Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

nalezenec

29.8.2019 18:45
nalezenec

XXX.XXX.169.240

Omlouvám se předem pokud vám moje dotazy budou připadat jaksi debilní... vysvětlím.

Když chci nějaké zvíře, tak si dopředu nastuduju co a jak, prostě se připravím... dneska se to ale trochu zvrtlo, aneb já kočku nikdy nechtěla...

Údajně ji dneska vyhodili auta v obci, první cesta vedla na veterinu - svrab v uších, jinak stav celkem ok, věk necelé 3 měsíce.

Tím, že jsme s novým přírůstkem jaksi nepočítali, tak doma není připravené vůbec nic, a navíc partner rozhodl, že jestli má kočka zůstat v rodině, bude čistě venkovní.

Čili s okamžitou platností venku, údajně už má zkušenost, že kde kočku krmí, tam se vrací...

No.... já kočku nikdy neměla takže - co myslíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2019 19:45

Měli byste ji nechat doma alespoň do doby, než bude kotě zcela zdravé a potom ji postupně pouštět ven. Zvykne si lépe na vás, i na prostředí a vám to usnadní manipulaci a ošetřování kočky. Pokud ji dáte okamžitě ven, je docela dost možné, že ráno už tam nebude. Je to koťátko, které ještě ani neví, kam vlastně patří, už tak bude z celé situace velice zmatené...navíc bych tak malé kotě ani samotné venku nenechávala. Záleží také, jaké bude mít kotě venku zázemí...jestli máte nějakou stodolu, kam se může schovat a podobně.
Určitě do budoucna zvážit kastraci, pokud nechcete aby vám (pochopila jsem, že jde o kočku, ne kocoura) nenosila koťata a pozor, kočka může otěhotnět velmi brzo...klidně i před půl rokem stáří.

30.8.2019 11:35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Měli byste ji nechat doma alespoň do doby, než bude kotě zcela zdravé a potom ji postupně pouštět ven. Zvykne si lépe na vás, i na prostředí a vám to usnadní manipulaci a ošetřování kočky. Pokud ji dáte okamžitě ven, je docela dost možné, že ráno už tam nebude. Je to koťátko, které ještě ani neví, kam vlastně patří, už tak bude z celé situace velice zmatené...navíc bych tak malé kotě ani samotné venku nenechávala. Záleží také, jaké bude mít kotě venku zázemí...jestli máte nějakou stodolu, kam se může schovat a podobně.
Určitě do budoucna zvážit kastraci, pokud nechcete aby vám (pochopila jsem, že jde o kočku, ne kocoura) nenosila koťata a pozor, kočka může otěhotnět velmi brzo...klidně i před půl rokem stáří.

Ano, i venkovní kočka potřebuje mít pocit, že někomu patří. Jinak z ní bude toulavka, kterou nejspíš nepotká nic dobrého.

2.9.2019 20:18
nada44

XXX.XXX.172.79

S pritelem jsme si privezli pred par dny krasne pulrocni kote. Takove to venkovni na mysi. Ze ho tedy na tyden zavreme na sypku a budeme ho krmit a chodit za nim. Ale po 4 dnech jsme ho na chvili na zkousku pustili ven. Bylo jako zdivocele, za domem mame les, tak uteklo do lesa. Ale chytli jsme ho a zavreli zase na sypku. Jenze kote nam hned vyskocilo oknem na strom a uteklo ven. Tak jsme mu pred dvere dali misku se zradlem a volali ho. Prislo samo a dalsi den uz kote bylo nas mazlicek. Ted ho mame asi 10 dni a vime, ze neutece. Rado se necha hladit, hraje si a mysi take chyta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík