Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.7.2019 08:32
Pavla23

XXX.XXX.37.91

Ahoj prosím o radu,

máme takový problém s naším skoro ročním kočičákem. Jeho zálibou se stalo škrabání a hrabání všude, kde to jde a nejvíc ho to baví u okna. Prostě si sedne k oknu u nás v ložnici (nejčastěji samozřejmě kolem 4 ráno) a na to okno jakoby hrabe nebo škrábe. Nejde o to, že by něco ničil, drápky vůbec nepoužívá, spíš jde o to, jak je vytrvalý. Vydrží mu to i hodinu dvě v kuse a když ho dám mimo ložnic a zavřu za ním dveře, tak zase škrabe na dveře. Dělá to třeba i u zdi, na monitor u počítače apod. Kocour je vykastrovaný už asi 4 měsíce a řekla bych, že se mu věnujeme dost, navíc má k sobě i mladšího bráchu. Nevíte někdo, co nám tím naznačuje nebo proč to dělá? Už jsme z toho zoufalí, okno máme u hlav a nedá se vůbec spát, zavírat ho někam jinam nechceme, jsou oba od koťat zvyklí s námi spát. Děkuji

4.7.2019 11:16
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Kupte mu víc hraček,škrabadla.mají spousty druhů,jestli si nepotřebuje obrousit drápky.Koupila bych mu pískací myšky,koulodráhu a on se zabaví jinak..

4.7.2019 11:42
Pavla23

XXX.XXX.37.91

Janaaa napsal(a):
Kupte mu víc hraček,škrabadla.mají spousty druhů,jestli si nepotřebuje obrousit drápky.Koupila bych mu pískací myšky,koulodráhu a on se zabaví jinak..

To oni právě mají škrabadla dvě veliké až ke stropu, koulodráhu máme také, a hraček tuny - věřím že v tomhle ohlednu je snad spokojený dost, denně si s oběma hraju dokud už jen funí s vyplazeným jazykem :-D. On neškrábe drápkama jen to tak pacičkuje a u toho si brble a mňauká, na to že to je brit, tak je dost ukecaný

4.7.2019 14:11
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Pouštět ven je nemůžete ?
Tam se zabaví nejlíp!

4.7.2019 15:20
Pavla23

XXX.XXX.37.91

rapotacka11 napsal(a):
Pouštět ven je nemůžete ?
Tam se zabaví nejlíp!

Bohužel, bydlíme v bytě :-( jinak bych je pouštěla

7.7.2019 14:11
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Pavla23 napsal(a):
Bohužel, bydlíme v bytě :-( jinak bych je pouštěla

Já bych si taky tipla, že chce ven... Toto mi dělá prostředňák, když odejdu z bytu anebo když se vracím - někdy už o několik pater níž slyším jak drápe na dveře - bezpečně všechny moje tři kočky poznají můj krok. Prostě chce ven - za paničkou, anebo aspoň na chviličku mimo byt.

8.7.2019 10:25
Pavla23

XXX.XXX.37.90

fikovnice napsal(a):
Já bych si taky tipla, že chce ven... Toto mi dělá prostředňák, když odejdu z bytu anebo když se vracím - někdy už o několik pater níž slyším jak drápe na dveře - bezpečně všechny moje tři kočky poznají můj krok. Prostě chce ven - za paničkou, anebo aspoň na chviličku mimo byt.

Máme na balkoně udělanou kočičí voliéru a nechává ho úplně klidným, většinou jen nakoukne a jde zase dovnitř, právě proto tomu chování vůbec nerozumím a už vůbec ne tomu, že se to děje pravidelně ve 4 ráno nehledě na to, jak ho den před tím utahám hrou

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.7.2019 12:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Náš kocour taky hrabe, ale třeba u jídla, misek s vodou, fontánky, atd...jen teda po zemi. Prý si tam nanáší kolem svůj pach. Někdy to dělá i 5 minut v kuse, drápy taky nepoužívá.

9.7.2019 14:09
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Náš kocour taky hrabe, ale třeba u jídla, misek s vodou, fontánky, atd...jen teda po zemi. Prý si tam nanáší kolem svůj pach. Někdy to dělá i 5 minut v kuse, drápy taky nepoužívá.

Jo, to mi zas dělá Mainka - ale pro ně je to typické, taková posedlost vodou. Když pije z fontány, tak dělá tlapou šíleně divné zvuky, všelijak klape, hrabe, ťuká, u toho cintá s vodou okolo fontány, atd....
Ale zadavatelčinu kocourovi teda nerozumím , nicméně mockrát jsem tu psala, že kočičí chování leckdy nemá logiku...

9.7.2019 14:10
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Teď mi dochází, že Vy máte vlastně Maiňáka, tak tu jejich posedlost vodou znáte...

Přidejte reakci

Přidat smajlík