zdravím, toulava kocka u nas porodila kotata,maji mesic a uz chodi do krabice s piskem vykonavat potrebu, jen nechapu proc kocka - jejich mama si do tech vykalu lehne a spi tam a pak samozřejmě si za ni lehnou i koťata. kocka do te krabice na zachod nechodi,chodi do záhonu..
mate nekdo zkušenost? je to normální? podle me je kocka sama ještě odrostlé kotě
missa.krh
napsal(a):
zdravím, toulava kocka u nas porodila kotata,maji mesic a uz chodi do krabice s piskem vykonavat potrebu, jen nechapu proc kocka - jejich mama si do tech vykalu lehne a spi tam a pak samozřejmě si za ni lehnou i koťata. kocka do te krabice na zachod nechodi,chodi do záhonu..
mate nekdo zkušenost? je to normální? podle me je kocka sama ještě odrostlé kotě
Já jsem to zažila. Ale myslím, že to byla jiná situace. Měla jsem vážně nemocného kocoura - měl FeLV a chodil si lehat do záchodu a požíral tam zrnka steliva. S veterinářkou jsme se shodly, že se to děje u anemických koček... Tak doufejme, že to nebude případ té Vaší, pokud tam chodí jen lehat.
Každopádně bych teda zkusila různé změny - záchod odstranit, koupit jiný/nový, umístit jej jinde...a pak je to ještě různé se stelivem. Některá kočka preferuje hrudkující stelivo, jiná silikátové. A každé z nich se ještě různě liší podle výrobce.
Ale zkuste opravdu napřed vypozorovat, jestli kočka v tom stávajícím WC nezobe to stelivo.
Jo, a vlastně jsem nepochopila, kde tu bednu s pískem máte...? Venku nebo doma?
venku na dvorku,je to venkovni kocka a neni nase,porodila u nas na pude kotatka a prestehovala jsem je dolu na dvorek a kocka je zvyklá chodit do hliny do nasich kvetinacu :( do krabice s piskem chodi jen kotata,zkousela jsem dat vedle květináčů krabici s hlínou ale stejně tam nechodi..
missa.krh
napsal(a):
venku na dvorku,je to venkovni kocka a neni nase,porodila u nas na pude kotatka a prestehovala jsem je dolu na dvorek a kocka je zvyklá chodit do hliny do nasich kvetinacu :( do krabice s piskem chodi jen kotata,zkousela jsem dat vedle květináčů krabici s hlínou ale stejně tam nechodi..
Asi bych být Váma vysypala ten písek - ať tam teda kočky leží, ale nemusí ležet ve výkalech . No a nějakej kočičí záchod (bedýnku) bych dala někam o kus dál. Jak už jsem x-krát psala, do kočičích hlav nevidíme a jejich pohnutky a konání jsou mnohdy jen málo logické...