Kocourek hrabe i mimo potřebu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aladar

23.11.2019 19:19
Aladar

XXX.XXX.168.129

Ahoj všem.
O kočkách vím hodně, a od útlých let jsem s nimi vyrůstal, ale pořád mě vrtá hlavou, proč mojí dva kocourci (4 měsíce stáří) občas jen tak párkrát zahrabou pacičkou, třeba na linu nebo na prahu, až mám strach, že vykonají potřebu mimo záchůdek. Nikdy se tak ale nestane (naštěstí).
Je to jen prázdné zahrábnutí, a pak nic. Je to zřejmě nějaký podmíněný reflex?
děkuji, a rád se případně poučím :-)

26.11.2019 11:01
Janaaa

XXX.XXX.1.194

To je naprosto normální.Třeba se jim líbí hladké lino:-)Nebo si testují jak by se na tom daly brousit drápky:) Kočky normálně zahrabávají i jídlo okolo misky,(jakoby napříště) nebo když někde cítí,že bylo něco dobrého, tak si to pro jistotu zahrabou.Nic to neznamená.
Mé kamarádky kočka zahrabává na WC hovínko zásadně o střechu WC, aby si neušpinila pacičky:-)
Hovínko nechá ležet,to nezahrabe:-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.11.2019 19:19

Dřív jsem to u koček taky neviděla, ale nové kotě bylo mistr hrabač...Imaginárně si neustále zahrabává misky s vodou, jídlem, hrabe i u fontánky s vodou...prostě u zdrojů.
U kočky jsem si akorát myslela, že je mimo , jelikož na záchodě zahrabávala bobky taky zásadně po stěnách a jak urputně! Akorát bobek nikdy zahrabán nebyl...zahrabává je po ní kocour ...

2.12.2019 14:46
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Moje kočka se taky nesnaží zahrabat hovínko.Zahrabává jenkocourek,ten zase zahrabává důsledně,že mám na WC hotovou pyramidu :-)
Holky jsou prostě potvory:-)

2.12.2019 15:13

Janaaa napsal(a):
Moje kočka se taky nesnaží zahrabat hovínko.Zahrabává jenkocourek,ten zase zahrabává důsledně,že mám na WC hotovou pyramidu :-)
Holky jsou prostě potvory:-)

Tak to sedí, náš kocour v záchodě taky staví pyramidy

4.12.2019 11:42
Bobča

XXX.XXX.105.52

přesně tak:-)a nejlépe brzo ráno a trvá mu to nekonečně!!.rachot jak blázen..všechno stelivo do pyrymidy:-).....když dojí,tak vždy musí poctivě misky"zahrabat"..já myslím,jak si psi zahrabávají kosti(měli jsme Akita-inu,a ta to na dvoře dělala),tak kočky to mají možná podobně?..nějaký reflex"na potom",jak tu psala Janaaa.
.

5.12.2019 18:30
Rita R

XXX.XXX.69.197

U nás je to přesně naopak, kocour jen párkrát naprázdno hrábne packou nad stelivem, a kočka to po něm chodí zahrabávat, a to opravdu důkladně takže celé stelivo je navršeno v jednom koutě záchodu :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík