Dobrý večer všem!
Myslím, že z nějakého nejasného důvodu nemám nárok na aspoň trochu déletrvající období klidu. Co se stalo, je jasné z nadpisu. Můj nejstarší kocour (ten, co byl tak moc nemocný) se dnes ráno vrátil z venku kulhající - napadající na přední tlapku. Já pak odjela a byla v práci dlouho do večera. Stav se mezitím posunul k tomu, že kocour už chodí jen po třech. Nicméně - nenaříká bolestí (i když si na tlapku nechce nechat sáhnout), a dokonce vyskočí a seskočí do relativně vysoké výšky (na stůl). Teď polehává, ven zaplaťpánbů jít nechce. Má chuť k jídlu, po mém příchodu mě vítal. Říkám si, že kdyby to měl třeba zlomené, tak asi stav bude závažnější. Můj dotaz tedy je, jak dlouho byste asi dali čas k event. samonápravě (mohl jern blbě doskočit, něco si zapíchnout do polštářku, atd.). Narovinu - děsí mě varianta opětovné veteriny, netajím se, že teď už i kvůli financím, ale ještě víc kvůli jeho stresu z veteriny a obecně cestování autem.
Naposled chodil Leon po třech někdy minulý týden. Respective chodil kulhavě a když stál, packu držel nahoře. Vyrvaný dráp, jako skoro vždy. Nijak jsem to neřešila teď, ani když to bylo předtím, to si zvládá ošetřovat sám. Nohu prohlédni, začni těma drápkama. Horší varianta je kousnutí, naše největší zranění. Noha prokouslá kolem lokte, v jeho srsti houby najdeš. Až měl nohu jak dýni, otravu krve(no bych schovaný) vytáhla jsem ho násilím polomrtvého z boudy a to už jsem tam nahmatala stroupek. Jenže stav už kritický, takže veterina. Od té doby ho kontroluju každý den, když je někde zalezlý už vím, že je něco blbě a čekám, až se objeví. Naposled to byl právě ten drápek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

určitě prohlédnout a opakovaně prohlížet, jestli se netvoří otok, hnis.......
upřímně bych u tohohle nešťastníka volala vetce, na co si dát pozor, co hledat, a při jakém vývoji se dostavit
fíkovnice, když se s... tak se s... - bohužel platí
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
určitě prohlédnout a opakovaně prohlížet, jestli se netvoří otok, hnis.......
upřímně bych u tohohle nešťastníka volala vetce, na co si dát pozor, co hledat, a při jakém vývoji se dostavit
fíkovnice, když se s... tak se s... - bohužel platí
Máš pravdu, připadám si jak prokletá...
Dnes ale kocour se zdá být lepší.
Děkuji také "Lesnížínce" za zkušenosti!