Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2019 08:00
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Dobrý den, mám kocoura, který se narodil 07/2017, po roce byl vykastrován (někteří zde ho již znají). Nyní mu jsou 2 roky. Přes jaro,léto,podzim býváme na chalupě, kde kocour má svoji boudu a běhá po venku (na noc je v boudě zavřený). Na zimu jezdíme domů, kdy kocour jede s námi a pokoj má ve velké chodbě. Má tam velké škrabadlo a spousty hraček. Kocour byl vždy takový agresivní, ale ne tak jako je tomu dnes. Kocour je doma nevrlý a útočí na všechny členy domácnosti. Ze začátku se kocour lísá, ale pak začne kousat a škrábat. Na partnera z ničeho nic vyskočí a začne ho škrábat a kousat do nohou, začne funět a je vidět, že je hodně naštvaný a chce zaútočit. Partner už ho má plné zuby a přemýšlí, že ho odveze na chalupu a nechá ho tam. Kocourek by tam ale umrzl. Nevíte nějakou odbornou radu co s ním? Dřív nám to takhle hodně nedělal. Dříve nás lovil, ale to bylo formou hry, tady je ale vidět, že je naštvaný a flustrovaný a hrát si opravdu nechce. Děkuji Vám za pomoc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.12.2019 08:58

zase....naštvaný
je ve stresu, ve stresu a ještě jednou ve stresu
venkovní kocour, mladý kocour, je najednou z plné volnosti (ale jako zavírat kočku na noc do boudy je taky........ ) zavřen doma, a navíc, pokud chápu text, jenom do chodby?!
No proti mně, kdybych se dostala do stejné situace, je ten kocour ještě mílius.......

a jiný pohled - oni jsou ti kočičáci každý jiný, jako lidé, a někteří jsou poněkud emotivnější a temperamentnější než jiní a reagují poněkud prudce mám jednoho takového kocoura - je to velký mazel, ale během pikosekundy přejde do útoku - hladit možno jenom po hlavičce, drbat krček, když člověk přejde na záda = útok. Lehne si na záda vyvalí pupek - drbej = jistý útok, protože ona je to zároveň i útočná pozice a jeho pudy, temperament ho nutí k útoku.
Prostě je třeba kocoura číst a respektovat a chovat se dle toho.
jo, a ten není zavřen nikde, chodí si ven a domů jak chce..

2.12.2019 09:30
Jackousek

XXX.XXX.219.4

ehm, on má boudu jako člověk byt 1+kk, takže mu všichni kočičáci mohou závidět jeho bejvák . Má tam úplně vše co potřebuje a dostatek prostoru. Takže je naprosto spokojený, určitě lepší než aby byl venku v zimě a v noci aby se mu něco stalo....radši ho zavřu do jeho bejváku než aby se mu něco stalo,takže toto téma bych raději vynechala....Nerozumím tomu proč by měl být ve stresu, je na toto zvyklý a už takto funguje 3 zimu a začal to dělat až teď. Tak abych nestresovala kocoura tím, že je doma v teple mám ho vrátit na chalupu, kde bude venku mrznout, bez jídla a pití samotný? To je lepší?... Nedostala jsem žádnou radu pro to, jak postupovat aby na nás neútočil. Kocoura respektovat a chovat se podle toho? Spíš by to mělo být naopak ne? To si mám nechat rozdrápat obličej a ruce a ještě ho za to pochválit?....Já ho nebudu bít, ale nějaký postup aby toto nedělal potřebuji....Jinak to co jste psala o svém kocourovi, tak můj je to samé, ale na to jsme zvyklý, to víme jak se v této situaci chovat....ale teď se to rapidně zhoršilo...ani se na něj nepodíváme, nepromluvíme, nepohladíme a už útočí

2.12.2019 11:37
ladd

XXX.XXX.34.47

Radu jste dostala: máte kocoura dopředu číst + podiv nad držením jenom v chodbě je také rada.
Kocour zkrátka dorostl do plné síly, proto to zhoršení. Doma má nevybitou energii, fyzickou i psychickou. V první řadě by kocour měl mít možnost se pohybovat po celém bytě, měl by mít možnost být s vámi. Pak by se snad mohl zklidnit. Jinak, z toho co popisujete, by mu na té chatě bylo v případě, že by tam měl co žrát, lépe než zavřenému v chodbě.

2.12.2019 12:21
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Prosím Vás bude tu někdo, kdo mi poradí jak zareagovat na to, když kocour zaútočí a snažit se ho to odnaučit? Nechci ho bít ani na něj řvát. Řádné NESMÍŠ na něj nepomáhá, začne funět a útočí dále a člověk nikam nemůže jít..člověk vyleze z koupelny a kocour mu visí na noze....Jak v tomto případě mám prosím Vás kocoura dopředu číst??? Jen otevřu dveře a už útočí, by člověk pak nesměl ani odejít z bytu...Možnost pohybovat se po celém bytě bohužel nepřipadá v úvahu. Je takto naučený od koťátka a jeho pokojíček je dost velký se spousty hraček a pelíšků, nikdy s ním problém nebyl a on byl spokojený. Již se příští rok budeme stěhovat do většího, tak to musí vydržet...

2.12.2019 12:36

"Jak v tomto případě mám prosím Vás kocoura dopředu číst???"
no patrně tak, že už tohle chování předpokládám a první do těch otevírajících se dveří jde hračka v pohybu, na tohle vidím jako vhodný laser.
Jenomže tohle není jenom o řešení nějaké konkrétní situace, páč ten kocour je ve stresu, ve stresu a pro změnu ve stresu......

jo, a nějaké nesmíš je fakt nesmysl, tresty-agrese plodí agresi

"Kocoura respektovat a chovat se podle toho? Spíš by to mělo být naopak ne?"
aha....
můžeš prosím zveřejnit svou představu o tom, jak kočky myslí, jakých úvah jsou schopny, na základě čeho jednají, jak se učí......apod.......?

"Má tam velké škrabadlo a spousty hraček."
no ten se má!
a hračky si s ním hrají, běhají,lítají, skáčou a on je může lovit, vybije energii
taky bych takové chtěla.....

co by za to všechny kočky daly, za jednu místnost se škrabadlem a hračkami.....

2.12.2019 12:42
Tina125

XXX.XXX.193.217

Já nechápu co nechápete na tom, že asi moc nebude rada jak odnaučit naprosto přirozené chování, které velí instinkt. Přesně jak už zaznělo. Kocour plně dospěl a chce být venku. To, že Vám přijde pokojíček dostatečně velký ovšem neznamená, že on to vnímá stejně. Já to vidím na našich kočkách. Pohybují se po celém bytě a běda jak jsou zavřené byť jen jedny dveře.

Ohánět se tím, že je na něco zvyklej je taky k ničemu. Ona totiž i ta zvířata se s věkem vyvíjí a mění. A že pořád zdůrazňujete, že ho nechcete bít? No....i kdyby jste chtěla, tak jediný efekt by byl, že bude ještě agresivnější.

Taky nechápu jak někomu může přijít v pohodě kočku zavřít do předsíně a říct, že je dost velká a že tam má hračky. Je mi líto, ale skoro bych řekla, že o kočkách moc nevíte.

Každá je jiná. Některé se ven nesnaží dostat a některé zase moc. Naše jsou třeba z vesnice a vůbec se ven necpou. Kamarádka taky měla kocoura, kterej tak moc chtěl ven, že si vždycky našel způsob jak utéct a pokud ne, tak bylo taky zle. Nakonec to museli vzdát a pouštět ho. Prostě chce ven a to asi "nepřevychováte". A to, že je od Vás odstrčený v tom jeho "pokojíčku" taky moc nepomáhá....

2.12.2019 12:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Snad ještě dnes přivezem kocoura z veteriny, po úraze. Bude muset být pár dní zavřený doma. Je mu 12let a nikdy nebyl doma dýl jak pár hodin a to jen, když sám chce. Neumí ani doma na WC. Mám z toho hrůzu už teď. Ačkoliv je to velmi hodný a klidný kocour, když chce ven, dokáže šíleně řvát a netuším, co ještě ho chytne, jakový amok, když zjistí, že řev nezabírá. Tím chci říct, že udržet venkovního kocoura doma...nadlidský úkol. Tam musíte vynaložit veškeré úsilí na to, aby se zabavil, ne ho zavřít samotného do chodby. To si nedovedu představit a doufám, že k tomu nebudu muset také přistoupit(do pracovny tedy) Proč nemůže být s váma v bytě, jak už někdo psal, třeba se honit s laserovým ukazovátkem? Se psem byste museli několikrát denně ven, doma si s ním pohrát taky, tak ten čas prostě musíte teď věnovat i kocourovi.

2.12.2019 13:11

Já jsme teda majitelka dvou bytových koček, ale i tak teda koukám...Já se vůbec nedivím tomu, že kocour je jako časovaná bomba. Vzala jste kocoura, co je zvyklý žít venku z ničeho nic do bytu. Jako kotě to teda asi snášel líp/dobře, ale teď dospěl a evidentně se mu tam nelíbí...proto útočí, má spoustu energie, kterou potřebuje vybít a nejspíš i frustraci ze zavření.
Jinak s kočkou si musíte hrát VY...kočce nestačí, že má kolem sebe škrabadlo a "mrtvé" nehýbající se hračky...vemte si nějakou udici s peřím a pořádně ho utahejte hrou a nejlíp ho pusťte do celého bytu...proč musí být jen ve své místnosti na chodbě? Pokud bych ho chtěla přes Zimu mít doma, umožnila bych mu přístup do celého bytu, aby tam byl s vámi, ne jako "vězeň" zavřený v jedné místnosti.Asi tam sním netrávíte všechen čas, když jste doma? Myslím, že ne...je to živá bytost, potřebuje vjemy, potřebuje pohyb...vsadila bych dost na to, že se tam nudí a vybíjí si to na vás...
Jinak dávat venkovní kočku do bytu a ještě ke všemu jen do jedné místnosti není podle mě moc dobrý nápad...kočky v zimě neumrznou, pokud nejsou nemocné, ale potřebují krmit...takže bych spíš vyřešila asi krmení kocoura na chalupě, než ho zavírat v bytě...

jinak ta rada zní UTAHAT hrou...jinak žádné nesmíš a další nadávky vám nepomůžou...kočka jim nerozumí...nerodí se s tím, že má v hlavě zafixované nějaké fuj, nebo nesmíš :D ...pokud budete kočku bít, bude ještě agresivnější, nebo se naopak bude bát - pokud by to došlo tak daleko, opravdu bych raději kocoura nechala tam, kde je zvyklý přes zbytek roku a jezdila ho krmit.

Lidi vám to tu nepíšou, protože chtějí rejpat, ale protože je jasný, že to pro toho kocoura není zrovna super dovolená. Tohle by snesla opravdu málokterá kočka.

2.12.2019 13:12
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Ok, děkuji za Vaše názory. Příště až najdu kotě v hořícím baráku nechám ho tam na pospas přírodě, když říkáte, že by se měl někde jinde lépe než u mě. Já si ho vzala, že mi ho bylo líto, byl sám, nemocný na pospas smrti....Já mu dala lásku, já mu dala teplo domova, já mu dala vše co potřeboval, utratila za něj 10 tisíce za léčbu aby přežil, ale, že je zavřený u mě v jedné místnosti kvůli alergii to se mu tedy omlouvám, že je u mě chudáček a venku by mu bylo lépe....

Ty v*** co to tady proboha melete ??? Vy, milovníci koček, tady budete tvrdit, že je lepší aby byl venku, kde je zima, nebezpečí na každém místě (otrava, přejetí autem, zastřelení myslivcem atd...) je lepší než aby byl v teple s jídlem a hračkami v bezpečí, ale v jedné místnosti???

Promiňte mi to, ale v této diskuzi dále nehodlám pokračovat, jak už jsem tady xkrát četla, tak dokážete jenom člověka urážet a odsuzovat, ale žádné pořádné rady neposkytnete....

2.12.2019 13:17

Jackousek napsal(a):
Ok, děkuji za Vaše názory. Příště až najdu kotě v hořícím baráku nechám ho tam na pospas přírodě, když říkáte, že by se měl někde jinde lépe než u mě. Já si ho vzala, že mi ho bylo líto, byl sám, nemocný na pospas smrti....Já mu dala lásku, já mu dala teplo domova, já mu dala vše co potřeboval, utratila za něj 10 tisíce za léčbu aby přežil, ale, že je zavřený u mě v jedné místnosti kvůli alergii to se mu tedy omlouvám, že je u mě chudáček a venku by mu bylo lépe....

Ty v*** co to tady proboha melete ??? Vy, milovníci koček, tady budete tvrdit, že je lepší aby byl venku, kde je zima, nebezpečí na každém místě (otrava, přejetí autem, zastřelení myslivcem atd...) je lepší než aby byl v teple s jídlem a hračkami v bezpečí, ale v jedné místnosti???

Promiňte mi to, ale v této diskuzi dále nehodlám pokračovat, jak už jsem tady xkrát četla, tak dokážete jenom člověka urážet a odsuzovat, ale žádné pořádné rady neposkytnete....

Ale ten kocour je jinak mimo zimu venku, ne? Kde to nebezpečí je teda celoročně (krom umrznutí)...a ne jen v zimě...Kočka se na zimu nasrstí...já chápu, že vy to berete jako, že kocour je přes zimu na prázdninách v teple, ale důležitý je jak to vidí ten kocour...Kdyby byl šťastný, tak na vás neútočí...nejlíp to uvidíte na té kočce, jak se jí tam líbí...
Pokud už to teda musí být jak to je, tak mu to tam co nejvíc zpříjemněte a fakt hodně si s ním hrajte, ať se vylítá.

2.12.2019 13:18
Tina125

XXX.XXX.193.217

Vy jste vůbec nepochopila co Vám tady ostatní říkají. Jen Vám vysvětlují proč je kocour agresivní a že jeho přirozený chování nepřevychováte.

Ale on o Vás hodně vypovídá Váš poslední příspěvek. V momentě, kdy začně někdo takhle vyjmenovávat co všechno pro kocoura udělal, kolik mu dal lásky a peněz....

Teď už to jasně vidím.....vždyť Vy jste anděl a máte ták moc nevděčného kocoura.....je mi Vás líto. Dejte ho do kouta přemýšlět o svém nevhodném chování a třeba mu to dojde......

2.12.2019 13:26
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Mimo zimu je venku v bezpečí, protože chodí ven pouze přes den za světla, chodí se každé 2 hod ukázat, že je v pořádku a když se stmívá vrací se sám domů a jde spát a takto každý den. Minulou zimu byl také velký a nic takového doma nepředváděl. Já si s ním řádně hradu každý den i s laserem, ten má samozřejmě nejradši...Já spíš nechápu, že na partnera si nikdy nedovolil, miluje ho hrozně moc a nyní je na něj hrozně agresivní jako kdyby ho něčím naštval...

2.12.2019 13:36
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Tina125 a Vy jste pochopila, na co se vůbec ptám?? Já jsem se neptala proč je kocour agresivní!!!!!!!!!! Já to vím sama moc dobře proč to tak je, já jsem se tady ptala JAK SE MÁM V TOMTO PŘÍPADĚ ZACHOVAT??!!! Na tuto otázku mi prozatím dokázala odpovědět pouze hmn....vezmu si tedy laser přímo při vstupu do dveří a vyvaruji se tedy jeho útoku rovnou...

Děkuji hmn...

2.12.2019 13:45
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Já nejsem žádný anděl a nechci aby mi kocourek byl za něco vděčný...Mě jenom OPRAVDU mrzí Vaše reakce...Já pro kocourka dělám první poslední, je to moje mimko a udělala bych pro něj cokoliv a Vy mě tady budete odsuzovat, urážet a psát jaký je u mě kocourek chudák..a že by mu bylo lépe jinde....to se mě opravdu hodně dotklo...

2.12.2019 13:45
Tina125

XXX.XXX.193.217

Ale to radu Vám tu dalo víc lidí a tím nemyslím, že ho máte dát ven. Stačí jen číst.

3.12.2019 19:20
Bobča

XXX.XXX.105.52

zdravím..Měla jsem nedávno dotaz v jiné diskuzi...Popřemýšlela jsem,co mi tam napsali,a něco z toho jsem vyzkoušela...Sice na hraní s pírkem kocour vůbec nereaguje,házení hraček ignoruje..až laser trochu pomáhá-na ploše 3 krát 6 metrů sice moc rozběhu nemá,ale proč reaguju..Přece něco pomohlo..
Někdo mi napsal,že nechává kocoura proběhnout po chodbě v paneláku(mám domácího-sice od vesnické kočky s geny lovce a divočáka:-)prostě puberťáka)...Vy píšete,že je zvyklý přes léto venku-myslím,že tím dává najevo,že se chce proběhnout-i kdyby byla chodba sebevětší,potřebuje asi mít větší výběh,a hlavně přehled,co se kde děje,na který je zvyklý v létě.Věřím tomu,že i když to bylo dřív lepší,stárne,a mě kocour spával rok a něco v pohodě do 6hod a poslední půlrok je k nevydržení co v noci dělá(budou mu v březnu 2 roky-je vykastrovaný od půl roku)...Sice si zvykl až moc na tu chodbu,byl by tam nejraděj pořád,běhá po schodišti-jsem v 1.patře,běhá si do 4.,dolů se bojí,takže jsem klidná,že neuteče...i psi si na něj už zvykli,chodí po zábradlí a je vlastně v "centru dění"....Zkuste to,jestli máte možnost....A ještě k alergii..syn od kamarádky byl celý život alergik na zvířecí chlupy,přítelkyně si přivedla do vztahu kočku,a je po alergii(ale to je asi rarita:-))přeju ať se vám to zlepší..

15.12.2019 12:39
Jackousek

XXX.XXX.2.168

Dobrý den,dekuji za radu. Konečně někdo kdo se snaží poradit a ne odsoudit kocoura nechávám na chodbu se podivat ze dveří aby věděl co se tam děje, ale boji se a práh nepřekročí. Jinak musím říct, že se kocour od te doby zlepšil. Už je klidný a neútočí. Partner na něj byl cca týden až 10dni naštvaný a nevšímal si ho. Kocour se pořád dožadoval pomazleni a nic...asi pochopil co provedl, tedka se normálně spolu mazli. Snažím se s kocourem hrát s laserem a granulemi, nejradši si je pinka a honi....Nevím asi měl nějake období neklidu, třeba ho něco bolelo .....už se tesim až si v pulce ledna přivedeme kotě a snad až si na sebe zvyknou si spolu budou hrát a energie bude vybita

15.12.2019 23:28
fikovnice

XXX.XXX.135.179

"...už se tesim až si v pulce ledna přivedeme kotě a snad až si na sebe zvyknou si spolu budou hrát a energie bude vybit..."

No, kéž máte pravdu! ALE - počítáte doufám i s variantou, že Váš kocour kotě nepřijme??? Na Vašem místě bych měla i nějaký záložní plán B a sestudovala bych vše kolem seznamování koček. Někdy je to jednoduhé, ale jindy se domácí kočka/kocour urazí (třeba i řádově na týdny)!

16.12.2019 05:34
Jackousek

XXX.XXX.2.168

Mám vse nastudovane a doufám, že mi prcka přijme. Mluvila jsem o tom s Klárou Nevečeřalovou a kdyby byl nějaký problém, budeme ho řešit

16.12.2019 12:04
Bobča

XXX.XXX.105.52

to jsem ráda,že je klidnější...můj si na chodbu natolik zvykl,že by tam byl nejraděj pořád.Běhá po schodech,nebo leží v mezipatře a pozoruje dění kolem...na WC chodí domů,takže jsem klidná,že nikomu nenačurá do bot,ale mám vlastně ten můj dřívější "problém"ve větší míře...stěžovala jsem si tady,že kocour ve dne spí a v noci dělá binec...Ano,vím-jenže jsem netušila,že když si vemu kotě(děti mi ho dali,že jsem sama)od vesnické kočky,že si pořizuju dravce..Rok a něco byl klid,ale pak se dostal asi teda-jak jsem se tu dověděla do "puberty":-)(měl i akné pod bradou,to jsem vyléčila vyloučením kuřecích granulí,úplně zmizelo..)vykastrovaný je od půl roku..Nebudu popisovat,co všechno dělá v noci od půl 4-někdy i hodně dříve-v pokoji(mám jen jeden pokoj)-nelze to ignorovat,zkoušela jsem to,mám rozedrané závěsy-žaluzie nemůžu,po těch brnká taky a dožaduje se na balkon..matraci škrábe,shazuje bedýnky od věže..dlouho jsem to vydržela,i se špunty do uší-mám problém s uchem,jak mě z toho bolí..Otevřu mu na chodbu,je klid..Jenže já spím jak "na vodě",bo s pootevřenýma dveřma.(ve dne jsem doma,tak to nevadí)...chodí si sem tam,proběhne po mě,abych náhodou neusnula..V 8 ráno zalehne a je klid skoro až do večera.Hrát si nechce-jen s laserem...Jednou mi utekl ven,naháněla jsem ho mezi paneláky,nespala jsem,zrovna mrzlo..ráno přišel,jako by se nemetlo.2 dny byl trochu pokoj,bál se,takže nevím,jestli bych ho neměla teda vypouštět večer úplně ven???Nechci ho dát pryč-už jsem si to tady taky schytala,ale nevím,jestli by mu fakt nebylo na vesnici líp...trpí tady..a není to o hraní..nechce se teď ani moc mazlit,nikdy jsem ho nezbila,mluvím s ním,rozumí mi-až se divím..ale to nevyspání se na mě podepisuje-je mi 63,spím trhaně...
Jackousek-nechcete k tomu svému radši většího???je čistotný,přidám i veškeré příslušenství(škrabadla,WC,kočkolit ...) jsem z Olomouce

16.12.2019 16:54
Jackousek

XXX.XXX.13.155

Krásný kocourek,škoda ho dávat pryč. Kdybych měla barák tak si ho klidně vezmu, ale v byte by byl chudak a muj kocour by se z takhle velkého kocoura určitě zbláznil Já mám už kotě u rodičů na výchovu a očkování. Po očkování půjde ke mě. Zkuste kocourka nabídnout na internetu, třeba si ho někdo k baráčku vezme. Já bych ale nejprve zkusila poradit se s Klárou Nevečeřalovou. Je to psycholožka přes kočky. Zkuste ji napsat a domluvit si s ni termín konzultace po telefonu, zkusí Vám poradit a pokud to nadale nepůjde, domluvíte si osobní konzultaci. Ta konzultace po telefonu se neplatí a Klárka ráda poradi kocourek bude smutný pokud ho dáte pryč

16.12.2019 17:25
Bobča

XXX.XXX.105.52

já bych byla ještě víc!!! proto bych chtěla,aby byl v co nejlepších rukách!!Aby se ON měl dobře..Dcera má na vesnici 2 jeho bráchy-o rok a o 2 staršího,chodí ven i domů..nechce už dalšího kocoura..Snacha tam má i pejska..Mě je ho líto,že nemůžu pro něho udělat víc,aby byl spokojený..asi z něho typického "pokojáče"nelze udělat..Když jsem dělávala noční-bylo by to asi vyřešené nechci mu nějak převracet jeho přirozenost....na Kláru jsem hledala číslo..nenašla-pokusím se znovu.Přemýšlím o tom,jestli fakt ho nějak nepouštět na noc ven..Někdo mi říkal,že jsou někde v paneláku domluvení,že kočku ráno pustí kdokoli domů,ale bytové dveře nechci nechávat v noci otevřené,kdyby došel dřív...

16.12.2019 18:03
Jackousek

XXX.XXX.13.155

Zkuste napsat na email, manžel Kláry Vám číslo předá. ...Jinak ja to mám s kocourem naopak. Hned ráno ho vypustím ven, on si přes den beha a navečer se vrátí domů. Potom celou noc spí a nevíme o něm. Škoda, že to takhle nemá i Váš kocourek

16.12.2019 18:13
Bobča

XXX.XXX.105.52

myslela jsem,že jste v létě někde venku a na zimu jezdíte někam,kde nemůže jít ven...tak to vám závidím..škoda,že jsem s tím nezačala v létě-ho pouštět ven..jenže jsem v paneláku,zavírají se tu dveře,nedovedu si představit,jak by to mohlo fungovat..Zkoušela jsem ho v kšírách ..chytil skoro amok,tak už jsem to nezkoušela..jdu hledat ten mejl na Klářinýho muže..mějte se a děkuji.

16.12.2019 18:59
Jackousek

XXX.XXX.13.155

Ano v létě jsme venku, přes zimu doma 😉 ja bych se obávala ho nechat třeba samotného na te chalupě na kširach kocour umí, ale vše jsem ho učila od koťátka. Budu Vám držet všechny pěsti ať to dobře dopadne

16.12.2019 21:43
fikovnice

XXX.XXX.135.83

Bobča napsal(a):
to jsem ráda,že je klidnější...můj si na chodbu natolik zvykl,že by tam byl nejraděj pořád.Běhá po schodech,nebo leží v mezipatře a pozoruje dění kolem...na WC chodí domů,takže jsem klidná,že nikomu nenačurá do bot,ale mám vlastně ten můj dřívější "problém"ve větší míře...stěžovala jsem si tady,že kocour ve dne spí a v noci dělá binec...Ano,vím-jenže jsem netušila,že když si vemu kotě(děti mi ho dali,že jsem sama)od vesnické kočky,že si pořizuju dravce..Rok a něco byl klid,ale pak se dostal asi teda-jak jsem se tu dověděla do "puberty":-)(měl i akné pod bradou,to jsem vyléčila vyloučením kuřecích granulí,úplně zmizelo..)vykastrovaný je od půl roku..Nebudu popisovat,co všechno dělá v noci od půl 4-někdy i hodně dříve-v pokoji(mám jen jeden pokoj)-nelze to ignorovat,zkoušela jsem to,mám rozedrané závěsy-žaluzie nemůžu,po těch brnká taky a dožaduje se na balkon..matraci škrábe,shazuje bedýnky od věže..dlouho jsem to vydržela,i se špunty do uší-mám problém s uchem,jak mě z toho bolí..Otevřu mu na chodbu,je klid..Jenže já spím jak "na vodě",bo s pootevřenýma dveřma.(ve dne jsem doma,tak to nevadí)...chodí si sem tam,proběhne po mě,abych náhodou neusnula..V 8 ráno zalehne a je klid skoro až do večera.Hrát si nechce-jen s laserem...Jednou mi utekl ven,naháněla jsem ho mezi paneláky,nespala jsem,zrovna mrzlo..ráno přišel,jako by se nemetlo.2 dny byl trochu pokoj,bál se,takže nevím,jestli bych ho neměla teda vypouštět večer úplně ven???Nechci ho dát pryč-už jsem si to tady taky schytala,ale nevím,jestli by mu fakt nebylo na vesnici líp...trpí tady..a není to o hraní..nechce se teď ani moc mazlit,nikdy jsem ho nezbila,mluvím s ním,rozumí mi-až se divím..ale to nevyspání se na mě podepisuje-je mi 63,spím trhaně...
Jackousek-nechcete k tomu svému radši většího???je čistotný,přidám i veškeré příslušenství(škrabadla,WC,kočkolit ...) jsem z Olomouce

Bílo-rezavý kocour se ztratil pánovi s nickem "j.erlec" nebo tak nějak - je to ve vedlejším vlákně. Tak se zkuste pozeptat jeho, tedy pokud jste si jistá, že mu venku bude lépe. Pán psal, že by bral i dva kocoury. Poslední info je, že ten ztracený Damiánek MOŽNÁ chodí k nějakému pánovi na žrádlo a že je to tedy možná on a třeba se vrátí k pův. majitelům. Ale za zeptání nic nedáte...
A ještě přidám svoji zkušenost - můj nejstarší kocour chodí na noc ven. Bydlím v paneláku. Ale odhaduji, že je to tak jeden kocour ze sta, který takto umí fungovat. Zpět do bytu jej musím vzít ještě před rozedněním, ideálně nejpozději kolem 5.h ranní, což se mi také vždy nepovede... Pak tedy čeká schovaný v takové opuštěné zahradě, co ji máme za domem.

16.12.2019 22:52

fikovnice napsal(a):
Bílo-rezavý kocour se ztratil pánovi s nickem "j.erlec" nebo tak nějak - je to ve vedlejším vlákně. Tak se zkuste pozeptat jeho, tedy pokud jste si jistá, že mu venku bude lépe. Pán psal, že by bral i dva kocoury. Poslední info je, že ten ztracený Damiánek MOŽNÁ chodí k nějakému pánovi na žrádlo a že je to tedy možná on a třeba se vrátí k pův. majitelům. Ale za zeptání nic nedáte...
A ještě přidám svoji zkušenost - můj nejstarší kocour chodí na noc ven. Bydlím v paneláku. Ale odhaduji, že je to tak jeden kocour ze sta, který takto umí fungovat. Zpět do bytu jej musím vzít ještě před rozedněním, ideálně nejpozději kolem 5.h ranní, což se mi také vždy nepovede... Pak tedy čeká schovaný v takové opuštěné zahradě, co ji máme za domem.

U mě to s novou kočkou nakonec vypadá tak, že nepřipadá v úvahu dospělec, ale jedině kotě, ačkoli ten bílozrzek se mi samozřejmě líbí. Protože co před naším labradorem Maxem zdrhá, tak to dlouho vydržet nemůže, proto bych stejně vzal raději kotě.
Damiánek se Maxe ani trochu nebál, hrál si s ním a skákal po něm ze křoví.

Zamluvil jsem si u Vyškova bílomodré kotě (s krví britky) staré 3 měsíce zadarmo. Ať už se Dam vrátí nebo ne, tak mám v plánu ho ve čtvrtek vzít, a přes sváteční volno se mu budu věnovat i se psem (aby ho nechytal a přijal), půjde do dílny, která je plná myší, takže se bude moct zdokonalit.
Ostatně Dama i veškeré další čičiny, co bych měl, mám hlavně pro uklizení kuřat nevhodných na odchov (kohouti) a na regulaci myší a hrabošů, a taky na mazlení.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2019 08:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U mě to s novou kočkou nakonec vypadá tak, že nepřipadá v úvahu dospělec, ale jedině kotě, ačkoli ten bílozrzek se mi samozřejmě líbí. Protože co před naším labradorem Maxem zdrhá, tak to dlouho vydržet nemůže, proto bych stejně vzal raději kotě.
Damiánek se Maxe ani trochu nebál, hrál si s ním a skákal po něm ze křoví.

Zamluvil jsem si u Vyškova bílomodré kotě (s krví britky) staré 3 měsíce zadarmo. Ať už se Dam vrátí nebo ne, tak mám v plánu ho ve čtvrtek vzít, a přes sváteční volno se mu budu věnovat i se psem (aby ho nechytal a přijal), půjde do dílny, která je plná myší, takže se bude moct zdokonalit.
Ostatně Dama i veškeré další čičiny, co bych měl, mám hlavně pro uklizení kuřat nevhodných na odchov (kohouti) a na regulaci myší a hrabošů, a taky na mazlení.

Tak kurata nevhodná na chov pokud nejste z moravy beru vaema deseti. Zivim 160hladovych hadich krku a zradla neni nikdy dost😁

17.12.2019 11:02

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak kurata nevhodná na chov pokud nejste z moravy beru vaema deseti. Zivim 160hladovych hadich krku a zradla neni nikdy dost😁

Jsem z Moravy, od Litovle (nedaleko OC).
Ta kuřata zabíjím tak v měsíci, jako odrostlá, aby na nich čičina něco měla.
Kdybych neplánoval kočku, tak bych si hadařského odbytu vážil a nabídku přijímal.
Ale hrabošů je tu dost, takže je schopná kočka třeba, a když už kočku mám, tak chci aby byla zdravá a abych kvůli ní nemusel zbytečně hluboko do kapes, protože krmím velké počty drůbeže a holubů. Proto vidím jako optimální řešení ta kuřata kočce zkrmovat.

17.12.2019 11:07
Bobča

XXX.XXX.105.52

j.erlec-můj kocour se taky jmenuje Max ...už máte rozhodnuto-nevadí,přeji,ať si"sednou"...Max jak"žije"většinu dne(pokud nespí) a hlavně noci na schodišti,asi už měsíc...tak se seznamuje s pejsky,co se chodí venčit..začátky byly horší,psi se ho báli..a teď sedává někdy u bytu jedné fenky a čeká na ni,až půjde ven...očichávají se,ona dřív před ním utíkala,bála se Maxe,a zrovna dnes v noci jsem pozorovala,jak se k sobě mají .už žádný ani neštěkne,berou ho...Max má potřebu s někým"bojovat".takže se mnou(někdy ho dráždím plyšovou kočkou,ale to on nebere-je pasivní).na mě drápky nevytahuje,ale když občas připustím nějaký ten "boj",tak jsem jen pokousaná,ale když mu klidným hlasem(jak s miminkem) řeknu,že"to bolí.nedělej mi to",začne mě ruku olizovat,což je až úsměvné...vím,že by potřeboval kamaráda,se kterým by se"vyřádil"..někdo říkal,že po 2.roce by se to mohlo nějak ...Jo,ta fotka je starší,teď má 5 kilo

Silvaster

13.1.2020 20:06
Silvaster

XXX.XXX.167.135

Bože, co jste to za člověka nechapavého???
Paní má veliký problém, vy si tady hrajete na chytrou, nijak neporadíte a ještě jako já bych se domnívala z vašich písmen, ze si jako majitelka kocourka muže sama za to, ze je její koucour agresivní ... nezlobte se, ale já osobně bych se s Vámi na toto téma nikdy nebavila. Snažíte se člověku vnutit názor, ze si je vlastně člověk sám vinný za agresi kocoura ... tak já Vám vážená teda něco povím, i my řešíme naprosto stejný problém. Máme kocoura 8 měsíců, velký tří patrový dům, kde se kocourek pohybuje úplně všude, chodí ven jak chce vždy po setmění, celý den většinou spí, nebo si hraje, je v pohodě. Neexistuje okolo nás kočka, která se má tak dobre jak ten náš a přesto se z něj po setmění stává satan, který útočí na všechny z rodiny. Pokousal nás x krát hnusně do krve, škrábe a když kousne vždy velmi ošklivě. Milujeme ho nadevše, lásky má kopec a my přesto nevíme co s tím máme dělat. Na mě útočí nejvíc, což vůbec nechápu, protože mazlickuje se denně nejraději pouze se mnou, vidím ze mne miluje, chodí se mnou všude, když Uklízím hraje si u mne, leží mi na hrudi, čeká name. Takže za to, ze je tak agresivní také můžeme my, musíme mu to tolerovat a vlastně dle vašich písmen předvídat, takže celý den chodit v zeleznem krunýři ... no co toto je jako za radu ??? Když s kocourem nejde pohnout ??? To jako budu doma chovat takto agresivního pitbulla a ještě mu podlízat ???
Nezlobte se na mne, jste divná, lituji ze náš kocour nepatří zrovna Vám, potom bych chtěla vidět zdali pak by jste zopakovala tyto nesmysli !!!

13.1.2020 21:04
Bobča

XXX.XXX.105.52

Silvaster napsal(a):
Paní má veliký problém, vy si tady hrajete na chytrou, nijak neporadíte a ještě jako já bych se domnívala z vašich písmen, ze si jako majitelka kocourka muže sama za to, ze je její koucour agresivní ... nezlobte se, ale já osobně bych se s Vámi na toto téma nikdy nebavila. Snažíte se člověku vnutit názor, ze si je vlastně člověk sám vinný za agresi kocoura ... tak já Vám vážená teda něco povím, i my řešíme naprosto stejný problém. Máme kocoura 8 měsíců, velký tří patrový dům, kde se kocourek pohybuje úplně všude, chodí ven jak chce vždy po setmění, celý den většinou spí, nebo si hraje, je v pohodě. Neexistuje okolo nás kočka, která se má tak dobre jak ten náš a přesto se z něj po setmění stává satan, který útočí na všechny z rodiny. Pokousal nás x krát hnusně do krve, škrábe a když kousne vždy velmi ošklivě. Milujeme ho nadevše, lásky má kopec a my přesto nevíme co s tím máme dělat. Na mě útočí nejvíc, což vůbec nechápu, protože mazlickuje se denně nejraději pouze se mnou, vidím ze mne miluje, chodí se mnou všude, když Uklízím hraje si u mne, leží mi na hrudi, čeká name. Takže za to, ze je tak agresivní také můžeme my, musíme mu to tolerovat a vlastně dle vašich písmen předvídat, takže celý den chodit v zeleznem krunýři ... no co toto je jako za radu ??? Když s kocourem nejde pohnout ??? To jako budu doma chovat takto agresivního pitbulla a ještě mu podlízat ???
Nezlobte se na mne, jste divná, lituji ze náš kocour nepatří zrovna Vám, potom bych chtěla vidět zdali pak by jste zopakovala tyto nesmysli !!!

no coment...Silvestr.....nevím co tohle mělo znamenat???nechápu.ke které diskusi se vyjadřujete??pro koho to mělo být??? nechci urážet,ale to vypadá,že máte něco "pod kůží"......nebudu asi reagovat.......je to ubohé..

14.1.2020 11:27
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Bobča napsal(a):
no coment...Silvestr.....nevím co tohle mělo znamenat???nechápu.ke které diskusi se vyjadřujete??pro koho to mělo být??? nechci urážet,ale to vypadá,že máte něco "pod kůží"......nebudu asi reagovat.......je to ubohé..

Ale to měla být obrana Vás...

14.1.2020 12:32
Bobča

XXX.XXX.105.52

Silvaster napsal(a):

Silvaster..VELKÁ omluva... .nedala jsem si to do souvislosti,kdo že je nechápavý..Promiňte,ještě jednou se omlouvám...Jsem si to teď pořádně přečetla ...Nezávidím vám....a to máte dům já jsem dnes navíc měla v pokoji sušák-dosoušela jsem prádlo...Nebudu popisovat opět,co se dělo v noci...On neútočí ani tak na mě(to mě tlapkou třeba se zavřeným drápky hladí po nose ,jen dělá strašný binec-kravál!!!Já sotva usnu,začne to znova,takže tohle je o zdraví...Několikrát za noc být vytržený ze spánku...Dnes od 3 do půl 8...pak lehl a já se do půl 10 prospala...jenže jsem jak praštěná....tak se prosím nezlobte

14.1.2020 12:48

jenom teda k tomu nespaní.......nedá mi to

už na kolejích jsem se naučila spát s polštářem na hlavě a bez už to neumím, dodnes (si vozím i na dovolenou)

naposled celou noc jsem spala před cca 30ti lety - než jsem porodila svého prvního syna. Pak jsem nespala vůbec, max. na chvíli omdlela zaklíněná v rohu s dítětem v náručí. Prý po půl roce se to zlepší - jo, "zlepšilo", budíček přesně po 45ti minutách......tohle zničí spánek spolehlivě, nafurt

přenesu se x let, k pastevci -v prosinci oslavil 7 let a je to první zima, kdy je schopen spát opravdu až do rána. Doteď byla norma budíček(a třeba i opakované budíčky) mezi 1 a 3. ráno, já budíka do práce na 4:45.....že nemůžu spát kvůli bolestem těla je už nepodstatné.....jo, a samozřejmě, když je nějaký kočičí mlaďoch, tak tatáž doba je nejlepší pro řádění - ne venku, ale v ložnici, u "mamky".....

to jenom tak.....

14.1.2020 13:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

naposled celou noc jsem spala před cca 30ti lety - než jsem porodila svého prvního syna. Pak jsem nespala vůbec, max. na chvíli omdlela zaklíněná v rohu s dítětem v náručí. Prý po půl roce se to zlepší - jo, "zlepšilo", budíček přesně po 45ti minutách......tohle zničí spánek spolehlivě, nafurt
- četla jsem x krát, že matka své dítě nezalehne, instinkt atd...Nevěřím tomu ani za mák, ten co to píše, nezná mě Jsem schopná usnout v polovině věty klidně, když je u nás návštěva, kdekoliv, když to na mne přijde, stačí sednout, ale asi bych to zvládla i ve stoje Není to asi narkolepsie, je to nejspíš dědičné a není to zdravé(něco je blbě) měl to i taťka a umřel v 51letech na infarkt. Když jsem v nějakém stresu: nemoc někoho z rodiny, zvířat atd, rozhodím si režim totálně, x krát za noc se budím, ale pak zase usínám x krát za den, takže nemůžu ani říct, že bych byla nevyspalá. Když usnu odpoledne, klidně spím 2h. Jasně, pak jsem jak bacená měchem, takže se tomu snažím vyhýbat, jenže jak na mne padne tohle, tak prostě usnu. Nejlíp v létě, když je venku moc práce, ale takhle po obědě, jak si sednu k telce prý: však jen na chvilku... Když vím, že musím na prochajdu s Workou, jak začnu pociťovat, že to na mě jde, musím hned vyskočit a začít se chystat, jinak bych usnula a z prochajdy by nebylo nic Někdy mne ale rozebere až jak jdu venku.

16.1.2020 13:33
Mousinka

XXX.XXX.79.10

Najdete si videa "moje pekelna kocka". Zkuste je skouknout, jestli v nich nenajdete podobnost s vaším kocourem. Jsou to maličkosti, co kočky umí psychicky rozhodit.

17.1.2020 18:54
Jackousek

XXX.XXX.18.94

Ano tyto videa jsem viděla, jsou zajímavá a dříve jsem je hodně sledovala. Naštěstí se kocourek vrátil do normálu. Myslím si, že ho možná něco bolelo, že se tak choval...nevim. ...každopádně teď má doma malého kámoše, tak si energii vybije na něm

18.1.2020 11:24
Bobča

XXX.XXX.105.52

taky jsem se dívala..Tak tohle mít doma!! I to močení všude-že to nechali dojít tak daleko!! Max není agresívní,takhle daleko to nikdy nedošlo,ani jednou se nikam nevyčural!!,on jen asi vyžaduje pozornost-a to hlavně v noci..Ve dne spí,já ho budím,snažím se ho něčím rozdivočit,zabavit..Nebo třeba i pochovat si ho-prd-vysmekne se a pryč..Ale taky mám svůj život,jsem sice v důchodě,ale myslím,že pro něho dělám maximum!!..Je to vyděrač .Celý den se točí kolem něho-už to fakt nedávám..Kamarádka od koní se neozývá..chlapa nemám a terorizuje mě kocour
Příklad:.Dnes od 4 lítal,mrčel-kňoural-ignorovala jsem ho....škrábal rohožku-tu může,šplhal po sloupu až ke stropu-s takovým rachotem....ovšem jak začal zase drásat naboku matraci(včera mi dovezli novou za reklamaci)..Mám na ní prostěralo,zabalenou do deky,aby co nejmíň utrpěla..Tak vstanu,dám mu nažrat-někdy to na chvíli pomůže..Nepomohlo..Vstanu,ať jde na balkon..Nechce...stojím tam pár vteřin,pak zavřu,zalehnu..Začne škubat žaluzie..Řekla jsem mu,že má smůlu,že měl možnost..Dělá to dál,až ho na ten balkon zavřu..po chvíli tam mňouká jak hysterka,nechám ho,pak stejně vstanu,vyslřelí jak divočák,až se zastaví o vchodové dveře..Když mu nechám pootevřené,stejně za chvíli jde dovnitř,po hodině zmrzlá zavřu,a opakuje se to stále dokola...Chodí,pomrčuje(nevím,jsetli i vykastrovaný má choutky??)Teď chrápe..Po o jedu za dětma do zítra,bude tu sám...Věřím,že bude spát,v noci nevím...

20.1.2020 22:09
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Bobča napsal(a):
taky jsem se dívala..Tak tohle mít doma!! I to močení všude-že to nechali dojít tak daleko!! Max není agresívní,takhle daleko to nikdy nedošlo,ani jednou se nikam nevyčural!!,on jen asi vyžaduje pozornost-a to hlavně v noci..Ve dne spí,já ho budím,snažím se ho něčím rozdivočit,zabavit..Nebo třeba i pochovat si ho-prd-vysmekne se a pryč..Ale taky mám svůj život,jsem sice v důchodě,ale myslím,že pro něho dělám maximum!!..Je to vyděrač .Celý den se točí kolem něho-už to fakt nedávám..Kamarádka od koní se neozývá..chlapa nemám a terorizuje mě kocour
Příklad:.Dnes od 4 lítal,mrčel-kňoural-ignorovala jsem ho....škrábal rohožku-tu může,šplhal po sloupu až ke stropu-s takovým rachotem....ovšem jak začal zase drásat naboku matraci(včera mi dovezli novou za reklamaci)..Mám na ní prostěralo,zabalenou do deky,aby co nejmíň utrpěla..Tak vstanu,dám mu nažrat-někdy to na chvíli pomůže..Nepomohlo..Vstanu,ať jde na balkon..Nechce...stojím tam pár vteřin,pak zavřu,zalehnu..Začne škubat žaluzie..Řekla jsem mu,že má smůlu,že měl možnost..Dělá to dál,až ho na ten balkon zavřu..po chvíli tam mňouká jak hysterka,nechám ho,pak stejně vstanu,vyslřelí jak divočák,až se zastaví o vchodové dveře..Když mu nechám pootevřené,stejně za chvíli jde dovnitř,po hodině zmrzlá zavřu,a opakuje se to stále dokola...Chodí,pomrčuje(nevím,jsetli i vykastrovaný má choutky??)Teď chrápe..Po o jedu za dětma do zítra,bude tu sám...Věřím,že bude spát,v noci nevím...

"Bobčo", já už si moc nepamatuji Váš příběh, jen vím, že Váš kocour Vás v noci budí a že mu sháníte nové majitele. Ale chtěla jsem se zeptat, a není to žádné rýpání, nemůžete se teda na noc zavřít a kocoura nechat ve zbytku bytu? Pokud byste měla strach, že Vám nějak podrápe dveře, tak určitě jsou nějaké finty, jak dveře ochránit. No a tak nějak bych jej asi zkoušela postupně navykat. Jinak já to mám v bleděmodrém, navíc trojmo - mám tři kočky, které jsou samozřejmě nejvíc aktivní v noci. Ale já si nestěžuji, dost často nespím kvůli bolestem...i když mnohdy bych uvítala nějakou fakt super novou interaktivní hračku, která by kočky (hlavně mého "hračičku" prostředňáka) zaměstnala a ty by se nechtěly furt a furt hrát se mnou...

20.1.2020 22:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ahoj Jani, já jen, že to zrovna čtu: Bobča se zavřít nemůže, má garsonku...mám dojem. Další věc je, co by na to chudáci sousedé...myslím, že už teď nejsou zrovna nadšení, když tam kocour celou noc lítá a řve

21.1.2020 12:00
ladd

XXX.XXX.34.41

Bobča napsal(a):
já bych byla ještě víc!!! proto bych chtěla,aby byl v co nejlepších rukách!!Aby se ON měl dobře..Dcera má na vesnici 2 jeho bráchy-o rok a o 2 staršího,chodí ven i domů..nechce už dalšího kocoura..Snacha tam má i pejska..Mě je ho líto,že nemůžu pro něho udělat víc,aby byl spokojený..asi z něho typického "pokojáče"nelze udělat..Když jsem dělávala noční-bylo by to asi vyřešené nechci mu nějak převracet jeho přirozenost....na Kláru jsem hledala číslo..nenašla-pokusím se znovu.Přemýšlím o tom,jestli fakt ho nějak nepouštět na noc ven..Někdo mi říkal,že jsou někde v paneláku domluvení,že kočku ráno pustí kdokoli domů,ale bytové dveře nechci nechávat v noci otevřené,kdyby došel dřív...

Ten kocour potřebuje ven a vy se potřebujete vyspat. Na jaře se domluvte s dcerou. Nedá se nic dělat, měla by si ho vzít.

21.1.2020 12:14
Bobča

XXX.XXX.105.52

Zdravím "děvčata"Je mi už nepříjemné si pořád stěžovat,ale vyzkoušela jsem toho fakt dost.
shrnu to .začala jsem tu ve vlákně"můj kocour celou noc mňouká".(založil to někdo jiný).tam jsem to celé popsala...Ano,mám garsonku 6x3m,chodbičku 1,20x1,20 a koupelničku 1,4x2m-sprcháč,WC umyvadlo,skříňku záchodek pro Maxe a zkraje i misky s jídlem..Když byl malý,spával v pelechu v chodbičce,aby měl přístup k jídlu..Nemohla jsem ho mít úplně u sebe-mám odjakživa špatné spaní-ale pasovalo nám to-chodil tam večer sám,jak se mu chtělo spát..zavřela jsem se a spával tak do půl 6,do 6...Asi po půl roce(to jsem s ním bývala doma,ve dne měl k dispozici byt i balkon)když jsem jela za dětma,měl k dispozici celý byteček-bo mi ho bylo líto ho nechat zavřeného v tak malém prostoru 2 dny(krmit ho chodila sousedka)Jenže se namlsal,a nechtěl být zavřený..jsem tu v pronájmu-i jsem pak rezignovala,že ty dvěře pak zaplatím...to nešlo...stupňovalo se to drásání,i škrabal na sprcháč-mlátil s dveřma,jak se do něho chtěl dostat-když bych ho pustila,skákal po hadici...prostě rachot,abych ho pustila..To noční řádění začlo tak po prvním roce věku-asi v květnu(i jk začlo být brzo světlo)vykastrovaný je v půl roce..Čekala jsem,že to je dočasné,že ho to přejde..Pak mě napadlo hledat rady tady...To pouštění na chodbu bylo dobré-on neřval TAM,ležel na mezipatře,sledoval dění,proběhl se sem tam nahoru a dolů...Ideální v noci-aspoň byl klid..Jedné nájemnici to začlo vadit-ani pejskařky si nestěžovaly-psi se seznamovali..bylo to tak 14 dní.Někdy právě i ve dne-je tu celkem klid..Tak jsem ho nepouštěla-jenže právě on se namlsal,a řve doma u dveří,že chce ven..Úplně ven nechce-taky jsem to zkoušela...kšíry...atd...Já fakt zkusila hodně-nejvíc"zkouším",že se nevyspím,jsem celý den nahouby,začíná mě bolet hlava-jak za celý život ne Budí mě několikrát od těch 2-3 hodin ze spánku..sotva usnu,začíná to znova..Ve dne chodí,bloumá,hrát si moc nechce-všechno ho hned omrzí-jo,kousat mě v bitce,to jo ale neškrábe... ani si na sloup ve dne moc nevzpomene..a v noci by ho sedřel..Je to jako by někdo loupal kůru ze stomu-nahoru,dolů-skoky do dálky a výšky...dupot koní...Kozlík,šanta-tak na chvíli...Opravdu to nedávám,kámoška od koní mi nebrala tel..včera jsem to dala znovu sem na ifaunu do inzerátu...mám tam i tel.číslo,kdyby ho fakt někdo chtěl..dovezu..Teď miláček spinká

21.1.2020 12:22
Bobča

XXX.XXX.105.52

Jo,a někdo mi tu napsal-a já tomu věřím,že z vesnické kočky nikdy domácí mazlíček nebude To jsem nevěděla,ale jak jsem tu už taky psala,byl to dárek..Bude mi o něj,ale myslím,že tu taky trpí..ty rozběhy jsou krátké...na to závradlí skáče už ze 2 metrů.Ladně se zastaví,projde se,pak letí zas zpátky a po kachličkách se zastaví až o vchodové dveře..Potřebuje prostě běhat..

21.1.2020 15:27
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Bobča napsal(a):
Jo,a někdo mi tu napsal-a já tomu věřím,že z vesnické kočky nikdy domácí mazlíček nebude To jsem nevěděla,ale jak jsem tu už taky psala,byl to dárek..Bude mi o něj,ale myslím,že tu taky trpí..ty rozběhy jsou krátké...na to závradlí skáče už ze 2 metrů.Ladně se zastaví,projde se,pak letí zas zpátky a po kachličkách se zastaví až o vchodové dveře..Potřebuje prostě běhat..

No, já mám vesnického klučíka. Je nejvíc hravý, i když už je dospělý, to je pravda. On by si prostě snad chtěl hrát permanentně. Ale je hodný, nedělá žádné škody a stran chození ven - to je strašpytel a závislák na mně par excellence. Takže to je případ od případu - genetika, výchova, socializace, prostě x různých faktorů.

21.1.2020 15:45
Bobča

XXX.XXX.105.52

fikovnice napsal(a):
No, já mám vesnického klučíka. Je nejvíc hravý, i když už je dospělý, to je pravda. On by si prostě snad chtěl hrát permanentně. Ale je hodný, nedělá žádné škody a stran chození ven - to je strašpytel a závislák na mně par excellence. Takže to je případ od případu - genetika, výchova, socializace, prostě x různých faktorů.

akorát jsem zapla počítač Ano,proto vyčkávám,ale půl roku už je dost dlouhá doba...Opravdu mě víc bere,jak dává...Škody on vlastně ani nedělá-kromě závěsů...matrace...ale je to vlastně jeho přirozenost a já ho za to nemůžu trestat..Pochovat..2 vteřiny..Pohladit-na zemi..viz foto ...Prostě je spokojený,když jsem vzhůru..Jen v ty noci..Už i krabici,v které třeba ve dne spí,v noci začne zubama rvát,škrábat v ní...žárlí,že já ležím..Může jinak všechno..spává na skříni,vleze do kdečeho.. však to znáte..Já se bojím fakt o zdraví..Říká mi to víc lidí..Spánek je důležitý..bude mi 64..necítím se stará,ale on mě přivede do blázince
To je fakt jen o čekání,co zas bude v noci,buzení ho ve dne.......nežiju,nic se mi nechce..protože jsem nevyspalá..

21.1.2020 18:42
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Bobčo,tomu to kouka z očí,že to je nezkrotný živel..typický venkovni kocour,určitě někde na statku bude výborně chytat myši a bude mu to dělat radost, určitě i novým majitelům😀moc vám to přeji,aby si ho nekdo vzal a měla jste konečně klid..

21.1.2020 19:11
Bobča

XXX.XXX.105.52

ančovička1 napsal(a):
Bobčo,tomu to kouka z očí,že to je nezkrotný živel..typický venkovni kocour,určitě někde na statku bude výborně chytat myši a bude mu to dělat radost, určitě i novým majitelům😀moc vám to přeji,aby si ho nekdo vzal a měla jste konečně klid..

moc děkuji"ančovičko"

22.1.2020 22:42
saola

XXX.XXX.142.189

Bobča napsal(a):
akorát jsem zapla počítač Ano,proto vyčkávám,ale půl roku už je dost dlouhá doba...Opravdu mě víc bere,jak dává...Škody on vlastně ani nedělá-kromě závěsů...matrace...ale je to vlastně jeho přirozenost a já ho za to nemůžu trestat..Pochovat..2 vteřiny..Pohladit-na zemi..viz foto ...Prostě je spokojený,když jsem vzhůru..Jen v ty noci..Už i krabici,v které třeba ve dne spí,v noci začne zubama rvát,škrábat v ní...žárlí,že já ležím..Může jinak všechno..spává na skříni,vleze do kdečeho.. však to znáte..Já se bojím fakt o zdraví..Říká mi to víc lidí..Spánek je důležitý..bude mi 64..necítím se stará,ale on mě přivede do blázince
To je fakt jen o čekání,co zas bude v noci,buzení ho ve dne.......nežiju,nic se mi nechce..protože jsem nevyspalá..

Nový výzkum objevil (či spíše potvrdil), že vaše milovaná hravá kočka ve skutečnosti čeká, až padnete mrtví k zemi, aby vás mohla sníst.
https://wave.rozhlas.cz/divoke-kocky-pronikly-do-vyzkumneho-zarizeni-aby-tam-mohly-zrat-lidske-maso-8136672

https://www.washingtonpost.com/science/2020/01/15/heres-compelling-evidence-that-your-cat-might-eat-your-corpse/?ICID=ref_fark&fbclid=IwAR3_2NGGyt0KR8pBotkuaVYgceiUVy7SDuxG0yDzhQMQcMCNxV0BEmVAEgs&utm_content=link&utm_medium=website&utm_source=fark

23.1.2020 11:49
Bobča

XXX.XXX.105.52

saola napsal(a):
Nový výzkum objevil (či spíše potvrdil), že vaše milovaná hravá kočka ve skutečnosti čeká, až padnete mrtví k zemi, aby vás mohla sníst.
https://wave.rozhlas.cz/divoke-kocky-pronikly-do-vyzkumneho-zarizeni-aby-tam-mohly-zrat-lidske-maso-8136672

https://www.washingtonpost.com/science/2020/01/15/heres-compelling-evidence-that-your-cat-might-eat-your-corpse/?ICID=ref_fark&fbclid=IwAR3_2NGGyt0KR8pBotkuaVYgceiUVy7SDuxG0yDzhQMQcMCNxV0BEmVAEgs&utm_content=link&utm_medium=website&utm_source=fark

tak to mám teda vyhlídky

23.1.2020 15:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ha, ha, nevím, co se kdo diví. Těla tam byla poházená, hladová kočka těžko rozlišuje, co je to za maso, prostě tam leží maso, tak toho využily. Ochutnaly, žrát se to dalo, tak proč ne?!? A jak se říká...hlad je nejlepší kuchař

23.1.2020 23:45
fikovnice

XXX.XXX.135.59

saola napsal(a):

To je super článek, viz:

"...potvrzuje všeobecně rozšířené povědomí o tom, že kočky jsou vybíravými jedlíky. Přestože měly na výběr z více než 40 těl, obě se vrátily vždy k tomu původnímu, přicházely opakovaně, jedna z koček dokonce 35 dní v řadě."

23.1.2020 23:49
fikovnice

XXX.XXX.135.59

lesnížínka napsal(a):
Ha, ha, nevím, co se kdo diví. Těla tam byla poházená, hladová kočka těžko rozlišuje, co je to za maso, prostě tam leží maso, tak toho využily. Ochutnaly, žrát se to dalo, tak proč ne?!? A jak se říká...hlad je nejlepší kuchař

Jj, já myslím, že je to takový "srandačlánek", který nepíše nic objevného. To se stalo párkrát (a stávat bude), že majitel zemřel, žil sám s kočkami a kočky v nouzi a hladu ohlodaly jeho tělo...
Jen mě zaujalo to, že jim jedno tělo chutnalo o tolik víc než jiné. Kdoví, čím se dotyčný člověk za života sám živil, jaké měl chuťové preference, a tak...

Přidejte reakci

Přidat smajlík