Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2019 12:48
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Dobrý den, potřebuji poradit se seznámením dospělého kocoura s malým 2 měsíčním kocourem. Mám 2letého, vykastrovaného, dominantního kocoura o kterého se starám již od jeho 6 týdnů. Teď o víkendu nám někdo odhodil na zahradu 7 malých koťátek. Jeden kocourek, který se hrozně mazlí a pořád vrní, tak dokonce na vzdálenost na kocoura zdvihl ocásek a zdravil ho. můj jen ležel a pozoroval ho. Kocourka jsme si vzali domů a pokusíme se je seznámit. Máme 1+1 a kocour má svůj vlastní pokoj kde spí. Malého jsme dali do druhé místnosti kde spí a mají mezi sebou dveře. Přes den když jsme doma dám malého v kleci k velkému aby mu neublížil. Malý jen mňouká a pozoruje velkého. Ten velký ho opodál pozoruje nebo leží na svém škrabadle a buď odpočívá nebo ho pozoruje. Dokonce i jedl opodál ze své misky (malý jedl ve své kleci). Velký na malého neútočí. Problém nastává když jsem v místnosti já. Velkého kocoura nesmím pohladit. Když mám něco v ruce tak kocour vrčí a syčí. Malý se pohne a nebo mňouká a velký syčí a vrčí. Když na velkého sáhnu vystartuje po mě. Nevíte jestli je možnost, že si velký kocour na malého zvykne? Jak dlouho to tak může trvat? Nebo máme kocourka s těmi zbylými sourozenci také darovat? Ráda bych si ho nechala, ale nechci velkému způsobovat stres a neklid v rodině . Děkuji za Vaše odpovědi

30.10.2019 16:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Za mně...nikdy bych nebrala kocoura ke kocourovi, vždycky jen kočičku. Kočky jsou teritoriální zvířata a dva kocouři se špatně snáší. Hodně to ,,obrousí" kastrace, ale neriskovala bych problémy, kor v pidi bytě, kde spolu musí vyjít.

31.10.2019 09:18
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Vím,že kocour ke kocourovi se moc nehodí, ale když je mnoho koček na statku a může tam být kocourů dost nebo když jsou kočky v depozitu, je jich tam třeba 30 a jsou to kočky i kocouři dohromady a všichni si na sebe zvyknou, tak to přeci nějak musí fungovat. Všichni se navzájem tolerují. Nechci po svém kocourovi aby malého miloval, staří mi když si ho nebude všímat a nezakousne ho....Ale jak teďka už 3 den seznamujeme, tak mi to přijde o chloupek lepší, dokonce se velký kocour toho malého bojí, schovává se před ním a chrání se syčením aby ho odehnal. Takže máme doma spíše opačný problém, že se velký kocour bojí toho malého

31.10.2019 09:36
fikovnice

XXX.XXX.135.227

lesnížínka napsal(a):
Za mně...nikdy bych nebrala kocoura ke kocourovi, vždycky jen kočičku. Kočky jsou teritoriální zvířata a dva kocouři se špatně snáší. Hodně to ,,obrousí" kastrace, ale neriskovala bych problémy, kor v pidi bytě, kde spolu musí vyjít.

No, moji vycházejí... Ale je pravda, že občas proběhnou třenice - jako že kdo je teda první v té smečce. Ale u mě je obrovskou výhodou, že můj nejstarší je tak mírumilovné zvíře, že jsem takové za svůj život dosud nepotkala. A to váží kolem 8kg, kocour-obyčejňák! je to fakt obrkocour, a tak moc hodný!

31.10.2019 13:26
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Také mám doma 8 kilového kocoura a myslela jsem si,že hodnější kocour nikde být už nemůže.
To i naše kočka,která je o 4 kila lehčí si na něj dovoluje.K tomu si dovedu představit malého kocourka.On by se o něj určitě staral.Je mazlivý.
Jinak naše kočka, když jsem si pořídila kocourka (v té době 10 týdnů kotě) ,tak jsem myslela,že ho v prvních 14 ti dnech zabije.Stala se z ní saň.syčela na malého ,vrčela, ale přes to,jsem je pod dohledem k sobě pouštěla. Nejdříve to vypadalo hrůzostrašně, ale po 12ti dnech ho přijala za své "dítě" a starala se o něj tak krásně.Stále byly spolu v jednom klubku,packy okolo krku.Bylo to dojemný:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík