Zdravím,
sestra má dvě bytové kočky. Neočkované. Z toho jedné se včera objevilo v tlamce cosi jako aft. Dneska jí má dorazit veterinářka, mají podezření na kalicivirózu.
Kočka z důvodu bolestivosti v tlamě nepřijímá vodu ani jídlo (včera ještě jedla), jinak je celkem čilá, tlamku má jinak růžovou a čistou.
Nemáte někdo zkušenosti? Jak dlouho asi trvá léčba? Jak to zvládají kočky? (je docela vykrmená, takže menší příjem jídla jí zřejmě nijak neublíží) Co ta druhá kočka? Dává se nějaká podpůrná léčba?
Chtěla získat nějaké info ještě než dojede vetka, aby se v práci nemusela tak stresovat.
Děkuju
Atheira
napsal(a):
Zdravím,
sestra má dvě bytové kočky. Neočkované. Z toho jedné se včera objevilo v tlamce cosi jako aft. Dneska jí má dorazit veterinářka, mají podezření na kalicivirózu.
Kočka z důvodu bolestivosti v tlamě nepřijímá vodu ani jídlo (včera ještě jedla), jinak je celkem čilá, tlamku má jinak růžovou a čistou.
Nemáte někdo zkušenosti? Jak dlouho asi trvá léčba? Jak to zvládají kočky? (je docela vykrmená, takže menší příjem jídla jí zřejmě nijak neublíží) Co ta druhá kočka? Dává se nějaká podpůrná léčba?
Chtěla získat nějaké info ještě než dojede vetka, aby se v práci nemusela tak stresovat.
Děkuju
"je docela vykrmená, takže menší příjem jídla jí zřejmě nijak neublíží..."
Atheiro, držím Vám pěsti. Nicméně já už cca 10. den bojuji u mého nejmilovanějšího kocoura s panleukopenií. A co je obrovskej průšvih, tak to je u koček nejezení - a z toho rezultující lipidóza jater až jejich selhání. A to, co jsem myslela jako Vy, je naopak - viz dále - tlusté kočky. Kočka NESMÍ dlouho hladovět, aby jí to játra nepoškodilo, a čím tlustější (vykrmenější) kočka na začátku, tím větší riziko lipidózy. Tak jen na to chci upozornit... Ostatní Vám snad napíšou jak na kalicivirózu. Mám osobní zkušenost s FIP, FeLV a teď s tím šíleným kočičím morem, s kalicivirózou jsem ještě neměla tu "čest".
Tak prý to vypadá na to, nebyla jsem u toho, mám jen zprostředkované info, ale že prý na samotný tenhle problém se antibiotika nedávají a že je kočka jinak v pořádku, měla by se s tím zvládnout poprat - dostane-li se do ní voda i jídlo. Jenže vetce se zdá, že se jí tam začal tvořit zánět, proto nakonec nějaká antibiotika napsala, na čtrnáct dnů + sirup proti bolesti.
Kočka, jinak vládce všech pekel, se prý nechala v klidu vyšetřit a otevřít si tlamu a po návštěvě veterinářky se šla i sama nažrat. Sice jí to dělá trochu problém a trvá jí to déle, ale neodmítá jíst, takže snad bude dobrá.