Vyměšování - problémy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2019 20:44
fikovnice

XXX.XXX.135.35

Hezký večer všem.
Tak já se už zas ozývám stran toho mého nejstaršího kocoura. Mám zato, že dnes je to 3. den, co pro změnu nebyl kadit. Chodí na noc ven, takže hypoteticky to mohl udělat někde venku. Ale vždy potřebu, jak malou, tak velkou, držel až domů - na svůj domácí záchod. Hlavou mi jdou různé diagnózy a snad bych dnes i uvítala průjmovitou stolici - aspoň jednu. Chci se zeptat - jaký nejdelší čas jste zaznamenali, že kočka nebyla na velké? Teda, pokud jste se tím někdo zaobíral...
A pak takový odbornější dotaz - kdybych pomýšlela třeba na ileus (i ten mi jde hlavou), myslíte, že po 3 dnech už by byl stav kocoura alterován, ne....? A ne že se po mém příchodu hnal žrát nové granule, které bohužel asi do 10min vyzvracel (celé, nepokousané). Nicméně za dalších asi 15min už stál u misek - tak jsem mu teď dala "mokré" krmení - to snědl a já téměř sleduji hodiny, jestli to z něj nepůjde ven...
Nastudovala jsem si kočičí lymfom, ale i v odborných článcích není zmíněno, že by infiltrace střeva mohla přímo způsobit jeho totální obturaci (uzávěr), a tím ileus. Prosím "Bodlinko", ale samozřejmě všichni, kdo k tématu máte nějaký nápad, zkušenost, tak vše uvítám. Děkuji!

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.10.2019 21:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

kdyby měl úplně neprůchodná střeva, bylo by mu blbě. kočky s megakolonem, těm je taky blbě.

já svým kočkám stolice nepočítám:D pokud to z chutí žere, tak je asi všechno ok.

9.10.2019 21:33
lyllith

XXX.XXX.254.55

Měli jsme něco podobného. Kocour, rok starý.. asi 2 dny nebyl na velké, začal mín jíst, před tím pár dnů byl na velké jen občas a menší bobky.. jeli jsme na veterinu a hned kapačky a výplachy.. zůstal tam 4 dny... Ted dáváme laktulosu a nějaké prášky + vet dietu. Máme případně zkuit psylium. Zkuste zajet na vet, pro sichr :)

10.10.2019 09:47
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
kdyby měl úplně neprůchodná střeva, bylo by mu blbě. kočky s megakolonem, těm je taky blbě.

já svým kočkám stolice nepočítám:D pokud to z chutí žere, tak je asi všechno ok.

Díky moc!

10.10.2019 09:48
fikovnice

XXX.XXX.135.131

lyllith napsal(a):
Měli jsme něco podobného. Kocour, rok starý.. asi 2 dny nebyl na velké, začal mín jíst, před tím pár dnů byl na velké jen občas a menší bobky.. jeli jsme na veterinu a hned kapačky a výplachy.. zůstal tam 4 dny... Ted dáváme laktulosu a nějaké prášky + vet dietu. Máme případně zkuit psylium. Zkuste zajet na vet, pro sichr :)

I Vám moc díky. Jenže Vy neznáte celou anabázi mého kocoura. Je to ve vlákně "Panleukopenie?".

10.10.2019 10:08
Janaaa

XXX.XXX.1.194

V zácpách se moc nevyznám,u nás trpěla kočka 6 let průjmy, ale zkusila bych mu dávat alespoň Probican, pomáha obnovit mikrofloru. A asi bych si ho nechala pár dní doma,abych viděla,zda kaká.A budete alespoň klidnější.

10.10.2019 10:52
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Janaaa napsal(a):
V zácpách se moc nevyznám,u nás trpěla kočka 6 let průjmy, ale zkusila bych mu dávat alespoň Probican, pomáha obnovit mikrofloru. A asi bych si ho nechala pár dní doma,abych viděla,zda kaká.A budete alespoň klidnější.

Zcela aktuální info: byl v záchodě - průjem , ale ne nějak šílený...

10.10.2019 10:54
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Jinak první, co bylo, když přišel zvenku, tak se hnal k žrádlu!

10.10.2019 10:56
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Janaaa napsal(a):

Nepatří to sem, ale včera jsem si udělala bedly na kmíně se solí - na pánvi....a momentálně tedy trpíme s kocourem stejnými problémy! Nicméně ty bedly byly tak vynikající, že snad do toho půjdu znovu - ještě mi nějaké zbyly...

10.10.2019 11:04
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Jinak ano - chuť k jídlu má - ta se mu po té šílené nemoci a asi 12denní hladovce vrátila prakticky tak, jak ji měl dřív. Pořád je ještě zhubnutý, ale to je celkem logické... Ale to vyměšování to je teda trápení! Je mu 6let a do letošního léta tyto problémy snad nikdy neměl...

10.10.2019 11:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jen jestli to byly bedly
Jinak...ten průjem je nepříjemný, ale upravit trávení po všech těch lécích, bude nějakou dobou trvat. Koupila bych něco z toho, co holky doporučovaly, mě třeba na průjem pomohlo to psylium(průjmy trpím, co pamatuju, máme to dědičné)

10.10.2019 11:47
fikovnice

XXX.XXX.135.59

lesnížínka napsal(a):
Jen jestli to byly bedly
Jinak...ten průjem je nepříjemný, ale upravit trávení po všech těch lécích, bude nějakou dobou trvat. Koupila bych něco z toho, co holky doporučovaly, mě třeba na průjem pomohlo to psylium(průjmy trpím, co pamatuju, máme to dědičné)

Ježiš, nestraš! Bedly snad ještě poznám....a byly fakt super. No ale přiznávám, že jsem je měla v chladnu 2,5 dne....prostě jsem si je neudělala hned...

10.10.2019 12:09
fikovnice

XXX.XXX.135.131

fikovnice napsal(a):
Ježiš, nestraš! Bedly snad ještě poznám....a byly fakt super. No ale přiznávám, že jsem je měla v chladnu 2,5 dne....prostě jsem si je neudělala hned...

Btw, imperativní stolice alias střevní debakl....to jsou opravdu termíny v medicíně používané. Tak to mě dnes postihlo...

17.10.2019 20:07
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Milí kamarádi, tak zas po pár dnech přispívám, co je nového. Snad, snad ten nejhorší průjem ustal, vlastně si ani nepamatuji, kdy naposledy jsem jej uklízela z WC.
Dnes se tedy kocour pozvracel - ale jednak to mělo tvar odlitku žaludku, takže asi trichobezoár a druhak jsem přišla pozdě z práce, dala jsem jim jídlo a on hodně hltal... Tak se budu snažit věřit, že to není nic vážného. Celkově se mi to jeví, že se pomalinku normalizuje, ale bojím se to zakřiknout. A vlastně, když si vezmu jak strašlivě náročná byla ta léčba panleukopenie (pro něj i pro mne), tak si říkám, že holt rekonvalescence bude déle trvat. On byl vyloženě megazázrak, že se mu po tom 12 denním hladovění normalizoval bilirubin a v podstatě i jaterní testy. Myslím, že ani vetka toto nečekala... Akorát s očkováním chci počkat, až bude úplně v pořádku.

19.10.2019 10:32
fikovnice

XXX.XXX.135.107

Vracím se do tohoto vlákna s dotazem. U dotyčného kocoura jsem objevila JEDNU miniblechu! I tak to byl šok! Podařilo se mi ji chytit a zabít. Kocour chodí na noc ven, takže blechu/blechy mohl donést od myši/ježka/jiné kočky...Prošla jsem mu srst a další jsem už neobjevila. Dále opět přišla invaze klíšťat, tedy nevím jak kde, ale JM kraj ano. Včera jsem koupila Frontline Combo spot-on. Kvůli jeho rekonvalescenci nějaké Bravecto apod. nechci riskovat. Nicméně, co si myslíte o tom spot-onu? Zatím jsem jej neaplikovala. Pořád mám strach, ať zas nějak nerozbouřím nějakou nemoc... Děkuji za názory!

19.10.2019 10:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Taky bych měla strach v jeho stavu. Jinak normálně frontline dávám. Všichni tvrdí, že by to nemělo mít negativní vliv na nic(krom těch parazitů ) ale já jsem v tomto nedůvěřivá.

19.10.2019 12:26
fikovnice

XXX.XXX.135.227

lesnížínka napsal(a):
Taky bych měla strach v jeho stavu. Jinak normálně frontline dávám. Všichni tvrdí, že by to nemělo mít negativní vliv na nic(krom těch parazitů ) ale já jsem v tomto nedůvěřivá.

Tak to máme stejný názor! Jen nezbývá než doufat, že to fakt byla jediná blecha. Už jednou v minulosti se to stalo. Opravdu jedna jediná blecha. A i tehdy jsem měla štěstí ji chytit a zabít.

19.10.2019 12:28
fikovnice

XXX.XXX.135.227

P.S. Dnes měl naprosto výstavní bobky! Úplná hromada bobků , nevěřila bych, že budu mít někdy radost z ho... .

19.10.2019 13:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jinak, Worka má sem tam taky blechu hlavně, když přiběhne jeho romská kámoška Je to fakt sem tam, třeba dvakrát ročně a nikdy se nenamnožily, ani když neměl žádnou ochranu(spot ani tabletu) Jemu asi kvůli hustotě srsti běhají jen po tlamce a jak ho muchluju, tak ji vždycky ,,vyženu" ven a lapnu. Na bílém psu to jde dobře

20.10.2019 10:11
fikovnice

XXX.XXX.135.35

lesnížínka napsal(a):

Jinak, Worka má sem tam taky blechu hlavně, když přiběhne jeho romská kámoška Je to fakt sem tam, třeba dvakrát ročně a nikdy se nenamnožily, ani když neměl žádnou ochranu(spot ani tabletu) Jemu asi kvůli hustotě srsti běhají jen po tlamce a jak ho muchluju, tak ji vždycky ,,vyženu" ven a lapnu. Na bílém psu to jde dobře

"Romská kámoška" - jako že pes od Cikánů?

Jinak uvítala bych, kdyby sem nahlédla "Bodlinka" a napsala svůj názor, zda můžu kocourovi nakapat ten spot-on (Frontline Combo). Také bych potřebovala radu, kdy jít do očkování, co přesně naočkovat (mea culpa - že nebyl očkovaný), i by mě zajímalo, zda prodělanou panleukopenií třeba nezískal imunitu...?
Za event. názory a doporučení od všech děkuji dopředu.

20.10.2019 10:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ano, romská psí kámoška. Ale oni to jsou slušná rodina, jen prostě na psa už se tak nehledí, mají kočky, takže blechy se tam vyskytnou často. Také další soused, má tři psy, sám je takový trošku momentáně zaostalý, takže to klidně můžou být i blechy od nich....abych Dášce nekřivdila.
P.S...nemám Leona Ještě chvilku počkám a jdu hulákat po okolí. U nás dneska hodně fouká, tak je možná jen někde zalezlý. Jenže právě to bývá v boudě. A tam není

20.10.2019 10:33
fikovnice

XXX.XXX.135.35

lesnížínka napsal(a):
Ano, romská psí kámoška. Ale oni to jsou slušná rodina, jen prostě na psa už se tak nehledí, mají kočky, takže blechy se tam vyskytnou často. Také další soused, má tři psy, sám je takový trošku momentáně zaostalý, takže to klidně můžou být i blechy od nich....abych Dášce nekřivdila.
P.S...nemám Leona Ještě chvilku počkám a jdu hulákat po okolí. U nás dneska hodně fouká, tak je možná jen někde zalezlý. Jenže právě to bývá v boudě. A tam není

Ježkovy voči! Ale on se Ti už víckrát nakrátko ztratil, ne? Držím moc pěsti!

20.10.2019 11:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Ježkovy voči! Ale on se Ti už víckrát nakrátko ztratil, ne? Držím moc pěsti!

Zatím jsem ho nenašla, ani po zahradě, ani kolem. Trochu mě děsí, že on se takto schoval vždycky, když byl servaný od toho cizího kocoura. Ještě jsem si včera říkala, že je vykrmený jak prasátko na zimu(sám se vykrmil, na mou obranu ) a že teď snad každou bitku musí vyhrát na váhu, jako sumo zápasník No...s autem a obávám se, že ani psem a liškou to ale nevyhraje Nejpozděj se ukazuje pozděj odpoledne, tak mu ještě nějaký čas dám a pak už budu fakt vyšilovat

20.10.2019 19:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Je to dobrý Já lítala celé dopoledne po zahradě a vyřvávala, Leonek se milostivě dostavil, jako by nic, kolem 16h Kde byl jsem z něho nevytáhnula Ovšem vytáhnula jsem z něho 5 klíšťat

20.10.2019 22:10
fikovnice

XXX.XXX.135.179

lesnížínka napsal(a):
Je to dobrý Já lítala celé dopoledne po zahradě a vyřvávala, Leonek se milostivě dostavil, jako by nic, kolem 16h Kde byl jsem z něho nevytáhnula Ovšem vytáhnula jsem z něho 5 klíšťat

To já jsem na tom hůř. Před 4hod do mě naboural autem soused z paneláku. Nejdřív chtěl úplně ujet, poté slíbil, že se večer zastaví a nic se neděje. Jsem připravena volat Policii kvůli ujetí od nehody.

20.10.2019 22:13
fikovnice

XXX.XXX.135.179

fikovnice napsal(a):
To já jsem na tom hůř. Před 4hod do mě naboural autem soused z paneláku. Nejdřív chtěl úplně ujet, poté slíbil, že se večer zastaví a nic se neděje. Jsem připravena volat Policii kvůli ujetí od nehody.

11.8. to do mě narvala slepice, když jsem stála na STOPce. Záležitost se vyřizovala skoro dva měsíce. A teď nanovo. On snad byl ožralej. Šlo o obyčejné vycouvání z kolmého parkování, kdy já jsem stála vedle něho - už s vypnutým motorem. Kdybych v tom autě neseděla, ujel by...

21.10.2019 07:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
11.8. to do mě narvala slepice, když jsem stála na STOPce. Záležitost se vyřizovala skoro dva měsíce. A teď nanovo. On snad byl ožralej. Šlo o obyčejné vycouvání z kolmého parkování, kdy já jsem stála vedle něho - už s vypnutým motorem. Kdybych v tom autě neseděla, ujel by...

No bezva, tohle potěší Máš to bouchlé moc? Ne jen, že oprava auta zase, ale ještě narušené vztahy se sousedem..no nic moc

21.10.2019 22:39
fikovnice

XXX.XXX.135.131

lesnížínka napsal(a):
No bezva, tohle potěší Máš to bouchlé moc? Ne jen, že oprava auta zase, ale ještě narušené vztahy se sousedem..no nic moc

Ne, je to poškozené málo. Ale jsem nasr... na nejvyšší míru! Dotyčný nekomunikuje, auto se mi vrátilo z opravy poté, co mi jej nabourala ta slepice 11.8., cca před měsícem, a opět to bude celé nanovo, pojišťovny, servisy, sehnání Náhradního vozu, papírování, otřes!!!

Omlouvám se jinak za OT.

Přidejte reakci

Přidat smajlík