Chiquitka

XXX.XXX.157.166
Kdo má zkušenosti s kastraci, injekcemi, či prášky u koček?Bude pouze domácí a s jinými kocoury se nejspíš ani nesetka. Mám ji od kotete, teprve cca mes a pů, a kdyby to šlo, necpala bych do ní žádnou chemii a ani zásah lékaře. Hrozí rizika?
Uživatel s deaktivovaným účtem

nedumejte nad tím a po první říji jí objednejte na kastraci.
opakované mrouskání naprázdno kočkám neprospívá a může z toho být třeba i permanentní říje.
a injekce a prášky, to je svinstvíčko které v lepším případě udělá "jen" obrovské cysty na vaječnících, v horším pyometru, nádor mléčné žlázy nebo aspoň cukrovku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moje prababička má doma skoro čtyřletou kočku, co nikdy neměla koťata, a nekastrovanou. Ta kočka se říjí asi 2* ročně, ne permanentně ani často. Nepřemrouskává se. Při říji ji navštěvuje za oknem kocour, který na ni mňaučí. Takže to jít může.
Ale jestli se ta Vaše bude víckrát často říjit, tak ji kastrujte.
Až bude mít kočka svou první říji,tak tam s ní půjdete ještě ráda.Naše kočka když měla první říji už po půl roce,tak se týden nevyspal celý barák:-)
Divila jsem se,že má ještě hlasivky,jak se projevovala.Já chodila týden se špunty v uších i přes den:-)
Moje kočka špatně snášela narkózu,proto si jí tam nechali o den déle.Hrozně vyváděla,jako na drogách.narážela do zdí,řvala,byla zlá ale po sundání límce se zklidnila. Zjistili jsme časem,že na sobě nesnese nic ani ten límec,natož obvaz.Ale já mám napůl šelmičku,takže buďte v klidu a hlavně hlídejte stehy.Já jsem z devíti stehů uhlídala jen 4 a to jsem měla dovolenou týden:-)Ale nic se nestalo.
No tak kočce bych límec rozhodně nedávala.
Nám u prvních koček natáhli košilku.
Ta nedržela, nasadila jsem kočce obojek
a košilku k němu přichytila.
U dalších koček nám kastroval
PAN MISTR DOKTOR.
Jestli měly 3 stehy, bylo to moc.
Ránu natřel nebo nastříkal nějakým kovem,
hliník, stříbro? Kočky si toho nevšímaly.
Pro mě je důležité dát kočce po operaci
injekci proti bolesti.
rusanda

XXX.XXX.135.227
Zdravím,
my máme doma ruskou modrou - čistě bytová, nechali jsme ji vykastrovat v cca 7 měsících (ještě před prvním mrouskáním), když jsme si ji přivezli z veteriny,(dostala takovou tu dírovanou košilku- ta se jí tedy moc nelíbila, ale nedalo se nic dělat) tak byla ještě po narkóze dost zmučená. ale příští den to již bylo výrazně lepší a cca 3. den už byla v pohodě - nejvíc práce nám dalo ji udržet v klidu, aby nám nikam nelezla - což ze nám stejně nedařilo - evidentně byla již úplně v pohodě.Zotavila se velmi dobře, neměli jsme s tím žádný další problém.