Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2019 14:00
nerve

XXX.XXX.46.93

Dobrý den, chci se zeptat nemá někdo zkušenosti s infekcí buď slinivky nebo žaludku u kočky (nebo jiná nemoc tomuhle podobná ?)
Ze dne na den se naši kočce která chodí i ven přetahly troch 3vička a očka začla slzet takže jsem ji očka vyplachla heřmankem vten den a pak i další, jelikož se to nelepšilo tak jsem jela na veterinu kde se vzala krev a udělalo se celkově vyšetření( +minerály a hematologie) kde bylo i snížené množství bílých krvinek což prý značí infekci v těle.
Na místě byly podané nějaké injekce a kapačka.
Doma musíme každý den dávat injekce a tu kapačku. A zítra jedeme na další kontrolu a uvidi se další postup . 3vička má furt přetahle částečně takže zatím nevidíme žádnou změnu

Tak se chci zeptat na zkušenosti ohledně tohoto problému nebo jemu podobném který se takhle projevoval u vašich koček a jak jste postupovali u vašeho veterináře nikdy jsem se stim u koček nesetkala

13.10.2019 16:08
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Jestli má snížené množství BK , asi nejde o infekci.

13.10.2019 17:09
nerve

XXX.XXX.46.93

jahodapavel napsal(a):

Omlouvám se zvýšené

13.10.2019 23:58
fikovnice

XXX.XXX.135.203

nerve napsal(a):
Omlouvám se zvýšené

Přečtěte si vlákno "Panleukopenie?" Řeším GIT problémy u mého kocoura, který chodí na noc ven, již skoro 3 měsíce - za tu dobu 3 ataky. V září to byl boj o život (2.ataka, dle vet zřejmě panleukopenie) - denně jsem mu dávala asi 7 injekcí a infúze, skoro 12 dní vůbec nejedl, což je u koček téměř tragédie!!! Tomu se snažte zabránit. Můj kocour se z toho vyloženě zázrakem zvetil, po hladovce u koček dochází k selhání jater. Měl strašnou žloutenku, zlé JT, ale opravdu velikým zázrakem se rozjedl (násilné krmení nefungovalo) a hodnoty v biochemce se mu normalizovaly. Teď přetrvávají problémy stran průjmu, ale vyloženě to varíruje - chvíli OK, pak zaprůjmuje. Ale beru to tak, že doslova utekl hrobníkovi z lopaty, tak možná proto je rekonvalescence zdlouhavější.

14.10.2019 00:01
fikovnice

XXX.XXX.135.203

jahodapavel napsal(a):

Tak typická je samozřejmě u infekcí leukocytóza...
Ale zrovna u mnou zmiňované panleukopenie jdou Leu dolů....ale to Vám nemusím psát. Můj kocour měl postiženou celou krevní řadu, hodně šly dolů trombocyty, Leu byly nižší hraničně, stejně tak červená krevní řada (Ery). Hematologie se po opravdu náročné léčbě úplně znormalizovala.

14.10.2019 19:51
nerve

XXX.XXX.46.93

fikovnice napsal(a):
Přečtěte si vlákno "Panleukopenie?" Řeším GIT problémy u mého kocoura, který chodí na noc ven, již skoro 3 měsíce - za tu dobu 3 ataky. V září to byl boj o život (2.ataka, dle vet zřejmě panleukopenie) - denně jsem mu dávala asi 7 injekcí a infúze, skoro 12 dní vůbec nejedl, což je u koček téměř tragédie!!! Tomu se snažte zabránit. Můj kocour se z toho vyloženě zázrakem zvetil, po hladovce u koček dochází k selhání jater. Měl strašnou žloutenku, zlé JT, ale opravdu velikým zázrakem se rozjedl (násilné krmení nefungovalo) a hodnoty v biochemce se mu normalizovaly. Teď přetrvávají problémy stran průjmu, ale vyloženě to varíruje - chvíli OK, pak zaprůjmuje. Ale beru to tak, že doslova utekl hrobníkovi z lopaty, tak možná proto je rekonvalescence zdlouhavější.

Děkuju za odpověď, dneska jsme byli na kontrole a dostala další 2 injekce a pak injekce na doma a dietní krmivo od Vet a máme dokapat tu kapačku, takže teď jsme ji dali cca 200ml a chudera to má oteklé a doufám že se ji to zachvilku vstřebá. Dávala jsem ji ji dnes poprvé sama tak snad ji dostala správně . Prý ty výsledky krve nemá nijak zvláštně špatné takže v úterý jedeme na další tak uvidíme jinak kočička normalne žere i čůrá

16.10.2019 01:23
fikovnice

XXX.XXX.135.11

nerve napsal(a):
Děkuju za odpověď, dneska jsme byli na kontrole a dostala další 2 injekce a pak injekce na doma a dietní krmivo od Vet a máme dokapat tu kapačku, takže teď jsme ji dali cca 200ml a chudera to má oteklé a doufám že se ji to zachvilku vstřebá. Dávala jsem ji ji dnes poprvé sama tak snad ji dostala správně . Prý ty výsledky krve nemá nijak zvláštně špatné takže v úterý jedeme na další tak uvidíme jinak kočička normalne žere i čůrá

Špatné je to, co píšete o infúzi. Že má otok. To být nesmí, velmi pravděpodobně jste kapali "para" neboli mimo žílu - do podkoží. Jednak samozřejmě nedostanete tekutiny a léčiva do systémové cirkulace, druhak to hodně bolí. O tom, zda je flexila v žíle, se snadno přesvědčíte: jednak jde velmi snadno propláchnout (fýzákem) a druhak se o tom přesvědčíte tak, že aspirujete krev (natáhnete do prázdné stříkačky nebo ještě lépe té fýzákové). To, že flexila je "para", se holt stává. Musí se pak přepíchnout, obvykle na druhou packu. No a propříště tomu zabráníte důslednou fixací zvířete při kapání infúze. Jak jinak máte flexilu zabezpečenou? Předpokládám, že náplastí, ale máte přes náplast na tlapce ještě takové obinadlo na suchý zip? To je asi nejlepší fixace, i když ani nám se kapání "para" nevyhnulo. Další věc je, že i kdyby linka fungovala, tak se stejně musí po pár dnech vyměnit/přepíchnout na druhou packu - kvůli riziku infekce.
Držím tlapky!

16.10.2019 13:20
nerve

XXX.XXX.46.93

fikovnice napsal(a):
Špatné je to, co píšete o infúzi. Že má otok. To být nesmí, velmi pravděpodobně jste kapali "para" neboli mimo žílu - do podkoží. Jednak samozřejmě nedostanete tekutiny a léčiva do systémové cirkulace, druhak to hodně bolí. O tom, zda je flexila v žíle, se snadno přesvědčíte: jednak jde velmi snadno propláchnout (fýzákem) a druhak se o tom přesvědčíte tak, že aspirujete krev (natáhnete do prázdné stříkačky nebo ještě lépe té fýzákové). To, že flexila je "para", se holt stává. Musí se pak přepíchnout, obvykle na druhou packu. No a propříště tomu zabráníte důslednou fixací zvířete při kapání infúze. Jak jinak máte flexilu zabezpečenou? Předpokládám, že náplastí, ale máte přes náplast na tlapce ještě takové obinadlo na suchý zip? To je asi nejlepší fixace, i když ani nám se kapání "para" nevyhnulo. Další věc je, že i kdyby linka fungovala, tak se stejně musí po pár dnech vyměnit/přepíchnout na druhou packu - kvůli riziku infekce.
Držím tlapky!

Dobry den, my měli právě dávat infuzi do podkoží a né do žíly 😏 jinak otok už nemá vstřebal se ji úplně všude a nebolí ji to jen ten první den na sebe nechtěla nechat pořádně sáhnout ale to je asi tím že to pod tu kůži teda bolí 😞
Jinak ji už infuzi dávat nemusíme jen večer dávám injekčně antibiotika . Ale zatím žádná změna ohledně těch 3viček

16.10.2019 15:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Teď mi tak napadlo, možná blbost a vzhledem k výsledkům rozborů se poraďte s veterinářem ale: naše kočka za celou dobu(měsíc) co umírala na rakovinu třetí víčka neměla. Ale měla je pokaždé, když měla tasemnici.

16.10.2019 15:49
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Vy jste nechala kočku měsíc umírat na rakovinu? To je ......

16.10.2019 17:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

jahodapavel napsal(a):
Vy jste nechala kočku měsíc umírat na rakovinu? To je ......

Já ne, veterináři(2) kteří mi tvrdili, že je to zápal plic... Že je to nejspíš rakovina mne napadlo tři dny před smrtí. Takže miřte do vlastních řad.

17.10.2019 18:13
nerve

XXX.XXX.46.93

lesnížínka napsal(a):
Teď mi tak napadlo, možná blbost a vzhledem k výsledkům rozborů se poraďte s veterinářem ale: naše kočka za celou dobu(měsíc) co umírala na rakovinu třetí víčka neměla. Ale měla je pokaždé, když měla tasemnici.

Děkuji v úterý jedeme n kontrolu tak se zeptám a kdyžtak bych nechala projistotu udělat koprologii a podle toho zvolila odčervení ale zatím je furt stejná 😏

Přidejte reakci

Přidat smajlík