StanislavTor

XXX.XXX.41.139
Dobrý den, rád bych se zeptal jestli má někdo zkušenosti s tím když kočka (1,5roku,4.2kg) působí hodně unaveně, do schodů které normálně vyběhne na tři skoky jde jako by už ani nemohla.
Ještě včera úplně v pohodě vyskočila na vrchní kuchyňské skříňky, dnes se tam nemohla ani vyskrabat. Nedávno dobrala antibiotika na zánět.
Jinak působí jako naprosto v pořádku, s kočičím parťákem se nahání a hrají.
V pondělí zajdu pro jistotu k veterináři, nicméně v okolí je víkend jen pohotovost za šílenou palbu.
Děkuji za každou odpověď.
StanislavTor
napsal(a):
Dobrý den, rád bych se zeptal jestli má někdo zkušenosti s tím když kočka (1,5roku,4.2kg) působí hodně unaveně, do schodů které normálně vyběhne na tři skoky jde jako by už ani nemohla.
Ještě včera úplně v pohodě vyskočila na vrchní kuchyňské skříňky, dnes se tam nemohla ani vyskrabat. Nedávno dobrala antibiotika na zánět.
Jinak působí jako naprosto v pořádku, s kočičím parťákem se nahání a hrají.
V pondělí zajdu pro jistotu k veterináři, nicméně v okolí je víkend jen pohotovost za šílenou palbu.
Děkuji za každou odpověď.
Zkuste tu vyhledat vlákno o mém kocourovi, který jako kotě záhadně ochrnul na zadní nohy. Také nebyl schopný vyskočit - třeba ani na křeslo. Nikdo nikdy nepostavil žádnou diagnózu. Takže léčba naslepo - buď to vyjde, anebo se asi kocour nechá uspat. Ta léčba spočívala v aplikaci kortikoidů (což je u kotěte slušně řečeno čuňárna). Nicméně tato léčba naslepo zabrala, dnes má tento kocour přes 3 roky a je největší torpédo z mých 3 koček. Nikdy jsem se nedozvěděla, co mu tehdy bylo a ani Vám neradím jít do kortikoidů. Váš příspěvek mi spíš připomněl náš příběh, který je v něčem podobný. Ale pohledat to zde musíte sám...
StanislavTor

XXX.XXX.41.139
fikovnice
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3216278/ochrnuti-zadnich-nohou?from-list=1#a3223819
Tak jsem to našla...
Děkuji, zítra odpoledne budu snad vědět víc.