Adam_468

XXX.XXX.225.67
Dobrý den chtěl jsem se zeptat:
Moje kotě 6-7 měsíců má průjem kádí asi 6 denně a často ho má krvavý dnes jsem se mu ráno podíval na prdelku a mělo na ni krev prosím poraďte 😟
Co takhle veterinář??? Krvavý průjem nevěstí nic dobrého. A píšu Vám to teď snad jako osoba nejpovolanější, která řešila velmi vážné onemocnění u kocoura (panleukopenie), které se projevovalo také strašnými průjmy, i krvavými. Pokud to necháte bez léčby u veta, taky můžete o zvíře přijít!
Bez urážky - tyto dotazy fakt miluju! Kdybyste 6x denně měl krvavý průjem, tak byste nešel k lékaři?
Adam_468

XXX.XXX.225.67
My bydlíme daleko od veterináře a nejblíž se k němu dostanem za 3dny
Uživatel s deaktivovaným účtem

Adam_468
napsal(a):
no tak v tom případě sežeňte myslivce, ať kotě zastřelí.
fakt nevím, co chcete poradit.
Adam_468
napsal(a):
Dobrý den chtěl jsem se zeptat:
Moje kotě 6-7 měsíců má průjem kádí asi 6 denně a často ho má krvavý dnes jsem se mu ráno podíval na prdelku a mělo na ni krev prosím poraďte 😟
Ještě teda aspoň nějaká rada. Jde ještě o kotě, nesmí moc ztratit na váze a dehydratovat se. Zkuste krmit stříkačkou, zkuste třeba i vodu s Glukopurem (hroznový cukr), dejte nějaké střevní dezinficiens. Nejlepší je asi Enterozoogel nebo lidský Enterosgel. Ale je pravda, že já měla problém jak ten gel do kocoura dostat - buď sevřel napevno čelisti nebo se to pak naučil plivat. Ale to je jen symptomatická léčba. Bez stanovení dg. se nehnete dál... Zajeďte teda aspoň do lékárny - vždyť řetězce typu benu, Dr. Max mají otevřeno i o víkendech. A udělejte to rychle, ať už není na záchranu pozdě. Jinak veterináře si přece můžete pozvat k sobě domů!!! Takto to funguje nejen ve městech, ale i na vesnicích. U nás byla vetka denně, i když jsem z velkoměsta, nechtěla jsem kocoura tahat denně po veterinách, navíc jsem sama byla na neschopence.

fikovnice
napsal(a):
Co takhle veterinář??? Krvavý průjem nevěstí nic dobrého. A píšu Vám to teď snad jako osoba nejpovolanější, která řešila velmi vážné onemocnění u kocoura (panleukopenie), které se projevovalo také strašnými průjmy, i krvavými. Pokud to necháte bez léčby u veta, taky můžete o zvíře přijít!
Bez urážky - tyto dotazy fakt miluju! Kdybyste 6x denně měl krvavý průjem, tak byste nešel k lékaři?
Taky tyto dotazy nechápu. Odpověděla jste výstižně.

Adam_468
napsal(a):
Ale píšete "často ho má krvavý" (průjem), takže to není náhlá situace. Už jste u veterináře měli být, pokud vám na kotěti záleží.

Pokud nedokážete zvířeti poskytnout odpovídající péči a odborné vyšetření u veterináře, příště si žádné nepořizujte. Při krvavém průjmu je veterinář na místě IHNED! Ne až za několik dnů...Při akutním náhlém klasickém průjmu lze dát enterozoo gel a jak psala fikovnice, kotě se nesmí dehydratovat, takže je dobré v případě nouze použít glukopur, jinak byste měl mít doma pro zvíře vybavenou lékárničku přesně pro tyhle problémy...existují pro zvířata i rehydratační roztoky/ pasty, ale předpokládám, že doma taky nic takového nemáte...
Pokud nemáte auto, dá se zavolat taxi, domluvit se se sousedy na odvozu, nebo použít autobus, pokud k vám jezdí...každopádně jste to měl začít řešit hned.
napsal(a):
Pokud nedokážete zvířeti poskytnout odpovídající péči a odborné vyšetření u veterináře, příště si žádné nepořizujte. Při krvavém průjmu je veterinář na místě IHNED! Ne až za několik dnů...Při akutním náhlém klasickém průjmu lze dát enterozoo gel a jak psala fikovnice, kotě se nesmí dehydratovat, takže je dobré v případě nouze použít glukopur, jinak byste měl mít doma pro zvíře vybavenou lékárničku přesně pro tyhle problémy...existují pro zvířata i rehydratační roztoky/ pasty, ale předpokládám, že doma taky nic takového nemáte...
Pokud nemáte auto, dá se zavolat taxi, domluvit se se sousedy na odvozu, nebo použít autobus, pokud k vám jezdí...každopádně jste to měl začít řešit hned.
Já se obávám, že zadavatel to nemá vůli řešit... Zeptal se tady, těžko říct, co očekával za rady. Ale pokud není ochoten pro zvíře něco obětovat (a zajet za vetem je to nejmenší), tak není vlastně co radit...

fikovnice
napsal(a):
Já se obávám, že zadavatel to nemá vůli řešit... Zeptal se tady, těžko říct, co očekával za rady. Ale pokud není ochoten pro zvíře něco obětovat (a zajet za vetem je to nejmenší), tak není vlastně co radit...
Asi nějaký čáry máry fuk, aby problém zmizel...nechápu. Někteří lidi by měli mít tak maximálně plyšové zvíře. Myslím, že poskytnout zvířeti veterinární pomoc/péči je naprostý základ. Pokud na to nemám čas a možnosti, tak si raději nic nepořizovat.
Adam_468

XXX.XXX.225.67
Kotě je v pořádku veterinář nic nezjistil ale průjem má furt už ale ne krvavý a střídá se to někdy průjem někdy normální (hovínko) a nechápu proč jste hned tak zlý kotě nebylo nikdy dehydratované dělal jsem testy a jedlo vždy pravidelně.

Adam_468
napsal(a):
Kotě je v pořádku veterinář nic nezjistil ale průjem má furt už ale ne krvavý a střídá se to někdy průjem někdy normální (hovínko) a nechápu proč jste hned tak zlý kotě nebylo nikdy dehydratované dělal jsem testy a jedlo vždy pravidelně.
a dělala se koprologie a výtěr z konečníku?
Případně mu nemusí sedět strava.
Náš kocour měl přetrvávající průjem kvůli koronavirům, ty se ale odhalily zase jen krevními testy.
Ještě mě napadá.. Kdy bylo naposledy odčervené?
Mohlo by to být taky nějaké onemocnění jater nebo ledvin.
Vážně si dávejte pozor na to, ať není dehydrované. Tenké střevo vstřebává vodu a živiny. Když není něco v pořádku, tak to nevstřebává a může dojít k dehydrataci.
Dělal vet rentgen, bral krev a vyšetřil stolici?

fikovnice
napsal(a):
Jaké testy jste dělal???
jestli jde o dehydrataci tak to může být chycení za kůži a stisk dásní, to zvládne člověk sám
Dobrý den, mám jeden dobrý tip na dehydrataci. Sice to nepatří již úplně k tomuto vláknu, ale loni když jsem řešila taky zažívací potíže a průjmy, vetka mi doporučila rozmístit do kazdé místnosti v bytě sklenici s vodou. Někde klidně i více a světe div se, pro kočky to byla v té chvili novinka a věc co je zajímala a chodily co chvilku skleničky kontrolovat a upíjet. Stačilo, že si vždy 2x líznuli vody, ale efekt to mělo. Třeba to pro příště někomu pomůže:)