Vám právě hodí, aby toxoplazmóza poškodila mozek, u zdravého člověka velmi nehrozí. A to strašení s reprodukcí - i tady jste zapomněl dodat, že se u ženy musí jednat o primoinfekci a takových případů je naprosté minimum (pokud chcete konkrétní čísla tak kolem 4%) většina žen které přicházejí s kočkami do kontaktu, infekci prodělá v minulosti a má vytvořené protilátky, které ochrání i plod. Vážných poškození plodu je z tohoto důvodu minimum, v porovnání s jinými vývojovými vadami je to zanedbatelné číslo.

21.6.2019 08:17
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

...před 29 lety jsem povila krásnou a naprosto zdravou dceru, ona také kočkopsí a mám od ní tříletého vnoučka....

tak jste měla štěstí. Vzhledem k tomu,že 20-40% populace má protilátky.

21.6.2019 08:26
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

4 kocky
ktere lezou do baraku,
kde utoci na dite 3mesice

Útočí?
Fakt ?

21.6.2019 08:35

jahodapavel napsal(a):
tak jste měla štěstí. Vzhledem k tomu,že 20-40% populace má protilátky.

když má člověk protilátky ve chvíli, kdy otěhotní, tak už je to cajk.

je to dost smůla nakazit se zrovna v prvním trimestru, právě proto, že spoustu lidí už toxoplasmózu dávno má.

a pozor na q horečku, ptačí chlamydiózu, červenku a bartonelózu a vlastně radši nevycházet

21.6.2019 09:45

no toxoplazmózu dostanete spíš ze špatně umyté zeleniny, než z kočky. To byste musel sníst její bobky, nebo kočku za syrova a to předpokládám nikdo nedělá.
V naší rodině měl kočky snad každej a nikoho to nijak neohrožovalo...těhotné ženy pro jistotu nevybíraly kočičí záchody a každý si vždycky po odklízení bobků snad umývá ruce. Stejně tak, jako když se hrabete v hlíně si snad umejete ruce a nestrkáte si je do pusy. Děcka to sice dělají, ale na životě je to taky neohrožuje, jelikož to může ohrozit jen ten plod a to ještě jen v případě, kdy těhotná žena protilátky nemá.
Asi raději nebudu chodit ven...ono je totiž reálnější, že mě srazí auto.

A k tomu, jestli mi není líto ptáků a podobně...ono totiž kdyby se kočky regulovaly tím, že se budou kastrovat, tak jich ani zdaleka není tolik, aby likvidovaly ostatní druhy v takové míře. Kdyby naše kočky jedly raw stravu, tak jim s radostí dám jednodenní kuřátka (samci zemřou tak jako tak, protože jsou přínosné pro chov jen samice - kupodivu těch kuřátek je mi stejně líto, jako volně žijícího ptactva), jelikož je to pro ně to nejlepší, co můžou dostat...jenže naše mi prdí i na hovězí svíčkovou, tak jsou hold na granulích a konzervách :D...

21.6.2019 11:12
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

no toxoplazmózu dostanete spíš ze špatně umyté zeleniny, než z kočky. To byste musel sníst její bobky, nebo kočku za syrova a to předpokládám nikdo nedělá.
V naší rodině měl kočky snad každej a nikoho to nijak neohrožovalo...těhotné ženy pro jistotu nevybíraly kočičí záchody a každý si vždycky po odklízení bobků snad umývá ruce. Stejně tak, jako když se hrabete v hlíně si snad umejete ruce a nestrkáte si je do pusy. Děcka to sice dělají, ale na životě je to taky neohrožuje, jelikož to může ohrozit jen ten plod a to ještě jen v případě, kdy těhotná žena protilátky nemá.
Asi raději nebudu chodit ven...ono je totiž reálnější, že mě srazí auto.

A k tomu, jestli mi není líto ptáků a podobně...ono totiž kdyby se kočky regulovaly tím, že se budou kastrovat, tak jich ani zdaleka není tolik, aby likvidovaly ostatní druhy v takové míře. Kdyby naše kočky jedly raw stravu, tak jim s radostí dám jednodenní kuřátka (samci zemřou tak jako tak, protože jsou přínosné pro chov jen samice - kupodivu těch kuřátek je mi stejně líto, jako volně žijícího ptactva), jelikož je to pro ně to nejlepší, co můžou dostat...jenže naše mi prdí i na hovězí svíčkovou, tak jsou hold na granulích a konzervách :D...

Ze zeleniny pokálené kočkou. Jedině kočka vylučuje původce.

MišaH.

21.6.2019 11:41
MišaH.

XXX.XXX.240.46

jahodapavel napsal(a):

Tak se ta zelenina prostě omyje

Fascinuje mě s jakou urputností tu bojujete proti toxoplazmóze, přičemž daleko nebezpečnější nákazu u psů, smetete ze stolu s tím, že psi se odčervujou a hotovo - vyřešeno. Kolik procent lidí odčervuje? Kolik procent odčervuje správně? Kdo si nechá udělat rozbor a vyhodnotí účinnost?.....

Z Vašich příspěvků je jasně cítit zaujatost. Tak prostě napište - jsem chovatel psů, kočky nesnáším a byl bych nejradši, kdyby vychcípaly. A je to

21.6.2019 13:25

jahodapavel napsal(a):

Jojo, kočky jsou strůjce všeho zla :D ...

Já nevím, jak vy, ale já si zeleninu i ovoce vždycky umeju, i když je ze zahrady.

Tohle nechápu, já tak nějak miluju všechny zvířata a je jedno jestli je to pes, kočka, kůň, nebo křeček...Nejde mi do hlavy, jestli má někdo rád psy, jak může nesnášet kočky a hned by je střílel vzduchovkou. Nehledě na to, že to je nezákonné a podléhá to zákonu o týrání zvířat. Nebyl by to první případ, kdy by zachráněné kočce dostávali na veterině z těla broky. Toto je naprosto nelidský přístup.

A už vůbec nechápu, když kočky tak nesnášíte, že jste proti kastracím a máte názor, že kočka musí mít koťata...tím pádem jste pro rozšíření populace... nebo je pro vás snad schůdnější kočičí miminka utopit a jinak zlikvidovat, než vykastrovat kočku?

MišaH.

21.6.2019 13:33
MišaH.

XXX.XXX.240.46

Jojo, kočky jsou strůjce všeho zla :D ...

Já nevím, jak vy, ale já si zeleninu i ovoce vždycky umeju, i když je ze zahrady.

Tohle nechápu, já tak nějak miluju všechny zvířata a je jedno jestli je to pes, kočka, kůň, nebo křeček...Nejde mi do hlavy, jestli má někdo rád psy, jak může nesnášet kočky a hned by je střílel vzduchovkou. Nehledě na to, že to je nezákonné a podléhá to zákonu o týrání zvířat. Nebyl by to první případ, kdy by zachráněné kočce dostávali na veterině z těla broky. Toto je naprosto nelidský přístup.

A už vůbec nechápu, když kočky tak nesnášíte, že jste proti kastracím a máte názor, že kočka musí mít koťata...tím pádem jste pro rozšíření populace... nebo je pro vás snad schůdnější kočičí miminka utopit a jinak zlikvidovat, než vykastrovat kočku?

Taky nechápu a to je p.Jahoda veterinář

21.6.2019 14:33
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Proč myslíte, že je nesnáší ?
Odpověděl jen na dotaz, jak se zbavit koček.

21.6.2019 16:36

rapotacka11 napsal(a):
Proč myslíte, že je nesnáší ?
Odpověděl jen na dotaz, jak se zbavit koček.

Ano, je to asi jen můj osobní pocit, ale myslím si, že takhle se člověk milující zvířata nevyjadřuje. Když pominu, že je to trestné, tak přece nebudu někomu vážně radit, ať střelí kočky vzduchovkou...podle mě je tohle hodně přes čáru.
Obzlášť, kdyby mi měl radit veterinář, že se mám zbavit zvířat vzduchovkou, tak to je pro mě akorát obyčejnej řezník, co by měl vrátit licenci (což by podle mě měl, jestli radí aby kočky venku rodily místo aby se kastrovaly)...podle mě to prostě svědčí o nulové lásce ke zvířatům. Má zvířata zachraňovat, ne radit lidem, aby je zabíjeli...šílený. A to žijeme ve 21. století...

21.6.2019 21:52
Adriana.w

XXX.XXX.198.141

Tak dekuji za rozbor nemoci a radu zadnou... a ano kocka furt leze na postylku ditete a kdyz se malej pohne tak na nej syci. Pujcim toho psa a zkusime nejak zadelat to okno.

MišaH.

21.6.2019 22:08
MišaH.

XXX.XXX.240.46

Adriana.w napsal(a):
Tak dekuji za rozbor nemoci a radu zadnou... a ano kocka furt leze na postylku ditete a kdyz se malej pohne tak na nej syci. Pujcim toho psa a zkusime nejak zadelat to okno.

A jakou radu čekáte, vadí Vám kočky v domě a nedokážete ani zadělat okno, aby tam neměly přístup. A pokud už mají přístup do sklepa, tak jim dál zamezit dostat se do obytné části a k dítěti. Prostě jim dejte důsledně hranice, aby pochopily, že se poměry změnily, naše kočky přesně vědí komu můžou proklouznout dveřma, já můžu mít otevřeno dokořán a dovnitř nepůjdou, vědí co by nastalo

Odstěhovat se neodstěhujou, jsou tam doma a kočka se váže k místu, jediný co by je snad donutilo k odchodu, je kdyby jste je nekrmili.

A první s čím ten půjčený pes zaklepe budou ti dva Vaši.

21.6.2019 23:43

Je pravda, že taky nechápu, jak můžou kočky, které nejsou vaše, lézt do baráku. U nás si to nedovolila ani sousedovic kočka (měli jsme vchody hned vedle). Párkrát se prošla po chodbě, když bylo otevřeno, ale hned jsme ji vyhnali. Prostě musíte zamezit vstup koček do sklepa, domu.
Co se týče útulku...nevím, kde bydlíte, ale zkusila bych se poohlédnout po depozitách a spolcích, případně se jich zeptat, co máte dělat. Když jim situaci vysvětlíte, měli by vám poradit, jelikož jsou na takové situace asi zvyklí. Dost záleží kdo útulek/spolek provozuje. Ale určitě by vás neměl každý poslat do háje. Oficiální městský bych asi nezkoušela. Spíš oslovit někoho, jako SOS kočky hodnín a podobně. Jinak odpuzovače jsou většinou k ničemu a možná je to bude nutit nastříkanou plochu spíš přeznačkovat. Někde jsem četla na skupině, že jedné paní pomohlo kočky vždycky postříkat hadicí, jelikož vetšina koček nesnáší vodu, navíc hadice má i docela silný proud. Ale co funguje na jednu kočku, nemusí fungovat na druhou. Nejlepší by bylo opravdu neumožnit kočkám přístup. Případně postavit plot, pokud nemáte, pokud mate, vylepšit ho na kočkovzdorný. Nebo naučit vyhánět vaše psy nezvané zvířectvo z pozemku. No tak jako tak budete muset nejspíš vynaložit trochu snahy, obětovat nějaký čas, a možná i nějakou korunu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík