Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kverka

16.11.2019 11:42
Kverka

XXX.XXX.153.27

Dobrý den,

máme 2,5měsíčního britského kocourka, který je šíleně hyperaktivní a s tím souvisí i neskutečná chuť k jídlu. Dokázal by sníst denně i dvě 85g kapsičky + suché krmivo.
Měli jsme už dvě kočky, ale s něčím takovým jsme se nesetkali. Kolik je ještě rozumná dávka pro takto malé kotě? Neradi bychom ho překrmovali, ale když dokázal sníst celou kapsičku na jeden zátah a chvilku potom mi začal okusovat krajíc chleba, tak mi to nepřijde uplně normální Snažíme se mu dávat víc malých porcí během dne, ale nejde to, protože jak to dojí, tak furt líže prázdnou misku a je vidět, že mu to nestačí a pořád chodí k prázdné misce.

Ještě bych se chtěl zeptat na lososvý olej brit care. Před měsícem nám odešel kocour a po něm nám tu zbyl téměř celý olej, tak jestli bychom mu mohli dávat a v jakém množství. Na obalu píší do 12kg - 4ml, ale ten náš má teď váhu jak vrabec.

16.11.2019 12:24
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Každá dávka , kterou vyžaduje, je rozumná.
Masem nekrmíte? Proč?
Granule mu nechte stále v misce.

Vy si jídlo pro sebe odměřujete?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2019 12:50

se přidám - dávku určuje kotě
a ta může být ale extra velká
je v růstu + pohybem vydá moc moc energie
neomezovat a krmit kvalitně, masem

Kverka

16.11.2019 12:53
Kverka

XXX.XXX.153.27

Díky za reakci. Masem nekrmíme. Mladým dáváme Royal Canin Kitten + suché GENESIS Pure Canada My Little Farm Kitten. Když je kocour větší, tak Taste of the Wild. Občas koupíme pro změnu něco jiného.

16.11.2019 13:01
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Maso potřebuje.
Aspoň občas.

Kverka

16.11.2019 13:27
Kverka

XXX.XXX.153.27

Zatím jsme masem pravidelně nekrmili, jen málokdy, tak to zkusíme. Ten lososový olej mu můžeme dávat?

16.11.2019 13:42
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Snad ano, někdo se jistě ozve.
Já oleje nepoužívám.

16.11.2019 18:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kapsičky....masa 00 nic Nevím, kolik tyhle vaše konkrétní, ale je to vesměs všechno stejné. Kočka v růstu mi to maso naštěstí ještě žrala, teď žere spíš myši a dojídá se granulema a kapsičkama...k mé neradosti Kotě bych v jídle určitě neomezovala.

18.11.2019 10:56
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Kotě v tomto věku nejí ale "žere"!.
Nechápu, proč nedostává syrové maso, přemražené hovězí ,syrové ryby, tam má spousty vitamínů které potřebuje k růstu.
Náš kocour když mu bylo 12 týdnů jedl neskutečně hodně, maso,ryby do toho denně 2-3 konzervičky Brit Care a granule 2 druhy k dispozici stále v zásobnících.
Rostl před očima a pořád měl hlad. Dnes je mu 9 let a je stále štíhlý.
Nic mu nevažte, a dávejte mu tolik jídla,kolik bude chtít.
Naše kočky mají stále dva plné zásobníky granulí k dispozici a k tomu denně buď syrové masíčko,rybu nebo konzervičku.

19.11.2019 16:13
ladd

XXX.XXX.34.47

Konzervy jsou náhražka, syrovému masu se nevyrovnají. Dávejte veškeré syrové, ideálně přemražené, kuřecí i s chrupavkami a kůží.

Kverka

19.11.2019 21:21
Kverka

XXX.XXX.153.27

Doteď jsme měli kočku 16let a nikdy neměla syrové maso. Spoustu let byla na obyčejných kapsičkách a zbytcích, co jsme měli k jídlu. Suché prakticky nežrala. Druhý kocour dostal párkrát rybu ,ale radši měl žloutek z vařeného vejce. Ten byl hlavně na suchý. Teď jsem zkoušel dát kotěti hovězí a musel jsem ho přimíchat do kapsičky, protože to jenom očuchal a šel pryč. S kapsičkou to sežral, jak kdyby tejden nejedl. Přemrazuje se to z důvodu bakterií, nebo i z důvodu, že se to pak pěkně krájí na malinkatý kousky?

19.11.2019 21:25
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Já nemrazím.
Nakrájím, opláchnu a hned mokré podávám.
Naše kočka má ráda maso mokré.
Manžel to umyje, nakrájí a podá.
Častokrát to kočka nechce. Opláchnu jí to
a hned se do toho dá.

19.11.2019 22:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Taky nic nepřemrazuju, kočky mám venkovní, žerou co si chytí, takže to by jaksi bylo zbytečné. Navíc jsem vypozorovala, že kočka žere jen čerstvé maso. Když dám rozmražené, co chystám pro psa, tak ho nechce.

19.11.2019 23:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kverka napsal(a):
Doteď jsme měli kočku 16let a nikdy neměla syrové maso. Spoustu let byla na obyčejných kapsičkách a zbytcích, co jsme měli k jídlu. Suché prakticky nežrala. Druhý kocour dostal párkrát rybu ,ale radši měl žloutek z vařeného vejce. Ten byl hlavně na suchý. Teď jsem zkoušel dát kotěti hovězí a musel jsem ho přimíchat do kapsičky, protože to jenom očuchal a šel pryč. S kapsičkou to sežral, jak kdyby tejden nejedl. Přemrazuje se to z důvodu bakterií, nebo i z důvodu, že se to pak pěkně krájí na malinkatý kousky?

No jo, jenže děcko by taky žralo jen hranolky s kečupem a colou a budete ho krmit jen tím, když mu to tak chutná?!? Jste zodpovědný za jejich zdraví, jednoho i druhého. Jo, kočky jsou svéráz, náš kocour nic jiného jak jeden druh granulí, omáčku z kapsičky a smetanu nejí. Ale už 12let se pokouším vecpat mu něco lepšího Ten se ovšem na maso ani nepodívá. Ale měl onehdá tasemnici takže předpokládám, že z granulí ji nechytil a chytí si občas myš. A vet byl nadšený z jeho biochemky, takže snad dobrý

20.11.2019 09:38
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Kverka napsal(a):

Maso přemražuji z důvodu aby kočky nechytly třeba tasemnici nebo červíky.A vejce ,žloutek dávám kočkám zásadně syrový.Vařený je asi k ničemu.

20.11.2019 09:40

kverka, je třeba vycházet z toho, co kočka je a to je masožravec.
A maso, syrové maso, by měla být ta primární volba. A prosím patrně i nejlevnější!
Optimální je kočku na nějaké kapsičky a konzervy (okolo kterých maso ani neprošlo, natož aby je obsahovaly) vůbec neučit.
Granule jsou dobré z toho důvodu, že je kočka může mít k dispozici trvale, a u koček je normální, že žerou x-krát denně, oproti psům.

No, a pak jsou i kočky, které se kapku z toho masožravce vymykají a pro které je maso v jakékoliv podobě fujblébrr....., tak jo, pak nastoupí prefa strava.......

20.11.2019 10:14
ladd

XXX.XXX.34.47

“……Teď jsem zkoušel dát kotěti hovězí a musel jsem ho přimíchat do kapsičky, protože to jenom očuchal a šel pryč. S kapsičkou to sežral, jak kdyby tejden nejedl. Přemrazuje se to z důvodu bakterií, nebo i z důvodu, že se to pak pěkně krájí na malinkatý kousky?“
Na co kočku naučíte, dokud je kotě, to bude jíst. Do směsi kapsička/maso přidávejte stále větší podíl masa, až to bude jenom maso. Až se na maso naučí, malinké kousky to být nemusí, ať je nucený žvýkat. Je to prospěšné na dásně a zuby (i malé kotě rozkouše a pozře myš i s kůží a kostmi).
Maso mrazíme se z důvodu jeho uskladnění. Zničení parazitů je druhotný efekt. Když se maso připravuje do balíčků k zamražení (nebo když se vaří), dostávají z pod nože nepřemražené.

20.11.2019 10:24

"Na co kočku naučíte, dokud je kotě, to bude jíst".

tak to zcela není.....
Všechny poslední tři přírůstky se ke mně dostavily (všechno holky) jako malá koťata, všechny jako to první jídlo i druhé a další dostaly syrové maso a baštily a všechny ho záhy opustily - dvě nejdřív přešly na vařené kuřecí a pak maso zavrhly totálně a zcela, Barča si občas syrové dá, ale gro jsou granule, poslední Terka je na prefa mokrém, po dlouhé době opět začala žrát vařené.

nějak je ta mladá generace zkažená......

20.11.2019 10:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

tak to zcela není.....
Všechny poslední tři přírůstky se ke mně dostavily (všechno holky) jako malá koťata, všechny jako to první jídlo i druhé a další dostaly syrové maso a baštily a všechny ho záhy opustily - dvě nejdřív přešly na vařené kuřecí a pak maso zavrhly totálně a zcela, Barča si občas syrové dá, ale gro jsou granule, poslední Terka je na prefa mokrém, po dlouhé době opět začala žrát vařené.

Koukám, že nejen já mám s tím žrádlem mag.ry Ale asi bych měla hledat chybu někde na své straně protože divní s jídlem byli ne jen kočky, ale i psi!

20.11.2019 10:44
ladd

XXX.XXX.34.47

tak to zcela není.....

No oni to výrobci ochutěj, aby to kočky preferovaly. Cesta je, ty konzervy ani nezačít dávat (ne, že by to u nás tak bylo ).

20.11.2019 11:34

tak to zcela není.....

Kočka, když přišla ve 3 měsících, tak jedla všechno, krom teda masa (ale občas si dala aspoň vařená srdíčka s mrkví, jako jediné přijatelné maso)...postupně si začala vybírat, co jí chutná víc, až jsme zůstali asi na dvou druzích a pár příchutích konzerv a granulí...Jenže teď nějak přišla na to, že jí vlastně nejvíc u mokrého chutná jen ta šťáva a neobtěžuje se sníst zbytek..jen vylíže omáčku :D ...a docpe se granulema...přitom do nedávna jedla celý obsah misky...kocour byl už od začátku totální frfňa a nežral ani většinu toho, co mi domů dala chovatelka ...ale oni tam měli k dispozici fakt kopu různých granulí a konzerv, takže bych se vsadila, že žral jen, co mu chutnalo...takže nejspíš RC (měla to jako jedny z granulí - měli třeba 8 misek k dispozici celý den a co miska, to jiné granule) a vylizoval ze všeho jen šťávu...a teď se to asi naučila i kočka...hlavně u bozity, kterou měla fakt ráda, tak kousky vždycky zůstanou a z omáčky mají drink ...

a to ještě kocourek potřebuje jen čerstvé granule...večer už se mu granule z rána jíst nechce, druhý den už vůbec neexistuje...stejně tak konzervy z lednice druhý den jsou už fuj, to ani tu šťávu :D ....takže kupuju jen ty malé (krom bozity), které vyjdou samozřejmě nejdráž...

Přitom u chovatelky kocour maso prý normálně jedl...tak já nevím, ať jsem mu naservírovala cokoliv (od řezníka) v jakékoliv podobě a skupenství, tak si k tomu občas ani nečuchl ...je totálně granulovej.

20.11.2019 14:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kočka, když přišla ve 3 měsících, tak jedla všechno, krom teda masa (ale občas si dala aspoň vařená srdíčka s mrkví, jako jediné přijatelné maso)...postupně si začala vybírat, co jí chutná víc, až jsme zůstali asi na dvou druzích a pár příchutích konzerv a granulí...Jenže teď nějak přišla na to, že jí vlastně nejvíc u mokrého chutná jen ta šťáva a neobtěžuje se sníst zbytek..jen vylíže omáčku :D ...a docpe se granulema...přitom do nedávna jedla celý obsah misky...kocour byl už od začátku totální frfňa a nežral ani většinu toho, co mi domů dala chovatelka ...ale oni tam měli k dispozici fakt kopu různých granulí a konzerv, takže bych se vsadila, že žral jen, co mu chutnalo...takže nejspíš RC (měla to jako jedny z granulí - měli třeba 8 misek k dispozici celý den a co miska, to jiné granule) a vylizoval ze všeho jen šťávu...a teď se to asi naučila i kočka...hlavně u bozity, kterou měla fakt ráda, tak kousky vždycky zůstanou a z omáčky mají drink ...

a to ještě kocourek potřebuje jen čerstvé granule...večer už se mu granule z rána jíst nechce, druhý den už vůbec neexistuje...stejně tak konzervy z lednice druhý den jsou už fuj, to ani tu šťávu :D ....takže kupuju jen ty malé (krom bozity), které vyjdou samozřejmě nejdráž...

Přitom u chovatelky kocour maso prý normálně jedl...tak já nevím, ať jsem mu naservírovala cokoliv (od řezníka) v jakékoliv podobě a skupenství, tak si k tomu občas ani nečuchl ...je totálně granulovej.

Jako by jste popisovala mého kocoura. Žere jen granule Royal Canine pro briťáky(copak kurňa ví, že je briťák?!? ) Zkoušela jem mu snad všechny hyper super značky, dokonce i jiné royalky, ale ne, nic jiného do huby nevezme. Z kapsiček jen olizuje omáčku, nesmí to být želé A trochu smetany občas dostane. První Gucci žraka snad 6let jen konzervy Miamor tuňák a něco, nejraděj s krevetama či křepelčím vajíčkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík