Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Linda04

9.11.2019 15:22
Linda04

XXX.XXX.227.190

Dobrý den,

Chtěla jsem se zeptat jestli někdo má zkušenosti s adopcí celkem stydlivé kočky. Je u nás už týden a vychází jen v noci, přes den je schovaný pod gaučem. Dnes jsem ho ale ráno našla zašprajcnutého za lednicí. Nechala jsem ho být jenže pak začal vydávat zvuky jako že se dusí. Musela jsem ho vytáhnout a to se mu teda určitě nelíbilo a už je zase pod gaučem. Myslíte, že se z toho vzpamatuje? Děkuji za rady.

9.11.2019 15:32
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Nebude to stydlivá kočka.
Tipla bych to na nesocializovanou kočku,
která není zvyklá v bytě.

Linda04

9.11.2019 15:46
Linda04

XXX.XXX.227.190

Zvyklý v bytě určitě je, žil v bytě s kočkami i psy. Paní od které ho mám říkala, že mu to chvíli bude trvat než si zvykne ale potom že je to mazel. Jde mi ale o to aby se teď nebál když jsem ho násilím musela vyndat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2019 15:55

Kamarádka si takhle brala kocoura z depozita. První týden byl zalezlý pod postelí, vycházel jen v noci, nebo když byl doma úplný klid. Teď je to mazel největší a spí s ní v posteli. Asi jen potřebuje čas, aby si zvykl na nový domov.

Linda04

9.11.2019 16:36
Linda04

XXX.XXX.227.190

To si taky myslíme, to nám i více méně bylo řečeno jen mám strach že dnes po týdnu kdy si jakž takž začal zvykat jsem mu "ublížila" a zas pojedeme nanovo. No tak uvidíme v noci jestli vyleze. Děkuju

9.11.2019 18:30

Linda04 napsal(a):
To si taky myslíme, to nám i více méně bylo řečeno jen mám strach že dnes po týdnu kdy si jakž takž začal zvykat jsem mu "ublížila" a zas pojedeme nanovo. No tak uvidíme v noci jestli vyleze. Děkuju

No ona ho taky musela jednou z pod postele násilím vytáhnout a to tak, že postel musela rozebrat, protože jí tam počůral koberec a žádnou újmu mu to nezpůsobilo i když v tu chvíli byl dost vyplašený. Je dobré takové kočce udělat "bunkr", kde bude mít záchod, pelíšek, jídlo a nic a nikdo ji tam nebude rušit. Až uzná za vhodné, tak vyleze a přijme místo za svůj nový domov ...

Jinak kocour bydlel předtím normálně v paneláku u depozitářky a byl zvyklý být jen uvnitř, dokonce tam toleroval jiné kočky a psa...jen některé kočky se v novém prostředí bojí a potřebují se aklimatizovat, jiné jsou hned jako doma...hlavně většinou to bývá u těch starších, co už mají rády svůj zažitý klid.

Přidejte reakci

Přidat smajlík