Kočka přestala pít co dělat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Danča456

10.11.2019 21:46
Danča456

XXX.XXX.156.42

Dobrý večer,kočka přestala sama pít na záchod chodí čůrat minimálně naposledy se vyčůrala na postel ale to už jsou 2 dny.U veterináře jsme už byli,ale neví co by to mohlo být.Máte s tím prosím někdo zkušenosti,prosím pište cokoliv.Předem děkuju

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.11.2019 10:47

Prohlédl, vyšetřil, vzal krev, udělal sono?

11.11.2019 12:03
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Vypadá to na močové cesty,ledviny.Dejte kočce vodu do skleničky,kočky rády pijí ze skleniček.A určitě jiného veterináře.

Danča456

11.11.2019 13:53
Danča456

XXX.XXX.156.42

Moc děkuju za odpovědi..dneska jsme byli u jiného veterináře který ji odebral krev,napojil na kapačky a potom ji napojil močový měchýř a tím odebral moč. Vysledky by měli být dneska kolem 17

11.11.2019 13:57
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Tak držím palce!!!!

Danča456

11.11.2019 14:18
Danča456

XXX.XXX.156.42

Moc děkujem😊😊

11.11.2019 18:44
Bobča

XXX.XXX.105.49

můj kocour nepil hodně dlouho,vodu vždycky"vyžbrndal"-musela jsem mu dát misku do umyvadla,pravidelně měním vodu-stejně hraba a hledá,kam ta voda mizí...Veterinářka mi řekla,že mu stačí asi tekutiny z kapsiček..Močit chodil,tak jsem byla v klidu..Nalila jsem mu trochu mléka,to pil...Pak jsem ho přistihla,že pije i vodu-ne moc,ale přece jenom...Mléko nedávám,hlavně že chodí močit,takže asi trochu pije-není to v misce ale moc poznat..

12.11.2019 07:28
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Kupte mu fontánku a uvidíte, jak začne pít.Moje kočky mají fontánku stále a vodu na 3 místech,a hlavně v létě.Pijí hodně.Tato fontánka dobře vypadá,dobře se čistí,je keramická,je hodně veliká i pro psy.Stále v ní bublá voda,to kočky milují.Já jsem si na ní pořídila spínací hodiny,takže mi běží jen přes den,v noci se automaticky vypne na 10 hodin.
Tento obrázek je ze zoohitu,kde jsem jí koupila,fotku s mými kočkami tu fotku nemám.

12.11.2019 13:13

Janaaa napsal(a):
Kupte mu fontánku a uvidíte, jak začne pít.Moje kočky mají fontánku stále a vodu na 3 místech,a hlavně v létě.Pijí hodně.Tato fontánka dobře vypadá,dobře se čistí,je keramická,je hodně veliká i pro psy.Stále v ní bublá voda,to kočky milují.Já jsem si na ní pořídila spínací hodiny,takže mi běží jen přes den,v noci se automaticky vypne na 10 hodin.
Tento obrázek je ze zoohitu,kde jsem jí koupila,fotku s mými kočkami tu fotku nemám.

Můj kocour nejraději pije z kýble, když nechávám odstát vodu do akvária. I když je úplně stejná jako ta, co má v misce.

12.11.2019 14:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mám konvičku, kde je neustále nachystaná voda na orchideje. Všechny naše kočky pijí z ní, je celá zařasovaná, vůbec jim to nevadí. Když hodně odpijí, což je maximálně tak jednou do týdne, tak zaliju tu orchidej omyju trochu ty řasy, vypláchnu a napustím novou vodu. Další jsou dvě psí misky, do jedné teče voda nepřetržitě(kape kohoutek) pes pije hlavně z druhé u baráku, tam se voda dává nová denně. A v neposlední řadě voda z jezera, kterou je vidím pít často hlavně v létě, protože jsou pořád venku. Takže měnit několikát denně novou vodu mi přijde zbytečné, ba mám dojem, že raděj pijou tu odstátou. Máme studnu.

16.11.2019 12:53
Bobča

XXX.XXX.105.52

já jsem měla půjčenou fontánku,hezkou,nahoře kytička,z které stékala voda(dala se i oddělat)a kocour nevěděl co s tím-hrál si s vodou tlapkama..zkoušela jsem i pod kohoutkem,poradila mi známá,že to její kočky dělají..jenže nepomáhala ani praktická ukázka .. .hleděl na to a hledal,kam voda mizí..teď má v umyvadle misku,každé ráno měním vodu,ale asi zkusím teda nechat dýl odstát,jak píšete..

16.11.2019 13:55
fikovnice

XXX.XXX.135.83

Bobča napsal(a):
já jsem měla půjčenou fontánku,hezkou,nahoře kytička,z které stékala voda(dala se i oddělat)a kocour nevěděl co s tím-hrál si s vodou tlapkama..zkoušela jsem i pod kohoutkem,poradila mi známá,že to její kočky dělají..jenže nepomáhala ani praktická ukázka .. .hleděl na to a hledal,kam voda mizí..teď má v umyvadle misku,každé ráno měním vodu,ale asi zkusím teda nechat dýl odstát,jak píšete..

Tuto fontánu mám (s kytičkou) a neosvědčila se. Ale jinak mi kočky pijí z větší fontány Cat Mate.

16.12.2019 17:54
Bobča

XXX.XXX.105.52

objevila jsem "dávkovač na vodu"...Světe div se-kocour začal pít!!!A dost-na to že nepill vůbec..(A tu fontánku ignoroval),Vodu měním po 2-3dnech..Zásobník naplním tak do poloviny,otočím a voda přitéká postupně do dolní misky....Je to systém napaječky pro kuřata-tu si pamatuju z dětství

17.12.2019 13:02
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Podobné zásobníky,jeden na 3 kg granulí používám také.Ale fontána je fontána.Tahle u nás letí,je z keramiky,dobře se čistí a je veliká.kočky mají fontánu,misku s vodou na 2 místech a ve skleničce magnezii.Ze skleničky kočky pijí moc rády:-) Dejte kočičce vodu i do skleničky a uvidíte,Naše nelinka miluje fontánku ale i skleničku.

Janae1

17.12.2019 13:34
Janae1

XXX.XXX.160.6

Existují fantánky na baterie?
Potřebovala bych fontánu umístit mimo el. zásuvku.

Naše kočky také nejradši pijí odstátou vodu na zalévání.
Mám po domě rozmístěné malé pozinkované kýble s vodou. Hezky to vypadá (vydávám to za rustikálno) a obsluhují se lépe než klasické misky.

17.12.2019 14:05
Bobča

XXX.XXX.105.52

magnezii??slyším poprvé...v jaké formě prosím a kolik se toho dává??to vám doporučila veterinářka?dík za odpověď.

17.12.2019 14:51
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Moje kočka začala kdysi jíst kočkolit. Tak jsem to řekla veterináři a prý jí chybí minerály.Tak jednou za čas dávám magnezii a ona jí pije neperlivou ze skleničky.Je zajímavý,že jí pije fakt jen někdy,cca jednou za 2 měsíce,kdy opravdu žere kočkolit. Kočkolit přestane žrát jakmile má svou magnezii.Kocour si dá jen někdy.:-)

17.12.2019 19:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Trochu k tématu: onehdá jsem na magnesku na stole hodila okem a napadlo mne, jak by to působilo na zvířata. Nakonec jsem to do té misky nenalila, protože jsem se trošku obávala, aby to třeba právě kocourovi nezpůsobilo močové kameny. Tak koukám a možná zkusím nabídnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík