Nemocná kočka odešla z domova

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.10.2019 23:38
Jarkafrcmen

XXX.XXX.129.120

Dobrý den jen chci reagovat na komentář zdali kočka vycítí svoji smrt. Náš Mikeš 5 měsíců starý v posledních 14ti dnech bojoval se zápalem plic , kdy jsem ho co dvě hodiny krmila stříkačkou 24hod denně. Dnes odešel z domova i přes to že se před tím nedokázal ani vybelhat že svého pelíšku. Hledala jsem ho na všech jeho oblíbených místech a nic. Myslím, že kočky ví, kdy je ten čas, a chtějí ho, pro mne nepochopitelné, strávit sami se sebou. Leč se to zdá divné, ale i kočky se dají vycvičit. Poslouchala mne na slovo. Nedokazi si to vysvětlit. Byl jako jeden z mých chlapecku co máme doma. O to to více bolí. Mám strach pořídit si novou kočičku. Nerada bych tu bolest zazivala znovu. Děkuji

19.10.2019 04:41
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Jarkafrcmen napsal(a):
Dobrý den jen chci reagovat na komentář zdali kočka vycítí svoji smrt. Náš Mikeš 5 měsíců starý v posledních 14ti dnech bojoval se zápalem plic , kdy jsem ho co dvě hodiny krmila stříkačkou 24hod denně. Dnes odešel z domova i přes to že se před tím nedokázal ani vybelhat že svého pelíšku. Hledala jsem ho na všech jeho oblíbených místech a nic. Myslím, že kočky ví, kdy je ten čas, a chtějí ho, pro mne nepochopitelné, strávit sami se sebou. Leč se to zdá divné, ale i kočky se dají vycvičit. Poslouchala mne na slovo. Nedokazi si to vysvětlit. Byl jako jeden z mých chlapecku co máme doma. O to to více bolí. Mám strach pořídit si novou kočičku. Nerada bych tu bolest zazivala znovu. Děkuji

Ano, kočky moc dobře vycítí blížící se smrt a většinou u toho chtějí být samy. Já takto nikdy nenašla mého milovaného kocoura - tomu už ale bylo přes 19let! Je také ale možné, že Váš kocourek má plné zuby násilného krmení, a proto někam odešel. To není kritika, i já musela násilně krmit, i když celkem bez úspěchu. Kocourka jsem měla nemocného panleukopenií - můžete mrknout na vlákno zde - "Panleukopenie?".

19.10.2019 04:42
fikovnice

XXX.XXX.135.179

fikovnice napsal(a):
Ano, kočky moc dobře vycítí blížící se smrt a většinou u toho chtějí být samy. Já takto nikdy nenašla mého milovaného kocoura - tomu už ale bylo přes 19let! Je také ale možné, že Váš kocourek má plné zuby násilného krmení, a proto někam odešel. To není kritika, i já musela násilně krmit, i když celkem bez úspěchu. Kocourka jsem měla nemocného panleukopenií - můžete mrknout na vlákno zde - "Panleukopenie?".

Doplnění: ten můj současný nejstarší kocourek se z té hnusné nemoci velkým zázrakem dostal!

19.10.2019 20:23
Jarkafrcmen

XXX.XXX.129.120

Tak to Vám tu snahu o záchranu kocourka přeji. Mikeš se dnes našel. Pohřbili jsme ho pod jeho oblíbeném stromě v našem sadě, na který stále lezl. Bolí to. Ale jaká náhoda, manžel mi dnes dovezl úplně stejné kotě kocourka. Bude to náš Mikeš. Jen doufám že jeho život bude o dost delší. Nikdy jsem nevěřila že ztráta zvířete může tak bolet, ale je to tak. Jakmile dáme někomu jídlo, teplo a lásku, bereme jej jako platného člena rodiny.

19.10.2019 20:43
Jarkafrcmen

XXX.XXX.129.120

Máte hodně silnou kočku když dokázala porazit kočičí mor. Prý je odolný proti dezinfekci a v okolí výskytu nakazene kočky přežívá ten virus několik měsíců až roků. To je hrozně kolik nemoci a virů na ty naše kočičky číhá...

20.10.2019 10:03
fikovnice

XXX.XXX.135.35

Jarkafrcmen napsal(a):
Máte hodně silnou kočku když dokázala porazit kočičí mor. Prý je odolný proti dezinfekci a v okolí výskytu nakazene kočky přežívá ten virus několik měsíců až roků. To je hrozně kolik nemoci a virů na ty naše kočičky číhá...

Víte, napíšu Vám to narovinu. Ten kocour je obrovský, nesmírně silný....ale bez mé pomoci by tu nebyl. Samozřejmě bez pomoci veterinářů, kteří u nás byli prakticky denně 14 dní!!! Léčba mě stála 16tis. Kč, vždy to bylo kolem tisícovky za den. Ale ten kocour pro mě znamená tak moc, že peníze vem čert. Pro mě to znamenalo i zjištění, kdo jsou mí opravdoví a praví přátelé. Denně jsem mu kapala infúzi, denně píchala cca 7injekcí. A to vše, ač kocour dobře chápal, že je mu pomáháno, nešlo zvládnout v jednom člověku. Lidi, o nichž jsem si myslela, kdoví jak dobří jsou to moji přátelé, se na mě vykašlali. A naopak. Takže to i vytřídilo právě mé kamarády. Každopádně jsem to zdravotně odnesla i já - nespala jsem, nemohla jsem jíst, jen jsem pila džusy... Kocour ještě zdaleka není na své váze - míval kolem 8kg. Dokonce 14dní po úzdravě začal znovu průjmovat. Teď je situace zase lepší, má hodně chuť k jídlu, včera jsem vybírala ukázkové bobky ze záchodu. Ale tu hrůzu nikomu nepřeju. Jak píšu pánovi v jiném vlákně, kocour měl krvavé průjmy, pak už jen voda, 12 dní nejedl!!! Všichni prorokovali, že zemře na selhání jater, také měl šílenou žloutenku. Kontrolní výsledky biochemky překvapily i moji vetku - vše se téměř vrátilo do normálu...

A jinak - my, co milujeme zvířata, tak je bereme jako členy rodiny. Proto chápu Váš smutek. Aspoň Mikeše můžete pohřbít... A moc a moc Vám přeji hodně radosti s novým kotětem. Myslím, že Vám pomůže překonat bolest ze ztráty původního kocourka. Alespoň já to tak mám. Tak se držte!

20.10.2019 10:07
fikovnice

XXX.XXX.135.35

Jarkafrcmen napsal(a):

Ještě jedno doplnění: já mám kočky 3. Tento nemocný jediný chodí na noc ven. Prognózy byly, že nemoc je tak infekční, že onemocní i zbývající dvě kočky a já přijdu o všechny. To byly hrůzné informace a scénáře... Dodnes nechápu, že dvě zbývající kočky neonemocněly. U toho nemocného se dělal "jen" snap test (rychlotest) ze stolice u nás doma. Ale dvě čárky (pozitivita) tam byla úplně jasná a klinika seděla taky jak z učebnice. Beru to opravdu vše jako zázrak shůry a DĚKUJI za něj!

Přidejte reakci

Přidat smajlík