Ontario granule pro koťata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2019 20:59
Beeeeeeee

XXX.XXX.226.110

Zdravím. Chci se zeptat. Možná už tady tato značka granulí padla, ale jsem zde nová a ještě se neorientuji.
Má někdo z vás zkušenost s granulkami Ontario kittens?
Obsahuje jak rýži, tak kukuřici, pivovarské kvasnice, což si myslím, že není asi úplně ok, když všude čtete, že by strava měla být skoro jakoby bezrostlinna, že kočky jsou přece masozravci. Ale veterinarka mi rekla, že to je dobrá značka.
Tak nevím. Všude čtu o značce Royal Canin, někdo velmi chválí a někdo naopak ne.. Prosím, poraďte. Děkuji

27.11.2019 15:36
Archie213

XXX.XXX.56.81

Myslím, že má ontario stejného majitele jako brit. Nemám ráda brit. Prý mají po celé továrně jenom špínu.
Celkem pěkné složení má orijen pro koťata. Já svoje kočky nekrmím granulemi, ale asi bych vybrala tyhle.

Čerstvé kuřecí maso (18%), čerstvé krůtí maso (7%), čerstvá celá vejce (5%), čerstvá kuřecí játra (5%), čerstvý celý platýs (4%), čerstvý celý sleď (4%), čerstvá krůtí játra (4%), čerstvá kuřecí srdce (4%), čerstvá krůtí srdce (4%), čerstvé kuřecí krky (4%), kuře (dehydrované, 4%), krůta (dehydrovaná, 4%), celá makrela(dehydrovaná, 4%), celá sardinka (dehydrovaná, 4%), celý sleď (dehydrovaný, 4%), kuřecí tuk (3%), celá červená čočka, celý zelený hrách, celá zelená čočka, celá cizrna, celý žlutý hrách, vláknina z čočky, celé fazole pinto, celé fazole navy, kuřecí chrupavky (dehydrované, 1%), olej ze sledě (1%), kuřecí játra (mrazemsušená), krůtí játra (mrazem sušená), čerstvá celá dýně, čerstvá celá máslová dýně, čerstvá celá cuketa, čerstvý celý pastinák, čerstvá mrkev, čerstvá celá jablka reddelicious, čerstvé celé hrušky bartlett, čerstvá kapusta, čerstvý špenát, čerstvé listy červené řepy, čerstvé listy tuřínu, hnědá mořská řasa, celé brusinky, celé borůvky, celé plody muchovníku, kořen čekanky, kurkuma, ostropestřec, kořen lopuchu, levandule, kořen ibišku, šípky.

ZARUČENÁ ANALÝZA:

Protein 40 %
Obsah tuku 20 %
Hrubý popel 8 %
Hrubá vláknina 3 %
Vlhkost 10 %
Vápník 1,4 %
Fosfor 1,1 %
Horcík (max. ) 0,1 %
Taurin (min. ) 0,2 %
Omega-6 3,1 %
Omega-3 1 %
DHA / EPA 0,3 % / 0,2 %
DOPLŇKY (na kg): Výživové doplňky: Zinek: 100 mg; Měď: 11 mg; Cholin chlorid: 1200 mg. Mikroorganismy: Enterococcusfaecium NCIMB10415: 600x10^6 CFU.

Do toho ještě dávejte syrové maso. Kdyby jste byli jen na granulích, tak má kotě nedostatek taurinu

Tady je složení ontarií. Není to nic nejhoršího. Jsou i horší granule. Tohle je takový průměr.

Složení: kuřecí maso a produkty (min. 35 %), rýže, kukuřice, drůbeží tuk, hydrolyzovaný drůbeží protein, sušená jablka, pivovarské kvasnice, lososový olej, hydrolyzovaná drůbeží játra.

Jakostní znaky: proteiny 37 %, vlhkost 10%, tuky 18%, popeloviny 7,3 %, vláknina 2,2%, vápník 1,6%, fosfor 1,1%, sodík 0,21%, hořčík 0,08%, vitamín A 25000 m.j./ kg, vitamín D3 2000 m.j./ kg, vitamín E (alfa-tokoferol) 500 mg / kg, taurin 1400 mg / kg, měd 21 mg / kg, zinek 10,5 mg / kg, selen 0,3 mg / kg.

Je to ale i na kotěti. Chce to vyzkoušet víc granulí a uvidíte, co mu sedne. Jinak tady na Ifauně je hrozně moc diskusí o granulích. Tak počtěte .

Royalky teda taky nic moc. Jsou hodně slané.

Dehydratované drůbeží maso, rýže, izolát rostlinného proteinu (L.I.P. – bílkovina přidávaná pro svou snadnou stravitelnost), živočišné tuky, kukuřice, kukuřičný lepek, hydrolyzované živočišné proteiny, rostlinná vláknina, řepné řízky, rybí olej, minerály, sójový olej, slupky a semena psyllia (0.5 %), fruktooligosacharidy (0.38 %), hydrolyzované kvasnice (zdroj mannooligosacharidů), výtažek z měsíčku lékařského (zdroj luteinu).

Bílkoviny (%)36
Tuky (%)18
Hrubá vláknina (%)2,3
Popeloviny (%)7,7
NFE30,5 %

AMINOKYSELINY

Taurin (%)0,25
Arginin (%)1,87
Lysin (%)1,49
Methionin (%)0,72
Methionin a cystin (%)1,2

MINERÁLNÍ LÁTKY

Vápník (%)1,2
Fosfor (%)1,1
Sodík (%)0,5
Chlór (%)0,95
Draslík (%)0,8
Hořčík (%)0,09
Síra (%)0,4
Měď (mg/kg)15
Železo (mg/kg)204
Mangan (mg/kg)64
Zinek (mg/kg)196
Selen (mg/kg)0,34
Jód (mg/kg)4,4

VITAMÍNY

A (UI/kg)22500
D3 (UI/kg)800
E (mg/kg)600
C (mg/kg)300
B1 (thiamin) (mg/kg)13,5
B2 (riboflavin) (mg/kg)48,6
B5 (kys. pantothenová) (mg/kg)54,1
B6 (pyridoxin) (mg/kg)40,3
B12 (kyanokobalamin) (mg/kg)0,14
B3 (niacin) (mg/kg)150,5
Biotin (mg/kg)3,07
Kyselina listová (mg/kg)11,6
Cholin (mg/kg)3300

OSTATNÍ SLOŽKY

Škrob (%)25,7
Vláknina (%)7
Kyselina linolová (%)3,98
Kyselina arachidonová (%)0,1
Omega-6 mastné kyseliny (%)4,17
Omega-3 mastné kyseliny (%)0,85
EPA + DHA (%) 0,3%
Lutein (mg/kg)5
L-karnitin (mg/kg)50

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.11.2019 09:12

Beeeeeeee napsal(a):
Zdravím. Chci se zeptat. Možná už tady tato značka granulí padla, ale jsem zde nová a ještě se neorientuji.
Má někdo z vás zkušenost s granulkami Ontario kittens?
Obsahuje jak rýži, tak kukuřici, pivovarské kvasnice, což si myslím, že není asi úplně ok, když všude čtete, že by strava měla být skoro jakoby bezrostlinna, že kočky jsou přece masozravci. Ale veterinarka mi rekla, že to je dobrá značka.
Tak nevím. Všude čtu o značce Royal Canin, někdo velmi chválí a někdo naopak ne.. Prosím, poraďte. Děkuji

No jo, když oni i ti veterináři řeknou dneska leccos (a to střílím do vlastních řad). Zvlášť když granule sami prodávají. Proč nechcete krmit maso, sýry, vajíčka...?

28.11.2019 16:13
Beeeeeeee

XXX.XXX.156.82

Určitě neberu granulky jako hlavní potravinu. Dostává masíčko. Ale ze může sýry, to jsem nevěděla. Celkově jsem slyšela a dost četla, že mléčné výrobky teda jako nejsou dobré. A vajíčka.. Zkusím. Určitě vařená, že. Moc díky 😊

28.11.2019 16:15
Beeeeeeee

XXX.XXX.156.82

Určitě zkusíme více. Moc díky za odpověď! Vyzkouším.
Je fakt ze jako šmakujou, miska je hned vyluxovana což mám radost, roste, ale asi by bylo dobré otestovat. Děsny vysavač ta naše mačka 🤣

28.11.2019 17:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Sýry je myšleno čerstvé a tvaroh. Určitě neochucené. Vajíčka syrová, vařením zbytečně ničíte živiny Méčné výrobky nevadí, vadí prý mléko. Všechny naše vesnické micky mléko pravidelně dostávaly a nijak jim nevadilo. Mé jsou rozmlsané a papají jen smetánku

28.11.2019 17:24
Beeeeeeee

XXX.XXX.156.82

Jo taktoooo. Toz ta vajíčka zkusím. Ale nejsem si jistá tím mlékem. Vím že nás kocou pil mliko, babi mu jej dávala a chudak malej měl vždy průjem 😑 ale tvaroh to jediné jsem dohledala z mléčných výrobků. Toz, zkusím 👌😁 děkujiiii

28.11.2019 17:31

Beeeeeeee napsal(a):
Jo taktoooo. Toz ta vajíčka zkusím. Ale nejsem si jistá tím mlékem. Vím že nás kocou pil mliko, babi mu jej dávala a chudak malej měl vždy průjem 😑 ale tvaroh to jediné jsem dohledala z mléčných výrobků. Toz, zkusím 👌😁 děkujiiii

Zkuste kozí, nejlíp pokud můžete někde sehnat čerstvé. Klasické mléko bych nedávala, většina koček špatně snáší laktózu a po*erou se z toho. U venkovních ten průjem nepoznáte, ale pokud máte kočku čistě bytovou a nedej bože s delšími chlupy, tak je to dost peklo ...
nebo existují mléka vhodná přímo pro kočky, ale to mají spíš jen na chuť.

28.11.2019 20:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ta mléka pro kočky jsem koupila předešlé generaci, když byli koťata a ani se toho netknuli...

28.11.2019 20:46
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Naše miluje šlehačku.
Ušlehám, lehce osladím,
lžíci taky dostane kočička,
talířek "umyje" jen se blýská.

28.11.2019 20:55
Beeeeeeee

XXX.XXX.226.3

To jooo to si baští líp jak já 🤣jasný jasný. To by mě hráblo kdyby naše holiprďka byla celá od 'nutelly' 🤦‍♀️🤣
Zkusím ten sýr. Zatím fakt granulky, kapsičky a syrové masíčko. Obohatím co nejdřív ať prospívá 😁

29.11.2019 11:24
ladd

XXX.XXX.34.47

Jsou sýry vhodné? Nejsou slané? Z mléčných výrobků bych dával tvaroh, jogurt, smetanu.
Maso (syrové!) i s chrupavkami, drůbeží krky i s kůží. A ne na příliě malé kousky, tať je nuceno kousat. Čím přirozenější strava, tím lépe.

29.11.2019 15:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Sýrem je myšleno tvaroh a pak čerstvý sýr, nesolený samozřejmě. Nevím, jestli se takový prodává, ale dá se vyrobit podomácku a to ho prostě neosolím.

30.11.2019 01:41
Beeeeeeee

XXX.XXX.225.229

Moc děkuji. Chrupavky šmakujou 👌 vyzkoušíme rybu, a tvaroh jede taky. Ty mléčné výrobky asi v menším množství, ale masíčko fakt top.

Přidejte reakci

Přidat smajlík