Nejlepší kočkolit do WC

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Denisa775

9.11.2019 19:06
Denisa775

XXX.XXX.131.160

Prosim co pouzivate, aby to co nejmin zapachalo? Mam kote v jedne mistnosti a i kdyz pravidelne 2x za tyden WC myju a 2x denne vyhazuju exkrementy, tak to v mistnosti čpí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2019 19:21

Já jsem nejspokojenější s Biokat´s DIAMOND CARE Fresh. Pohlcuje zápach, dobře se vybírají hrudky, písek sám o sobě voní po pudru...kočky jsou taky spokojený

Denisa775

9.11.2019 19:34
Denisa775

XXX.XXX.131.160

Dekuji, objednam tedy ten a rovnou objednam i uzavreny zachod.. nebo to je smrad😖🤭

9.11.2019 20:09
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Denisa775

Co používáte nyní?

Denisa775

9.11.2019 21:00
Denisa775

XXX.XXX.131.160

Ve zverimexu mi doporucila pani brit excellent

10.11.2019 16:35
Bobča

XXX.XXX.105.49

vyzkoušela jsem několik-bydlím v garsonce-a vyhovuje mi Cats´Best..Objednávám ho na Zoo-hitu celý pytel 40l...asi 18kg, vystačí mi na 8 měsíců..Vůbec není cítit,návštěva nepozná,že tu bydlí kocour..Moč se po pár minutách vpije,utvoří kouli,kterou lopatkou vyhodím do WC-je biolog.odbouratelné..voní po dřevě,,

10.11.2019 16:50

Bobča napsal(a):
vyzkoušela jsem několik-bydlím v garsonce-a vyhovuje mi Cats´Best..Objednávám ho na Zoo-hitu celý pytel 40l...asi 18kg, vystačí mi na 8 měsíců..Vůbec není cítit,návštěva nepozná,že tu bydlí kocour..Moč se po pár minutách vpije,utvoří kouli,kterou lopatkou vyhodím do WC-je biolog.odbouratelné..voní po dřevě,,

No ten právě kupuje kamarádka, ke které jezdívám a ty piliny (nebo co to je :D) jsou všude mi přijde a zápach to taky moc nepohlcuje...to musí člověk vybírat okamžitě. Špatně se mi to vybíralo a záchod se musí celý vymýt (a stelivo vyměnit) tak jednou týdně, jinak to dost smrdí :( .... chvíli jsem s ní bydlela a bylo to teda něco. U nás kočky nejsou cítit třeba vůbec a to vybírám záchod jen 2x denně a celý ho vymývám tak jednou měsíčně (mezitím dosypávám).
Co je na něm super je, že se může splachovat do WC...ale pro mě to je naprosto nevyhovující stelivo...spíš mi přišlo že ta "vůně po dřevě" akorát zvýrazňovala pach moči.
Ona ho kupuje stále a je s ním spokojená, ale mně to stelivo prostě strašně smrdí ...

10.11.2019 17:22
Bobča

XXX.XXX.105.49

asi to bude možná tím,že já jsem celý den doma,takže průběžně mu to vybírám....a výhoda splachování?ne každé stelivo se může splachovat-musela jsem ty dřívější dávat do uzavíratelného kyblíčku,protože by to v koši bylo cítit i přes sáček..nepoletím s každým pytlíkem do popelnice...a to byl smrad,když jsem to otevřela..!! ještě jsem kdysi proti tomu smradu kupovala v Tescu "neutralizátor zápachu" ke stelivu za pár korun.asi 60kč za 10litrů,ale tohle jsem musela vynášet

10.11.2019 17:44

Bobča napsal(a):
asi to bude možná tím,že já jsem celý den doma,takže průběžně mu to vybírám....a výhoda splachování?ne každé stelivo se může splachovat-musela jsem ty dřívější dávat do uzavíratelného kyblíčku,protože by to v koši bylo cítit i přes sáček..nepoletím s každým pytlíkem do popelnice...a to byl smrad,když jsem to otevřela..!! ještě jsem kdysi proti tomu smradu kupovala v Tescu "neutralizátor zápachu" ke stelivu za pár korun.asi 60kč za 10litrů,ale tohle jsem musela vynášet

Joooo...pytlíky v koši, to je puch, to máte pravdu...My to vyřešili speciálním košem na kočičí výkaly a je pravda, že přes něj to nesmrdí...vynese se to cca jednou za týden, až je to plné a ten smrad na chvilku do popelnice vydržím .

17.11.2019 09:57
Jackousek

XXX.XXX.5.77

Já používám také Biocat's fresh, mám tedy ale uzavřený záchod. Jsem s nim naprosto spokojená. Vždy vyberu hrudky a bobky a zbytek dosypu. Cítit to téměř vůbec není a vydrží celkem dlouho.

DebDeb

22.11.2019 14:41
DebDeb

XXX.XXX.66.51

V otevřeném záchodě bude smrdět na celou místnost sebekvalitnější podestýlka, to bude u vás největší kámen úrazu. Určitě koupit záchod uzavřený s filtrem.

Za mě nejlepší kočkolit je Biokat's Bianco Fresh Control. V běžných zverimexech stojí dost, ale přes různé eshopy se dá sehnat pod dvě stovky za deset kilo, což je paráda. Perfektně hrudkuje, skvěle drží pachy, minimálně práší.

Přes zoohit jsem jednou objednala na zkoušku Tigerino Canada, když ho měli zrovna v akci, a taky nebyl vůbec špatný. Zápach držel, hrudkoval taky super. Ale na Biokat's asi neměl.

Obecně se do kočkolitu vyplatí investovat, nekupovat ty nejlevnější. Co bych už nikdy nekoupila, je silikagel (takové ty krystalky), to je za mě předražená ptákovina. Taky některým kočkám vadí parfemace, to je třeba vyzkoušet. A pokud nevadí, dají se pořídit i šetrné deodoranty do kočičí toalety (takové sypání přímo do kočkolitu).

Každé kočce sedí jiný typ kočkolitu, jedné hrubší, druhé jemnější, některé jsou fajnovky a potřebují jednu konkrétní parfemaci a málem i barvu ;-) Zkoušela bych postupně po malých baleních různé typy od Biokat's. Ale každopádně do uzavřené toalety :-)

25.11.2019 16:17
asnipetr

XXX.XXX.116.7

No, dámy, nejste náhodou přecitlivělé? Víte, že i člověk je cítit? Kočky až na ty exkrementy nejsou skoro vůbec cítit proti např. psům. Proto bych to s parfémací moc nepřeháněl. Taky se pak můžou rozhodnout, že půjdou jinam.
Já mám ten CatsBest Oko či tak nějak. Balení mi vyhovuje, vybírám 1x denně. Uzavřený záchod je výhoda. Filtry nejsou tak nezbytné. Pach je ale ovlivněn dalšími 2 věcmi, které jste nezminily.
Zahrabe to kočka pořádně? Pokud ne, tak to samo smrdí a fest! Stačí, když ji něco vyruší a je to. Náš je velmi pečlivý, ale občas se to taky nepovede.
A potom taky strava - maminka při návštěvě rozmazluje, cpe kapsičkami pochybné kvality a to mám co dělat, abych čištění přečkal bez ztráty důstojnosti.
Když bylo kotě, měl jsem i silikáty. Fungovalo to dobře, ale bylo to drahé a nedalo se to kompostovat. Tohle je mnohem ekologičtější, tak jsem si tak myslel, že i milovníky zvířat a snad i přírody by to tedy mohlo nadchnout. Trochu se roznáší na tlapkách, chce to rohožku.
Zkusil jsem i to z Lidlu - to mi moc nefungovalo. Brit byl zase drahý...
Dále proti smradu doporučím větrat a nepřetápět. Teplota totiž taky dělá dost.
Tak a dost na kanální téma, Petr

25.11.2019 20:13

Nemáme originál záchodek pro kočky, ale dno od klece na morče(rychlo záchod, z hodiny na hodinu), ač jsme s dcerou nováčci (ona má kotě doma a já zařizuju...) mám pocit, že to je taky o vrstvě/hloubce, používáme obyčejného Mikeše- měla jsem ho po ruce...kotě zatím není velká kočka.., ale pokud může pořadně zadolovat, pak uložit "poklad" a zahladit, kakyhohrudka se hned obalí, jezírko vsákne a můžu říct, že zatím nic necítím...
Ten bílej asi silikagel mám v autě v ponožce na palubovce(na jízdu sundavám)- prej se mi nebude mlžit a pak zamrzat zevnitř auto.

26.11.2019 10:33
Janaaa

XXX.XXX.1.194

On je také rozdíl v tom,kolik tam tam dáte toho steliva.Já mám veliké kočičí WC a mám tam minimálně 5kg steliva.Takže kočka se "nepročůrá"až na dno,vybírají se celé kuličky a hovínka.Kamarádka má stejné stelivo ale smrdí to u ní,protože šetří,steliva dává jen na dno a jak se to pročůrá, tak to smrdí víc.
Ještě taky, je vaše kočka po kastraci?Kocourovi před kastrací také smrděla ,čpěla moč šíleně...

Přidejte reakci

Přidat smajlík