Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pytlik_cz

31.12.2019 13:57
Pytlik_cz

XXX.XXX.68.101

Dobry den,

potrebuji poradit :) Nikdy jsem nemel zadne kocky ani jsem o tom neuvazoval. Bohuzel nastal situace ze jsem nasel nejprve jedno kote a pak druhe.
Kdyz jsem nasel prvni jel jsem koupit granule Whiskas protoze ty jedine jsem znal :)
Protoze kotatko melo prujem nastivil jsem veterinare. Bylo receno az je vyhodil a dostal jsem vzorky Hillsu na uklidneni.
Za 3mesice jsem nasel dalsi kotatko takze uz mame kocky dve :)
Ted jim davam Brit Premium Cat ale co ctu diky obilovinam neni to moc doporucovane krimivo. Vcera jsem byl u jine veterinarky a tam jsem dostal Calibru.
Priznam se veterinarum neverim protoze kazdy podporuje jen znacku kterou prodava.
Co mam nastudovano ze Top zradlo je Orijen nebo Acana ale prijde mi dost drahe proto hledam nejakou stredni cestu.
Co si myslite o značce Carnilove, Calibra, Applaws, Fitmin a Nativia?

Dekuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.12.2019 14:56

Nepřemýšlel jste o masu? Mohlo by to být ekonomičtější než drahé granule.

Já kocourka krmím i vlastní krátce uhynulou nebo zabitou drůbeží.
A granule-Whiskas, konzerva Clever. (bohužel s jen trochou masa), což je hlavně protože ne vždy je maso.
Dále kupuju ve zverimexu po 9 kč myši a krmím i zabité myši.
Jestli budou koťata venku, tak se pravděpodobně naučí žrát i myši vcelku a masa budou v krmné dávce mít dost. Ale myslete na odčervování.
O dražších granulích nepřemýšlím, protože mám vlastní chov drůbeže a přísun masa.
Tuhle mi chcípla mladá perlička, a tříměsíční kocourek z ní sežral půlku večer a půlku ráno. Drůbež stáhnu, odstraním střeva, umyju žaludek a zkrmím, u myší akorát stáhnu kožich.
Na maso se nehodí kovový nůž, pokud je pro kočky. Raději keramický. Já to maso a kosti trhám na kusy ručně.

31.12.2019 15:11
hmn_

XXX.XXX.48.105

pytlik, v prvé řadě si uvědom jedno - kočka domácí je šelma kočkovitá, neboli masožravec. A tím by mohlo dumání o potravě skončit .

Neboli - v prvé řadě bych je krmila masem a to zase v prvé řadě syrovým, Granule možná jako příkrm, ale upřímně, pokud možno bych je na prefa stravu neučila.

Pytlik_cz

31.12.2019 16:11
Pytlik_cz

XXX.XXX.68.101

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nepřemýšlel jste o masu? Mohlo by to být ekonomičtější než drahé granule.

Já kocourka krmím i vlastní krátce uhynulou nebo zabitou drůbeží.
A granule-Whiskas, konzerva Clever. (bohužel s jen trochou masa), což je hlavně protože ne vždy je maso.
Dále kupuju ve zverimexu po 9 kč myši a krmím i zabité myši.
Jestli budou koťata venku, tak se pravděpodobně naučí žrát i myši vcelku a masa budou v krmné dávce mít dost. Ale myslete na odčervování.
O dražších granulích nepřemýšlím, protože mám vlastní chov drůbeže a přísun masa.
Tuhle mi chcípla mladá perlička, a tříměsíční kocourek z ní sežral půlku večer a půlku ráno. Drůbež stáhnu, odstraním střeva, umyju žaludek a zkrmím, u myší akorát stáhnu kožich.
Na maso se nehodí kovový nůž, pokud je pro kočky. Raději keramický. Já to maso a kosti trhám na kusy ručně.

my ale bydlime v Praze a takze uz to jsou kocky domaci. klidne bych daval mysky (kupuji pro hada) ale u nas jedna stoji 20,- :)
Maso davame ale spise az o vikendu kdy je cas neco pripravit. Proto hledam nejake granule ktere nezruinuji nasi penezenku a pritom nebudou spatne.

31.12.2019 17:20

Pytlik_cz napsal(a):
my ale bydlime v Praze a takze uz to jsou kocky domaci. klidne bych daval mysky (kupuji pro hada) ale u nas jedna stoji 20,- :)
Maso davame ale spise az o vikendu kdy je cas neco pripravit. Proto hledam nejake granule ktere nezruinuji nasi penezenku a pritom nebudou spatne.

Aha, Praha, to jste v jiné situaci.
Jestli máte u Vás předražené myši, tak můžete založit vlastní chov (ale krmiva a potřeby nekupujte v Praze-tam je snad vše za nehorázné peníze).
Případně můžete zkontaktovat velkochov drůbeže a brát mrtvé (zašláplé) brojlery a vynešené slepice (což je komplet barf za skvělou cenu)
A nebo teda ty granule (k tomu svůj tip a doporučení nemám)

31.12.2019 17:47
hmn_

XXX.XXX.48.105

šmarjá, proč tak složitě......
řezníka snad mají i v praze, ne
a nakrájet trošku 2ma kočkám, to jest otázka v řádu minut

31.12.2019 17:49

hmn_ napsal(a):
šmarjá, proč tak složitě......
řezníka snad mají i v praze, ne
a nakrájet trošku 2ma kočkám, to jest otázka v řádu minut

Na toho jsem nepomyslel

1.1.2020 07:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Vytáhnu maso psu na vaření(ten syrové nejí) okrájím ho kousek do misky kotěti a to dělám do večera. Jinak jsme sebou dostali granule(je doma týden) bohužel si za boha nevzpomenu značku, takže se kouknu, až se k nim dostanu U granulí je prostě ta výhoda, že je má k dispozici pořád, protože tedy žere jak kyselina sírová

1.1.2020 10:09
canka

XXX.XXX.35.234

Pytlik_cz napsal(a):
Dobry den,

potrebuji poradit :) Nikdy jsem nemel zadne kocky ani jsem o tom neuvazoval. Bohuzel nastal situace ze jsem nasel nejprve jedno kote a pak druhe.
Kdyz jsem nasel prvni jel jsem koupit granule Whiskas protoze ty jedine jsem znal :)
Protoze kotatko melo prujem nastivil jsem veterinare. Bylo receno az je vyhodil a dostal jsem vzorky Hillsu na uklidneni.
Za 3mesice jsem nasel dalsi kotatko takze uz mame kocky dve :)
Ted jim davam Brit Premium Cat ale co ctu diky obilovinam neni to moc doporucovane krimivo. Vcera jsem byl u jine veterinarky a tam jsem dostal Calibru.
Priznam se veterinarum neverim protoze kazdy podporuje jen znacku kterou prodava.
Co mam nastudovano ze Top zradlo je Orijen nebo Acana ale prijde mi dost drahe proto hledam nejakou stredni cestu.
Co si myslite o značce Carnilove, Calibra, Applaws, Fitmin a Nativia?

Dekuji

Já vám můžu doporučit určitě Carnilove a Apllaws,pak také ještě Purizon..se všemi jsem moc spokojená,baští je jak kocour domácí,tak i kocourek venkovní a jsou spokojení..krásná hebká srst,dobrá stolice,a moc jim chutnají...kocouři je mají k dispozici celý den + 2x denně krmím masem nebo masovou kapsičkou..

hhhh

2.1.2020 22:16
hhhh

XXX.XXX.4.220

jak se "připravuje " maso pro kočku? Velmi složité:
1. zakoupíte v řeznictví jakékoli levné maso - třeba kuřecí křídla na střídačku s vnitřnostma a jakýmkoli masem bez kostí
2 uložte do chladu mimo dosah kočky
3. oddělte porci pro kočku a ponechte stále mimo dosah kočky získat pokojovou teplotu
4. zavoláte "čičí" "pocem" nebo jakýkoli jiný domluvený signál, vezmete maso do ruky a hodíte ho směr kočka

za maloobchodní cenu jedné myši nakrmíte jednu až půldruhé kočky na celý den.

Nikdy mě nepřestává fascinovat, proč vůbec lidem jako první volba tak často napadne domácímu zvířeti vůbec kupovat nějaký konzervy nebo granule, když mu přece můžete kdekoli koupit normální žrádlo - to ty TV reklamy vážně takhle pěkně zabíraj? živíte se snad konzervama nebo granulema sám? Krmíte tím snad toho hada? Někoho z rodiny?

Jestli nejste vegetarián, tak snad maso doma znáte - kočka v bytě například přináší tu výhodu, že když maso okrajujete, nebo vařený ojídáte z kostí, tak se s tím nemusíte tak párat - vyberete si prostě co vám nejvíc chutná a zbytek hodíte kočce /ne kořeněný, ani moc slaný). I když pokud jste ji doteď držel převážně na granulích, možná ji chvíli potrvá, než jim maso zachutná, to je jako s dětma zvyklýma na fastfood, taky kolikrát normální jídlo odmítaj

imho granule jsou vhodné pro hlodavce, kopytníky atd, kteří jsou stavěni na naplnění žaludku téměř suchou bezvodou stravou, která se jim tam teprve nějak nasákne, zatímco masové konzervy jsou ideální zejména při kempování!

Zaposlední, kočky žerou i tvaroh, zakysanou smetanu jogurt atd. pokud chcete mít v lednici něco stále v pohotovosti - rády když to teče, hustý řeďte trochu vodou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík