Šarlotka hledá milující domov

Šarlotka (6let) se k nám dostala s velkou partou kočiček po zemřelé majite...
Zrzeček
XXX.XXX.120.123
Dobrý den, moc prosím o radu. Roční kocorek mých dětí má ŽLUTÉ RTY a je celkově vyhublý a zesláblý i po odčervení před dvěma týdny. Bohužel zítra nemáme možnost navštívit veterinu. Mám doma antibiotikum DOXYGAL neznám dávkování a zda je to dobrý postup. Může prosím někdo poradit, Moc děkuji, Pepa
ABZ
XXX.XXX.232.106
Příznaky by seděly na onemocnění jater, pokud by to tak bylo tak mu ATB nejspíš ještě víc uškodí. Bez vyšetření mu nic nedávejte, už vůbec ne Doxygal
Zrzeček
XXX.XXX.120.123
Oční bělma má intenzivně žluté se světlými povlaky, což ještě dnes odpoledne vůbec neměl. Děkuji za součinnost a prosím o Váš další názor, děkuji, Pepa
ABZ
XXX.XXX.232.106
Typické příznaky žloutenky - játra z nějakého důvodu nefungují jak by měly ( zánět, selhání, otrava .....) víc musíte pořešit na klinice, na dálku těžko někdo pomůže.
Zrzeček
XXX.XXX.120.123
Moc děkuji za odpověď, ráno je beru k vet., Pepa
Zrzeček
napsal(a):
Oční bělma má intenzivně žluté se světlými povlaky, což ještě dnes odpoledne vůbec neměl. Děkuji za součinnost a prosím o Váš další názor, děkuji, Pepa
Játra v hajzlu, jestli je vyhublý, je to chronický proces, možná otrava. Doxygal je primárně určen pro hromadnou aplikaci, netrefíte dávkování.
Zrzeček
XXX.XXX.120.123
Vyhublý je již více dní, proto jsem jej dva týdny nazpět i odčervil, dva dny po sobě a dostal to až do jícnu, takže to spolehlivě pozřel. Přesto stále hubne, ještě včera se chtěl mazlit a byl při chuti na krmení, dnes po podedni ještě normální čisté oči a v očních koutcích zaschlé lojdy velikosti pšenice, později odpoledne jenom ležel a začala apatie a pozdě večer po Vaší zprávě v očích silný povlak a žlutá barva. Nyní jenom spí a nereaguje na podněty, brzy ráno je vezu k vet. Moc děkuji za spolupráci a rady, Pepa
Zrzeček
XXX.XXX.120.123
Bylo to opravdu moc špatné, Doktorka to ihned rozhodla a vyřešila, děti jej oplakaly a již zbyly jenom fotky a vzpomínky, přeji hezký den a ještě jednou děkuji za spolupráci, Pepa
Uživatel s deaktivovaným účtem
canka
napsal(a):
Kdyby jste to řešil dřív,od prvních příznaků a hubnutí,mohl ještě žít...na co jste čekal??
to je naprosto běžný přístup, všimnu si, že zvíře hubne, odčervím, čekám a řeším to až když se zhroutí
opravdu, běžná věc.
Ale to je právě smutné,že je to běžná věc...tak ať si takový lidé zvířata nepořizují...buď si uvědomím,že si pořizuji živého tvora a ten taky potřebuje zdravotní péči(když by mu hubnulo zničeho nic dítě,taky by to řešil u doktora),nebo ať zvíře radši nemá,když nechce dát pár stokorun za vyšetření...
canka
napsal(a):
Ale to je právě smutné,že je to běžná věc...tak ať si takový lidé zvířata nepořizují...buď si uvědomím,že si pořizuji živého tvora a ten taky potřebuje zdravotní péči(když by mu hubnulo zničeho nic dítě,taky by to řešil u doktora),nebo ať zvíře radši nemá,když nechce dát pár stokorun za vyšetření...
Moje kočka má tasemnici co dva měsíce..jsem špatná panička, když s ní každé dva měsíce nelítám na vyšetření? Ano, její předchůdkyně podobně umřela: začala hubnout, poznala jsem, že je zle, až jsem ji viděla u krmení - že nemůže žrát. Předtím také dostala odčervení. Bohužel měla rakovinu. Jenže tak to prostě u venkovních koček chodí. I když já mám PP britky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
lesnížínka
napsal(a):
Moje kočka má tasemnici co dva měsíce..jsem špatná panička, když s ní každé dva měsíce nelítám na vyšetření? Ano, její předchůdkyně podobně umřela: začala hubnout, poznala jsem, že je zle, až jsem ji viděla u krmení - že nemůže žrát. Předtím také dostala odčervení. Bohužel měla rakovinu. Jenže tak to prostě u venkovních koček chodí. I když já mám PP britky.
Jenže čekat 2 týdny, že mi kocour hubne a je apatický a žloutne je opravdu dlouho. Na to nemusím být doktor. Tak snad pro Zrzečka poučení pro příště.