Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, mám 6 měsíčního kocourka mainské mývalí kočky, už od mala je to hrozný jedlík ale vždycky všechno sežere hrozně rychle a kolik mu date tolik sežere, i kdyby to měl byt celý balík, občas se bojím aby se tím nezadusil. A tak jsem se chtěla poradit jestli s tím jde něco dělat, vím že u psů se vyrábí speciální misky ale je to i pro kočku?
Adel31
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, mám 6 měsíčního kocourka mainské mývalí kočky, už od mala je to hrozný jedlík ale vždycky všechno sežere hrozně rychle a kolik mu date tolik sežere, i kdyby to měl byt celý balík, občas se bojím aby se tím nezadusil. A tak jsem se chtěla poradit jestli s tím jde něco dělat, vím že u psů se vyrábí speciální misky ale je to i pro kočku?
Ano, protihltací misky se vyrábějí i pro kočky. Jinak mám také MCO a ta má různá stadia žravosti. Teď jí pomalu táhne na 2.rok, ještě zmohutněla, ale právě že žere méně než zbývající dva - to jsou kocouří kluci.
Adel31
napsal(a):
- kolik mu date tolik sežere
Má hlad.
Půlroční koťata(mam právě dvě ),potřebují žrát nejen dvakrát denně..granule maji k dispozici cely den,vodu,kozi mléko..nehltaji,protože nejsou hladova,prijdou si k misce "zobnout",když maji chuť..k tomu jim dvakrát denně jim dávám dávám kočičí konzervu,když mám zbytky masa,to také..obcas těstoviny s konzervou a vejce....dalsi moje 4 dospělé kočky maji to samé😁😺😺
Moje kocka taky hltala jako kote. Nalezenec, podvyzivena, same zraneni, zacervena, kvuli napraskle kycli nepohybliva, takze zazivaci potize, x tydnu na gastru. Pak prechod na normalni stravu. Zazivani se upravilo, kocka ale hltala porad, nabrala, spravila se, ztloustla. Porad straslive zrava. Nicmene nepraskla. :-) Granule k diapozici porad, i kvuli druhe kocce (Essential Jaguar), plus syrove maso. Cca okolo druheho roku se kocka prestala precpavat.
Taky myslim, ze ma kocour hlad. Zacnete krmit casteji, 2x denne je podle me strasne malo i pro dospelou kocku...a kdybyste mu ted najednou nechala krmeni nonstop, tak se prezere a blbe mu bude. Pridejte maso. A postupne nechte granule nonstop.
Jako dukaz, ze kocka fakt nepraskla a ani se z ni nestala hromada tuku pridavam foto.
Tak,tak😀..ja mam dvě nalezené,tedy jedna k nám přiletěla přes plot..ta byla přesně v takovem stavu,jak vy píšete,na umreni,ani ne dvouměsíční kotě,plne usi prasiviny,vyhubla na kost,atd..okamžitě veterinář..mam ji už dva roky,neuhlidala jsem jeji "mrouskani",mela 5 koťat,3 jsme udali hodnym lidem a rezaveho kocourka jsme si nechali..i kočičku,tu nikdo nechtěl..jejich mama šla hned po kojeni na kastraci,vyrostla z ni velká kočka,druhá po britce Viktorce, Viky je jen doma,ven se boji😁..nejstarší kočce je 17 let,je velice vitalni a moc ji chutná-tříbarevna..,nalezenec u vrat,Sofie,černá,má 11 let,Viky 7,Šíla 2 + rezavy kocourek a mourovata číča po mámě😀😺😺
Dobrý den, kotě je zapotřebí krmit 5x denně. Zrovna tedka mám také hladového kocourka,který by jedl neustále i když ji 5x denně. Jsou mu dva mesice. Granule má k dispozici non stop a ráno dostane konzervu, dopoledne zak. smetanu,k obědu mel koteci mlíčko (teď už má konzervu) ke svačině zak. smetana a k večeři konzervu je to nalezec a už jako 2 měsíční kotě má 1300g, vypadá to, že by mohl mít v rodině myvalku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančovička1
napsal(a):
..a v tom je ta chyba..vyhladovele kotě hlta..potom mu asi musi být dost špatně,vypestujete mu zažívací problémy..půlroční kotě stále roste,do 2 let !..
Přesně tak, 2*denně granule (bůhví jak kvalitní) pro půlroční kotě je málo!

ančovička1
napsal(a):
Moje kočky,Viky na profilu😀😺
Krásná čtyřka!
Kometo,děkuji😀,ještě jsem vyfotila Viktorku,ale nechtěla pozovat,mela zajem jen o misku s baštou😀

ančovička1
napsal(a):
😂😂😂👍
Když už, tak už!