Mia2

XXX.XXX.151.214
Mame 2,5 letou kocicku,kterou jsme nasli a vzali si ji domu.Uz jsme meli psa 6 let a zvykli si na sebe dobre.Pred 14 dny jsme nasli kocourka ca 7 tydnu divokeho a nemohli jsme ho nechat venku.Podarilo se nam ho dostat do zahradniho domku a behem tydne jsme ho ochocili a vzali k veterinari.Odcervili,odblesili a v patek jsme ho vzali k nam domu.Jenomze starsi kocka reagovala spatne.Je zvykla na svych mistech doma.Chodi tedy hodne ven,vlastne domu pres den jen na jidlo a chvili si treba dachnout a pak zas bezi na pochuzku.Kdyz ale prsi nebo je zima,je zvykla byt doma.Pres noc taky.Ted na kocorka syci a vyluzuje takovy zvuky a nechce na gauc.Navic ji chodi maly do zachodku a ona je z nej nervozni.Sice behem tech par dni jsou trochu pokroky,uz se k ni muze priblizit tak na pul metru,ale stejne mam strach,ze kocka je v nepohodli a mohla by mit nejake problemy.Mate s tim nekdo zkusenosti,ze byste poradili,co delat?Dekuji
Myslím, že si zvykne, chce to čas. Na malé koťátko je to pravděpodobnější...než kdyby jste přinesli starší kočku, i když i to se většinou srovná. Má vetřelce na svém území a nervozní z toho jistě je. Chápu vaše obavy, měla bych stejné, mám kočky ve stejném režimu jako vy a když jsem po smrti kočičky přinesla k 11letému kocourovi novou, byly to taky nervy. On je hodný, nesyčel, neprskal, spíš zdrhal z jejího dosahu. Ale bála jsem se, aby se nesebral a neodstěhoval někam k sousedům. Dal to. Nemiluje ji, nemazlí se, ale toleruje, pozdraví se, chodí za sebou na lovy. Je to rok a půl.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vsechno chce svuj cas a trpelivost - od kocky (i kocourka). No a cas, trpelivost, pravidla a duslednost - od Vas.
Nic vic v tom neni.
Nikdo nerika, ze z toho bude laska, ale min. partaci co spolu umi zit jo.
Overeno na xy kusech.
Mia2

XXX.XXX.151.214
Dekuji za prispevek.Podobna videa jsem shledla.Bohuzel cerna cica ve videu ma uplne jinou naturu nez ta nase.Jdeme na to pomalu,nechavame je poznavat se,ale starsi kocicka chce spis rychle zmizet ven. Blizi se ale zima a nemuzeme ji nechavat venku jako do ted,aby nenastydla.Budou muset byt spolu a my musime do prace.To je taky duvod,proc hledam zkusenosti ostatnich.V okoli nasich znamych bohuzel nikdo kocicky nema,jen psy.

Mám kočky tedy jen domácí, ale v květnu jsem si přinesla skoro půlročního kocourka a naše tříletá kočka nás taky několik dnů všechny nenáviděla. Kotě bylo pár dnů jen u nás v ložnici, kde mělo misky, záchod, hračky, ... a starší kočka měla zbytek bytu. Mám super klidnou ragdollku, která má většinou všechno na salámu, ale po příteli regulérně startovala, když ji chtěl první dva dny jít třeba pohladit...u mě jen "brblala" ale nechala se, nesnažila se po mě sekat packou, nebo tak...
Za týden už byli schopní vedle sebe fungovat...starší kočka sice ještě vrčela a prskala, když se kotě přiblížilo, ale nic hrozného...teď už je to v pohodě...hrají si spolu, občas spolu i spí, umývají se...Některý kočky se "skamarádí" skoro hned, jiným to prostě trvá déle, ale většinou kotě nakonec přijmou.
Problém s mojí kočkou je ten, že nebyla moc socializovaná na ostatní zvířata...byla zvyklá jen na matku a sourozence a když jsem si ji od chovatelky přivezla, vrčela i na kotě spolubydlící (braly jsme si tehdy s kamarádkou obě koťata cca týden po sobě). Ale jakmile si na druhou kočku zvykne, tak je naopak ráda, že má společnost...s kočkou kamarádky byla pak nejlepší kámoška ...po dvou letech jsem se stěhovala za přítelem a kočka byla najednou sama a vyloženě se po dobu naší nepřítomnosti nudila, protože byla zvyklá na kočičí společnost...tak jsme se rozhodli pořídit kocourka...teď je zase spokojená, i když ty první dny to vypadalo že by nás nejradši všechny zabila ...
Třeba kocourek, kterého jsme si přivezli, byl z větší kočičí smečky u chovatelky a tam je ta socializace úplně o něčem jiném...od začátku kontaktní, co se týče cizích koček a s tou naší se chtěl hned kamarádit...jinak je to povahou trochu srab - má zase problém s cizími lidmi...u návštěv trvá občas i pár hodin, než se osmělí. Což kočka se zas každýmu vystavuje jako modelka ...

nenechte ji mizet ven!
zajistěte jí azyl někde ve výšce, kam se kotě nedostane, ať ho může v bezpečí pozorovat
s kotětem si před ní hrajte, a zkuste ji nenápadně vlákat do hry - ale ne tak, aby se střetla s kotětem, ale aby si hráli paralelně....respektive dle kočičky, třeba si s kotětem bude chtít hrát sama
a přidám se k mantře - chce to čas a trpělivost

napsal(a):
nenechte ji mizet ven!
zajistěte jí azyl někde ve výšce, kam se kotě nedostane, ať ho může v bezpečí pozorovat
s kotětem si před ní hrajte, a zkuste ji nenápadně vlákat do hry - ale ne tak, aby se střetla s kotětem, ale aby si hráli paralelně....respektive dle kočičky, třeba si s kotětem bude chtít hrát sama
a přidám se k mantře - chce to čas a trpělivost
Jen dodám, že to se společnou hrou u nás absolutně nefungovalo, jelikož kotě zvládlo skákat snad i po třech hračkách naráz a kočka byla akorát nas*aná, že jí kazí JEJÍ hru ...Hráli jsme si nakonec tak, že já si hrála s kočkou na jedné straně zavřených dveří a přítel si hrál s kocourkem na straně druhé v místnosti vedle, jinak to prostě nešlo. Kotě bylo totální torpédo a nikdo ho nestíhal, když jsme se snažili hrát si s oběma kočkama ve stejné místnosti, ale tak, aby se "nerušily" ...
Jinak jsme jim ještě dávali jídlo u dveří do ložnice, aby o sobě věděli, ale neviděli na sebe...
Mia2

XXX.XXX.151.214
Dekuji za prispevky a rady.U nas je situace po tydnu takova,ze starsi cica prijde domu na jidlo a jinak je cely den venku,coz je ale standardni situace.To delala i pred tim. Kdyz prijde domu,tak je ale opatrna,porad kouka,kde je kote,pak se nabasti a kouka na nej z druhe strany mistnosti.Pohled uz neni tak zly jako na zacatku,ale do chvile nez se kote priblizi.To zacne svihat ocasem a dela na nej zastrasovaci zvuky.Kote se zastavi a trochu se vrati treba,no a pak zacne poskakovat smerem ke kocce,a kdyz se dostane do neprijatelne blizkosti,zacne kocka sycet a ozene se tlapkou.Snazime se je zapojit do hry,manzel si hraje se starsi kockou a ja s kotetem nebo opacne ve stejne mistnosti,aby na sebe videli.Snazime se davat i jidlo,aby na sebe videli,ale byli dost daleko...no zatim moc pokroku nemame.Snad tedy postupne se to nejak porovna,jak vsichni pisi.Kazdopadne casu bude treba asi hodne😁
Mia2

XXX.XXX.128.27
Ke konci roku happyend.Pred mesicem bych neverila,ze je to mozne.Jsou to nasi milovani❤️