Dobrý den kočce je 6 mesicu chtěl jsem se zeptat zda je normální když bylo vše vporadku s kočkou, přijeli jsme k babce kde je její kočičí ségra od té doby se zvýšila agresivita jak na ostatní tak i na nás nepije nejí je klidná jen když s ní ležím tak oni mám celkem strach děkuju za veškeré informace díky.
Robert545
napsal(a):
Dobrý den kočce je 6 mesicu chtěl jsem se zeptat zda je normální když bylo vše vporadku s kočkou, přijeli jsme k babce kde je její kočičí ségra od té doby se zvýšila agresivita jak na ostatní tak i na nás nepije nejí je klidná jen když s ní ležím tak oni mám celkem strach děkuju za veškeré informace díky.
Vzhledem k mé šílené anabázi (bohužel ne první) Vás chci upozornit i na možnost přenosu mnoha hnusných infekčních nemocí (FIV, FeLV, mutace koronaviru do FIPky vlivem stresu, panleukopenie,...) - většina z nich se mj. projevuje nechutenstvím a zástavou příjmu potravy. Myslím se nicméně, že jde "jen" o psychický stres. Cestovat někam s kočkou, není-li to nezbytně nutné, se nedoporučuje. Jestli můžete, tak se příště vyvarujte toho jet s kočkou někam, kde to třeba nezná, kde jsou jiné kočky, atd. Každé zvíře je jiné, ale kočky většinou prostě stresařky jsou, k čemuž změna prostředí, byť na krátký čas, velmi významně přispívá.