Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.12.2019 18:12
Katydarkned

XXX.XXX.49.137

Dobrý den,

moc prosíme o radu, byli jsme na veterině minulý týden s kočkou, která měla na kost vyžrané uši od čehosi. Dostali jsme antibiotika, které jsme kočce píchaly. Předevčírem jsme byly na kontrole, ovšem její stav se nezlepšíl. Pan doktor řekl že je to velmi vzácné, že má uplně nekrotické uši a dal nám další antibiotika, tak vpichujeme další. Jenže ta nekróza se jí dnes udělala i na noze. Uplně ke kosti. Moc prosím o radu. Přikládám fotky ucha, noha vypadá trošku hůře. Ještě dodám, že je kočka pouze domácí - nehrozí že by utekla, bydlíme v bytovce ve 4 patře. Nemůžeme do ní dostat žádné jídlo, nepije, nechodí na záchod. :(

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.12.2019 18:18

nějaká vaskulitida?

je to celkem fuk, jestli nežere nepije a nemáte jí hospitalizovanou s kapačkami a sondou, tak stejně uhyne.

14.12.2019 18:31
Katydarkned

XXX.XXX.49.137

A co s tím máme dělat? Když vet. nám dal jen antibiotika??

14.12.2019 18:35
Katydarkned

XXX.XXX.49.137

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
nějaká vaskulitida?

je to celkem fuk, jestli nežere nepije a nemáte jí hospitalizovanou s kapačkami a sondou, tak stejně uhyne.

14.12.2019 18:49

Katydarkned napsal(a):

je to jediný vet na zeměkouli? není.

kočku nechutenství bezprostředně ohrožuje na životě a po týdnu už jí můžou odcházet játra čistě z toho. vůbec to, že po týdnu to není lepší a naopak nemoc postupuje ukazuje, že to není něco léčitelné způsobem, kterým léčíte.

15.12.2019 12:06
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Katydarkned napsal(a):
Dobrý den,

moc prosíme o radu, byli jsme na veterině minulý týden s kočkou, která měla na kost vyžrané uši od čehosi. Dostali jsme antibiotika, které jsme kočce píchaly. Předevčírem jsme byly na kontrole, ovšem její stav se nezlepšíl. Pan doktor řekl že je to velmi vzácné, že má uplně nekrotické uši a dal nám další antibiotika, tak vpichujeme další. Jenže ta nekróza se jí dnes udělala i na noze. Uplně ke kosti. Moc prosím o radu. Přikládám fotky ucha, noha vypadá trošku hůře. Ještě dodám, že je kočka pouze domácí - nehrozí že by utekla, bydlíme v bytovce ve 4 patře. Nemůžeme do ní dostat žádné jídlo, nepije, nechodí na záchod. :(

Byli jste na jiné veterině...nebo necháte Vaši kočku umřít, a asi i v bolestech...?!?

15.12.2019 17:30
Katydarkned

XXX.XXX.72.86

fikovnice napsal(a):
Byli jste na jiné veterině...nebo necháte Vaši kočku umřít, a asi i v bolestech...?!?

Nejsme krávy, ano byly jsme.

15.12.2019 17:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Katydarkned napsal(a):
Nejsme krávy, ano byly jsme.

A?

15.12.2019 23:17
fikovnice

XXX.XXX.135.179

je to jediný vet na zeměkouli? není.

kočku nechutenství bezprostředně ohrožuje na životě a po týdnu už jí můžou odcházet játra čistě z toho. vůbec to, že po týdnu to není lepší a naopak nemoc postupuje ukazuje, že to není něco léčitelné způsobem, kterým léčíte.

Mně bylo "Bodlinko" řečeno, že játra začnou "odcházet už třeba po 3denní absolutní hladovce. A že paradoxně (nebo spíš logicky) hůř na tom bývají tlustší jedinci. Ten můj kocour byl v té době asi až obézní, odhaduji, že mohl mít cca 8kg! (obyčejný kocour), ale je pravda, že je to i obrkocour na délku a na výšku. No a zhubnul na necelých 5kg - to byla jedna z nejhorších věcí - když už téměř nemohl chodit, tak vzít jej do náruče a pocítit ten naprosto markantní rozdíl ve váze. On snad co den, to ztráta půl kila hmotnosti... No a od úzdravy (opět se moc a moc bojím, abych něco nepřivolala, hned to jdu zaklepat) začal pak pomaličku a postupně nabírat na hmotnosti, ale dosáhl takové, řekla bych, ideální váhy. Když si lehne, tak už se nerozteče do všech stran tak, jako dříve. Ale zase velmi pravděpodobně je to on, kdo má tu tasemnici.

V té souvislosti "Bodlinko" nebo i ostatní - prosím vás, je možné, že by tasemnice v útrobách kočky nějak "chcípla" (nenapadá mě lepší výraz )??? Ptám se proto, že jsem zaznamenala ten jeden článek tasemnice - to už budou myslím tak 2 - 3 týdny a od té doby vůbec nic! A to se snažím fakt koukat na příslušná místa, i třeba po stolici, atp. Prostě zatím jsem ten Drontal nedala...
V minulosti, když jsme měli venkovní kocoury - loviče hlodavců - tak ti mívali články z tasemnice v okolí řitního otvoru poměrně často. Navíc jsme je odčervili a po čase to přišlo zase nanovo.

16.12.2019 07:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To asi nechcípne. Ale: četla jsem hodně článků o tom, jak je podezření, že od dob, kdy si lidi vyhubili u sebe tasemnice, možná i ty škrkavky, tak se objevily alergie a různé autoimunitní nemoci. Dělaly se nějaké pokusy a zjistlilo se, že dokážou na ta střeva nějak působit, což i pomáhá(taková vzájemná výpomoc ) Možná to bude stejně jak se zjistilo, že nehojící se rány nejlíp hojí muší larvy a na hodně věcí jsou dobré pijavice. Takže bych s tasemnicí neplašila, ona ho na životě neohrožuje, jen je to pro tebe nepříjemné Prostě bych s odčervením klidně počkala. Teď si uvědomuju, že jsem hledala něco a vyskočilo na mne, že nějakou bylinu používali naši předci na odčervení(tuším u sebe?) a nemůžu si vybavit co. Nebyl to nakonec kozlík?

16.12.2019 12:14
fikovnice

XXX.XXX.135.251

lesnížínka napsal(a):
To asi nechcípne. Ale: četla jsem hodně článků o tom, jak je podezření, že od dob, kdy si lidi vyhubili u sebe tasemnice, možná i ty škrkavky, tak se objevily alergie a různé autoimunitní nemoci. Dělaly se nějaké pokusy a zjistlilo se, že dokážou na ta střeva nějak působit, což i pomáhá(taková vzájemná výpomoc ) Možná to bude stejně jak se zjistilo, že nehojící se rány nejlíp hojí muší larvy a na hodně věcí jsou dobré pijavice. Takže bych s tasemnicí neplašila, ona ho na životě neohrožuje, jen je to pro tebe nepříjemné Prostě bych s odčervením klidně počkala. Teď si uvědomuju, že jsem hledala něco a vyskočilo na mne, že nějakou bylinu používali naši předci na odčervení(tuším u sebe?) a nemůžu si vybavit co. Nebyl to nakonec kozlík?

Já myslím, že o česneku se to traduje...

16.12.2019 12:42

lesnížínka napsal(a):
A?

Taky se přidám - A?

16.12.2019 13:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že o česneku se to traduje...

To jo, ale kočce ho určitě dávat nebudeš. To bude ten kozlík...Teď to ale nezvládnu hledat.

26.12.2019 09:56
Katydarkned

XXX.XXX.49.137

Taky se přidám - A?

Rakovina metastáze velmi agresivní nádor - velmi vzácné u černých koček s bílou lisinou. Celá nemoc trvala jen pár dní, kdy to každý den bylo horší a horší. Nakonec jsme kočičku po zjištění nemoci nechaly uspat.

26.12.2019 09:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak to je mi moc líto My jsme bohužel týden před Vánoci taky přišli o 12letého briťáčka

Přidejte reakci

Přidat smajlík