Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.11.2019 12:43

Ještě mám diotaz, jak se vychovává kotě,zakázat /omezit ho v nežádoucí chování- škrabat gauč, hrabat a ožírat kytky, lozit na jídelní stůl asi zakázat nepůjde a jak se chovat, když kotě od někud přiběhne, po nohách mi vyleze, ťafne mě a zase uteče, je to strašně komické, myslím, že je to nějaká hra na lov, ale docela to bolí a ten šok...

24.11.2019 12:45

ono z toho vyroste:D chce to ukázat nějakou lepší hru, prostě jak se štěnětem

24.11.2019 13:30
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Kuchyň nechte zavřenou.
Nezvykne si lézt na stůl.
Pak se to jen těžce odnaučuje.
Možná to ani nejde.

24.11.2019 13:42

...kocourek má různá kočočí šidítka, střapečky, kočičí věž, vnučka si s ním hraje a on s ní taky a moc hezky-bez drápů, na to, že se coural v noci venku a chodil za lidma jak pes, teď ven chodit nechce...no sice má kšírky, asi ho brzdí, připlácne se o zem a kouká....
s fenou nekamarádí, ale nebojí se jí, klidně před ní sleze na zem, nahodí dikobrazí oblouk a jde, kam potřebuje občas zasičí jako kobra a mázne po feně tlapkou, fena není kočkovrah, s kočkama umí vycházet, někdy je i škádlí...ráda by i tohle kotě .

24.11.2019 14:02

24.11.2019 14:06

rapotacka11 napsal(a):
Kuchyň nechte zavřenou.
Nezvykne si lézt na stůl.
Pak se to jen těžce odnaučuje.
Možná to ani nejde.

hihi - jídelní stůl je v obýváku..

24.11.2019 14:16

Kočky lezou na stůl, protože to je vyvýšené místo a většinou uprostřed místnosti, takže mají přehled...dobré je dát ke stolu nějaké vyšší kočičí sedátko, škrabadýlko, aby odtud na všechno viděl a nebude mít potřebu lézt na stůl (pokud tam neuvidí něco zajímavého - třeba váš oběd :D)...ale dá se odnaučit...kocoura jsme sundávali tak dlouho - a dávali ho na žádoucí místo vedle, až už tam před náma nechodí (máme obývák a kuchyň dohromady, takže zavírat by tam nešlo, jelikož v obýváku mají většinu škrabadel a věcí...) a když se opomene, stačí na něj syknout a hned ví, že tam nemá co dělat, na židlích ho způsobně sedět necháváme.

z toho lození po nohavicích a tak vyroste - a jak psala bodlinka, když bude mít lumpíky, tak ho nalákat na lepší hru
ožírat kytky ho asi neodnaučíte - je kočičí přirozenost žrát zelené (pozor na jedovaté kytky)...možná je postříkat něčím hořkým, nebo kyselým, ale nevím, jestli to neuškodí rostlinám...jinak je dát z kočičího dosahu.
S gaučem jsme to dělali stejně, jako s jídelním stolem...vždycky když chtěla kočka v naší přítomnosti škrábat do něčeho jiného, než škrabadel, přenesli jsme okamžitě na škrabadlo a chválili - dávali kokinka...kočka není blbá, jen si většinou prostě dělá co chce...každopádně zkusili škrábat gauč/křesla párkrát, ale už to nedělají...máme na nich stejně přehozy a to se jim asi nelíbí ...
zkuste a uvidíte, co bude fungovat...záleží i na kočce. Naše superklidná ragdollka nikdy nedělala nepořádek, chodila vzorně na škrabadlo, neškrábala nás při hrách, akorát na stůl párkrát zkusila skočit...kocour je zase jako torpédo a lítá všude, hraje si drápy nedrápy... :D

24.11.2019 17:53

Ještě bych se zaptala, abych nezakládala nové téma, kocourek má špičku ocásku zlomenou/zalomenou, takové 2 cm , co s tím? a jeden drápek mu nejde zatáhnout...co s tím. Odčervili jsme ho(dáme ještě jednou), blechy neměl, chystáme se na veterinu na očkování-zítra tam jdu se psem, tak se poptám na očkování......a to ostatní.

25.11.2019 11:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Drápek a ocásek nic, s tím nic nenaděláte. Drápek..s tím tedy nevím co má, ale to možná odroste. Zálomky na ocásku po úraze mívají kočičky i psi. Kočky jsem vychovávala stejně jako psy, co jsem nechtěla, aby dělali jsem hlídala a zakazovala rázným ne. Ale mám velmi klidné britky, pokud mají roupy vyřádí se venku. Kocour nikdy neskákal po výškach, maximum byl konferenční stolek a sedačka. Holky byly aktivnější, předešlá Gucci někdy prošla i linku a ráda spala na jídelním stole na prostírání. Ale to mi nijak nevadilo. Teď malá, pokud naznačila na něčem škrábání, vystartovala jsem po ní. Má povoleno škrábat takové vlněné koberečky v hale a střapatý koberec pod jídelním stolem. V obýváku jsem střapatý na jaře vyměnila za smyčkový a vytáhnula mi smyčku. Tak jsem na ni houknula a na ten už nechodí. Chuděra nevěděla(já taky ne) že to poškrábání na něm bude poznat

25.11.2019 13:12
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Teď jsem se zasmála,je to kotě a jeho chování v tomto věku je naprosto normální:-)Můj kocour ve třech měsících dokázal strhnout celou garnyž, když lezl po záclonách,vyhrabával hlínu z květináčů,no řádil...Užívejte si to,protože až dospěje,bude to klidná kočka,většinou:-)
Mému kocourovi je 9 let a řádí stále,ale už nic neničí,mají obrovské škrabadlo,většinou lítají po bytě oba a řádí.
Mě zaplať pánbůh nejde seškrábat sedačka,je z pevného plátna a i když se kočky snaží,tak nevytrhnou ani nitku.Ale z druhé strany naše Nelinka mi okousala jako kotě všechny dřevěný úchytky na lince,když jsem měla židle s molitanem ,vykousala je neuvěřitelně,a opěráky ze dřeva vykousala taky:-)Už mám tyto židle pryč.
Kocour nic takového nedělal.
Pozor na kytky,já už se jich raději vzdala,kočka je může okousat a dostat otravu.Kočky moje mají stále k dispozici šáchor a ječmen setý v květináčích aby nežraly nic jiného.Je zajímavé,že to mají rozdělené.Kočka jí jedině šáchor a kocourovi musím pravidelně zasévat trávu.

25.11.2019 13:21
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je ta mrška....

Krásný kousek:-)Rošťárna jí kouká z očí:-)

25.11.2019 13:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...kocourek má různá kočočí šidítka, střapečky, kočičí věž, vnučka si s ním hraje a on s ní taky a moc hezky-bez drápů, na to, že se coural v noci venku a chodil za lidma jak pes, teď ven chodit nechce...no sice má kšírky, asi ho brzdí, připlácne se o zem a kouká....
s fenou nekamarádí, ale nebojí se jí, klidně před ní sleze na zem, nahodí dikobrazí oblouk a jde, kam potřebuje občas zasičí jako kobra a mázne po feně tlapkou, fena není kočkovrah, s kočkama umí vycházet, někdy je i škádlí...ráda by i tohle kotě .

To je hezký termín - dikobrazí oblouk. A kocour je taky hezký, něco podobného mám doma a taky torpédo. Zrovna včera jsem opět uklízela převrhnutý květináč - neustál kocourův odpich z parapetu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík