Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2019 08:57

Dobré ráno,
dotaz se týká spíš lidí, co mají kočky doma.
Naše tříletá ragdollka začíná mít problém se zuby, zatím jen zadní. Nechala jsem jí včera zkontrolovat zuby při očkování. Zánět ještě nemá, ale musíme s tím začít něco dělat, jinak je potom už jediná možnost ultrazvukové čištění v narkóze, nebo o zuby může později přijít. Je ještě mladá, ale jelikož nejí vůbec syrové maso a tím pádem ani kosti, nemá si je o co čistit. Vet vám na to akorát tak možná dá dental granule, což je podle mě nesmysl :,D.
Dostali jsme stomodine gel na zuby, ale moc tomu nevěřím. Takže nejspíš zkusit čistit zuby manuálně...kartáčkem. Ona nesnáší, když jí jen za tlamku někdo chytne, takže to bude asi trochu boj a určitě si nezvykle hned. Do granulí dostávají mořskou řasu, která by měla pomoct, ale moc nepomáhá. Otázka, jak se staráte o zuby svých domácích koček vy? Krom tedy přirozené stravy, protože to naše kočky raději umřou hlady :(...máme teď mladého kocourka a nechci, aby se mu ve 3 letech taky kazily zuby.
Jinak k ragdollce...otázka, jestli nebude lepší nechat nánosy a kámen odstranit laserem v narkóze a až potom řešit prevenci, než se to za chvíli rozleze? A později by to bylo stejně asi nutné...
Achjo. Snažila jsem se jim dávat všelijaké pamlsky údajně na zuby (já vím, blbost), kupovala jsem jim takové ty dřevěné matatabi tyčinky na okusování, aby si alespoň o něco brousili zuby a taky to nepomohlo.
Díky za případné tipy a rady.

28.8.2019 10:31

stomodine funguje.

i pokud je samotný zánět bez kamene. na zubní kámen je super orozyme. je to enzymatická pasta. nepotřebuje kartáček, stačí vložit do tlamy, třeba i tak, že opatláte pacičku.

28.8.2019 11:38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
stomodine funguje.

i pokud je samotný zánět bez kamene. na zubní kámen je super orozyme. je to enzymatická pasta. nepotřebuje kartáček, stačí vložit do tlamy, třeba i tak, že opatláte pacičku.

Děkuji za odpověď.

Bylo mi řečeno, že zánět zatím nemá, jen nánosy a kámen, ale že hrozí časem. Gel snáší docela dobře, ale jde mi o to, že to samo asi neopadá? Takže zkusit potom seškrábnout, nebo to je prostě "jen" k tomu, aby se to dál nešířilo?
Jinak stomodine a orozyme asi nemohu kombinovat?

28.8.2019 11:52

nekombinovala bych a pokud potřebujete řešit spíš kámen, orozyme je lepší. kámen změkne a kolikrát jde třeba seškrábnout nehtem nebo gázovým čtverečkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík