Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sejdys

6.9.2019 10:15
Sejdys

XXX.XXX.31.30

Ahoj všichni, mám takový problém. Mám venkovní kočičku, která momentálně má 3 měsíční kotě. Musela jsem ji teď vzít na kastraci, protože její porody jsou složité a udávat koťátka také. Tudíž kočička musí být teď po 10 dnů doma. Přes den spí ale když je noc, začne mňoukat, škrábat na dveře a trhat koberec. A toto trvá i několik hodin a to už mě vyhnala pryč a šla jsem spát na gauč. Zkusila jsem ji dat ven a zase dovnitř, ale je to ještě horší. Zkusila jsem ji dat dovnitř kotě. Zjistila jsem že o kotě nejde, chce být prostě venku. Má doma všechno, zachod, jidlo,
pelíšek, postel, i otevřené okno ji nechávám, aby mohla koukat, ale nic nepomáhá. A já už nevím co mám dělat, aby alespoň v noci byl klid. Poradíte mi prosím někdo něco? Děkuji moc za tipy a rady.

6.9.2019 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No...moc asi neporadím. Mám kočky polovenkovní(jsou tam, kde chtějí být) a když jsem v zimě kastrovala kočičku, tak jsem si říkala, že naštěstí v zimě, kdy se ven nehrne, protože třeba když ji vidím teď, jak domů nejde i pár dní, tak bych ji doma určitě neudržela Onehdá nechtěla ani do pracovny do misky, abych ji tam náhodou nezavřela..trdlo jedno Už nevím po kolika dnech(možná 5ti?) jsem ji pouštěla na chvíli ven, ale víceméně pod dozorem.

6.9.2019 11:28
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Sejdys napsal(a):
Ahoj všichni, mám takový problém. Mám venkovní kočičku, která momentálně má 3 měsíční kotě. Musela jsem ji teď vzít na kastraci, protože její porody jsou složité a udávat koťátka také. Tudíž kočička musí být teď po 10 dnů doma. Přes den spí ale když je noc, začne mňoukat, škrábat na dveře a trhat koberec. A toto trvá i několik hodin a to už mě vyhnala pryč a šla jsem spát na gauč. Zkusila jsem ji dat ven a zase dovnitř, ale je to ještě horší. Zkusila jsem ji dat dovnitř kotě. Zjistila jsem že o kotě nejde, chce být prostě venku. Má doma všechno, zachod, jidlo,
pelíšek, postel, i otevřené okno ji nechávám, aby mohla koukat, ale nic nepomáhá. A já už nevím co mám dělat, aby alespoň v noci byl klid. Poradíte mi prosím někdo něco? Děkuji moc za tipy a rady.

Podle mě prostě budete muset počítat s tím, že se teď 10 dní nevyspíte. Nenapadá mě žádná rada. Co má kočka jako krytí? Pruban?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.9.2019 12:20

sejdys, prostě to musíte všichni vydržet, tečka.
Jenom nevím proč 10 dnů, moje kočky měly po kastraci volno dříve.

7.9.2019 11:53
Jackousek

XXX.XXX.40.52

Já když jsem mela vykastrovaneho kocoura, tak jsem ho mela venku na kširach pod dozorem a večer spal doma. Byl spokojeny ze muže všechno venku pozorovat. Jinak muj kocour přes den je venku a v noci doma. Je to zvláštní, ale naučil se žit život jako lidé. Přes den funguje a v noci spinká. Až se vzbudime, vzbudí se také. Ještě mě nikdy v noci neprobudil

7.9.2019 12:30

Kastrovali jsme už řadu koček a všechny byly doma zavřené tak den,než se vyspaly z narkózy a pak byly venku.Žádný problém u nich nebyl.Není ještě žádná zima a pokud se má kam schova a je venku zvyklát,tak proč ji nepustit.

8.9.2019 12:00
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kastrovali jsme už řadu koček a všechny byly doma zavřené tak den,než se vyspaly z narkózy a pak byly venku.Žádný problém u nich nebyl.Není ještě žádná zima a pokud se má kam schova a je venku zvyklát,tak proč ji nepustit.

No, tak já Vám nevím... Můj kocour (viz vlákno "Panleukopenie?"), když se mu udělalo líp, tak si odmotal celé krytí flexily, chodil, že to za ním vlálo! Ona se ta flexila pak už rušila...ale kočka je prostě vynalézavé zvíře. Proto jsem se i ptala, zda má pruban. Může se za něj někde zachytit, může si to celé strhnout, tahat stehy, navíc je teď oslabená na chození po venku... Já tedy bych holt 10 dní se uskromnila stran spaní. A kočku bych se snažila hlídat.

11.9.2019 17:53

fikovnice napsal(a):
No, tak já Vám nevím... Můj kocour (viz vlákno "Panleukopenie?"), když se mu udělalo líp, tak si odmotal celé krytí flexily, chodil, že to za ním vlálo! Ona se ta flexila pak už rušila...ale kočka je prostě vynalézavé zvíře. Proto jsem se i ptala, zda má pruban. Může se za něj někde zachytit, může si to celé strhnout, tahat stehy, navíc je teď oslabená na chození po venku... Já tedy bych holt 10 dní se uskromnila stran spaní. A kočku bych se snažila hlídat.

Tak to asi záleží na tom,jak to veterinář udělá.Kastrovali jsme asi 10-11 koček a kocoury ani za ta léta nepočítám.Kočky i kocouři mají vstřebatelné stehy,řez natřený něčím aby to neolizovaly,během dvou,tří dnů mají řez zatažený a ani si ho nevšímají Za týden už to mají krásně srostlé.Problém jsme za celá desetiletí neměli.

11.9.2019 19:47
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to asi záleží na tom,jak to veterinář udělá.Kastrovali jsme asi 10-11 koček a kocoury ani za ta léta nepočítám.Kočky i kocouři mají vstřebatelné stehy,řez natřený něčím aby to neolizovaly,během dvou,tří dnů mají řez zatažený a ani si ho nevšímají Za týden už to mají krásně srostlé.Problém jsme za celá desetiletí neměli.

Máte pravdu, je to asi opravdu vet od veta. Já mám jen jednu samici-kočku, a ta měla ten pruban - 10 dní, a poté se jí vytahovaly stehy - to už u mě doma. Kočka (MCO) je jen bytová, ale i tak jsem dostala za úkol ji hlídat - ať ten pruban nějak nepáře, nekouše, ale naštěstí to trpělivě snášela. O kastrovaného kocoura bych se venku taky nebála, teda až bych si byla jistá, že je úplně probuzený z narkózy - jinak hrozí riziko pádu, úrazu, anebo třeba i napadení jiným kocourem nebo jiným zvířetem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík