Panleukopenie - informace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2019 20:18
fikovnice

XXX.XXX.135.35

Hezký večer všem!
Tak na mě tady na iFAUNĚ vykoukl článek, na nějž níže dávám odkaz. Přiznám se, že při čtení se ve mně vše svíralo, jak se mi přiomínaly ty hrozné dny boje o život mého kocoura... Snad info v článku někomu může někdy k něčemu být užitečné. Každopádně je tam zmiňované, že je na trhu více výrobců vakcín a že očkovat jen plně zdravé zvíře. A já mám pořád ještě strach...

https://www.ifauna.cz/kocky/clanky/r/detail/7433/infekcni-choroby-kocek-panleukopenie/

4.12.2019 22:32
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Bohužel jsme před týdnem, kvůli této zákeřné nemoci přišli o našeho Tomíka. Už nikdy si domů nevezmu kotě. Tomíka jsme zachránili jako toulavé kotě, které chtěli pracovníci v jedné firmě z..... Tak jsme si ho vzali, vykoupali, odblešili, odčervili, ale očkovat jsme ho nenechali. Vůbec jsem nevěděla, že taková nemoc existuje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2019 08:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

tetrivek napsal(a):
Bohužel jsme před týdnem, kvůli této zákeřné nemoci přišli o našeho Tomíka. Už nikdy si domů nevezmu kotě. Tomíka jsme zachránili jako toulavé kotě, které chtěli pracovníci v jedné firmě z..... Tak jsme si ho vzali, vykoupali, odblešili, odčervili, ale očkovat jsme ho nenechali. Vůbec jsem nevěděla, že taková nemoc existuje.

Nikdy neříkej nikdy. Všechny své dosavadní kočičáky jsem měla a mám od kotěte a řešila jsem různé problémy, ale panleukopenii ne. Čímž závažnost tohoto onemocnění nesnižuju, jenom chci říct, že jsou i další.

5.12.2019 18:50
fikovnice

XXX.XXX.135.227

tetrivek napsal(a):

To je mi strašně moc líto. Já o život mého kocoura doslova bojovala jako lev 14 dní (i více). Z toho 12 dní vůbec nejedl, VUBEC! Takže následovala hrozná žloutenka, poškození jater, ale vše se zázrakem asi z nebes upravilo...
Jen mám v sobě pořád zvláštní blok kocourovi cokoli dávat (léčiva mám na mysli), a to i odčervovadlo, přičemž minulý týden z něj vypadl článek tasemnice. Zatím jediný (který jsem zaznamenala), ale tak logicky tasemnici má , přesto pořád váhám mu dát Drontal, tabletu.

Vám "Tetřívku" hodně moc síly ke zvládnutí těžké situace!

5.12.2019 18:53
fikovnice

XXX.XXX.135.227

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nikdy neříkej nikdy. Všechny své dosavadní kočičáky jsem měla a mám od kotěte a řešila jsem různé problémy, ale panleukopenii ne. Čímž závažnost tohoto onemocnění nesnižuju, jenom chci říct, že jsou i další.

No tak já už měla tu "čest" s FIP, FeLV (obě u koťat, obě uspány), teď tedy s parvou (pnleukopenií), a další věci snad už nepočítám. Ještě si teda vzpomínám na nikdy neobjasněnou hrůzu, kdy můj současný prostřední kocour, který je nejvíc akčňák, jako kotě ochrnoval. Nebyla to úplná paréza, ale paréza to byla - nebyl např. schopen vyskočit ze země na vyvýšené místo, zadní nohy měl výrazně oslabené... Tehdy pomohly injekce kortikoidu, ale dg. nikdy nebyla stanovena. Byla to velmi zvláštní věc, uf, hrozné období to bylo...

5.12.2019 20:45
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Ještě máme béžového kocoura Ňoumu, ten je pětiletý. A taky černobílého Půlku, letošního. Bojím se ještě o tyto dva. S Tomíkem spolu spali, krmili se. Doufám že budou odolnější. Mám strach je dát očkovat, co když to mají a třeba by jim to přitížilo. Moc doufám že budou v pořádku.

7.12.2019 12:37
fikovnice

XXX.XXX.135.11

tetrivek napsal(a):
Ještě máme béžového kocoura Ňoumu, ten je pětiletý. A taky černobílého Půlku, letošního. Bojím se ještě o tyto dva. S Tomíkem spolu spali, krmili se. Doufám že budou odolnější. Mám strach je dát očkovat, co když to mají a třeba by jim to přitížilo. Moc doufám že budou v pořádku.

Žila jsem v úplně stejném strachu a hrůze jako Vy. Též mám tři kočky žijící pospolu, a používající stejné WC. Vetka mi řekla, že přijdu o všechny 3 kočky, že je parva extrémně nakažlivá. A také nemám kočky očkované. Jakýmsi druhým zázrakem mi zbývající dvě kočky neonemocněly vůbec!!! Dodnes to nechápu, izolace u mě nebyla možná. Snad jen, že parva je typická spíš pro koťata...??? Nevím, ale budu Vám držet pěsti. Hlavně by měly být psychicky v pohodě, ptž tato hnusná nemoc napadá snáz logicky imunokompromitované jedince a psychika a imunita spolu, jak známo, úzce souvisí.

7.12.2019 12:39
fikovnice

XXX.XXX.135.11

tetrivek napsal(a):

P.S. Do očkování na Vašem místě bych TEĎ také nešla. Ale to berte jako můj osobní názor. Poraďte se s vetem. Každopádně já ještě očkování u koček nemám, někde to píšu asi v jiném vlákně. Pořád mám jakýsi strach, jak nejstarší (ten, co utekl hrobníkovi z lopaty) zareaguje... Když byl očkovaný jako mladinký, vždy z toho byl cca 2dny špatný... Jen ležel, nežral a horečkoval.

7.12.2019 13:19
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Je to hrozné, je pravda že naši kočičáci jsou v kontaktu s ostatními kočkami, všechny sousedy jsem upozornila na tuhle nemoc. Ale máme jedny a ti už jsou hodně staří, ale mají tak v průměru kolem třiceti koček. A asi před dvěma lety jsem viděla jednoho nemocného kocoura. Byl apatický, teklo mu z očí a nosu. Budu doufat že tihle dva nám neonemocní. Děkuji za podporu i za ten odkaz. Ještě že nám zůstali tihle dva. I když Tomík byl z těch tří nejmazlivější.

7.12.2019 14:38
fikovnice

XXX.XXX.135.11

tetrivek napsal(a):
Je to hrozné, je pravda že naši kočičáci jsou v kontaktu s ostatními kočkami, všechny sousedy jsem upozornila na tuhle nemoc. Ale máme jedny a ti už jsou hodně staří, ale mají tak v průměru kolem třiceti koček. A asi před dvěma lety jsem viděla jednoho nemocného kocoura. Byl apatický, teklo mu z očí a nosu. Budu doufat že tihle dva nám neonemocní. Děkuji za podporu i za ten odkaz. Ještě že nám zůstali tihle dva. I když Tomík byl z těch tří nejmazlivější.

No, plně Vás chápu. Však asi víte, že je zde celé diskuzní vlákno, kde o boji s panleukopenií u mého nejmilovanějšího kocoura píšu...? Dostala jsem zde řadu užitečných rad a vůbec sdílení zde mi pomáhalo nabrat aspoň nějaké síly. I když těch hrůzných 14 dní jsem prakticky nespala a nejedla a při životě mě drželo asi jen pití džusů. Když si to vezmete - jen několik hod denně trvalo kapání infúzí. Do toho dennodenní aplikace protilátek, antibiotik a řady dalších léků,... No a jinak z mých 3 koček je jediný, který chodí ven (na noc), takže evidentně se též nakazil venku. Pokud máte sousedy s takovým množstvím koček (nechápu! ), tak se dá předpokládat, že se jim tam točí různé hnusné infekční nemoci. Takže byste měli do budoucna uvažovat o očkování. Ale v tom si sypu popel na hlavu, protože já úplně to stejné - alespoň tedy u toho, co chodí ven...

Přidejte reakci

Přidat smajlík