Arith

XXX.XXX.163.144
Zdravím, mám dnes ne uplne pozitivní dotaz, ale vrta mi to hlavou..
Máme statek. Psa, slepice a kočku a pár jejích potomků - vždycky tak jednoho kocoura z vrhu. No a letos mame vrh už druhý, srpnový. Jedno kotě už stihlo srazit auto, to leželo na silnici.
Ale včera ráno bylo u krmení o další kotě méně. A ani mrtvolka nikde. Tak si říkáme že se ještě objevi..
Dnes ráno ale chybělo další.
No.. leželi ve stodole, snad metr od sebe. Přitom bříška plný, vypadali zdrave, normalne si ještě den předtím hráli.
Předpokládám, že je nic neulovilo, to by je to minimalne sezralo, no ne?
Pes to byt nemohl, ten by si od nich nechal i ocas uhryznout, zerou mu bezne i z misky a bez problémů..
Takže mi hlava nebere, jak je tohle možny..
Někdo nějake nápady, co se mohlo stát?
Dobrý den, netráví Vám náhodou někdo kočky? Lidé jsou zlí a někdo kočky nenávidí, kort když jich máte na statku více. Na mrtvém koťátku jste nenalezli žádné stopy po kousnutí? Třeba od kocoura, který by je zakousl? Pokud ne, tak vzít mrtvolku k veterináři aby zjistil, co mají v bříšku. Jinak mám takovou prosbu, PROSÍM nechejte svoji kočičku vykastrovat
Arith
napsal(a):
Zdravím, mám dnes ne uplne pozitivní dotaz, ale vrta mi to hlavou..
Máme statek. Psa, slepice a kočku a pár jejích potomků - vždycky tak jednoho kocoura z vrhu. No a letos mame vrh už druhý, srpnový. Jedno kotě už stihlo srazit auto, to leželo na silnici.
Ale včera ráno bylo u krmení o další kotě méně. A ani mrtvolka nikde. Tak si říkáme že se ještě objevi..
Dnes ráno ale chybělo další.
No.. leželi ve stodole, snad metr od sebe. Přitom bříška plný, vypadali zdrave, normalne si ještě den předtím hráli.
Předpokládám, že je nic neulovilo, to by je to minimalne sezralo, no ne?
Pes to byt nemohl, ten by si od nich nechal i ocas uhryznout, zerou mu bezne i z misky a bez problémů..
Takže mi hlava nebere, jak je tohle možny..
Někdo nějake nápady, co se mohlo stát?
Umrznout...??? Strašně se ochladilo...
Podlehnout otravě takhle naráz bez předchozích zdravotních příznaků? Předpokládal bych spíš, že by mělo průjem, zvracelo, chřadlo a pak teprve zemřelo. Ale nevím, jedy jsou různé.
Mohou prolézt k sousedům nebo může někdo k vám na pozemek? Lidé jsou různí, třeba ho někdo praštil i někde mimo váš pozemek a pak je pohodil ve vaší stodole, aby jste je našli.
Tato koťata, bych řekl, jsou již odrostlá věku, kdy je kocouři zakusují. Ale samozřejmě mohlo by se to stát. Zrovna tak to mohl být i váš pes, do hlavy mu nevidíte a co dělá v noci nevíte. Pak nějaký jiný predátor – kuna, liška. Sežrat je nemusí, mohlo jít o likvidaci konkurence.
Takže jedině pitva.
ladd
napsal(a):
Podlehnout otravě takhle naráz bez předchozích zdravotních příznaků? Předpokládal bych spíš, že by mělo průjem, zvracelo, chřadlo a pak teprve zemřelo. Ale nevím, jedy jsou různé.
Mohou prolézt k sousedům nebo může někdo k vám na pozemek? Lidé jsou různí, třeba ho někdo praštil i někde mimo váš pozemek a pak je pohodil ve vaší stodole, aby jste je našli.
Tato koťata, bych řekl, jsou již odrostlá věku, kdy je kocouři zakusují. Ale samozřejmě mohlo by se to stát. Zrovna tak to mohl být i váš pes, do hlavy mu nevidíte a co dělá v noci nevíte. Pak nějaký jiný predátor – kuna, liška. Sežrat je nemusí, mohlo jít o likvidaci konkurence.
Takže jedině pitva.
A co myslíte "Ladd" to umrznutí? Ono se opravdu rapidně ochladilo...
Uživatel s deaktivovaným účtem

umrznutí bych vyloučila, taková zima není
ale ten pes......