Chození ven s bytovým kocourem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Amorek-magorek

6.12.2019 07:04
Amorek-magorek

XXX.XXX.58.132

Dobrý den,

Mám rok a půl starého kocourka, bytoveho. Brala sem si ho když měl půl roku a predtim byl taky na bytě.. nedávno sme se stěhovali se spolubydlicimi, jen o par vchodu do vedlejšího domu, úplně stejně situovaneho bytu ale není zrekonstruovány jak ten původní. Od te doby mi prijde ze kocour víc mňouči a hlavně mnouci u vchodovYch dveří..napadlo mě, jestli třeba necítí nějaké pachy ...rozhodla sem se, ze ho naučím na vodítko a budu s nim chodit ven, aby nebyl jen v bytě ale i venku.. koupila sem postrojek.. už sme byli parkrat venku a kocour je spokojený. Ale jakmile přijdeme dom.. za chvíli je zas u dveří a mnouci jako bY chtěl jít zas ven.. a děla to i když venku nejdeme😞 chci s nim chodit ven, ale trosku se bojím teto reakce.. aby ho to furt netáhlo ven a doma by byl nespokojeny.. případně prestane to časem? Už mi jedna paní radila ať s nim přestanu chodit ven.. ale mě je to lito.ho ven nebrat.. byli mi i doporučeny bachovi kapky na zklidnění..a přestat ho brát ven..

Děkuji předem za vaše rady.
Šárka

6.12.2019 08:07
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Amorek-magorek napsal(a):
Dobrý den,

Mám rok a půl starého kocourka, bytoveho. Brala sem si ho když měl půl roku a predtim byl taky na bytě.. nedávno sme se stěhovali se spolubydlicimi, jen o par vchodu do vedlejšího domu, úplně stejně situovaneho bytu ale není zrekonstruovány jak ten původní. Od te doby mi prijde ze kocour víc mňouči a hlavně mnouci u vchodovYch dveří..napadlo mě, jestli třeba necítí nějaké pachy ...rozhodla sem se, ze ho naučím na vodítko a budu s nim chodit ven, aby nebyl jen v bytě ale i venku.. koupila sem postrojek.. už sme byli parkrat venku a kocour je spokojený. Ale jakmile přijdeme dom.. za chvíli je zas u dveří a mnouci jako bY chtěl jít zas ven.. a děla to i když venku nejdeme😞 chci s nim chodit ven, ale trosku se bojím teto reakce.. aby ho to furt netáhlo ven a doma by byl nespokojeny.. případně prestane to časem? Už mi jedna paní radila ať s nim přestanu chodit ven.. ale mě je to lito.ho ven nebrat.. byli mi i doporučeny bachovi kapky na zklidnění..a přestat ho brát ven..

Děkuji předem za vaše rady.
Šárka

Bachovky Vám na toto nepomůžou...
Jakmile kocour jednou poznal venek, bude jej po Vás vyžadovat. Vím to, i proto, že mám též jednoho kocoura napůl bytového, napůl venkovního. Ale ten se "venčí" sám. Nicméně toto zvládne tak 1% koček, možná i méně; bydlím ve velkém městě. Zbylé dvě kočky nesmí poznat venek ani náhodou, protože by se mi už nevrátily - nechaly by se přejet, zdivočely by, apod.

6.12.2019 12:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jako majitelka briťáka, který žije celých 12let venku vám radím vlastně to, co fíkovnice - neměla jste ho brát ven. Pokud vám vadí, že bytová kočka nepozná život venku - kočku si nepořizujte. Já si kočky, byť PP britky brala s tím, že budou u domu se zahradou, na vesnici, na samotě. Bytovou kočku bych psychicky nedala, nesnesu nějaké omezování svobody. Takto denně trnu, že je porvou psi, přejede auto. 12let. Je to bezmála 14 dní co muž přejel kocoura před garáží, tedy přejeli jsme si ho sami! Pravděpodobně, nikdo ho neviděl. Našel se až za 6 dní, přitáhnul se domů. Kočky spolu potmě asi kravily a vyběhnuly mu pod kolo zpoza rohu, když couval do garáže. Nebo auto na cestě před domem, to už se nedozvíme. Má několik vážných zranění, snad se z toho pomalu dostane

6.12.2019 12:18
rapotacka11

XXX.XXX.212.58

Bytovou kočku bych psychicky nedala, nesnesu nějaké omezování svobody.
Takto denně trnu, že ...

Mám to stejně ...

6.12.2019 12:28
Janaaa

XXX.XXX.1.194

On nemusí mňoukat proto,že chce ven.Náš Sam mňouká od mala a pořád , je mu 9 let ,a stále mám strach ,když mňouká dlouho,jestli mu něco není.Ven nechce ani náhodou.Obě kočky mají strach z "venku"..Když byly koťata,chtěla jsem je naučit na vodítku ale nechtěly.Udělaly ze sebe "placku" a nic s nimi nehlo.
Zasíťovala jsem jim balkon a to mají jako letní sídlo.Nelinka spala ve svém iglů letos i v únoru na balkoně ,když bylo sluníčko:-)
Je kocour vykastrovaný?Jaké plemeno?
Zkuste kozlíkové kapičky-Já je nakapu kočkám na hračku,třeba myšky a oni to olizují a jsou spokojené:-)

6.12.2019 18:01
sharingan

XXX.XXX.182.138

Naše Lin je taky bytová. Brali jsme cca před rokem jako tříměsíční, převážně bytové kotě. Přes jaro a léto jsme ji občas venčili v postrojku na naší zahradě, zadováděla si, honila motýly, včely...a já za ní na vodítku, prolézaje občas šípkový keř a tůje...:D. Samotnou ji ven nepouštíme, maximálně na okně na parapetu (jsme v patře, takže dolů by to měla tolik dolů, že zatím neskáče, a i na ten parapet při otevřeném okně ji už raději nepouštíme). Dvakrát si ovšem udělala na jaře na den neplánovaný výlet venku, když jsem podcenil skulinu v otevření střešního okna, v obou případech se ale vrátila. Nezdá se, že by jí pobyt pouze vevnitř vadil a že by chtěla mermo mocí ven, je ovšem fakt, že máme byt jako kráva (horní patro + část dolní chodby + půda většího rodinného domu), který má číča celý přístupný...včetně mé terarijní místnosti, která ji zajímá nejvíc. Nedávno jsme si k Lin pořídili asi půlroční kotě, taky kočičku, původem polovenkovní, ty dvě se teď většinou zabaví spolu. Možná přes sezonu je zkusíme zas obě brát občas v postrojku na proběh po zahradě, podle toho jestli a jak budou chtít, pokud s tím nebude problém. Zatím vše se zdá OK, zkušenosti jsou to ale zatím sotva jednoroční, brzo soudit, jak to půjde dál.

Přidejte reakci

Přidat smajlík