Ahoj všem,
tak se zase ozývám s nějakým infem a jak jinak - s otravováním o radu.
Jde o toho mého kocoura, kterého jsem doslova vyrvala ze spárů smrti (panleukopenie) - to byl začátek září. Za 14 dní byla ještě jedna ataka průjmu, od té doby ťuky ťuk. Pak - je to tak 3 týdny zpět chodil chvíli po třech, narovinu píšu, že u veta jsme nebyli. Kocour byl celkově OK, žral, choval se normálně. Teď po 3 týdnech na tu packu už jen mírňoučce napadá, ale je to už fakt diskrétní.
No, ale oč jde? Teď jsem kočky krmila, a ten nejstarší se nejvíc hnal k jídlu, ona Elsa ani syrové maso není, prostředňák se tam jen ochomejtl, takže vím, že to, co jsem našla, je právě tady od toho kocoura, co chodí na noc ven. No a tak teda koukám: cosi bílého se "svíjí" na podlaze - no samozřejmě článek od tasemnice!!! děsně se toho štítím, tudíž nabráno do papíru, spláchnuto. Ale teď dotaz(y): co mám kocourovi dát??? Prosím, je potřeba zohlednit, že byl tak vážně nemocný... Váží teď kolem 7kg - dali byste třeba i nižší dávku? Další dotaz - záchody mají moje 3 kočky společné - jsou články přenosné i na další dvě kočky, které nechodí ven? Asi ano, že? Asi před měsícem jsem sem psala, že jsem u toho nejstaršího zachytila jednu jedinou blechu a tu jsem chytila. Od té doby jsem nic nezachytila. Nevím, zda ta jediná blecha mohla způsobit infekcí kočičí tasemnicí...? A ani nevím, zda mám podat něco na vnější i vnitřní parazity zároveň - právě kvůli tomu, že tento kocour pořád ještě může být imunokompromitovaný. Jak ošetřit zbývající dvě kočky? Omlouvám se za román i za opakující se dotaz, ale tady jde přece jen o trochu odlišnou situaci - třeba Bravecta se u tohoto kocoura trochu bojím.
Prosím, napište mi své zkušenosti a rady. Budu všem vděčná!
Uživatel s deaktivovaným účtem

normálně bych odčervila, je jedno čím, hlavně ať je tam prazikvantel.
jiné kočky se mohou nakazit jen přes mezihostitele. pokud nemají blechy a není to z nich, tak je to z myší a kdo myši nežere nemusí se odčervovat.
Aha, díky moc za rychlé rady. Zkusím tedy něco s prazikvantelem - a jen tomu, co chodí ven... Je pravda, že to, že jsem další blechy nezachytila, neznamená, že jsem je nepřehlédla. Ale snad ne.
"Bodlinko", a dávka - mám jít kvůli té jeho nemocnosti třeba trochu níž? Ještě jsem se nedívala, ale to budou asi tbl., že? V pipetě to asi nebude...???
A ještě jeden dotaz - může se stát, že po podání odčervovadla vyloučí tasemnici vcelku? Už jsem se tu tuším kdysi na to ptala. Narovinu, asi bych se složila a po probrání se zapálila byt!
Tak jsem hned volala do naší lékárny, kde se znám s personálem a mají klasický Drontal, tbl. (pochopila jsem, že tdy s pipetou neuspěju). Tak ještě moc prosím jeden dotaz - to je kombinace - prazikvantel + pyrantel. Mám se toho u toho mého kocoura bát? Mám na mysli, že to není monokomponentní, ale že bych mu tedy podala jak na vnitřní, tak na vnější parazity... Ani nevím, zda existuje něco, co by obsahovalo JEN prazikvantel....?
Děkuju moc.
napsal(a):
normálně bych odčervila, je jedno čím, hlavně ať je tam prazikvantel.
jiné kočky se mohou nakazit jen přes mezihostitele. pokud nemají blechy a není to z nich, tak je to z myší a kdo myši nežere nemusí se odčervovat.
Jinak ten, co chodí ven, tak myši žere. Ale jednou jsem udělala totální hloupost já - je to tak půl roku zpět. Nejstarší přinesl myš - párkrát s ní před barákem hodil do vzduchu a nechal ji napůl živou, napůl mrtvou mně jako dárek . Nemám sílu ji třeba zašlápnout, tak jsem ji donesla tomu prostřednímu kocourovi, co je čistě bytovej (ten s obrovským vrčením kořist lapl, byl jak šílenej, každopádně po chvíli ji kompet sežral). Ale teď teda ten článek byl stopro od toho nejstaršího kocoura...

fikovnice
napsal(a):
Tak jsem hned volala do naší lékárny, kde se znám s personálem a mají klasický Drontal, tbl. (pochopila jsem, že tdy s pipetou neuspěju). Tak ještě moc prosím jeden dotaz - to je kombinace - prazikvantel + pyrantel. Mám se toho u toho mého kocoura bát? Mám na mysli, že to není monokomponentní, ale že bych mu tedy podala jak na vnitřní, tak na vnější parazity... Ani nevím, zda existuje něco, co by obsahovalo JEN prazikvantel....?
Děkuju moc.
ten pyrantel fakt neuškodí, to se dává i koťatům ještě sajícím. je na oblé červy. ono se to hodí, v myši bývají i škrkavky.
dávku určitě nesnižovat, ať se paraziti nerozmazlí.
napsal(a):
ten pyrantel fakt neuškodí, to se dává i koťatům ještě sajícím. je na oblé červy. ono se to hodí, v myši bývají i škrkavky.
dávku určitě nesnižovat, ať se paraziti nerozmazlí.
Dobře, moc díky , zakoupím tedy ten Drontal, tbl. Bude teda boj tbl. do něj dostat, já u něj vždy mnohem snáz dám injekci. On už si pamatuje to násilné krmení (které bylo stejně prakticky úplně neúspěšné), ale holt se s tím popereme, možná doslovně.