Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2019 16:01
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Ahoj všem. Některým z vás jsem psala SZ. Nevím, zda se tu dá něco vymyslet, ale jsem momentálně paralyzovaná strachem o mého nejstaršího a nejmilovanějšího kocoura. Jak asi víte, chodí na noc ven. To byl naposledy v noci na 31.7. Ráno na signál hned přiběhl, pomazlil se, a pelášil domů chrnět. Nicméně odpol.-večer ten den jsem našla v záchodě hlenovitou stolici. Pak mi přišla návštěva a přímo před nimi se kocour vyzvracel - jen žlutozelené šťávy. Návštěva řekla, že snědl něco nedobrého, ať počkám do dalšího dne, což jsem udělala. To bylo včera. Po návratu z práce jsem našla na cca 5 místech + v záchodech opět to stejně - hlenovitý průjem a nazvracené zelené šťávy. To už jsem neváhala a večer pozvala vetku k nám domů (jde o kocoura, který mj. nesnáší cestování). Vetka jej prohlídla, akutní břicho to SNAD nebude, při prohmatávání neprotestoval. Dostal inj. Cerenie a B12. Pak se šel napít, z čehož jsem měla neskutečnou radost, jídlo ale ne. Jde o obrkocoura, který má ZATÍM z čeho brát - má kolem 8 kg. Nicméně dnes vše pokračuje, po návratu domů opět asi na 2 místech zelený flek a kocour zalezlý. Teď čekám na kamarádku, a pojedeme na veterinu, sama jej neodvezu. Tak jen jestli někdo nemáte nějaký nápad, co dělat - pojedeme až v cca 18h. Mám v lednici od včera inj. Cerenie (proti zvracení), ale je to štiplavka a ATB Amoksiklav - s tím bylo včera doporučeno ještě nezačínat. Vzhledem k tomu, že stav se nelepší, nevím, co dělat. Samozřejmě veterina, ale TEĎ - máte někdo nějaký nápad. Vet odborníci - prosím, mám mu píchnout ten Amoksiklav? Všem moc děkuju za reakce.

2.8.2019 16:03
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Ještě snad dodám, že včera po setmění najednou kocour ožil a chtěl jít ven jak je zvyklý. Seděl u dveří a mňaučel. Ale jinak - tak nějak bolestně. Tak jsem jej nepustila, bála jsem se, aby někam nezalezl, a na signál, který spolu už roky máme, by pak nereagoval. Bylo to takové chvilkové zlepšení, i se v té době napil... Ale dnes, jak píšu, opět v bytě nazvraceno, plus v záchodech průjem - hlenovitý.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.8.2019 16:21

fikovnice napsal(a):
Ještě snad dodám, že včera po setmění najednou kocour ožil a chtěl jít ven jak je zvyklý. Seděl u dveří a mňaučel. Ale jinak - tak nějak bolestně. Tak jsem jej nepustila, bála jsem se, aby někam nezalezl, a na signál, který spolu už roky máme, by pak nereagoval. Bylo to takové chvilkové zlepšení, i se v té době napil... Ale dnes, jak píšu, opět v bytě nazvraceno, plus v záchodech průjem - hlenovitý.

......je mi to strašně moc líto.........před několika týdny jsem zažívala obdobně s naší Bobinou, vyjma toho průjmu.......jen prostě zvracela a pak dávila hleny.........hnala jsem s ní na veterinu, prohlídnul, napíchnul jí proti zvracení a bolestem, kočeně evidentně nebylo moc dobře, jindy velmi živá číča, byla jak uzlíček neštěstí, já už viděla nejhorší, ještě cestou na veterinu byla netečná, po injekcích ožila a doma večer už zase řádila.........nevíme co to bylo.......moc držím palce aby vše dopadlo dobře.........a určitě dopadne...........

MišaH.

2.8.2019 16:39
MišaH.

XXX.XXX.175.57

Těžko poradit, jsou to všechno všeobecný příznaky, za který se schová kde co.

Budete muset vydržet na klinické vyšetření a u staršího zvířete by asi nebylo od věci udělat pro jistotu biochemku - zkontrolovat játra a ledviny.

Jinak mně přesně takhle blbnul pes, když měl zvětšenou prostatu, což u kocourů nebývá až tak častý, ale i to se z takových příznaků může občas vyklubat.

S ATB bych počkala, až bude určená příčina, kdyby tam přece jen byl nějaký problém - třeba játra, ledviny, tak ať ho zbytečně nezatěžujete.

Ať Vám to dobře dopadne

2.8.2019 16:44
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Děkuju moc za rychlé reakce. Mezitím jsem volala na veterinu a mluvila s vetkou, která jej včera ošetřovala. Vetka mi doporučila píchnout mu opět Cerenii + Amoksiklav. Také bych raději viděla napřed biochemku, ale mají polámaný analyzátor, prý výsledky by byly až v pondělí....a když už nejméně 48hod nejí a pořádně nepije, tak to je moc dlouho. Asi dám na vetku a injekce píchnu, tedy až mi přijde posila a pomůže s fixací. Jinak na té naší veterině jsou i o víkendu, ale holt ta biochemka statimově možná není, no...

14.8.2019 13:13
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Chtěla bych poděkovat všem, kdo mi přispěli radou nebo aspoň podporou, když mi vážně onemocněl můj milovaný kocour. Zvracení, průjem, následně zástava příjmu potravy a pak i pití. Posléze již jen letargicky ležel zalezlý za nábytkem. Návštěva vetky u nás doma nepomohla. Injekce Cerenie také ne. Domnívám se, že nejvíce jej uzdravilo (nebo spíš posílilo), když dostal přímo na veterině infúzi a dále injekční podávání ATB. Vrátili mi jej s flexilou v tlapce s tím, že mu budu dávat infúze nadále doma. Ale nebylo to již třeba. Kocour byl jako znovuzrozený, začal pít, následně se i rozjedl.
Jen se bojím, aby se to neopakovalo - velmi pravděpodobně šlo o nějakou nákazu zvenku - je to jediný z mých koček, který chodí ven...

14.8.2019 20:13

fíkovnice, jenom pro jistotu - můj kocour měl, zdá se, nespecifický zánět střev (padla i diagnoza rakovina,a"až zase přestane jíst, tak ho nechte odejít"),různí veti mu předepisovali atb, která pomohla na chvilku a pak už ani to ne....život mu zachránil vet, který se zamyslel a dal mu kortikoidy.....anabáze trvala cca dva roky (2009-2011)

Tímto jsem jenom chtěla upozornit na ty kortikoidy, že to je někdy cesta

14.8.2019 23:51
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
fíkovnice, jenom pro jistotu - můj kocour měl, zdá se, nespecifický zánět střev (padla i diagnoza rakovina,a"až zase přestane jíst, tak ho nechte odejít"),různí veti mu předepisovali atb, která pomohla na chvilku a pak už ani to ne....život mu zachránil vet, který se zamyslel a dal mu kortikoidy.....anabáze trvala cca dva roky (2009-2011)

Tímto jsem jenom chtěla upozornit na ty kortikoidy, že to je někdy cesta

Dobře, děkuji moc. Budu se modlit za to, že můj kocour prodělal jen "obyčejnou" gastroenteritidu...
Jinak kortikoidy jsou takový všelék, možná si vzpomenete, že můj prostřední kocour ještě jako kotě asi dvakrát ochrnul na zadní nohy. Vůbec se nepřišlo na to, co mu bylo, každopádně právě kortikoidy mu pomohly.

28.8.2019 00:33
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Hluboce nešťastná sem píšu, že kocourek mi znovu onemocněl - tentokrát to vypadá navíc ještě hůř. Naštěstí biochemka v pořádku, ale jinak opět dehydratace (zvracení zelených šťáv, nepřijímání potravy) a hlavně zánět s horečkou. Dnes na veterině jsem byla cca 4hod, z toho mu 3hod kapala infúze. Dostal zase 3 injekce, jedna z nich ATB - Convenii, což je cefalosporin s dlouhým účinkem (cca 2 týdny). Toho ale dost lituji, myslím, že účinnější a vhodnější by bylo jiné ATB. Návrat z veteriny byl asi před 3hodinami, zatím se kocourek netváří zdravěji. Ach jo....

29.8.2019 19:39

...je mi to strašně moc líto........myslela jsem, že už máte s kočičákem vyhráno------byla jsem na dlouhé dovolené a neměla jsem možnost moc na faunu chodit, tak jsem ani nemohla reagovat, ale držela jsem alespoň všechny palce.........

Přidejte reakci

Přidat smajlík