Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2019 07:12
Fifi22

XXX.XXX.235.165

Dobrý den. V červnu jsme přijali kotě, které se zatoulalo. Prošlo stresem, bylo nalezeno v motoru auta. Věk v té době asi 10 týdnů. Po 4 týdnech v bytě se z normálního kotěte stalo odtažité, bojácné, schovávající se stvoření. Když přestalo i jíst, zašli jsme na vet, kde viděli problém v zácpě. Dostala léky, po kterých byla lepší, ale s jejich vyprcháním se opět objevily problémy, které byly ještě horší. Celý den schovaná ve škrabadle, nereaguje na hračky a nejí a nepije. Mysleli jsme, že umře. Podařilo se nám ji ale "oživit" pomocí stříkaček a tlačením jídla ze lžičky. Vstávali jsme krmit pravidelně i v noci. Nyní je kočka už funkční, ale sama si jídlo nevezme. Navíc standardní stravu (maso a zeleninu), kterou bez problémů sní, když ji dám ze lžičky, obejde a jde pojídat zrnka kočkolitu. Skutečně je to tak. Měli jsme s tím už problém dříve (proto ta zácpa), ale dopadlo to tak, že močí po celém bytě a záchůdku se vyhýbá. Měli jsme i několik druhů steliva včetně silikonu, chodila i na něj. Jsem bezradná. Manžel ji dokrmuje také, ale jak má kočka už sílu, tak se mu brání, je fixovaná na mne. Budu muset na pár dnů odjet a nevím, co s ní. Nepomohlo by její umístění do domu se zahradou mezi další kočky? Nyní je pouze v bytě. Její historii před nalezením neznáme. Díky za radu.

19.8.2019 09:16
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Máte li možnost, dejte ji k domu se zahradou.
Na ostatní kočky bude třeba zvykat.
Kdybyste ji tam šoupli, mohou ji
napadnout a vyhánět. Nebo ji dejte k někomu,
kdo kočky nemá. U nás novou kočku
vždy přijaly.
Moje zkušenost: NĚKDY venkovní kotě
- kočka, nedokáže žít jen v bytě.
https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2019 16:20

to zvíře je nemocné.

pojídání steliva je pro mě osobně důvod k odběru krve, často tam bývá chudokrevnost.

19.8.2019 18:40
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to zvíře je nemocné.

pojídání steliva je pro mě osobně důvod k odběru krve, často tam bývá chudokrevnost.

Předběhla jste mě.
Mimochodem, to, že stelivo požírají chudokrevné kočky, jsem se dozvěděla od Vás - vzpomínáte si na to? Sháněla jsem Vás asi před 3 lety kvůli tomu kocourkovi s FeLV (nakažený již z domácího depozita totál přemnoženého kočkami). Když byl v remisi, stelivo nepožíral. Když měl úbytek krvinek a hemoglobinu, tak ano.
Přiznám narovinu, že při čtení úvodního příspěvku jsem přemýšlela, zda ta kočena není kandidát na eutanázii.

19.8.2019 18:49

možná ano. rozhodně ale není kandidátem k vystrčení na zahradu, tam akorát někde zaleze a zdechne. to už je lepší jí utratit rovnou...

19.8.2019 19:58
Fifi22

XXX.XXX.235.165

Krví to bohužel není. Máme rozbor krevní obraz a biochemii. Dle dvou veterinářů je vše v pořádku. Oba veterináři ji taky jako nemocnou viděli, ale ani jeden neuměl říct proč. Klinicky je v pořádku (nemá průjem, nezvrací, uzliny v pořádku). Dělali ji i rtg a také v normě. Na vet jsme byli 2x a pak ve chvíli, kdy se zdálo, že je na uspání. Tam nám poradili, abychom ji zkusili rozpít a rozjíst. Díky tomu nabyla na síle, ale bohužel misku mine a míří ke kočkolitu. Jakmile ale přestaneme s podáváním jídla my, tak sama si pravděpodobně opět nevezme. A ten stav se pak postupně znova zhorší. To už nechci vidět. Hledám jen možnost, jak to vyřešit. Nechci ji vyhodit na zahradu, to mne jen napadlo, že tam ten kočkolit nebude. Měli bychom to tedy ukončit?

19.8.2019 20:17

co testy na FIV/FeLV?

19.8.2019 21:21
Fifi22

XXX.XXX.235.165

Ty nemáme. Jeden vet měl z krve podezření na FEP, ale druhý to vyloučil, protože nemá žádné příznaky. Je i bez teplot. V tuto chvíli se jí ale mění zuby.

19.8.2019 21:22
Fifi22

XXX.XXX.235.165

Nemůže být jen silně vystresovaná? I ta veterina ji asi vystresovala. Navíc měla velmi špatnou reakci na podané léky.

20.8.2019 12:11
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Fifi22 napsal(a):
Ty nemáme. Jeden vet měl z krve podezření na FEP, ale druhý to vyloučil, protože nemá žádné příznaky. Je i bez teplot. V tuto chvíli se jí ale mění zuby.

Myslíte FIP? Ta se diagnostikuje až když je nemoc vypuknutá. Jinak se dají stanovovat koronaviry, ale ty má pozitivní spousta koček.
A co silikátové stelivo? To by asi nepožírala, ne? Mně ten můj FeLV nemocný kocourek žral jen bentonitové stelivo.

20.8.2019 20:32
Fifi22

XXX.XXX.235.165

Díky moc za reakci všem. Zatím bojujeme. Teď se zdá být lepší. Co my jsme toho do ní dostali. Jak pití tak jídla. Evidentně zesílila. Do toho se ji začal měnit chrup, takže teď má jeden mléčný zub. Granule ingnoruje. ale chodí i na silikon. Nevím, jestli si zobne, ale z tlamičky vždycky vybíráme.... Vypadá to, že si tím brousí dásně a taky bych řekla, že je trochu svéhlavá, tak nám ukazuje :-) Uměla chodit na toaletu, ale to teď řešíme jako podružné. Šustíme novinami a domlouváme. Hlavně ať zesílí takže krmíme a krmíme. Už si vezme tekutou kaši i sama.
Uvidím, jak to celé dopadne. V každém případě je naše :-)

20.8.2019 20:49

a jak je na tom s odčervením?

20.8.2019 20:56
Fifi22

XXX.XXX.235.165

Byli jsme v půlce června a před 14-ti dny. Tenkrát dostala nějaké injekce, mezi nimi vetalgin. Nevím, zda to byla příčina, ale už po cestě z vet se vyvrátila. Pak měla hrozné křeče a nemohla použít zadní nohy. Nejprve nám říkali, že to je reakce na léky, pak to byly jiné důvody. Následně ji napíchali dalšími léky. Od té doby se táhne jak smrad a začaly tyto problémy. Dneska jsme ji poprvé po té době viděli drbat se zadní nohou. A chodí, ale nevyskočí. Ve stolici žádní červi nebyli.

13.9.2019 10:11
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Fifi22 napsal(a):
Dobrý den. V červnu jsme přijali kotě, které se zatoulalo. Prošlo stresem, bylo nalezeno v motoru auta. Věk v té době asi 10 týdnů. Po 4 týdnech v bytě se z normálního kotěte stalo odtažité, bojácné, schovávající se stvoření. Když přestalo i jíst, zašli jsme na vet, kde viděli problém v zácpě. Dostala léky, po kterých byla lepší, ale s jejich vyprcháním se opět objevily problémy, které byly ještě horší. Celý den schovaná ve škrabadle, nereaguje na hračky a nejí a nepije. Mysleli jsme, že umře. Podařilo se nám ji ale "oživit" pomocí stříkaček a tlačením jídla ze lžičky. Vstávali jsme krmit pravidelně i v noci. Nyní je kočka už funkční, ale sama si jídlo nevezme. Navíc standardní stravu (maso a zeleninu), kterou bez problémů sní, když ji dám ze lžičky, obejde a jde pojídat zrnka kočkolitu. Skutečně je to tak. Měli jsme s tím už problém dříve (proto ta zácpa), ale dopadlo to tak, že močí po celém bytě a záchůdku se vyhýbá. Měli jsme i několik druhů steliva včetně silikonu, chodila i na něj. Jsem bezradná. Manžel ji dokrmuje také, ale jak má kočka už sílu, tak se mu brání, je fixovaná na mne. Budu muset na pár dnů odjet a nevím, co s ní. Nepomohlo by její umístění do domu se zahradou mezi další kočky? Nyní je pouze v bytě. Její historii před nalezením neznáme. Díky za radu.

U nás jedna z koček si občas také dala trnko kočkolitu,prý měla nedostatek minerálů,začali jsme jí dávat vitamíny a k pití magnezii neperlivou a už je v pohodě,kočkolitu si nevšimne.Toto koťátko vyrůstalo venku,tak asi chudinka jedlo vše.Pokud nečůrá na písek,může mít něco s močovými cestami.Jeden kocour toto dělal když měl zánět močových cest,snažil se čůrat jinde než na písek,myslel si,jak nám řekl veterinář,že když bude čůrat jinde,že ho to nebude bolet...
Nevím,jak jste to vyřešili,ale kočka by měla zůstat doma v teple,je nemocná.

13.9.2019 10:14
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Ještě ,kupte jí pastu vitamínovou Calopet,aby se kočka "rozjedla".Zkuste tu Magnezii,u nás to pomohlo,potřebovala minerály.

14.9.2019 01:26
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Také by mě zajímalo, jak celý příběh dopadl...

898

15.9.2019 10:14
898

XXX.XXX.130.158

Právě jsem hledala diskuzi, kde se hovoří o požírání kočkolitu. Jsme malé depozitum a prodělali jsme, tedy doufám že to skončilo, epidemii panleukopenie. Jedno kotě, zhruba tři měsíce staré, které přežilo, nyní 8. Den od vypuknutí choroby, které dokrmuje i v noci, také na záchodku cíleně požíralo kočkolit. Včera jsem koupila rostlinné kukuřičné stelivo. Domníváme se, že to je skutečně nerovnováha v minerálech, a že se to upraví stravou. Tedy v našem případě. Tuto noc kotě začalo žrát samo misky. Děkuji za tip s minerálkou.

16.9.2019 10:51
fikovnice

XXX.XXX.135.179

898 napsal(a):
Právě jsem hledala diskuzi, kde se hovoří o požírání kočkolitu. Jsme malé depozitum a prodělali jsme, tedy doufám že to skončilo, epidemii panleukopenie. Jedno kotě, zhruba tři měsíce staré, které přežilo, nyní 8. Den od vypuknutí choroby, které dokrmuje i v noci, také na záchodku cíleně požíralo kočkolit. Včera jsem koupila rostlinné kukuřičné stelivo. Domníváme se, že to je skutečně nerovnováha v minerálech, a že se to upraví stravou. Tedy v našem případě. Tuto noc kotě začalo žrát samo misky. Děkuji za tip s minerálkou.

Třeba Vám pomůže i celé vlákno o panleukopenii mého kocoura - zde v diskuzi. Držím pěsti!

16.9.2019 10:52
fikovnice

XXX.XXX.135.179

898 napsal(a):

ALE - upozornila mě na to kdysi Bodlinka a následně se to ukázalo jako pravdivé - kočkolit žerou hlavně chudokrevné kočky. U daného kotěte bych udělala hematolku, může tam bát i FeLV, FIV,...

18.9.2019 10:03
Janaaa

XXX.XXX.1.194

898 napsal(a):

není zač:-) Nás kocour má zrovna období,kdy mi 3 dny zvrací,v neděli neudržel ani vodu,má kilo dole.Tak jsem mu urychleně objednala Granule TROVET RABBIT - králík s rýží - to nám vždy pomáhá při problémech se zažívacím ústrojím ,hlavně kočce ,která mi léta průjmovala, tak po těchto granulkách má zase pevná hovínka.Jediné granule zdravotní,které nám zabraly.
No včera si dal kocour pár těchto granulek a do rána nezvracel.Granule krásně voní,jsou tedy drahé ale pro mne a moje kočky jedinečné.
Vedle fontánky s vodou mají magnezii neperlivou ve skleničce a včera už pil i mangezii ,ráda si dá i kočka.Zajímavé je,že kočky pijí magnezii pouze jen v období,kdy jim asi opravdu ty minerály chybí.Navíc kočky láká voda ve skleničce víc,než z misky.

18.9.2019 22:28
fikovnice

XXX.XXX.135.155

898 napsal(a):

Prosím Vás, nechcete se zde zaregistrovat, abych si s Vámi mohla vyměnit SZ (soukromou zprávu)? Jinak to totiž nejde. Jde o to, že jako člověk pracující v depozitu máte - bohužel - určitě zkušenosti s těmi hnusnými kočičími přenosnými nemocemi...no a já bych s Vámi ráda prodiskutovala případ mého kocoura (jak už jsem psala, je to vše zde v diskuzi).

18.9.2019 22:31
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Janaaa napsal(a):
není zač:-) Nás kocour má zrovna období,kdy mi 3 dny zvrací,v neděli neudržel ani vodu,má kilo dole.Tak jsem mu urychleně objednala Granule TROVET RABBIT - králík s rýží - to nám vždy pomáhá při problémech se zažívacím ústrojím ,hlavně kočce ,která mi léta průjmovala, tak po těchto granulkách má zase pevná hovínka.Jediné granule zdravotní,které nám zabraly.
No včera si dal kocour pár těchto granulek a do rána nezvracel.Granule krásně voní,jsou tedy drahé ale pro mne a moje kočky jedinečné.
Vedle fontánky s vodou mají magnezii neperlivou ve skleničce a včera už pil i mangezii ,ráda si dá i kočka.Zajímavé je,že kočky pijí magnezii pouze jen v období,kdy jim asi opravdu ty minerály chybí.Navíc kočky láká voda ve skleničce víc,než z misky.

Držím pěsti! Ale jen takové upozornění - soli hořčíku působí projímavě. Zvolila bych jinou minerálku. Ale pokud to kocourovi vyhovuje, tak OK.

Přidejte reakci

Přidat smajlík