Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2019 11:20
nada44

XXX.XXX.146.44

Preji vsem krasny den. Chtela jsem se zeptat predevsich tech co ziji na vesnici a maji kocku. S partnerem bydlime v Beskydech mame farmu, hodne domacich zvirat a velke pozemky. Samozrejme sypku se zrnim..atd. Bohuzel kolem dokola hodne mysi. Proto mame 2 kocicky, 8 letou a 7 mesicni. Obe chytaji mysi, ale ta mala uplne uzasne.
Jenze se nam mysi dostali i do domu. Do vnitr kocky nepoustime, protoze jsme nastrazili jedy a sklapeci paste na mysi. A problem je ten, ze ty jedy nefunguji. V obchode rikali, ze prikaz EU, ze se musi delat ty jedy slabsi nez drive. Uz jsem videla 2 mysi, jak se svijely, byly priotravene, ale nechciply. Fuj. Volala jsem partnerovi, ten mi rekl at mys zabiji, br nikdy. Musel tedy prijet z prace domu, mys zabil a pak mohl zase odjet. Pasticky jsou taky na houby. Chytla se jen jedna a ta byla jeste priotravena, tak asi proto. Vcera jsme tedy koupili takove ty dratene pasti, kde se da dovnitr treba spek a mys se chytne ziva. Chtela jsem se zeptat jak to mate s mysima vy co bydlite na vesnici, je podzim a mysi se tlaci do vnitr. Napadlo me jedy a sklapeci pasti v dome zlikvidovat, nechat jen dratene pasti a pustit do vnitr malou kocku. Kocicka je opravdu cistotna, mazliva, hodna, ale velky lovec a kdyz chytne mys tak ji otevreme dvere at si ji zabije venku. A pochopitelne dostane pochvalu. Napiste prosim, zda vam jedy na mysi funguji. Dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2019 12:40

no, dobrá cesta, jak si otrávit vlastní kočku
a je srdečně jedno, že jed je v domě a kočky venku, ta otrávená myš se ven dostane a je pro kočku sakra snadnou kořistí

28.9.2019 12:50
nada44

XXX.XXX.146.44

Proto to chci resit. V prizemi v dome uz jedy nemame a ted je chci dat pryc z celeho domu.

28.9.2019 13:15

Myši trávíme desetiletí a žádná kočka a ani pes se neotrávil.Jed dáváme tam,kam se kočky ani psi nedostanou.Kočky nosí několik myší denně,ale nežerou je,jsou nažraný.Myši občas uloví i slepice.Tady je plno hrabošů,naštěstí je na poli netráví.

28.9.2019 13:28
nada44

XXX.XXX.146.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myši trávíme desetiletí a žádná kočka a ani pes se neotrávil.Jed dáváme tam,kam se kočky ani psi nedostanou.Kočky nosí několik myší denně,ale nežerou je,jsou nažraný.Myši občas uloví i slepice.Tady je plno hrabošů,naštěstí je na poli netráví.

Malou 7 mesicni kocku krmim 3 krat denne a velka dostane vetsi porci 1 krat denne. Kazda uplne zvlast. Take se mi zda, ze ta mala kocka mys zabije , ale vice ji chutna co ji dam do misky. K jedu nase kocky nemaji pristup, jedine k nejake te priotravene mysi, kdyby nam utekla ven. Nejdulezitejsi je poradne zavirat vsechny dvere.

28.9.2019 14:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To nezáleží na tom, jestli je kočka nažraná. Naše mladá se mi na maso vykašle a jde si ulovit myš, kterou sežere(pokud jí ji nešlohne pes) Nikdy bych jed nesypala a riskovala tím život jak koček, tak třeba těch slepic. Takto nám otráviůla starou Micku u babči sousedka. V baráku nebydlela, jen tam má slepice. Objevila potkany, nasypala jed. Micka na to nebyla zvyklá, tak ai nějakého sežrala. Sousedka se přiznala, že to tam dala...ona kočku nemá, tak ji nenapadlo. Micka měla 16 let, přežila bitku s kunou, měla zohavený obličej, ale byla zlatá. Bohužel. Já mám nový dům, kočky v létě víceméně venkovní(domů chodí jen kočka a to buď se vyspat, nebo jen kouknout) Když zjistila, že je ve sklepě myš(otevřená ventilačka) tak ji okamžitě šla chytit, trvalo jí to chvíli. Kocoura jsem nikdy s myší neviděla, ale na jaře dotáhnul zajíčka.

28.9.2019 14:43
nada44

XXX.XXX.146.44

Jasne, vim ze jedy jsou nebezpecne. Venku, v garazi, ve sklepe rozhodne zadne jedy nemame, to by nas vubec nanapadlo. Jen jsem byla vedle, kdyz jsem v dome ve vrchnim patre videla 2 krat mys jak sebou trebe, vali se vyskakuje a nezdechla. Br.

Janae1

28.9.2019 15:01
Janae1

XXX.XXX.160.6

nada44 napsal(a):
Preji vsem krasny den. Chtela jsem se zeptat predevsich tech co ziji na vesnici a maji kocku. S partnerem bydlime v Beskydech mame farmu, hodne domacich zvirat a velke pozemky. Samozrejme sypku se zrnim..atd. Bohuzel kolem dokola hodne mysi. Proto mame 2 kocicky, 8 letou a 7 mesicni. Obe chytaji mysi, ale ta mala uplne uzasne.
Jenze se nam mysi dostali i do domu. Do vnitr kocky nepoustime, protoze jsme nastrazili jedy a sklapeci paste na mysi. A problem je ten, ze ty jedy nefunguji. V obchode rikali, ze prikaz EU, ze se musi delat ty jedy slabsi nez drive. Uz jsem videla 2 mysi, jak se svijely, byly priotravene, ale nechciply. Fuj. Volala jsem partnerovi, ten mi rekl at mys zabiji, br nikdy. Musel tedy prijet z prace domu, mys zabil a pak mohl zase odjet. Pasticky jsou taky na houby. Chytla se jen jedna a ta byla jeste priotravena, tak asi proto. Vcera jsme tedy koupili takove ty dratene pasti, kde se da dovnitr treba spek a mys se chytne ziva. Chtela jsem se zeptat jak to mate s mysima vy co bydlite na vesnici, je podzim a mysi se tlaci do vnitr. Napadlo me jedy a sklapeci pasti v dome zlikvidovat, nechat jen dratene pasti a pustit do vnitr malou kocku. Kocicka je opravdu cistotna, mazliva, hodna, ale velky lovec a kdyz chytne mys tak ji otevreme dvere at si ji zabije venku. A pochopitelne dostane pochvalu. Napiste prosim, zda vam jedy na mysi funguji. Dekuji.

Bydlím na vesnici, máme velké pozemky a hodně zvířat. Nikdy nás ani nenapadlo použit jed na myši.
Kočky mají přístup domu, ale myši je moc nezajímají, kolikrát naháním myš po kuchyni a kočka se ani nezvedne z pelechu.
Používáme pastičky. Většinou takové ty plastové, klasickou pastičku neumím natáhnout.

Kromě strachu o zvířectvo a děti bych měla strach, že přiotrávená myš někam v domě zaleze, chcípne a bude smrdět.

28.9.2019 18:04
rapotacka11

XXX.XXX.79.12

Od kdy myši žerou špek?!

28.9.2019 18:46
nada44

XXX.XXX.149.184

rapotacka11 napsal(a):
Od kdy myši žerou špek?!

Kdyz jsem byla mala, pamatuji si, ze otec chytal mysi na spek.

28.9.2019 19:04
nada44

XXX.XXX.149.184

Dekuji vsem za prispevky. Rozhodla jsem se, ze ty jedy na mysi v dome zrusime a to hlavne z duvodu, ze chci aby kote melo pristup i do domu. Nechame dratene pasti, mozna nejakou natahovaci.Ta moje 7 mesicni kocka je na mysi uplny prebornik. Pani ktera ji nabizela na bazosu, tak to bylo z duvodu , ze je velky lovec. Pravda to je, tak snad se nam budou mysi vyhybat.

28.9.2019 20:25

Tak na špek jsem nechytla nikdy nic, ale spoustu myší jsem chytla na ořechy. Na tu pastičku vždycky ťuknu trochu silikonu z tavné pistolky, kousek ořechu a je to.

28.9.2019 23:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak na špek jsem nechytla nikdy nic, ale spoustu myší jsem chytla na ořechy. Na tu pastičku vždycky ťuknu trochu silikonu z tavné pistolky, kousek ořechu a je to.

Ano, máma už kočku nemá, také u babči na baráku chytá myši jen na ořechy.
Bacha i na ty pastičky, nevím, jak je to silné, ale ať nezmrzačíte kotěti packu.

29.9.2019 08:20

"Myši trávíme desetiletí a žádná kočka a ani pes se neotrávil"
no
můj kocour + kočička
jednoho souseda Viky
druhého souseda peršan

jedy fakt nepoužívám
"děkuji" těm, kteří jo

29.9.2019 13:15

Myš se chytne jak na špek, tak na ořech. A na obilí, pečivo, sýr. Teda s ohledem na to, jaká je potravní nabídka okolo. Nejvíc chutný je pro ni asi ten ořech. Nebo špek

29.9.2019 17:05

lesnížínka napsal(a):
Ano, máma už kočku nemá, také u babči na baráku chytá myši jen na ořechy.
Bacha i na ty pastičky, nevím, jak je to silné, ale ať nezmrzačíte kotěti packu.

Tak silné nejsou, maximálně je to klepne.

30.9.2019 09:17

nada44 napsal(a):
Dekuji vsem za prispevky. Rozhodla jsem se, ze ty jedy na mysi v dome zrusime a to hlavne z duvodu, ze chci aby kote melo pristup i do domu. Nechame dratene pasti, mozna nejakou natahovaci.Ta moje 7 mesicni kocka je na mysi uplny prebornik. Pani ktera ji nabizela na bazosu, tak to bylo z duvodu , ze je velky lovec. Pravda to je, tak snad se nam budou mysi vyhybat.

Ta má teda krásný kukuč!

laraj

30.9.2019 13:32
laraj

XXX.XXX.232.241

jenom poznámka k pouziti jedu na myši, behem 15 let jsme prisly o 6 kocek na otravu( otravene navnady ma mysi) vse potvzeno veterinarem a nejhori bylo ze kockam nebylo pomoci. ve vsech pripadech to byla konecna -drive ci pozdeji.
a to my jsme navnady nepouzivaly. pouze nasi drazi sousede, vcetne botanicke zahrady.
takze kocky bohuzel nejsou tak chytre aby ucitily ze mys pozrela jed.
lidi si vubec neuvedomiji jak je to nebezpecne.

30.9.2019 14:59
ladd

XXX.XXX.34.45

Tak silné nejsou, maximálně je to klepne.

"Maximálně klepne". Já bych tam tedy dobrovolně prst nedal.

30.9.2019 21:38

dobrovolně jsem tam prst nikdy nedala, jedná se o vrozenou nešikovnost a nic hrozného to není.

1.10.2019 06:51
rapotacka11

XXX.XXX.79.12

Podle čeho se asi říká:

Když kočka není doma, myši mají "pré".
Kočka (i) v domě a jste bez myší.
Vlastní zkušenost.

1.10.2019 06:57

kočky v domě a stálý přísun hlodavců (živých) a jiné havěti, zaručen
vlastní letitá zkušenost

1.10.2019 07:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

vlastní letitá zkušenost

Tak ona tu myš k baráku přinese ano, občas se stane, že jí myška opět zdrhne(kor když se jí do toho začne montovat pes) ale čučí tam tak dlouho, až ji zase chytí, nemávne nad ní tlapkou a nejde si chytit jinou a lepší(co nezdrhá )

1.10.2019 08:07
rapotacka11

XXX.XXX.79.12

vlastní letitá zkušenost

No to jo.
Taky znám.

Ale je fakt, když jsme přišli do prázdného baráku, kde byly ještě
na půdě ořechy, tak myši v domě byly.
Šmejdily v patře pod podlahou . . .
No a přišly kočky (ne kvůli myším)
a byl klid a barák bez myší.

Janae1

1.10.2019 08:13
Janae1

XXX.XXX.160.6

rapotacka11 napsal(a):
No to jo.
Taky znám.

Ale je fakt, když jsme přišli do prázdného baráku, kde byly ještě
na půdě ořechy, tak myši v domě byly.
Šmejdily v patře pod podlahou . . .
No a přišly kočky (ne kvůli myším)
a byl klid a barák bez myší.

To máte dobrý, já mám plný barák koček i myší.
Starý dům, vesnice, hospodářství, na zimu se myši stahují do baráku.

Mám dva mouraté kocoury, oba neskuteční lovci, ale doma se moc nevyskytují, loví kolem baráku. Ostaní členové kočičí smečky nejsou lovci.
Naposledy doma chytla myš peršanka, to jsme si říkali, že myš asi umřela smíchy, když takovu kočku viděla.
U nás je běžné, že myš běhá po kuchyni, my ji hystericky chytáme, kočka chrápe na židli a myš ji nezajímá.

1.10.2019 09:18
rapotacka11

XXX.XXX.79.12

Já myslím, že je doma nechytaly.
M. byly pod podlahou.
Netuším, odstěhovaly se pryč, že
ty kočky cítily?

1.10.2019 09:28
rapotacka11

XXX.XXX.79.12

U nás je teď běžné, že nechám otevřené okýnko
do umývárny a pozavírám všechny dveře.
Tahle moje poslední kočka vypadá tak ušlechtile,
ale loví jak hladovej bezdomovec. A poctivě vše
nosí (zatím) nezraněné domů. Na dřívější kočky
jsem u vchodu zaječela, když jsem je venku zmerčila.
Kořist leknutím pustily. Tahle kočka?
Vletí do baráku jak torpédo i s myší. Honičky v bytě
už nechci provozovat.

1.10.2019 17:51
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Nám pomohla rekonstrukce podlah. A od té doby máme v domě od myší pokoj. Venku,
sklep a garáž mají k dispozici kočky a psi. Zatím jsem si nevšimla že by myší bylo více. Nikdy bych nepoužila jed, vždyť by to mohlo zabít i naše zvířectvo...

2.10.2019 20:37

Měla jsem doma báječného kocoura, který lovil potkany. Bohužel mi je nosil do domu a mám díky němu fóbii z toho, jít si lehnout potmě, protože zvlášť bezvadné úlovky se mi snažil propašovat do postele. Jednou jsem takhle ´dostala mrtvým krtkem do obličeje - rozklepla jsem peřinu a už jsem ho měla v obličeji. Tenhle kocour úplně popíral pravidlo, že se kočky učí lovit myši od matky. Naučil se to sám, jeho matku přejelo auta, když mu byl asi týden a já ho odchovala na tatře.
Takže lovící kočka taky nemusí být vždycky výhra, zvlášť když žije v domě.

2.10.2019 21:26
rapotacka11

XXX.XXX.79.12

Měla jsem bílou peršanku.
Než se k nám dostala, byla paneláková, bytová.
Myslím, že jí dal základní lekci náš kocour, ona byla
výborná žákyně. Lovila perfektně.
Prostě to mají vrozené, šelmičky naše.
A moje poslední kočka, černá princezna,
taky loví skvěle. Myšku nese domů,
přes silnici z parku od školy.
Už jsem mohla žít v klidu a zatím se
nervuju s kočkou, zda se dostane živá domů.

3.10.2019 09:47
nada44

XXX.XXX.141.137

Momentalne chytame mysi v dome do dratenych kulatych pasti a v patre mame sklapeci. Jedy uz jsme odstranili. Cerstvy ulovek, chytla se jedna do sklapeci. Hlavne musime zavirat dvere, A venku 7 mesicni kote chyta mysi jako dive. Je zlate, jeste ze ho mame. Kdyz dotahne mys pred venkovni dvere, vzdy dostane pochvalu, jaka je sikulka. Zatim je to tak, ze mysi v dome mame na podzim, v jine rocni obdobi ne. Jeste mam podezreni, ze mame mys v prizemi , kde je krb, tak za drevem na topeni.

3.10.2019 09:57
nada44

XXX.XXX.141.137

Jeste dam prispevek k tem jedum. Pracovala jsem v jeslich (60 deti vek do 3 let). A tam z misy z wc vyskocil potkan a utekl na oddeleni mezi deti. Hned se volala deratizace. Rozmistili vsude mozne jedy a dali zakaz vylevat zbytky jidel z kuchyne do wc. Potkana rozhodne nikdo nehonil. No a ve meste v domech je povinna 2 krat za rok deratizace. Prijede firma, roznese vsude mozne jedy, necha si zaplatit a tim to skoncilo.

Martinekl

30.10.2021 10:05
Martinekl

XXX.XXX.4.95

Dobrý den, nám pomohl tento odpuzovač proti myším. Za mě mohu foporučut. https://www.agron.cz/dragon-ultrasonic-c360-smart/

2.11.2021 11:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Martinekl napsal(a):
Dobrý den, nám pomohl tento odpuzovač proti myším. Za mě mohu foporučut. https://www.agron.cz/dragon-ultrasonic-c360-smart/

Nebylo by vhodné, když si vyděláváte reklamou, věnovat tomu alespoň tolik času, abyste nepsal jako z Marsu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík