Uživatel s deaktivovaným účtem

Nám kočky taky vždy skákaly na okno.
Nijak jsme to nevyřešili, do budoucna pokryju daný parapet asi nějakým plátnem, kvůli špinění.
Ale mohlo by zabrat tam dát truhlík s pichlavými kytkami.
A hlavně je tam nahoře nikdy nekrmit.
Janae1

XXX.XXX.160.6
moravamorava
napsal(a):
Kocouři značkují a s tím souvisí co jistě všichni známe. Znečištěné záclony, okna, síta … parapety ...
A když tam vyrovnáte truhlíky?
Já mám z toho důvodu celoročně na parapetech těžké keramické truhlíky s mrazuvzdornými opunciemi. Vypadají krásně, ale píchají jak čert, kočka nemá šanci.
Akorát se obávám, že kocouři budou si najdou jiné místo na značkování.
Ne každý chce mít za oknem opuncie. Já osobně je nijak rád nemám. Navíc ty jejich glochidie! To jsou speciální ostny, které se snadno lámou, zapíchávají do pokožky a taky mohou poletovat vzduchem. Jiné kaktusy mám rád a mám je na parapetu místo muškátů. Ale náš kocour průzkumník už skočil i do truhlíku s kaktusy - fakt opatrně. Kdovíjak to trefí, když to zdola nemůže pořádně vidět, ale opravdu se asi nepopíchal, aspoň ne moc.
Myslím, že se prodává nějaký odpuzovač - sprej. Třeba to kočenám nebude vonět. Moc s tím zkušenosti nemám. Existuje i sprej proti kunám do motoru auta a mohlo by to odpudit i kočky. Část by šla do motoru a zbytek na parapet.
Proti psům na občůraný roh nám zabrala směs ostrého koření - paprika, pepř apod. do lihu a nastříkat. Psům to vadí, nemohou to očichávat, tak tam ani nenechávají značky, ale jestli by to pomohlo u koček, kdoví. Zase byste si vystačil(a) s domácími surovinami. Jen pozor, nic jedovatého! Kočky se na rozdíl od psů hodně olizují, tak abyste jim neublížil(a). Kdybyste to někdo zkusil, napište.
Jen doplňuji, že to jsou okna do kuchyně apod. tak nevidím úplně ideálně sprejovat okna odpuzovačem na kuny, příp. si dávat nebezpečné pichláče do míst, která mají podstatný význam pro bydlení jako takové... Ale souhlasím s tím, že nic jedovatého. Jsou různé vychytávky na kmeny stromů, když máme ptačí budky a krmítka... spíš jsem chtěla tímto směrem poradit … ano truhlíky možná mini jehličnany a něco napíchat na okraje. Mám nové zateplení, zatím bez parapetů, pro ně je to v prosinci celkem pohodlíčko teplíčko... zapíchala jsem dlouhé hřebíky vzdálenost cca 10 cm do polystyrenu, ty kočky to zvládly během pár dnů artistickým výkonem nyní úplně s přehledem jedním skokem jsou tam znovu.
Jak jsem psal, náš kocour je schopen vyskočit a přistát bez zranění v kaktusech, pokud mu to stojí za to, tedy, když třeba pronásleduje mouchu či motýla. V kaktusech ale rozhodně nesedí.
Ta směs pepře a papriky není nijak cítit. Ostatně ani ten antikunín myslím nijak moc nepáchne. Nejsem si úplně jist, odkud se táhne větrání v autě, ale myslím, že to jde taky přes motor a v autě po aplikaci taky není nic cítit a snad by to nemělo být ani toxické, jestli to pak jde na posádku.
Co jim tam na parapet připravit podložku, která bude pro ně nepříjemná. Třeba taková nějaká plastová pichlavá rohožka. Chtěly by sedět například na skleněné desce? Studí, klouže.. třeba by se jim to tam pak znelíbilo. Zábrana proti výskoku - to si myslím moc nepůjde, na to jsou vážně moc šikovné a jestli tam nechcete dělat nějakou krkolomnou konstrukci, pak je to asi slepá cesta.
Poslední věc, co mne napadla, je zkusit plašič kun - zvukový. Záleží, jaký máte sluch. já to tedy slyším, tak bych to moc nechtěl. Ani nevím, jestli bude odrazovat i kočky, ale nejspíš to i pro ně nebude nic atraktivního. Taky jde o to, aby to nezaplašilo vaše kočky úplně, ale jen z parapetu. A jestli máte psa, tak z toho taky asi nebude nadšený. Ideální by bylo, kdybyste si to mohl(a) od někoho vypůjčit na zkoušku.
moravamorava
napsal(a):
Jen doplňuji, že to jsou okna do kuchyně apod. tak nevidím úplně ideálně sprejovat okna odpuzovačem na kuny, příp. si dávat nebezpečné pichláče do míst, která mají podstatný význam pro bydlení jako takové... Ale souhlasím s tím, že nic jedovatého. Jsou různé vychytávky na kmeny stromů, když máme ptačí budky a krmítka... spíš jsem chtěla tímto směrem poradit … ano truhlíky možná mini jehličnany a něco napíchat na okraje. Mám nové zateplení, zatím bez parapetů, pro ně je to v prosinci celkem pohodlíčko teplíčko... zapíchala jsem dlouhé hřebíky vzdálenost cca 10 cm do polystyrenu, ty kočky to zvládly během pár dnů artistickým výkonem nyní úplně s přehledem jedním skokem jsou tam znovu.
Co mě napadá, tak to jsou takové ty tenké bodce, co bývají v městech na budovách proti holubům. Nevím, zda víte oč jde...? A asi by to musela udělat nějaká specializovaná firma.
fikovnice
napsal(a):
Co mě napadá, tak to jsou takové ty tenké bodce, co bývají v městech na budovách proti holubům. Nevím, zda víte oč jde...? A asi by to musela udělat nějaká specializovaná firma.
Jani..a sundavat napíchlou kočku, které se skok nepovedl? My takto před lety s podobně ,,chytře" upravené brány sundávali ožralého napíchlého souseda. Byla to jeho brána, nevěděl, kde má klíče. Probodl se v třísle. Přežil. Ale bylo -10st a měl štěstí, že jsme odjížděli od tchánů a všimnuli si ho tam. Ale když jsme zjistili, že je propíchlý, volali jsme rychlou, oni ho pak nějak sundali.
moravamorava
napsal(a):
příběh souseda není ojedinělý .. syn (děcko) známé chtěl přelézt plot a durch si propíchl dlaň
No já jako už téměř puberťák, tuším 12 mi bylo, jsem lezla k sousedům přes plot(nikdo už tam léta nebydlel) myslím nám tam vlítnul balon. Po trnce vylezu na plot, normální starý drátěný plot, nahoře ještě ten klasický ostnatý drát, kývám se na té hraně, držíc se ještě trnky, překročím si ten ostnáč a že seskočím. Nějak jsem si nevšimnula, že se mi o ostnáč zadrhnula tkanička od bot. Už si jen pamatuju, že nohy mi zůstaly nahoře, hubou jsem prásknula o zem, vyrazila jsem si dech, z nosu mi valila krev(kupodivu zlomený nebyl) setřenka začala řvát a utekla. Já na ni nemohla zavolat, měla jsem vyražený dech. Když se mi povedlo odháknout tu nohu a vrátit dech na své místo vyšla jsem sousedovic zadní brankou k polím, kde tekla v příkopu voda a umyla jsem si tu hubu. Pak jsem na dvoře našla vystrašenou sestřenku, které jsem vynadala, že mě tam nechala málem zdechnout
Pořiďte si tyto sítě pro své kočky a cizí si tam nevyskočí:-)
Dělá to Ostravská firma..
asnipetr
napsal(a):
Co jsem viděl ty bodce, tak jsou docela měkké (možná existuje i jiný typ), tak by se kočka snad nenapíchla. Taky jsem to zvažoval odpovědět, ale na parapetu by to nevypadalo hezky a taky se to musí připevnit a bude se v tom držet binec.
Přesně tak - já myslela takové tenoučké, ohebné - ani holuba to nepropíchlo, jen se jim na tom holt nesedí pohodlně.
fikovnice
napsal(a):
Přesně tak - já myslela takové tenoučké, ohebné - ani holuba to nepropíchlo, jen se jim na tom holt nesedí pohodlně.
Tak já to neznám, nežiju ve městě, tak nevím, co všechno se dává. Ale někde jsem viděla takové drátěné bodce. Holub na to prostě nepřistane, zamává křídly a letí jinam, bohužel přistávající kočka na paraperu takovou možnost nemá.
Šimou plochu jsem samozřejmě zvažoval. Je ale otázka, zda se tam"vejde" a z čeho ji udělat. Na našich parapetech, poměrně hlubokých, bych měl problém, protože okna začínají velmi nízko nad parapetem a nechtěl bych mít desku výš než spodek okna. Sklon by měl být dostatečný, o mnoho větší než u parapetu, aby se to kočkám opravdu znepříjemnilo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

mám vnější parapety skleněné, úzké, a kočkám to nikterak nevadí......