Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2019 21:02
ŠB

XXX.XXX.212.233

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Naše kočka měla jedno kotě, které jsme se si rozhodli nechat (je mu už 2 měsíce). A těď to vypadá, že bude mít další. Rád bych se zeptal jestli naše kočka snese to kotě když bude mít zase mladé. Ptám se proto, že když si chce kotě se svou mámou hrát tak na ni syčí a vrčí. Prosím o odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.7.2019 21:55

ŠB napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Naše kočka měla jedno kotě, které jsme se si rozhodli nechat (je mu už 2 měsíce). A těď to vypadá, že bude mít další. Rád bych se zeptal jestli naše kočka snese to kotě když bude mít zase mladé. Ptám se proto, že když si chce kotě se svou mámou hrát tak na ni syčí a vrčí. Prosím o odpověď.

....a kolik tak těch koťat do budoucna plánujete, než kočku vykastrujete.......hodně štěstí v udávání........

23.7.2019 11:45
ŠB

XXX.XXX.212.233

My ji nechceme vykastrovat

23.7.2019 12:02

ŠB napsal(a):

Mohu se zeptat na důvod ?
Jen co vás k takovému rozhodnutí vede.
Mně to nepřijde správné, jelikož může mít koťata i 3x ročně a nemyslím si, že všechny udáte zodpovědným lidem. O přenosu nemocí, o tom jak to kočku vysiluje a o tom, že kočka netouží být matkou ani psát nebudu, jen mě to zajímá, co k tomu lidi vede nechat rodit další a další koťata.

23.7.2019 12:45

šb, je přirozené, že opět březí kočka svá stávající koťata vyhání, aby uvolnila místo koťatům budoucím.

neboli, možný je jakýkoliv další vývoj

23.7.2019 14:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ŠB napsal(a):

To jako bude každé tři měsíce rodit? Nejspíš tedy spoléháte na to, že ji to vysílí a chcípne a nahradí ji nové kotě. Tak to totiž u takových koček chodí

Mirai

25.7.2019 17:17
Mirai

XXX.XXX.11.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mohu se zeptat na důvod ?
Jen co vás k takovému rozhodnutí vede.
Mně to nepřijde správné, jelikož může mít koťata i 3x ročně a nemyslím si, že všechny udáte zodpovědným lidem. O přenosu nemocí, o tom jak to kočku vysiluje a o tom, že kočka netouží být matkou ani psát nebudu, jen mě to zajímá, co k tomu lidi vede nechat rodit další a další koťata.

Kde jste přišla na to že kočka netouží být matkou?

25.7.2019 18:08

Mirai napsal(a):
Kde jste přišla na to že kočka netouží být matkou?

je to zvíře. mrouská se, vyšší nervové funkce převezme vaječník a bum, aby to přestalo, musí jí voskákat kocour. celkem si nemůže vybrat, jestli bude březí nebo ne.

7.8.2019 19:24
ŠB

XXX.XXX.212.233

Položme si ale otázku kde se nacházíme. Kdo má kočku ve městě chápu, že když ji dáte vykastrovat bude to pro něho vyhovující ale my žijeme na vesnici kde nevykastrovaná kočka moc nevadí. A i tak znám člověka, který má nevykastrovanou kočku a nemá moc problém s inzercí. Jinak se už jedna paní ohlásila, že si to kotě v sobotu tedy 10.8 vyzvedne a tím pádem je náš problém vyřešen.

7.8.2019 22:26

On je problém ten, že pro tu kočku není ze zdravotního hlediska dobré, aby rodila 3x ročně. Což u venkovních neuhlídáte. Oslabená imunita (i chovné kočky se 100% péčí se mnohdy z porodu vzpamatovávají několik měsíců), zhoršení kvality srsti, mnohem větší riziko pohlavně přenosných chorob, které nemusíte vypozorovat do té doby, než propuknou a na některé se nedá ani očkovat (a co si budem...většina lidí na vesnicích ani neodčervuje, natož aby kočky očkovali). On má svůj důvod to, proč v registrovaných chovech je počet vrhů omezen. Blbé je, že se to nevztahuje na všechna zvířata pod dohledem jejich majitelů.
Chápu, že lidi na vesnici to zase tolik neřeší, ale kastrace zase tolik nestojí a má pro zvíře spíš plusy, než mínusy (i pro jeho majitele). Jedine riziko je samotná operace, jako každá jiná operace. Ale nikdy jsem s tím neměla u koček problém. Většinou byly do dvou dnů Ok, stehy vstřebávácí, takže se potom nemuselo chodit ani na vytažení. Víte, také jsem žila 20 let na vesnici a naše kočky jsme kastrované měli vždy (většinou jsme našli ještě živé vyhozené kotě). Protože kdyby ne, neskončili by ta nechtěně narozená koťata většinou dobře. Co jsem viděla u jiných lidí, kterým jejich kočky rodily, tak to byl vyloženě hnus. I proto jsem proti nekontrolovatelnému množení. Někomu sice dáte kotě, ale záhy zjistíte, že už v půl roce rodilo a také to, že ty koťata záhadně mizí. Nehledě na to, kolik jsme jich jako děti našli utopených v řece. Na to nezapomenu asi nikdy. Už tenkrát mi z lidí bylo zle...a nedělal to jeden člověk...troufám si říct, že půlka vesnice minimálně a byl to nekončící kolotoč. Protože čím víc koťat se narodilo, tím víc koček pak několikrát do roka rodilo, jenže ty koťata nikde nebyly...hádejte proč. A čím dřív kočku o koťata připravili, tím dřív znovu zabřezla...ono je hezké, že se koťata rozdají, ale nedáte ruku do ohně za to, že se budou mít následně dobře po celý jejich život a že bude případně postaráno i o jejich potomky. Pro mě je zvíře člen rodiny, ať je to pes, kočka, nebo kůň...a nesnesla bych vědomí, že potomci mého milovaného zvířete trpí, že nemají odpovídající péči a zázemí. Teď jsem koukala a Plzeňský útulek aktuálně přijal do karantény v rámci měsíce 39!!! Koček. Vetsina z toho koťata. Proto nevidím nejmenší důvod, proč by se měla rodit další, když je problém vyřešit ty stávající.

7.8.2019 23:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ŠB napsal(a):
Položme si ale otázku kde se nacházíme. Kdo má kočku ve městě chápu, že když ji dáte vykastrovat bude to pro něho vyhovující ale my žijeme na vesnici kde nevykastrovaná kočka moc nevadí. A i tak znám člověka, který má nevykastrovanou kočku a nemá moc problém s inzercí. Jinak se už jedna paní ohlásila, že si to kotě v sobotu tedy 10.8 vyzvedne a tím pádem je náš problém vyřešen.

Děláte si srandu? Bydlím také na vesnici, kde jsou kočky v každém druhém baráku. Kocouři...no ti nekastrovaní mají životnost maximálně tři roky. Zrovna předevčírem mi soused ukazoval kocoura a nadával, jak blbec vypadá a že asi zdechne(soused je starý pán, kočky moc nemusí, přivezla mu ho před pár lety sestra z bytovky, že tam už ho nechce, ať je u něj na zahradě) Kocour, který ještě dva měsíce zpátky vypadal jak frajer, je momentálně vyhublý na kost, dobitý až hrůza samý škrábanec, oči zalepené...nemyslím si, že se z toho ještě zdrchá, očkovaný pochopitelně není. Mí příbuzní nekastrovali kočku, kočky nikdy neměli, až vnučka přinesla kotě. Kočka dvakrát porodila, koťata se rozdala, tři už zůstala doma, takže další dvě potencionální rodičky. Kocourka přejelo auto Starou kočku už vykastrovali, následně ji přejelo taky auto. Dvě začaly rodit a najednou bylo zase 9 koťat. Co s nima? Všichni mají koček dost(jelikož stejně pitomý přístup) takže naložili odrostlá koťata do auta, jeli přes pár vesnic a tam je postrkali lidem do stodol. Výborné řešení

AnKo00

29.6.2020 21:53
AnKo00

XXX.XXX.5.221

Dobry den,
Jde asi o hodně nevšední dotaz, ale nevíte, jak udat koťátka bezpečně? Bylo nám posláno varování, že se na internetu pohybuje muž, který je vyhledává a mučí. Bojíme se tedy dát je na veřejný inzerát (možná používá prostředníka) a naši přátelé kotě nechtějí. Neexistuje nějaká bezpečná stránka, klidně placená, kde je možné koťátka udat? Slyšela jsem o vebu kočičí přání, která je ale jen pro koťata z útulku.
Děkuji Kozáková

30.6.2020 06:28
rapotacka11

XXX.XXX.212.247

NIKDY nevíte, jak prodané - darované zvíře dopadne.

Udělejte hezkou fotku,
napište dat. narození
jsou li venkovní nebo bytová¨
telefon
O kočky zájem není, nalákat někdy může, 
moc pěkná fotka
Vyvěste na veterině, ve zverimexu atd.
Ideální je , když si zájemce vezme rovnou dvě.
Je to dobře pro kočky a opravdu i pro majitele.
https://www.modrykocour.cz/kockoklipy/kockoklip-v-jakem-veku-je-mozne-odebrat-kote

KASTRACE

Přidejte reakci

Přidat smajlík