Dobrý den. Našli jsme koťátko a dostalo 2 antibiotika a musí být v karanténě minimálně 5 dní. Máme ale ještě jednu kočičku. Starší kočička má 3 roky a je kastrovana, kotě je kocourek a má cca 2 měsíce. Náš problém je ten, že starší kočička syčí, vrčí a sedí v rohu. Útočí jak na mne, tak na našeho pejska, ale pouze když uvidí kotě. Máte s tímto také nějaké zkušenosti ? Hrozí, že když je dám k sobě, že malého napadne ? Měli byste nějaké rady, jak je rychleji skamarádit? Chodím ráno do školy a o víkendech do práce a bojím se je později nechat doma volně samotné, karanténu by měl mít ještě 3 dny. Děkuji za odpovědi 🙂
Dobrý den, ano momentalne resim stejný problém. Mám 2letého kocoura a k tomu mám 3 měsíční kotě také kocoura. Když jsem malého přinesla domů velký se mohl zbláznit. Vrčet sycel útočil na mě, ale na malého nikdy nezautocil. Je zapotřebí je mit par dni oddelene aby se přes dveře poznávali. Po pár dnech vyměňte třeba hračky nebo něco aby si zvykly na pach toho druhého. Až se situace trochu ustaly můžete dát kotě ke kočce do místnosti, ale třeba jen v kleci nebo kotě nechte na volno a pod dohledem. Hrajte si s nimi (více s dospělou kockou) můžete i na zem nasypat kozlik nebo hračky postříkat sprejem santou kocici aby se kočky cítili dobře. Chce to jen čas a trpělivost. Male kotě si přinejhorším někam zaleze a oni si pravidla určí sami. Jen je k sobe nedávejte násilím a velkou kočku nehladte když o to nebude mít zájem. Držím pěsti