vedny

XXX.XXX.168.157
Dobrý den, můj kocourek už dva dny kýchá a má mokrý čumáček. Je to pouze domácí kocour a ven nechodí. Moc děkuji za odpověď.
čička

XXX.XXX.130.30
Moje kočka (17 let) takhle kýchala, vyfrkávala smrkliny a teklo jí z nosu. Veterinář mi řekl, že jde o neléčitelnou virovou chorobu, kterou má kočka v sobě zřejmě od mládí (je to nalezenec) a projevilo se to až teď s poklesem imunity ve stáří. V podstatě mi nemohl pomoci. S tím jsem se ale nesmířila, hledala jsem, až jsem našla - dávám kočce kapsle houby outkovka pestrá (coriolus), která má vyrovnávat imunitu. Stal se zázrak, fakt se to hodně zlepšilo, kočka má už jen občas vlhké nozdry. Ovšem chce to trpělivost, zlepšení se projeví v řádu týdnů. A taky to chce zručnost při podávání - dávám kočce celou kapsli do krku a zastříknu vodou. To si každá kočka nedá líbit. V jídle by to asi nesnědla, ona je teď s věkem hodně vybíravá. Kapsle se dává 5 dní za sebou a dva dny přestávka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě bych to nepodceňovala a šla pro jistotu k veterináři. Může to být cokoliv..od podráždění prachu, po rýmu, nebo klidně nějaký zánět, na který se musí nasadit specifická antibiotika.
Nám takhle kocour sem tam jen kýchnul, na to začal zánět spojivek, se kterým jsme byli na veterině a léčili a nakonec začal kýchat víc a k tomu kašlat, protože měl zánět na průduškách, který odhalil až rentgen. Přeléčilo se to (cca měsíc bral antibiotika) a potom byl klid.
Tak já naopak tohle neřeším vůbec. S prominutím s takovýma blbinama, se kočka musí vypořádat sama. Řešila bych to, jen kdyby se to viditelně zhoršovalo, ale jinak bych kočce ATB nikdy nedávala. Nechodíme k doktorům my, natož tam tak tahat kvůli nějakému nachlazení kočku. Brala jsem kotě po chvilkách ven, ať si trošku zvyká, je zima, dva dny kýchalo a trochu mu teklo z nosu. Sledovala jsem ho, jestli se nezhoršuje, ale blbnul a teď už několik dní nekýchá, tak dobrý.