Uživatel s deaktivovaným účtem

Vím,že to sem nepatří,ale třeba někdo poradí.Do přípravky ve chlívě se nám nastěhoval malý ježek.Chodí žrát s kočkama granule a maso,nevadí mu kočky ani on nevadí kočkám.Žerou klidně vedle sebe,ale potřebovala bych poradit čím ho odblešit a odčervit,abych mu neublížila,ale aby zase kočky nebyly samá blecha.

Nám se taky u koček přiživovali ježci. Kocourci tehdy dostali nějaký spot-on asi Fipron, a blechy na ně pak nelezly. S ježky jsme nic nedělali.

Slyšela jsem,že frontline se u ježků požívat nemá spíš Difusil,ale nevím.
Ježka můžete odblešit stejným přípravkem, který používáte na kočky (Arpalit, Difusul..), pokud je na spreji napsáno, že není vhodný na kočky, není vhodný ani na ježky. Takto ošetřovat lze jen ježka vážícího více než 100 g a obličejovou část při ošetření vynechat.
Stejně tak kočičí granule, konzervy jsou pro něj velmi vhodným krmivem.
Pokud Vám hodně přirostl k srdci, tak mu život výrazně zlepší odčervení, to provede ale pouze veterinář.

spadla.z.jahody
napsal(a):
Ježka můžete odblešit stejným přípravkem, který používáte na kočky (Arpalit, Difusul..), pokud je na spreji napsáno, že není vhodný na kočky, není vhodný ani na ježky. Takto ošetřovat lze jen ježka vážícího více než 100 g a obličejovou část při ošetření vynechat.
Stejně tak kočičí granule, konzervy jsou pro něj velmi vhodným krmivem.
Pokud Vám hodně přirostl k srdci, tak mu život výrazně zlepší odčervení, to provede ale pouze veterinář.
No zrovna Arpalit pro kočky není vhodný.
napsal(a):
No zrovna Arpalit pro kočky není vhodný.
Máte pravdu, omlouvám se. Arpalite Neo obsahuje Permethrin, předpokládám, že v návodu i na krabičce bude napsáno, že není možné ho použít k ošetření koček. :) Chtěla jsem tím prostě jen říct, že stejně jsou na tom i ježci.
zelenafarma
napsal(a):
Minulý týden jsem zachraňovala malého ježka, byl zapletený v el. ohradníku. Naštěstí jsem ho našla ještě živého. Chodil na zbytky co dávám slepicím. Kapla jsem na něho pro odčervení pár kapek Ivomecu.
Kápla na něho? A jak to vnitřní odčervení proběhne, když na něj něco kápnete? :)) Citarin nebo Ivomec musí být podán ježkovi injekční technikou, opakovaně a v přesném dávkování.

spadla.z.jahody
napsal(a):
Máte pravdu, omlouvám se. Arpalite Neo obsahuje Permethrin, předpokládám, že v návodu i na krabičce bude napsáno, že není možné ho použít k ošetření koček. :) Chtěla jsem tím prostě jen říct, že stejně jsou na tom i ježci.
Díky,zasypala jsem ho Bolfem.