Úmrtí jedné ze dvou kočiček,kdy pořídit nové kotě?

Evropská kočka domácí - kříženci
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2019 10:50
brumla

XXX.XXX.159.134

Dobrý den, minulý týden jsem přišla o jednu ze dvou koček.Ráda bych pořídila nové kotě,ale nevím, jak dlouho bych měla počkat s novým přírůstkem, s ohledem na současnou kočičku, které jsou dva roky. Zdá se, že ztrátu druhé kočky nese docela statečně.Ze začátku jí hledala.Teď se mi připadá, že se spíš nudí. Možná ještě smutní,ale hraje si a baští s chutí.Mám vyhlídnuté kotě,ale připadá mi, že "výměna" kámošky během dvou týdnů je moc rychlá...

6.11.2019 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

brumla napsal(a):
Dobrý den, minulý týden jsem přišla o jednu ze dvou koček.Ráda bych pořídila nové kotě,ale nevím, jak dlouho bych měla počkat s novým přírůstkem, s ohledem na současnou kočičku, které jsou dva roky. Zdá se, že ztrátu druhé kočky nese docela statečně.Ze začátku jí hledala.Teď se mi připadá, že se spíš nudí. Možná ještě smutní,ale hraje si a baští s chutí.Mám vyhlídnuté kotě,ale připadá mi, že "výměna" kámošky během dvou týdnů je moc rychlá...

Myslím, že to problém nebude, kočka je ještě mladá. Já to měla horší, když jsem koťátko brala k 11.letému kocourovi a stejně starému psu. Muž do mne hučel, že jsem se pomátla a dobře to nedopadne, jenže jsem nechtěla, aby kdyby odešel i pes, zůstal starý kocour docela sám, když vyrůstal s kočkou a tehdy i dvěma psy. Ze zkušenosti bych brala vždy opačné pohlaví, to se nesnese snad jen na opravdu malé vyjímky. A tedy počítat s kastrací...

6.11.2019 11:03
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Já bych na nic nečekala,kočka nebude druhou hledat a bude se věnovat nové kočičce:-)Není to rychlé,pokud máte možnost,nečekejte.
Já teď mám jiné dilema,můžu dostat kočku kotě 4 měsíce kočky Savanah ale mám doma kočku Ocicat 10 let a kocoura 9 let.Nevím,jak jí přijmou.Z jedné strany strašně moc chci tu kočičku a z druhé strany se bojím,že se budou doma prát a rozhodím kočkám jejich klídeček.

6.11.2019 20:39
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Janaaa napsal(a):
Já bych na nic nečekala,kočka nebude druhou hledat a bude se věnovat nové kočičce:-)Není to rychlé,pokud máte možnost,nečekejte.
Já teď mám jiné dilema,můžu dostat kočku kotě 4 měsíce kočky Savanah ale mám doma kočku Ocicat 10 let a kocoura 9 let.Nevím,jak jí přijmou.Z jedné strany strašně moc chci tu kočičku a z druhé strany se bojím,že se budou doma prát a rozhodím kočkám jejich klídeček.

Jééé, tak to jsem zvědavá, jak se rozhodnete. Kdyžtak to sem pak písněte. Jen jestli se můžu zeptat - píšete, že Savanku můžete "dostat" - to jako bezplatně od někoho známého nebo jsem to špatně pochopila?

6.11.2019 20:42
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Janaaa napsal(a):

Jinak, nebudu Vám psát ani tak, ani tak; musíte se rozhodnout sama. Ale připomínám, že jsem ke dvěma dospělákům (klukům) loni pořídila Elsu (MCO), prostě mi učarovala a bylo to. Seznamovala jsem pomalu, postupně, napřed v přepravce, zkrátka tak, jak se má. Přesto cca dva dny se mnou kluci fakt nemluvili, opravdu se tvářili uraženě. No a dnes je z nich smečka. Už jsem psala, že já sama se nevyznám, kdo v ní má jaké postavení - mám totiž všechny 3 kočky povahově hodně odlišné.

7.11.2019 07:21
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Jé to jsem ráda,že vím o někom,kdo to taky takhle má.Já mám kamarádku,ta má oficiální chovnou stanici na tyto šelmy.No a nabízí mi o něco levněji kočičku,ale už jsou jí 4 měsíce a má 4 kila.Je krásná,a já se musím rozhodnout.Mám už jen 4 dny dovolené a vím,jak probíhalo seznámení našeho Samíčka s Nelinkou.Prvních 12 dní jsem si myslela,že malého zabije,jak byla zlá.Potom ho přijala jako svoje kotě.No,a tato kočička už je stejně veliká jako naše Nelina.
Jak se zachová Samíček ,to vůbec nevím.Ale on je hrozně hodný a klidný.Na druhou stranu jsem si pouštěla videa těchto kočiček a některé se opravdu chovají jako šelmy.I když toto je už F5,může se chovat doma,jestli bude mít povahu druhé Nelinky...tak toho se bojím.Šrotuje mi to v hlavě jestli mám nebo nemám

7.11.2019 10:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Janaaa napsal(a):
Jé to jsem ráda,že vím o někom,kdo to taky takhle má.Já mám kamarádku,ta má oficiální chovnou stanici na tyto šelmy.No a nabízí mi o něco levněji kočičku,ale už jsou jí 4 měsíce a má 4 kila.Je krásná,a já se musím rozhodnout.Mám už jen 4 dny dovolené a vím,jak probíhalo seznámení našeho Samíčka s Nelinkou.Prvních 12 dní jsem si myslela,že malého zabije,jak byla zlá.Potom ho přijala jako svoje kotě.No,a tato kočička už je stejně veliká jako naše Nelina.
Jak se zachová Samíček ,to vůbec nevím.Ale on je hrozně hodný a klidný.Na druhou stranu jsem si pouštěla videa těchto kočiček a některé se opravdu chovají jako šelmy.I když toto je už F5,může se chovat doma,jestli bude mít povahu druhé Nelinky...tak toho se bojím.Šrotuje mi to v hlavě jestli mám nebo nemám

Nemám tolik zkušeností se seznamováním koček, ale já bych do toho nešla. Třeba sestřenky mívaly koček i 11, jenže na baráku, kočky chodily ven a když si neseděly, nemusely se ani potkat. Vámi popisované jsou dost specifická plemena a co pak, když to nevyjde a snášet se nebudou? Nechtěla bych znepříjemnit své kočce zbytek života, o Leonka jsem s příchodem nové kočičky měla taky strach, ale on je takový individualista, že radši bude zalezlý v té psí boudě. Dneska ráno trochu mrholilo, úplně jsem hleděla, že milostivě přišel domů, prošel barákem a už stál u dveří, že chce ven(prostě jen taková inspekce ) téměř násilím(musela jsem ho tam odnést ) jsem ho dotáhnula k miskám se smetánkou a kapsičkou(byly nachystané pro Gucci) vylízal, olízal kapsičku a už zase ke dveřím, že on doma nebude. Leo, buď doma v teple chvilku! Ne, ani náhodou. Bude tak nervozně přešlapovat metr tam a zpátky a koukat vyčítavě po vás, že ho jdete pustit. Ale to nedělá jen teď, s novou Gucci, dělá to už hodně let. Do tohoto stavu to vyšteloval před 4 rokama, co umřel berňucha a nastěhoval se do jeho boudy. Teď tam, když je hnusně, leží se samojedem spolu. Samík ho sice nijak zvlášť nemusí, ale snese ho tam, bouda je dost velká, pro oba

7.11.2019 11:52
ladd

XXX.XXX.34.47

lesnížínka napsal(a):
Nemám tolik zkušeností se seznamováním koček, ale já bych do toho nešla. Třeba sestřenky mívaly koček i 11, jenže na baráku, kočky chodily ven a když si neseděly, nemusely se ani potkat. Vámi popisované jsou dost specifická plemena a co pak, když to nevyjde a snášet se nebudou? Nechtěla bych znepříjemnit své kočce zbytek života, o Leonka jsem s příchodem nové kočičky měla taky strach, ale on je takový individualista, že radši bude zalezlý v té psí boudě. Dneska ráno trochu mrholilo, úplně jsem hleděla, že milostivě přišel domů, prošel barákem a už stál u dveří, že chce ven(prostě jen taková inspekce ) téměř násilím(musela jsem ho tam odnést ) jsem ho dotáhnula k miskám se smetánkou a kapsičkou(byly nachystané pro Gucci) vylízal, olízal kapsičku a už zase ke dveřím, že on doma nebude. Leo, buď doma v teple chvilku! Ne, ani náhodou. Bude tak nervozně přešlapovat metr tam a zpátky a koukat vyčítavě po vás, že ho jdete pustit. Ale to nedělá jen teď, s novou Gucci, dělá to už hodně let. Do tohoto stavu to vyšteloval před 4 rokama, co umřel berňucha a nastěhoval se do jeho boudy. Teď tam, když je hnusně, leží se samojedem spolu. Samík ho sice nijak zvlášť nemusí, ale snese ho tam, bouda je dost velká, pro oba

Před několika lety si nás adoptoval cizí opuštěný kocour. Náš kocour i když vůči sobě nebyli vyloženě agresivní a dokonce byl i silnější, než ten nováček, to začal velice těžko snášet (oba kastrovaní). Abychom ho udrželi v baráku, museli jsme ho naučit na vnitřní parapet okna, kde měl polštářek za shrnutým závěsem, tam jsme mu dávali i krmení. Takže z venku při zdi na okno a odtamtud zase rovnou ven. Stal se z něj i takový netykavka na mazlení. Po té, co jsme nového asi po dvou letech museli nechat uspat, se jak mávnutím proutku proměnil v mazla, který si domova opět užíval.

7.11.2019 14:26
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Když si to tady teď čtu,nevezmu si jí.Kdyby to bylo malý koťátko 12 týdnů,tak ano,ale tahle holka bude asi hodně veliká a nerada bych ,aby se mi Samíček můj miláček stranil,Nelinka by asi po ní určitě vyjela,ta to má v krvi,je zase křížená s ocelotem:-) A tato je křížená se Servalem,jestli by měla povahu Neliny,tak mám doma peklo
Díky za radY,raději nevezmu....A mám po starostech...

7.11.2019 14:46
Janaaa

XXX.XXX.1.194

lesnížínka napsal(a):

Toho Leonka je mi fakt líto,takhle by asi dopadl náš Samík.Díky za radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.11.2019 15:25

lesnížínka napsal(a):

....letos jsme psovi postavili boudu a dopadlo to takhle....

7.11.2019 15:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Janaaa napsal(a):
Toho Leonka je mi fakt líto,takhle by asi dopadl náš Samík.Díky za radu

On byl Leonek závislý na berňuchovi, on byl takový jeho ochránce. Sámík kočky jen toleruje, mazlit ani tulit se s nima nebude. Jenže Leonkovi zbyl už jenom on(teda ze psů) Leží v klubíčku v boudě, přijde tam samík, vrkne na něj, ale Leon ho zná, takže nic, nanejvíš se přesune na jiné místo. To samé u komína ve výklenku(komín netopí, jen jsou kolem výklenky s dveřma) Je zima, samík tam leží na umělém koberci. Přijde Leonek a nacpe se k němu. Worick vrkne, aby ho nenapadlo tulit se moc, něco jako ve smyslu: no tak dobrá, ale žádné něžnosti Přitom, kdyby se k němu mohl pořádně přitulit, bylo by mu teplíčko jak v bavlnce. Ale viděla jsem, že když byly fakt mrazy, byl přitulený blíž. Nevím, jak to letos bude vypadat s Gucci, protože ta je oprsklejší, jestli Worick ještě bude, možná skončí s kočkou na břichu

8.11.2019 08:17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

No jo, člověk míní...

8.11.2019 08:59

No jo, člověk míní...

...kočky mění

8.11.2019 09:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No tak ale nechte to psu...takovou krásnou boudičku Pes to ani pořádně neocení, naši tedy vůbec. Zato Leon je tam spokojený

8.11.2019 11:12

lesnížínka napsal(a):
No tak ale nechte to psu...takovou krásnou boudičku Pes to ani pořádně neocení, naši tedy vůbec. Zato Leon je tam spokojený

,,,,,kočky se nás vůbec neptali, boudu přítel vyrobil a jakmile ji na zem postavil, okamžitě se do ní začali kočky stěhovat....pes nejprve ležel na její střeše, poté před ní na zemi........

Přidejte reakci

Přidat smajlík