Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janka007

8.12.2019 21:29
Janka007

XXX.XXX.218.182

Dobrý den,
ráda bych poprosila o doporučení plemena koček klidného málo aktivního ideálně bez potřeby opustit zahradu, bez stresu z prostorné venkovní voliéry u domu - v případě naší nepřítomnosti. Plemeno vhodné k dětem - mazel. Chtěli bychom mít kočku venku, ale neobtěžovat sousedy a neriskovat ztrátu kočky (rušná silnice, psi, otrava, ...). Děkuji za případný tip.

9.12.2019 12:22
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Janka007 napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych poprosila o doporučení plemena koček klidného málo aktivního ideálně bez potřeby opustit zahradu, bez stresu z prostorné venkovní voliéry u domu - v případě naší nepřítomnosti. Plemeno vhodné k dětem - mazel. Chtěli bychom mít kočku venku, ale neobtěžovat sousedy a neriskovat ztrátu kočky (rušná silnice, psi, otrava, ...). Děkuji za případný tip.

Snad MCO....ale žádná kočka nechce být úplně sama - ani v obrovité voliéře...

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.12.2019 12:57

Proč ji nechcete mít doma s přístupem do venkovní voliéry/ na zahradu?

MCO by asi voliéru zvládla, ale určitě se nebude držet jen na své zahradě, je to docela aktivní kočka..minimálně náš kocour je jako tank a všude lítá, nedokážu si představit, že by se venku držel jen na zahradě, pokud by nebyla zabezpečená. Hlavně MCO jsou teda hodně kontaktní.

Další věc je, že vám asi žádný chovatel MCO (a asi ani jiné plemeno) neprodá na zavření do voliéry, nebo na zahradu, pokud nebude smět dovnitř a žít tam s vámi.

Podle vašeho zadání tomu rozumím tak, že kočka bude standardně žít jen ve voliéře a když na ni budete mít čas, tak ji z té voliéry pustíte pod dohledem ven...
jestli to je takto, tak prosím žádnou kočku.
Pokud si myslíte, že když ji přes noc (nebo i když půjdete vařit) necháte na nezajištěné zahradě a nepůjde se podívat k sousedům, tak je to hodně naivní myšlenka.

Raději než postavit voliéru, kam budete kočku zavírat, tak si udělejte pořádný plot, přes který se nedostane mimo váš pozemek a když budete doma, tak kočku pouštějte za vámi...vyšlechtěná plemena až na výjimky bývají velice společenská.

9.12.2019 13:56
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

MCO by asi voliéru zvládla, ale určitě se nebude držet jen na své zahradě, je to docela aktivní kočka..minimálně náš kocour je jako tank a všude lítá, nedokážu si představit, že by se venku držel jen na zahradě, pokud by nebyla zabezpečená. Hlavně MCO jsou teda hodně kontaktní.

Další věc je, že vám asi žádný chovatel MCO (a asi ani jiné plemeno) neprodá na zavření do voliéry, nebo na zahradu, pokud nebude smět dovnitř a žít tam s vámi.

Podle vašeho zadání tomu rozumím tak, že kočka bude standardně žít jen ve voliéře a když na ni budete mít čas, tak ji z té voliéry pustíte pod dohledem ven...
Pokud si myslíte, že když ji přes noc (nebo i když půjdete vařit) necháte na nezajištěné zahradě a nepůjde se podívat k sousedům, tak je to hodně naivní myšlenka.

Raději než postavit voliéru, kam budete kočku zavírat, tak si udělejte pořádný plot, přes který se nedostane mimo váš pozemek a když budete doma, tak kočku pouštějte za vámi...vyšlechtěná plemena až na výjimky bývají velice společenská.

"Další věc je, že vám asi žádný chovatel MCO (a asi ani jiné plemeno) neprodá na zavření do voliéry, nebo na zahradu, pokud nebude smět dovnitř a žít tam s vámi."

Toto je pravda, jak jsem psala, i když sebevětší voliéra, žádná kočka tam nebude šťastná...
Jinak MCO mě napadlo proto, že větší povaleč než Elsa, se snad mezi kočkami nevyskytuje... Řádí tak max. hodinu denně (ale to fakt max.) a to je pak opravdu jak tank...
Navíc, jak je velká a tak trochu neohrabaná, tak u toho poboří milión věcí...

9.12.2019 13:58
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Stejně je zajímavé, že ti naši tankové mají stejného otce, a jsou tak odlišní, že?
Teda já jsem za klidnou Elsu ráda, i když trochu v poslední době zlobí, jak jsem Ti psala do SZ...

Janka007

9.12.2019 16:45
Janka007

XXX.XXX.218.182

Dobrý den,
děkuji za příspěvky. Jak má vypadat řádně zabezpečený plot - kde sehnat příslušné díly?
Děkuji

9.12.2019 16:56

Kde se to dá sehnat netuším...nemáme zahradu a kočky máme jen uvnitř, ale viděla jsem to na fotkách několika chovatelských stanic (i v ČR). Jsou dva typy - viz. fotky.

https://protectapet.com/content/hiw_v2/cat_fence/Cat-Proof-Fence-Barrier-ProtectaPuss.jpg

- nějaké nástavce se sítí zahnuté dovnitř

https://www.katzecure.com/wp-content/uploads/2014/02/slide011.jpg

- protáčivé trubky, přes které se kočka nedostane

Jen edit: popravdě nevím, jestli si kočka něco nevymyslí, pokud bude "zavřená" jen na zahradě a nezačne se nudit...v těch chovkách totiž žijí kočky uvnitř s majiteli, nejsou venku neustále.

9.12.2019 17:07
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Janka007 napsal(a):
Dobrý den,
děkuji za příspěvky. Jak má vypadat řádně zabezpečený plot - kde sehnat příslušné díly?
Děkuji

Co vím, hodně se tu píše o kari sítích, ale nevím, zda by po něm kočka neuměla šplhat - zkuste pohledat i zde v diskuzích. No a zatočení plotu dovnitř zahrady, jestli to popisuju nějak srozumitelně...?
A jste naprosto super , že přehodnocujete názor a začínáte přemýšlet i prizmatem té kočky, věřte, že sama ve voliéře by byla fakt nešťastná!

9.12.2019 17:11
fikovnice

XXX.XXX.135.131

fikovnice napsal(a):
Co vím, hodně se tu píše o kari sítích, ale nevím, zda by po něm kočka neuměla šplhat - zkuste pohledat i zde v diskuzích. No a zatočení plotu dovnitř zahrady, jestli to popisuju nějak srozumitelně...?
A jste naprosto super , že přehodnocujete názor a začínáte přemýšlet i prizmatem té kočky, věřte, že sama ve voliéře by byla fakt nešťastná!

Jo, koukám, že o zatočení plotu/sítě dovnitř již psala "Tenurri", tak pardon za zdvojení podnětu.
A tak mě napadá - když už budete číču pořizovat, nechcete tedy pořídit rovnou dvě??? Mám na mysli sourozence. Hodně se tu o tom v diskuzích píše.
Já sama mám kočky 3, sourozenci nejsou, nespí spolu zamotaní v jednom klubku, ale vím, že se mají vzájemně svým způsobem rádi a že každé narušení jejich smečky vnímají velmi citlivě. Dnes jsem poctivě přečetla vlákno o panleukopenii mého nejstaršího kocoura (takovej jsem masochista! ) a píšu tam, že ač dvě zbývající kočky mi neonemocněly, přesto se chovaly jinak. Když na to vzpomenu, byly zaražené, hravost ta tam, prostě stopro vnímaly, že se děje něco velmi velmi zlého.

Janka007

9.12.2019 17:33
Janka007

XXX.XXX.218.182

Děkuji za tipy, ještě pohledám na internetu další možnosti zabezpečení. Nad dvěma sourozenci jsem uvažovala, bylo by to pro ně lepší. Zatím zvažujeme různé varianty. Děkuji a končím diskuzi resp. moje příspěvky

9.12.2019 17:45
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Janka007 napsal(a):
Děkuji za tipy, ještě pohledám na internetu další možnosti zabezpečení. Nad dvěma sourozenci jsem uvažovala, bylo by to pro ně lepší. Zatím zvažujeme různé varianty. Děkuji a končím diskuzi resp. moje příspěvky

Tak hodně štěstí ve výběru dobré chovky...a dvě kočky (sourozenci) jsou opravdu lepší volba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík