stepanem

XXX.XXX.232.19
Zdravím, dostal jsem kotě které je staré zhruba 3-4 týdny, když se k ní kdokoliv přiblíží tak ihned začne syčet a prskat, nijak ale nezaůtočí a ani neutíká. Jen se zatím pořád snaží být schovaná a nechce jít samo ven z domečku. Poradíte jak pomoct kočičce aby nebyla takto ve stresu a byla v pořádku ? díky moc za rady
stepanem
napsal(a):
Zdravím, dostal jsem kotě které je staré zhruba 3-4 týdny, když se k ní kdokoliv přiblíží tak ihned začne syčet a prskat, nijak ale nezaůtočí a ani neutíká. Jen se zatím pořád snaží být schovaná a nechce jít samo ven z domečku. Poradíte jak pomoct kočičce aby nebyla takto ve stresu a byla v pořádku ? díky moc za rady
Měla jsem to stejně, zachránili jsme ještě menší kotě. Bylo to něco hrozného, byla úplně nepříčetná, bránila se jako lev, jen v tlustých pracovních rukavicích se dala odnést. Dostala jméno Tazi (tasmánský čert dle seriálu) Koťátko nejlíp ochočíte na jídlo. Až bude mít hlad, vyleze k misečkám. Dejte jí tam i smetánku. U misečky seďte opodál, na koťátko mile mluvte, ale nesnažte se ho chytat. Dejte mu pár dní, až se rozkouká, zvykne si. Když už vyleze ven a neuteče hned, jak vás uvidí, přidejte nějakou hračku, nejlíp něco, co nelomozí, udičku s pírky třeba a koťátko lákejte na hru. Až si začne hrát a zabere se do hry, pohybujte se s udičkou blízko sebe, v sedě ho nechte přebíhat a přelézat přes sebe. Uvidíte, že se časem už nechá i pohladit, stačí pár dní. Z Tazi pak vyrostla mazlinka velká, tím, že přišla brzy o maminku, se víc upnula na nás. Bohužel mi na ni poštval myslivec psy
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já myslím, že u malých koťat, které nepřišly do kontaktu s člověkem (nebo jen velmi zřídka), je tohle normální chování. Musí si zvyknout, potom to určitě bude mazel, jelikož je to takové malé mimino, tak jak psala "lesnížínka" upne se na vás a bude za vámi cupitat jako ocásek.
U nás na vesnici jsme docela často nacházeli odrostlá koťata, která byla několik týdnů schovaná bůhví kde s mámou, aniž by byla zvyklá na lidi. Byli to malí satani, co prskali, kousali, škrábali a chtěli od lidí co nejdál. Většinou si je lidi nějak rozebrali na dvorek a nakonec z nich byly normální mazlivé kočky, alespoň ty, které si pamatuju.
Asi má zlou zkušenost ,ale za měsíc to bude krásný mazlíček.Zkuste to hrou,třeba tahat šňůrku,to mají kočky rády,netahat kotě násilím,povídat sis ním klečet u něj,pouštět mu malé míčky atd... a nesahat ono si zvykne.Je krásný.Koukám,že má vypelichaný bok,nebo se mi to zdá?
A čekat,až se pomalu odváží až k vám,když mu budete podávat papání,bude za chvíli váš.Přemražené hovězí masíčko bych zkusila:-)
rapotacka11
napsal(a):
Já bych ho po chvilkách brala do ruky .
Zkrátila bych dobu stresu a krčení se
někde bokem. Rychleji pozná, že nic
nehrozí a že to přináší výhody.
Jak píše Rapoťačka, vemte si ho párkrát na klín a hlaďte ho a ochočení tím urychlíte, -dříve pozná, že mu od vás nic nehrozí. Hračky a lákání na krmení samozřejmě taky.
To kotě nemá špatnou zkušenost, jen nikdy nevidělo lidi a přirozeně se bojí. Najednou je samo bez mámy a sourozenců a divná velká příšera na něj šahá Naše se narodilo v hromadě kamení na území nikoho(takový hvozd) Když mu myslivec zabil mamku, koťata tam dva dny řvala, tak jsme to se sousedkou rozebraly a koťata vytáhnuly. Rozebrali jsme si je ještě s dalšími sousedy, byly 4. Ne, fakt se na ně nedalo jen tak šáhnout a dát si je na klín, skákala půl metru vysoko, jak rachejtle

"Koťátko nejlíp ochočíte na jídlo. Až bude mít hlad, vyleze k misečkám. Dejte jí tam i smetánku. U misečky seďte opodál, na koťátko mile mluvte, ale nesnažte se ho chytat. Dejte mu pár dní, až se rozkouká, zvykne si. Když už vyleze ven a neuteče hned, jak vás uvidí, přidejte nějakou hračku, nejlíp něco, co nelomozí, udičku s pírky třeba a koťátko lákejte na hru. Až si začne hrát a zabere se do hry, pohybujte se s udičkou blízko sebe, v sedě ho nechte přebíhat a přelézat přes sebe. Uvidíte, že se časem už nechá i pohladit, stačí pár dní."
a kotě asi bude starší, než 3-4 týdny

ladd
napsal(a):
Jak píše Rapoťačka, vemte si ho párkrát na klín a hlaďte ho a ochočení tím urychlíte, -dříve pozná, že mu od vás nic nehrozí. Hračky a lákání na krmení samozřejmě taky.
Jo, tohle jsme taky zkoušeli...výsledkem byly akorát zmasakrované ruce a kotě snažící se vyprostit veškerými zbraněmi ze sevření toho velkého strašidelného člověka :D...
řídila bych se spíš radou lesnížínky...

tohle se musí řídit empatií
napsal(a):
"Koťátko nejlíp ochočíte na jídlo. Až bude mít hlad, vyleze k misečkám. Dejte jí tam i smetánku. U misečky seďte opodál, na koťátko mile mluvte, ale nesnažte se ho chytat. Dejte mu pár dní, až se rozkouká, zvykne si. Když už vyleze ven a neuteče hned, jak vás uvidí, přidejte nějakou hračku, nejlíp něco, co nelomozí, udičku s pírky třeba a koťátko lákejte na hru. Až si začne hrát a zabere se do hry, pohybujte se s udičkou blízko sebe, v sedě ho nechte přebíhat a přelézat přes sebe. Uvidíte, že se časem už nechá i pohladit, stačí pár dní."
a kotě asi bude starší, než 3-4 týdny
Nemusí být. Naše Tazinka měla tak maximálně tři týdny, byla tak maličká, akorát do jedné dlaně. Vypadala spíš jak chlupatá myš (byla černá želvovinka)
rapotacka11
napsal(a):
Tipla bych, že je starší.
A čím bude starší, tím dýl bude trvat
než se osmělí.
Když jí člověk pomůže, bude to cobydup.
To je moje zkušenost.
No, to máte pravdu, kotě z obrázku bude mít dle mne víc, než měsíc. Naše Tazi, byla dle toho kousku ruky, co tam je vidět, tak o polovinu menší. Dokonce se mi zdá, že tehdy ještě neměla jedno očičko otevřené. Je to 15let, už si moc nevzpomínám

tak jsem se dívala na fotky koťat po týdnech, a ty 4t by to i mohly být
ono by to chtělo fotku ve stoje + tu ruku