Danilka

XXX.XXX.32.3
Téměř 2 dny postrádáme naši dvouletou kočičku. Je to náš veliký mazlíček a i když mají naše kočky k dispozici celý dvůr (bydlíme na vesnici), tato by byla stále nejraději s námi doma.
Už v úterý si dávala na čas a objevila se až večer. Od té doby ji marně hledám.
Kdyby se takto vytratila jiná z našich koček, nepřišlo by mi to ani moc divné. Mají tu otevřený prostor, pole, zahrady sousedů, ale tenhle náš miláček byl vždycky malinko odlišný. Nikdy nikam daleko sama necestovala a držela se v blízkosti mě nebo mojí mamky. Koťátka taky nikdy neměla, kocoury od sebe pokaždé odháněla, byla takový samotář.
Vůbec nevím, kam by zmizela. Už od narození to byl takový chcípáček, oproti ostatním poměrně menší a hubená, ale jinak v pohodě. Mám strach, aby někde neumrzla (i když v zimě vždycky lezla na půdu ke komínu).
Máte někdo s takovou povahou kočky zkušenosti? Hledala jsem na všech místech, kde by se mohla zdržovat, ale nic jsem neobjevila. Začínám být pomalu zoufalá.
Janaaa
napsal(a):
Mohla někam zapadnout,někdo jí někam zavřel a nemůže se dostat ven.Tohle se stalo sousedovi,hledal kočku týden a zjistil kde je až když přijel soused,kočka byla u něj zamčená omylem v garáži.Přežila,ale hubená,bez vody,jeli rovnou na kapačky
Příbuzným přesně takto také přežila kočka - týden zavřená u souseda v garáži. Akorát, že když ji objevili, tak prý jí vůbec nic nebylo, vystřelila ven a hnala se k jídlu...
Danilka

XXX.XXX.32.3
Tak kočičku jsem našla schoulenou v klubíčku, ale bohužel už bylo pozdě. S prohledáním půdy jsem si dávala na čas (žebřík je na mne těžký a sama se bojím lézt tak vysoko). Bohužel jsem čekala až moc dlouho. Kdo ví, co se ji přihodilo.
To je mi líto Pokud byla schoulená v klubíčku, mohlo jí něco být, mohla být nemocná, otrávená...těžko říct. Nebylo jí dobře stočila se a už se neprobudila. Je to smutné, ale lepší než ji najít zastřelenou myslivcem, rozsápanou psy, přejetou autem, utopenou, sousedům do stájí se připlazila bez předních nohou - chytla se do želez
lesnížínka
napsal(a):
To je mi líto Pokud byla schoulená v klubíčku, mohlo jí něco být, mohla být nemocná, otrávená...těžko říct. Nebylo jí dobře stočila se a už se neprobudila. Je to smutné, ale lepší než ji najít zastřelenou myslivcem, rozsápanou psy, přejetou autem, utopenou, sousedům do stájí se připlazila bez předních nohou - chytla se do želez
Ach jo, radši sem tyto věci nepiš. Jsem na to hrozná cíťa, hned jede představivost a...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak včera se mi ten můj kocourek (bílo-červený evropský) Damián ztratil.
A zrovna soused povídal, že se mu dlouho nevrátila (zřejmě otrávila) kočka a zůstala samotná koťata.
Samozřejmě to mrzí-ale naděje zatím je, ještě jsme ho zcela nepohřbili, ačkoli nemám zrovna dobré tušení.
Zkoušel jsem vylučovací metodou přijít na to, jakým způsobem se vytratil. Kolem hlavní silnice-žádná sražená kočka, a to jsem prohlížel vícekrát hned po tom, co zmizel. Dále mě napadlo zatoulání jakožto výlet-že by šel už v půl roce prohlídnout a naskočit mrouskavky, ale na to je snad moc mladý, to ne.
A nebo mohl být sebrán na mazlíka-tomu bych věřil, takového povedeného kocoura.
Dále je tam možnost otravy, ale on žral hraboše chycené jen u nás a do obce nechodil, do okolních polí také ne, a v místě jeho pravidelného loviště se netráví.
Mohl někomu vletět do baráku, někam zapadnout.
Já asi zkusím vyvěsit letáky, ačkoli je mi to trochu trapné, protože jsem nedávno přes letáky hledal drahého karolínského kačera (a nenašel se, i přes odměnu), co si ti lidi okolo budou myslet, že furt něco hledám.
Hledali jsme Leonka, přejetého autem. Tedy muž tvrdil, že ho asi přejel(a nejspíš to tak opravdu je) Kocour s velmi vážným zraněním, čučel v rouře pod silnicí. Než jsme přišli na to, čím ho odtud dostanem, vypařil se. 5 dní jsem ho denně hledala nejmíň dvě hodiny, hledala jsem ho i potmě s baterkou - kdyby mu někde zasvítili oči, okolí jsem doslova po centimetru propátrala(nikdy daleko nechodil) Zmizel jak pára nad hrncem, nevěřila jsem, že by mohl být ještě někde schovaný - nebylo kde. 6 den se našel ležet v krabici, v zahradním domku, kam se schoval před velkým mrazem. Doteď opravdu nechápu, kde mohl být. Byla fakt zima, pršelo, vichr...O letácích jsem uvažovala jako o poslední možnosti.
Já když už čtvrtým dnem letos hledala našeho venkovního kastrovaného kocourka a prohledala úplně všechno,tak jsem prostě ty letáky vyvěsila..po celé vesnici...hlavně na obecní úřad,úřední desky a k popelnicím,protože vynášet opadky musí všichni,takže uvidí i leták...+ to bylo na FB a stránkách obce..bylo mi jedno,co si lidi myslí,proč hledám obyčejnou venkovskou kočku...prý jsem kolem toho udělala noc halóó..ale to mi je jedno - kocourek už je doma a to je to nedjdůležitější...

canka
napsal(a):
Já když už čtvrtým dnem letos hledala našeho venkovního kastrovaného kocourka a prohledala úplně všechno,tak jsem prostě ty letáky vyvěsila..po celé vesnici...hlavně na obecní úřad,úřední desky a k popelnicím,protože vynášet opadky musí všichni,takže uvidí i leták...+ to bylo na FB a stránkách obce..bylo mi jedno,co si lidi myslí,proč hledám obyčejnou venkovskou kočku...prý jsem kolem toho udělala noc halóó..ale to mi je jedno - kocourek už je doma a to je to nedjdůležitější...
Ten můj je nekastrovaný, ale ještě mladík. Zbytek rodiny je proti kastraci, takže to zvažuju nejspíš jen v případě, že by se začal mydlit s kocoury nebo toulat.
Každopádně toho kocoura zkusím takto dostat zpátky, snad se najde. Když ne, zajedu zas za tím pánem, co má kočku bíločervenou a kryje mu je sousedův červený kocour, a vyberu si nového kocoura. Ale byla by ho škoda. Zítra zkusím rozjet hledání.
napsal(a):
Ten můj je nekastrovaný, ale ještě mladík. Zbytek rodiny je proti kastraci, takže to zvažuju nejspíš jen v případě, že by se začal mydlit s kocoury nebo toulat.
Každopádně toho kocoura zkusím takto dostat zpátky, snad se najde. Když ne, zajedu zas za tím pánem, co má kočku bíločervenou a kryje mu je sousedův červený kocour, a vyberu si nového kocoura. Ale byla by ho škoda. Zítra zkusím rozjet hledání.
Pokud se najde, přimlouvám se za kastraci. Nebude se toulat daleko a nehrozí mu tak x dalších nebezpečí. Náš Leonek byl nejdál 50m od plotu, na vedlejších polích, dál jsem ho nikdy neviděla. Jedněch sousedů kocour, nekastrovaný, chodil v létě domů naskutečně dobitý. Soused nekastroval(je to starý pán) ale na noc ho začal zavírat do králíkárny. Tvrdil, že ten kocour tam chodí doslova rád, jako by se tam chtěl schovávat před vetřelcem - nějakým kocourem ze sousedství, který si zřejmě nárokoval jeho území. Po pár týdnech byl kocour zase fešák, jestli ho ještě zavírá netuším, dlouho jsme spolu nemluvili. Nám se to stávalo také vloni a ještě letos v létě. Až jsem se nakrknula a cizího kocoura několikrát důrazně vyhnala - od té doby byl klid.

že by šel už v půl roce prohlídnout a naskočit mrouskavky, ale na to je snad moc mladý, to ne.
NENÍ na to mladý

Tak zatím ho čekám, doma ještě není a nejsou po něm ani stopy.
Domluvil jsem vyhlášení v rozhlase, a letáčky jsem dával.
napsal(a):
Jak už jsem tu několikrát psala, mně právě letáky pomohly! Ale šlo už o staršího kocoura, nekastráta, který se obzvlášť na "stará kolena" začal toulat.
Držím Vám pěsti!
A jak psala "Lesnížínka", chce to prohledat kdejakou skulinu, pokud jsou někde u vás v blízkosti roury, půdy, atd.atd. Mimochodem, naše někdejší kotě nějak (vůbec netušíme jak) se dostalo do okapu, ale už v té sestupné části, tam bylo zaseknuté a jen srdceryvně mňaučelo. No, skončilo to rozstříháním okapu, a to jsme jej v té době měli poměrně nové...
napsal(a):
Dodatek: na ty letáky jsem samozřejmě napsala odměnu.
Ta byla na vesnického obyčejného kocoura téměř astronomická, ale tak pro mě moje zvířata jsou vždy silně srdeční záležitostí. A ten, co mě tehdy navedl správným směrem (sousední vesnice) si ani nechtěl peníze vzít, doslova jsem mu vnutila aspoň část.

fikovnice
napsal(a):
Dodatek: na ty letáky jsem samozřejmě napsala odměnu.
Ta byla na vesnického obyčejného kocoura téměř astronomická, ale tak pro mě moje zvířata jsou vždy silně srdeční záležitostí. A ten, co mě tehdy navedl správným směrem (sousední vesnice) si ani nechtěl peníze vzít, doslova jsem mu vnutila aspoň část.
Odměnu na letáky bych byl ochotný vypsat tak 2-3 stovky (vzhlede k ceně kocoura), ale zatím to nechám jen tak, možná se někdo přihlásí bez toho, protože to není kočka s papíry a dá se taková sehnat levně nebo zadarmo.
Ona se taky těžko vyplácí drahá odměna, když mi nedávnou utekl kačer za 2000.
Zas o jmění se kvůli němu nepřipravím, nemůžu si to dovolit, už jen protože živím hrozně moc drůbeže (a kocour tam vykonává funkci likvidátora hrabošů a kuřat kohoutů, nebo křepelek).
Každopádně zatím je to vyhlášeno i po okolních vsích, i když nemyslím, že šel tak daleko (pokud teda šel a nedopadl jinak).

Tak vyhlášení rozhlasem nějak zabralo, hned dnes (po druhém vyhlášení rozhlasem) nám volala jedna paní, že asi od soboty krmí menší bílorezavou kočku. Já jsem se mohl radostí zbláznit, že budu mít Dama zpátky, byl jsem si tím dost jist.
A tak jsme tam jeli-bylo to o 2 obce dál, asi 4 km od nás. Tak jsem si říkal, že ho někdo asi sbalil a dovezl tam a kocour mu zdrhl.
Jak jsme tam byli, tak mi podle fotky tvrdili, že to asi bude on, ale ukázalo se, že není. Bylo to jiné kotě, stejně staré, teda pěkný červený bicolor, ale s zrzavou až přes oči, podle čehož jsem poznal, že to Damík není. Ale byla to fakt pěkná čičina (nedíval jsem se pod ocas, nevím pohlaví), tak jsem s tou paní mluvil o tom, že asi o víkendu si ji vezmu, ať už se mi Dam vrátí nebo ne, tak to nebude vůbec na škodu, lepší dvě než žádná.
Ale ta kočka je plašší, budu ji si muset zavřít do dílny (kde je spousta myšek a taťak je potřebuje nějak vylikvidovat) a pomalu ji navyknout.
Jinak pátrání po Damíkovi pokračuje, uvidím, zda ještě někdo zavolá, můžu i po okolních obcích rozlepit letáčky, ale s každým dnem jaksi přicházím o kus naděje, a když procházím v zahradě okolo křoví, tak mám trochu tušení, že odtamtud vyskočí a chytne mi nohu, jako to bývalo dřív

Nové zprávy o (možná našem) Damovi.
Nějaký pán nám přišel osobně říct, že mu chodí někdy užírat takový mladý bílorezavý kocour, jako je na plakátech.
A že až ho uvidí znova, tak nás zkontaktuje ihned.
Takže to vypadá, že ještě je šance ho dostat zpátky.
napsal(a):
Nové zprávy o (možná našem) Damovi.
Nějaký pán nám přišel osobně říct, že mu chodí někdy užírat takový mladý bílorezavý kocour, jako je na plakátech.
A že až ho uvidí znova, tak nás zkontaktuje ihned.
Takže to vypadá, že ještě je šance ho dostat zpátky.
Držím palce,ať je to váš kocourek....jak daleko od vás pán je?

canka
napsal(a):
Držím palce,ať je to váš kocourek....jak daleko od vás pán je?
Jen 2 km, přes řeku v městě Litovli.
Celé to vypadá tak, že někomu se v bytě v teple musela mrouskat kočka a Damiánek za ní vyrazil po pachu, a pak tam někde zůstal, netrefil domů. Moc se asi nepotatil, jeho zrzavý otec se údajně držel domu a nechodil krýt dál, prý jenom kočky v blízkosti.
Jinak si snad neumím vysvětlit, že by šel přes most nebo vodu přeplaval, není to zrovna potůček.
Já už taky doufám, že to bude on. Pán tu byl, má na mamku tel. kontakt, ale svůj nám nedal (mluvil jenom s tátou přes branku), takže jediné co mi zbývá, je čekat a čekat, kdy zavolá, že u něj kocour je a že ho máme jít chytit. Neleze k němu denně, podle všeho hádám, že se živí spíš úlovky hlodavců, jak ho znám.
Každopádně jsem klidnější, když je pravděpodobné, že je živý.